Israelul se pregăteşte de un atac iminent al Iranului

Israelul se pregăteşte pentru un atac direct din partea Iranului în sudul sau nordul ţării în următoarele 24 sau 48 de ore, a declarat pentru Wall Street Journal o sursă familiarizată cu dosarul, relatează vineri postul de televiziune israelian i24News.

Dar o persoană informată de liderii iranieni a declarat totuşi că planurile de atac sunt în dezbatere, iar o decizie finală nu ar fi fost încă luată.

Iranul a ameninţat public că va riposta la atacul atribuit Israelului în Siria la 1 aprilie, în care au fost ucişi înalţi oficiali iranieni.

Surse iraniene au declarat joi agenţiei de presă Reuters că Iranul ar fi comunicat Washingtonului că va răspunde într-un mod „controlat” la atacul asupra clădirii consulatului său din Damasc pentru a evita o escaladare majoră şi fără să acţioneze în pripă.

Mesajul Iranului către americani a fost transmis de ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian prin Sultanatul Oman, unde s-a aflat în vizită duminica trecută.

Mai târziu, un responsabil american a declarat pentru Reuters că SUA se aşteptau la un atac al Iranului împotriva Israelului, dar că acesta că nu va fi suficient de puternic pentru a antrena Washingtonul într-un război.

Canalul de televiziune CBS News a relatat săptămâna trecută că SUA au strâns informaţii cu privire la ceea ce ar putea fi un atac de retorsiune iranian.

Conform serviciilor de informaţii americane, Iranul planifică un atac de represalii cuprinzând un roi de drone şi rachete de croazieră Shahed ce vor fi lansate simultan asupra Israelului, potrivit CBS.

În acelaşi timp, publicaţia americană New York Times citează doi responsabili iranieni care au declarat că ţara lor şi-a plasat toate forţele armate în stare de alertă maximă şi a decis un răspuns direct împotriva statului israelian, conform postului de televiziune citat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

11 Comentarii

 1. axoane, pauliene, olingipio, ce faceti ma, dormiti? șo pe evrei cu spume si laturi si-apoi porniti cantarea terorismului palestinian. bleah

 2. Atac nu cred. Dar sa se aștepte la asasinate pe la ambasade ca asa e cand nu stii ca o ambasada e teritoriul tarii de unde e ambasada, cand asasinezi civili in toata Gaza palestini americani britani copii, cand nu tii cont si iei in ras comunicatelw si avertizarile Onu.
  Asa e cant te crezi buricu pamantului.
  Suporti rusini.

 3. În viață mai dai ,dar mai și încasezi . Uneori ți-o și cauți
  ,ca Bibi N . Chiar dacă ești fratele mai mic al jandarmului mondial , poți fi prins cu bărbia descoperită .

 4. Ce au facut ei in lumea persana e conaiderat drept Declaratie Oficiala de Razboi.

 5. Un razboi cum ataca Ucraina Rusia mai putin cum ataca Rusia Ucraina ca nici unii nici altii n-au bombardierele si rachetele Rusiei, n-au granite comune sau o mare, sunt la distante suficiente de mari cat da nu fie eficace confruntari direct. Israel are aparare aeriana decenta ca Iron Dome, atacuri cu drone ieftine iraniene nu vor avea rezultatele scontate in Ucraina.

  Distrugeri pot provoca reciproc dar nu vor castiga un razboi nici unii nici altii. In Ucraina se tot bombardeaza de 2ani si. Daca nu s-ar avansa si la sol ar ramene bombardamente. Israel nu poate invada Iran si invers Iran nu poate invada terestru Israel.

 6. Se pare ca pe ayatolahu’ iranian il mananca atat barba, cat si harsia.
  Mai bine le-ar interzice zgardienilor rascolutiei sa mai umble creanga prin ambasadele din statele vecine.

 7. Se repetă scenariul mizerabil din Ucraina și Gaza : evreii provoacă și tot ei strigă:
  – Oy, vay !
  Liderii iranieni sunt precauți, dar vor fi până la urmă obligați să răspundă militar deoarece beliții vor înscena alte atacuri pe care le vor pune de data asta în cârca iranienilor, silindu-i pe aceștia să răspundă și astfel să se poată victimiza și mai mult,scuzându-și astfel, în fața opiniei publice declanșarea unui război devastator. !
  Graba asta se explică prin temerea că , cu cât trece timpul, cu atât Iranul își poate moderniza mai mult armele de atac și atunci chiar că dispariția de pe hartă a Israelului va deveni o tristă realitate, dar cu urmări catastrofale nebănuite, mai ales pentru Europa , care aparent n-are nici o altă vină decât că e vrei, nu vrei, condusă tot de ei ! 😎
  P.S.
  Până la urmă ezitarea Iranului de a răspunde pe măsură unor astfel de provocări criminale, la care organele ( că organisme, de unde ? ) internaționale au doar niște reacții de dojenire, vor fi încurajate de Rusia și China să răspundă pe măsură și atunci să vedeți ce va mai urla massmedia ….

 8. dar wait a minute.. doctrina expansionista a lui Bibi e sa scoata castanele din foc cu mana lunga a americanilor. Iranul, populatie 86 de mil, urmasii persilor. Natalitate: 40 ‰, mortalitate: 8 ‰.

 9. I-a tâmpit popii și p-ăștia! Fuga la cele 77 de fecioare care îi așteaptă cu miei prăjiți la proțap!

 10. 1/3 din ei vor muri, 1/3 din ei vor parasi acele locuri cu Moloh in nesufletele lor iar restul evreilor se vor boteza intru Iisus Christos. Israelul la final nu va mai exista.

 11. Iranienii sânt strategi geniali ,așteptați și veți vedea,israelienii oricum vor primi o lecție care.i v.a pune pe burta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.