Italia, ”ca o tabără de refugiați”. Statele membre UE ignoră apelul Ursulei von der Leyen

Italia nu va deveni „tabăra de refugiați a Europei”, a spus premierul italian Giorgia Meloni, în contextul în care numărul migranților a crescut dramatic în Lampedusa.Peste 11.000 de persoane au ajuns în insulă în ultima săptămână.

Cei mai mulți migranți care ajung aici sunt transferați în centre de primire din Sicilia. Supraaglomerate,  situația este tensionată, sute de persoane evadând în căutare de hrană.

Migranții vor să ajungă în Franța. Mulți migranți încearcă să ajungă în nord, la granița cu Franța, dar  trecerea frontierei e aproape imposibilă. Franța a înăsprit controalele pe trenurile care circulă între orașul italian de frontieră Ventimiglia și Cannes.

Meloni, care a preluat funcția în octombrie 2022,  cu promisiunea de a stopa imigrația ilegală, a avertizat că „viitorul Europei este în joc”. Ea  a cerut cooperarea țărilor UE pentru găsirea unor „soluții serioase”.

Premierul italian a respins criticile la adresa acordurilor cu Tunisia și Libia, menționând că acestea pot servi ca modele pentru alte națiuni.

Apelul președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,  de primire voluntară a migranților a rămas fără reacție, iar în cazul Franței, răspunsul a fost chiar negativ.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

19 Comentarii

 1. Migranții să fie trimiși în Urcaca ! Împreună cu Vivandierele (Koorina aka Corega, LenutZa Popa Prostu’, VierOrica Mocirleanu…) !
  Să CONTRA-OFENSEzE pentru VALORILE EUROPENE, să AVANSEzE la 5_CotetZe, să DEA OCOL la BahmutZ !
  măRog…😜

 2. Problema este ca majoritatea se dau „minori” (unii dintre acesti „minori”, la peste 1m80 si „la casele lor” din Africa cu copii sau chiar nepoti, pot sa puna jos un taur !) si, daca vor sa-i trimita inapoi, toti si-au aruncat actele si nimeni nu stie unde sa-i trimita, iar tarile de destinatie nu mai vor sa-i primeasca ! Asa ca o solutie mai generala dar si mult mai sanatoasa e ca sandramaua de la Bruxelles, care adaposteste o grupare de crima organizata, sa se duca dracului si fiecare tara sa-si apere frontierele si suveranitatea !

 3. Îi cheamă Scipio Africanul pe toți, și asta ce? Nu-i înșeuează, armează și numerotează? Pierde vremea între Maleahi și Cristos? Ar face o armată mai numeroasă ca a lui Zelenski care străbate cu mâna moartă marea

 4. Intrebare retorica cand bombardau de zor pe Gaddafi sa elibereze Libia asta aveau in vedere cap de pod de refugiati spre Europa. Ca acolo dupa Gaddafi a dominat haosul, haosul numai bun sa existe vreo aplicare a legii, in afara de legeile pe care le fac niste clanuri cu apucaturi mafiote. Si ce sa vezi niste vapoare de ONGisti preiau migrantii, fac naveta spre tarmuri italiene. De unde au ONGistii bani sa se taraie 24h din 24h cu vaporul pe Mediterana, nimeni nu se intreba si de ce aduc migrantii ii Italia nu-si pun problema ca or fi teroristi sau infractoti. NU. Toti varsati in Italia. Inapoi in Libia, niciodata.

 5. Italianca ieste o artista ,la fel cum a promis poporului inainte sa fie aleasa si nu sa tinut de cuvint ,ba mai mult ,la vizitat pe Zelenski si ia promis sprijinul deplin al Italiei,acum face teatrul asta cu refugiatii.

 6. CÂT,CUI ȘI UNDE O DAT TAXA?CARE SPUNE ADEVĂRUL -BINE ,CARE NU ÎN TRANS OCEANICE ȘI-N USA SUPER DEMOCRATĂ LA FRAȚII LOR CARE-I AȘTEAPTĂ SĂ-I FACĂ POLITICAL CORRECT!

 7. Gaddafi a fost un fraier, si-a facut poze cu Killary ca isi dizolva programul si stocurile de arme de distrugere in masa, si imediat dupa ce a terminat distrugerea lor, in maxim 6 luni a fost asasinat, iar scroafa e inregistrata pentru eternitate cum rade la 60 minutes parca, „We came, we saw, we killed him”… iar Gaddafi inregistrat pentru eternitate cum le spune jigodiilor NATO/EU ca daca e indepartat, o sa fie invadati de migranti pe vecie. Acuma, Italia-Franta si restul EU o sa culeaga fructele de a fi sclavii SUA.

 8. De ce acordarea azilului,cetateniei,in UE este vazuta ca o obligatie?Tari care nu au avut colonii,popoare care nici macar nu stiau ca exista Africa sau Asia au fost pedepsite de birocratia europeana sa primeasca evrei,africani,asiatici, persoane cu alte religii, cu alte traditii, in numele cui?
  Inteleg tarile ridicate prin emigratie cum ar fi Canada care e un circ ambulant azi cu sikhsii in guvern cu turbane(elefantii lipsesc din decor si dresura de cobre)Australia,SUA sau N Zeelanda ,dar ce legatura avem noi cu Imperiile Coloniale Francez, Italian,German,Rus,Olandez sau, cel mai rau,cu Imperiul Colonial Britanic?Nici o legatura

  PS Cred ca o tara,un popor si conducatorii sai au obligatia sa-si pastreze identitatea pentru generatiile viitoare,nu pot vinde tara la taraba

 9. Pepenica, , Micron, Scur Sura si Vomell, exemple triste de pooliticieni care ne conduc spre dezastru!

 10. Italia este un stat sluga a lui George Soros. Soros vrea metisarea Italiei cu populatie africana conform doctrinei Kalergi. Cine este aceasta obscura Giorgia Meloni, de indrazneste sa critice ordinele date de stapanul Italiei, George Soros? Poate ca italienii nu au aflat inca, dar este timpul sa afle ca ei sunt sclavii lui George Soros si sa se supuna daca nu doresc sa dispara fizic prematur. Mai exista vaccinuri suficiente si pentru italieni, iar prtexte de pandemie pot fi declarate oricand cu participarea criminalului umanitatii care conduce OMS, este vorba de legendarul criminal impotriva umanitatii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, prieten la toarta cu Bill Gates (sau poate Hates?).

 11. Am vazut imagini de la batai cu politia lu’ Meloni azi, din cate am inteles scarba ordinara a taiat ajutoarele sociale de subzistenta de 500E ce se acordau italienilor, in schimb imigrantii adusi, vreo 190k, primesc cate 1050E pe luna… macar italienii ies la scandal, la noi romanii primesc cat 200E in timp ce ukropsii primesc aproape 2000E, si nimeni nu protesteaza sau comenteaza ceva… toti sunt anesteziati sau drogati de mireasma UE/NATO

 12. De la Angela Merkel UE a acceptat migranti ca nu avea Germania forta de munca. Dar a facut o tampenie cu cotele de emigranti. SUA si UE au facut o tampenie cu Primavars araba cand au demolat guverne din Egipt, Libia, Tunisia, Siria, etc. In fond fiecare tara si popor se conduc cum vor si accepta. Acum UE trage ponoasele ca SUA nu are nicio treaba.

 13. @Un patriot : Sezi bland. Si in USA e prapad. Granita cu Mexicul e schweitzer. Tot occidentul e in kakaolu.

 14. FACE si Zmeckerita ASTA Ofilita Joc de Glezne, „PATRIOTIC” Style …

 15. Astia trebuie trimisi acasa la merkel, ursula si cncd-ului de la noi! Sa simta pe propria piele politica lor mizerabila! Corectitudinea politica e o mare ofensa adusa oamenilor civilizati, educati, onesti, a celor care muncesc cinstit si platesc taxe in tara asta de rahat numita rromania.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.