Jaf armat comis de un român în Elveția

Un bărbat de origine română a atacat, înarmat cu un pistol, oficiul poștal din gara din Yverdon, Elveția, sâmbătă dimineață. Nimeni nu a fost rănit, însă individul a fugit cu o sumă de bani, relatează stiridiaspora.ro. Polițiștii elvețieni au fost sesizați sâmbătă, 30 decembrie 2023, în jurul orei 10.15 de acest jaf. Individul a amenințat cu arma o angajată de la unul dintre ghișee, cerându-i în limba engleză să golească casa de marcat, a anunțat luni Poliția Vaud într-un comunicat de presă.

Angajatul s-a conformat, dându-i în principal role de monede și câteva bancnote de 10 până la 100 de franci, pe care le avea în două pungi de plastic. Poliția nu spune câți bani au fost furați.

Tâlharul a părăsit apoi locul pe jos. În piața gării, a primit ajutor de la trecători după ce și-a pierdut o parte din prada. Bărbatul a luat apoi un taxi pentru a fi lăsat în fața centrului comercial Place Bel-Air, încă în Yverdon, potrivit sursei citate.

Poliția a anunțat miercuri că un apel la martori lansat luni a dus la localizarea și arestarea suspectului

Suspectul a fost prins marți, 2 ianuarie 2024, într-un hotel din nordul Vaudului. Hoțul este un cetățean român de 69 de ani, fără domiciliu stabil. Acesta și-a recunoscut fapta.

Cea mai mare parte a bunurilor furate a fost recuperată, la fel ca și arma folosită, care s-a dovedit a fi o armă de tip Airsoft.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Talharii mioritici vor putea sa umble liber prin Iuropa si sa mai talhareasca si pe acolo. Mai scapa Rromanika de ei……[Rumburak]

  2. Un gainar. Adevaratii mafioti fura legal, cu pixul, miliarde din munca popoarelor, si sunt numiti pentru asta „investitori strategici”.

  3. Ce Schengen ma, tolomacilor! Ati uitat ce specimene rromanesti cersesc, talharesc, fura, prin toate marile orase ale Europei? In strainatate iti este rusine sa spui ca esti din Romania! Vedeti-va de treaba! Cica asa-i corect politic!

  4. Asta-i scuza valahului: daca altii fura, de ce sa nu fur si eu ?

  5. Găinar, dar mic, mic de tot! Să furi in Elveția role de monede e de noaptea minții.. Și-a găsit și locul unde să fure. Eu cred ca era beat cui și a confundat Yverdon cu Cuca Măcăii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.