Israelul propune două luni de armistiţiu contra eliberării ostaticilor

Israelul a propus Hamas, prin medierea Qatarului şi Egiptului, o pauză de două luni în luptele şi raidurile din Fâşia Gaza în schimbul eliberării tuturor ostaticilor, a raportat luni site-ul american Axios, citat de AFP.

Această propunere nu presupune încheierea războiului din Gaza, ci un al doilea armistiţiu după cel de o săptămână care a permis eliberarea a peste o sută de ostatici, transportaţi în Fâşia Gaza în timpul atacului fără precedent din 7 octombrie, în schimbul a cel puţin 240 de prizonieri palestinieni încarceraţi în Israel.

Potrivit autorităţilor israeliene, sub presiunea familiilor de a accepta un acord de eliberare, 132 de ostatici sunt încă în Fâşia Gaza, dintre care 28 ar fi morţi.

Propunerea Israelului prevede întoarcerea în Israel a ostaticilor vii şi a corpurilor în mai multe faze, dintre care prima ar include femei şi bărbaţi în vârstă de peste 60 de ani, potrivit Axios.

Ar urma femeile înrolate în armată, bărbaţii sub 60 de ani care nu sunt militari, soldaţii israelieni bărbaţi şi, în final, rămăşiţele ostaticilor.

În cadrul acestui plan, Israelul şi Hamas urmează să cadă de acord în prealabil asupra numărului de prizonieri palestinieni eliberaţi în schimbul fiecărui ostatic în funcţie de categoria lor, apoi să negocieze numele fiecărui palestinian, continuă Axios.

Acest plan nu prevede sfârşitul războiului Israel-Hamas şi nici măcar o soluţie politică pe termen mai lung, ci o redesfăşurare a soldaţilor israelieni în afara principalelor oraşe din Fâşia Gaza şi întoarcerea treptată a sute de mii de persoane strămutate din nord în sudul Gazei în încercarea de a scăpa de violenţe.

Publicarea acestui articol al Axios intervine în timp ce principalul consilier al preşedintelui american Joe Biden pentru Orientul Mijlociu, Brett McGurk, vizitează Egiptul şi Qatarul în această săptămână.

Wall Street Journal sugerase duminică că Statele Unite, Egiptul şi Qatarul încearcă să convingă Israelul şi Hamas să convină asupra eliberării ostaticilor pe o perioadă de 90 de zile, în schimbul în special al retragerii israeliene din Fâşia Gaza.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. E vai de mama lor! 21 de soldati israelieni au murit doar ieri. Au ramas fara munitii iar slugile din amerikaka sunt cu depozitul gol, s-a dus stocul la urkaka si acum ii toaca yemenitii si irakienii.

 2. „NU VĂ FACEȚI PROBLEME”!!! TOT POPORUL ALES VA CÂȘTIGA! BIDEN ÎȘI POATE CERE CĂRUCIORUL ȘI„ PENSIUCA”

 3. Ce chestie cinică, facem pauză pînă vin ostaticii, apoi o luăm de la capăt….Cu astfel de gîndire în acea zonă nu va fi niciodată pace și cred că asta se dorește !

 4. Pai era mai bine daca nu.i făceau să intre,NU.I SEGREGAU,NU.I MARTORIAU, peste zidul super tehnologic performant,pe palestinieni.Dumnezeu plătește întotdeauna celor îngâmfati ,obraznici si rai cu justă măsura.Sa eliberizi acei ostateci după ce ai masacrat zeci de mii de copii nevinovați femei și bătrâni și ai distrus viața pentru totdeauna a milioane de oameni,cu politicile și acțiunile tale genocidare ,crude și atroce,este imposibil??🤔Cat de mare și de subțire e in acelasi timp îngâmfarea acestor calai,cum sta viața unui regim malefic atârnată intr.un fir,intr.un mănunchi de vieți, comparat cu cel al cărora viața au curmat.o fără remușcări și cu plăcere,a câtorva ostateci și rudele lor care își dau deabia acum seama cui au dat crezul și viața pe tavă 😒.Poate oare vreodată îngâmfarea,aroganța,ura,cinismul,cruzimea,disprețul,răzbunarea să aducă pacea,iubirea armonia,prosperitatea,siguranță, liniștea cuiva?🤔CLAR CA NU,LA EI IERTAREA NU EXISTA CA CONCEPT!!Evreii au făcut o mare greșeală că au ascultat de regimul criminal terorist sionist,care mai intai a finanțat prin bancherii lor mașinăria de
  razboi Nazist si ideologia antisemită sa provoace Holocaustul și să strămute evreii in Palestina iar apoi să.i sacrifice din nou după bunul plac și asta doar din cauză că la.au repudiat pe cel trimis pentru ei ,care sa.i învețe ce.i IERTAREA SI IUBIREA!ALEGEREA E A LOR NICIODATA NU.I TÂRZIU.

 5. Cred ca 2 luni este prea mult pentru Bubyko, ce la mana poporului ales, multzi venitzi din Rusia a prietenului lui Putin. Se pare ca de data asta va fi aruncat din trenul lor, pentru ca poporul s-a deshteptat shi nu mai accepta conceptzii criminale ca acum 2000 de ani.
  O zi buna.
  Con

 6. Dupa doua luni genocidul pentru „lebensraum” sar relua cronica monotonie, pana la lupta finala in Cisiordania. Azi in Gaza maine-n toata Palestina!

 7. cam in genul asta vor sa faca ARMISTITIU cu rusii
  pana se re-inarmeaza Ukraina !

  Poate d’aia nu-s rusii prosti s-o accepte si vor sili (taman ca-i acum slaba!) UKRAINA
  la capitulare ! 😀

  EXISTA o VORBA STRA-VECHE : „Pe cine nu lasi sa moara NU te lasa sa traiesti !” … rusii au invatat pe pielea lor asta !

  IQ=?
  😉

 8. ADEVARUL strategic e
  incearca sa omori DUSMANUL salbit, ranit si dezarmat
  Fa-o cat e slab ! Nu-l lasa sa se re-intremeze !
  (Rusii au facut ochi mari cand li sa prezentat un PLAN de-a prelua ODESSA di LITORALUL …acum ca Ukraina e …conform aceluiasi 😉 PLAN ❤️ distrusa si in USA s-a adeverit ce era pre-prezis in PLAN … RUSII VOR ODESSA! )
  [NU ierta niciodata un DUSMAN: RAINIT si/sau slab ! Vei plati amarnic dupa ce-si revine ! 😐 SUN-TZU spunea asta !]
  IQ=?
  😉

  MAGA !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.