Iulia Isaev, pe scena bucureșteană după succesul de la Metropolitan Opera 

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 12 februarie, ora 18:00, spectacolul cu opera „Lohengrin” de Richard Wagner, în regia lui Silviu Purcărete, scenografia Dragoş Buhagiar, sub conducerea muzicală a maestrului Tiberiu Soare. În rolurile principale îi veți putea vedea pe tenorul Marius Vlad Budoiu în calitate de invitat în rolul titular și pe soprana Iulia Isaev, proaspăt întoarsă de pe scena Metropolitan Opera din New York.

Montarea operei „Lohengrin”, una dintre creaţiile ce solicită cel mai mult colectivul unui teatru liric şi impune un înalt standard de calitate artistică, reprezintă o sărbătoare în sine pentru orice operă din lume.

Dramatism bine temperat, dar și poezie, și extrapolări epopeice în scene de masă, iată câteva din trăsăturile care ar putea defini frumusețea spectacolului cu Lohengrin, în regia lui Silviu Purcărete, prin care Opera Națională București și-a onorat emblema centenară.” – Doina Papp

Lohengrin de Wagner – Purcărete la Bucureşti, o producţie demnă de sărbătoarea de 100 de ani a primei scene lirice naţionale, ce va dăinui prelung.” – Costin Popa

Marius Vlad Budoiu, tenor liric cu un amplu repertoriu și care, la maturitatea artistică, a abordat și roluri de tenor dramatic din opere precum: „Forța destinului” de Verdi (Don Alvaro), „Otello” de Verdi (rolul titular), „Turandot” de Verdi (Calaf), „Samson și Dalila” de Saint-Saëns (Samson). În anul 2013 Marius Vlad Budoiu a cântat sub bagheta lui Daniel Barenboim rolul Froh în „Aurul Rinului” din Tetralogia „Inselul Nibelungilor” de Wagner la Opera de Stat din Berlin cu care acest ansamblu a efectuat și un turneu la Teatro alla Scala din Milano și la Festivalul Proms, la Royal Albert Hall. A colaborat cu dirijorii Zubin Mehta, Rafael Frühbeck de Burgos, Gennady Rozhdestvensky, Antonio Pappano, Lawrence Foster, Peter Ruzicka, Marek Jankovski, Friedrich Haider, Cristian Mandeal, apărând la Filarmonica din München, Filarmonica din Hamburg, Staatskappelle Berlin, Berliner Symphoniker, Staatskappelle Dresden, Santa Cecilia din Roma, cu operele din București, Bratislava, Budapesta, Freiburg, Marseille, Toulon și altele.

Solistă a Operei Naționale București, soprana Iulia Isaev a interpretat rolul principal din „Tosca” la Metropolitan Opera din New York, la mijlocul lunii decembrie 2021. La finalul spectacolului de la MET, Iulia Isaev marturisea „Senzația a fost extraordinară, publicul sublim, iar a cânta din nou la Metropolitan Opera în fața unei săli arhipline este un sentiment unic pentru orice artist.” Cariera sa internațională cuprinde o serie de roluri interpretate cu determinare, profesionalism și dăruire pe scene precum Wiener Staatsoper, Bayeriche Staatsoper Munchen, Opera National de Paris Palais Garnier, Opera Bastille Paris, Theatre des Champs-Elysees Paris, Staatsoper Berlin, Deutsche Oper Berlin, Semperoper Dresda, Oper der Staat Koln, Das Opernhaus Zurich, Opera National du Rhin Strasbourg, Opera National Lorraine Nancy, Dutch National Opera Amsterdam, Hamburgiche Staatsoper, Das Sessiches Staatstheater Wiesbaden, Theatre Royal de la Monnaie Brusseles, The New National Theatre Tokyo, Teatro dell’Opera di Roma, Teatro Reggio di Torino, Teatro San Carlo din Lisabona, Teatro La Fenice di Venezia, Teatro Massimo di Palermo si recent, Metropolitan Opera New York. De-a lungul carierei a colaborat cu importanți regizori de renume internațional de teatru și operă, precum: Peter Brook (Don Giovanni), Franco Zeffirelli (Don Giovanni), Hugo de Ana (Faust), Herbert Vernike (Falstaff), Graham Vick (Falstaff), Achim Freyer (Don Giovanni), Robert Wilson (Madama Butterfly), Luigi Proietti (Don Giovanni), Richard Eyre (Manon Lescaut).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Iulia Isaev — o superba voce si tehnica vocala!
    Succes echipei si dlui Silviu Purcarete cu productia „Lohengrin”!

  2. pe site-ul Operei Nationale Bucuresti dedicat sopranei https://operanb.ro/artist/iulia-isaev/ se observa in josul paginii miracolul angajarilor pe pile si rudenie la stat: in josul paginii, rubrica „Repertoria (sic!) vocal-simfonic”, aflam despre urmatoarele opere geniale: La mort DU Cleopatra (Cleopatra, in romaneste, da, ce conteaza ca inceputul e in franceza); Ein Deutche Requiem (hahaha) de Brahms si Messe Solenne (!!) de Sainte Cecile (fara niciun accent, ce, nu e ca in romaneste?).
    Este nu deplorabil, este de-a dreptul sub orice critica. Puteti fi siguri ca site-ul a costat ceva bani (publici, mai trebuie mentionat?).
    Vorba lui Dem Radulescu…C’EST UNE BATAIILE DE JEU !!!
    Pacat de distinsa doamna care e intr-adevar o voce si n-are nicio legatura cu amatorismul, coruptia si nepotismul atotprezente in toate institutiile de stat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.