Jocuri medievale, muzică şi istorie, duminică, în Cetatea Deva

Momente de muzică şi istorie vor fi prezentate turiştilor care vor vizita duminică, 23 iunie, Cetatea Deva, în cadrul unui proiect organizat de Asociaţia Culturală Transilvania Medievală cu sprijinul autorităţii locale.

„Ideea de la care a pornit proiectul a fost aceea de a oferi oamenilor care vizitează Cetatea Deva momente culturale interesante, în aşa fel încât să plece cu o părere foarte bună despre acest loc. Unul dintre punctele de atracţie vor fi jocurile medievale aduse în faţa publicului de către membrii asociaţiei. Publicul va fi invitat la aruncatul potcoavei, la un joc de felul ‘x şi zero’, dar din perioada medievală, la aruncatul cu sfoara, nodul câştigător, la jocuri de câmp şi jocuri de masă”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Mircea Goian, reprezentantul Asociaţiei Culturale Transilvania Medievală.

Astfel, duminică, între orele 10,00 – 16,00, în Incinta I a Cetăţii Deva, localnicii şi turiştii pot participa la un eveniment complex unde pot afla informaţii despre monumentul şi istoria locului sau să urmărească microrecitaluri de muzică medievală cu grupul „Cimpoierii din Transilvania”.

Nu va lipsi prezentarea unor instrumente muzicale istorice, însoţită de elemente documentate despre perioada pe care o reprezintă şi despre lucrările muzicale specifice din Europa.

Proiectul „Vă invităm la Cetatea Deva” este realizat de Asociaţia Culturală Transilvania Medievală cu sprijinul Primăriei Deva.

Potrivit organizatorilor, scopul proiectului este de a contribui la dezvoltarea turistică a municipiului Deva prin valorificarea resurselor sale culturale. În acelaşi timp, proiectul vine în întâmpinarea publicului care va avea ocazia să afle parcursul istoric al Cetăţii Deva de-a lungului timpului. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. CINE este ÎN Asociația ASTA?
    Nume și de UNde FONDs?
    O Altă GLORIFICARE-Afirmare a Genocidului „MEDIEVAL” al Românilor în TranSilvania. ROMÂNII erau SEGREGATI Total în Țara LOR de Niste Sălbatici ALTAICI care i-au prins SLĂBIȚI de Alte LIFTEle Dreacului Timp de Altă MIE de ANI înainte de Venirea VENIT-urilor Asiatic-Altaice, cănd a dat pe DinAfară HAZNAUA în care SE OMORAU Mongoloizii …
    CINE sunt Imbecilii REPETENȚI la Istorie care au PERMIS AșaCeva?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.