Jocurile Olimpice de la Paris, sub amenințarea grevei

The Olympic Rings stand in front of the flags of Nations in the Olympic Park in Sochi.. Picture date: Monday February 3, 2014. See PA story OLYMPICS Sochi. Photo credit should read: David Davies/PA Wire.

Un ”armistiţiu social” sperat în Franţa este departe de a fi asigurat, cu cinci luni înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris, după ce CGT, unul din principalele sindicate din ţară, a anunţat, joi, că va depune la începutul lunii aprilie preavize de grevă în sectorul public pe durata competiţiei, informează AFP.

În urmă cu câteva zile, preşedintele Comitetului de organizare Paris-2024, Tony Estanguet, îşi exprima speranţa pentru „un armistiţiu” social pe durata Jocurilor Olimpice (26 iulie-11 august), făcând apel la „neperturbarea sărbătorii”.

Dar secretarul general al CGT, Sophie Binet, a acuzat, joi, guvernul că ignoră „alertele” privind primele şi compensaţiile pentru funcţionarii care vor fi mobilizaţi pe durata Jocurilor Olimpice.

„Au trecut luni de zile de când repetăm acelaşi lucru şi nimănui nu-i pasă”, a afirma liderul sindicatului CGT.

„La Jocurile Olimpice, sute de mii de salariaţi vor fi afectaţi”, a mai spus aceasta, referitor la cei care vor fi obligaţi să efectueze mai multe ore suplimentare decât în general şi să renunţe la concediile de odihnă.

Jocurile Olimpice de la Paris vor începe pe 26 iulie şi se vor încheia pe 11 august, iar asigurarea securităţii va fi una din principalele probleme, urmând să fie mobilizaţi zeci de mii de poliţişti, jandarmi şi militari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Se prefigurează o olimpiadă de Arahat!…macrou ți-a sunat ceasul !…te vei face de râs!

  2. Franta a eliminat de pe afisele de reclama ale olimpiadei, care contin printre altele si o catedrala, crucea de pe turla acesteia… asta este lumea woke-globalista care devine tot mai periculoasa pentru valorile traditionale ale civilizatiilor

  3. Nu mai bine se dau toate medaliile in avans Ucrainei si se anuleaza Olimpiada ? Se vor face economii ,nu mai apar scornelile cu terorismul ,plosnitele n-au ce rontai in campusul olimpic . Doar avantaje . Zic si eu …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.