Joe Biden. „Mesajul meu către Putin, pe care îl cunosc de multă vreme”

Preşedintele SUA, Joe Biden, a susţinut joi seara primul său discurs despre starea Uniunii, în care a asigurat că „nu va ceda” în faţa omologului său rus, Vladimir Putin, îndemnând Congresul să voteze ajutorul acordat Ucrainei pentru a-l „opri pe Putin” în invazia sa, scrie AFP.

„Vă asigur că Putin nu se va opri la Ucraina. Dar Ucraina îl poate opri pe Putin dacă o susţinem şi îi furnizăm armele de care are nevoie pentru a se apăra”, a spus el, îndemnând Congresul să deblocheze ajutoarele pentru Kiev, îngheţate luni de zile de certurile partizane dintre democraţi şi republicani.

„Asta este tot ce solicită Ucraina. Nu cere soldaţi americani”, a adăugat Joe Biden, cu referire la dezbaterea lansată de comentariile preşedintelui francez, Emmanuel Macron, cu privire la o posibilă desfăşurare de trupe.

„Mesajul meu către preşedintele Putin, pe care îl cunosc de multă vreme, este simplu: nu ne vom da bătuţi. Nu vom ceda. Nu voi ceda”, a insistat el.

„Istoria ne priveşte”, a afirmat preşedintele american.

Atac la Trump

„Predecesorul meu, un fost preşedinte republican, îi spune lui Putin ‘faceţi ce vreţi’. Este un citat, un fost preşedinte chiar a spus asta, supunându-se unui lider rus. Cred că este scandalos. Este periculos şi este inacceptabil”, a afirmat el, fără a pronunţa numele lui Donald Trump.

„Niciodată de la preşedintele Lincoln şi Războiul Civil nu au fost atacate libertatea şi democraţia în ţara noastră aşa cum sunt astăzi”, a adăugat el.

Preşedintele a trasat „un viitor bazat pe valorile fundamentale care definesc America: onestitate, tărie morală, demnitate, egalitate”, relatează Agerpres.

„Şi iată că cineva de vârsta mea spune o poveste diferită, cea a unei Americi axate pe resentimente, răzbunare şi revanşă”, a adăugat el, făcând o referire clară la rivalul său republican în vârstă de 77 de ani.

Donald Trump a promis să se „răzbune” pentru înfrângerea sa din 2020, pe care nu a recunoscut-o niciodată, şi pentru procesele care se acumulează împotriva sa. Fostul preşedinte a afirmat că va „corecta” în timp real afirmaţiile rivalului său. El l-a acuzat joi pe democrat că a transformat Statele Unite într-un „film de groază” şi a cerut o dezbatere cu el.

Confruntat cu retorica lui Donald Trump privind „declinul”, Joe Biden a dat asigurări că, sub preşedinţia sa, America are parte de „cea mai mare revenire” din istorie, după pandemia de COVID-19 care a îngenuncheat cea mai mare economie a lumii.

„Am moştenit o economie care era pe marginea prăpastiei. Acum, economia noastră este literalmente invidiată în întreaga lume. 15 milioane de locuri de muncă au fost create în trei ani, ceea ce reprezintă un record. Iar rata şomajului este cea mai scăzută din ultimii 50 de ani”, a spus el.

Acest lucru indică „un viitor plin de promisiuni”, potrivit lui Joe Biden, care este hotărât să joace cartea optimismului împotriva rivalului său.

Intenţionând să marcheze o diferenţă decisivă faţă de acesta din urmă, el a promis, de asemenea, că nu îi va „demoniza” pe migranţi. „Nu îi voi demoniza pe migranţi spunând că ei ‘otrăvesc sângele ţării noastre'”, a declarat Biden.

Preşedintele a criticat, de asemenea, anularea garanţiei federale a avortului, una dintre temele principale ale campaniei, promiţând să „restabilească” această protecţie dacă americanii aleg un Congres care susţine „dreptul de a alege”.

„În mod clar, cei care se laudă că (au anulat protecţia federală a dreptului la avort de către Curtea Supremă) nu au nicio idee despre puterea femeilor în America”, a spus el.

„Dar şi-au dat seama atunci când libertatea de a dispune de corpul cuiva a fost în joc la urne şi a câştigat în 2022 şi 2023, şi îşi vor da seama din nou în 2024”, a adăugat preşedintele, un catolic care se prezintă drept un apărător al dreptului la avort.

În ceea ce priveşte forma discursului, Joe Biden s-a dovedit a fi combativ, într-un moment în care preocupările şi criticile cu privire la vârsta sa continuă să se înmulţească.

„La vârsta mea, unele lucruri devin mai clare ca oricând”, a spus democratul în vârstă de 81 de ani în discursul care a durat puţin peste o oră.

Despre războiul Israel – Hamas

Biden a mai spus în Congres că a ordonat armatei americane să înfiinţeze un port artificial în Gaza pentru a oferi mai mult ajutor umanitar acestui teritoriu palestinian asediat şi a subliniat că doreşte o „încetare imediată a focului” timp de şase săptămâni.

„Lucrez din greu pentru a obţine o încetare imediată a focului de cel puţin şase săptămâni”, care ar permite eliberarea ostaticilor israelieni închişi în Fâşia Gaza, a declarat el în discursul în Congres despre Starea Uniunii.

El a cerut guvernului israelian „să lase să intre mai mult ajutor umanitar în Gaza”, subliniind că ajutorul umanitar „nu poate fi o consideraţie secundară sau o monedă de schimb”.

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

39 de Comentarii

 1. A fost o adresare puternica. Mike Johnson însuși s-a ridicat sa-l aplaude.
  Au dat inapoi republicanii pentru ca Biden este om care tace si face! Au dat inapoi pentru ca n-au mai avut ce sa zica.
  In plus Truth Social era cazut, asa ca …

 2. Nu veti ceda niciodata pentru ca va impinge Satana sa distrugeti cu orice pret Rusia Ortodoxa. Ceeace nu stiti voi, slujbasii lui pe acest Pamant este faptul ca Sfantul Dumnezeu va duce Rusia Ortodoxa la izband chiar si-n urma unui razboi termonuclear pe care voi il doriti cu atata ardoare dar care va insemna sfarsitul vostru ca tara si tarile supuse voua din Nato. Aliluia.

 3. Îl cunosc încã, de la întâlnirea cu Stalin, când era mic pioneer, si am discutat despre el cu Hrusciov alaltãieri prin firul rosu. Brejnev, cu care ne întrecem la urcat scãri de avion, nu-si aminteste de el, desi are o memorie aproape, cât-i al meu, eheu!

 4. Este campanie electorala. In acest context trebuie interpretata si aceasta cuvantare care nu a atins nici una din problemele grave ale Americii de azi. Magistrala este insa replica (on line) catre americani facuta de colonelul (r) Doug Macgregor. Un american adevarat care ar trebui sa fie presedinte. Foarte interesant este ca Doug Macgregor s-a referit printre gravele rele mentionate si la acei judecatori ACTIVISTI ai lor. Este plina acum si Romania de astfel de elemente iar ‘activismul’ lor este mult mai complicat.

 5. Daca tot ati scris despre acest discurs al ramolitului, vi se ofileau tastaturile daca scriati si ca Navalnia si nevasta circarului au fost si ele invitate sa fie prezente dar au refuzat invitatiile! De ce oare?

 6. Am incercat sa acult cuvantarea, dar nu am resusit sa o duc pana la capat. Mi s-a facut greata. Minciuni sfruntate, propaganda gen Robin Hood. Luam de la bogati si dam la saraci. El si cei care il controleaza au imbogatit complexul industrial militar si Big Pharma.
  Doua exemple: 1.Biden se lauda ca a securizat granitele. Fara comentarii! 2. Niciun american care castiga sub $400,000/an nu va mai plati taxe federale. Trebuie sa fi pe droguri sa poti crede asa ceva.
  Totul a fost o propaganda ieftina pentru urechile aplaudacilor. Foarte similara in continut cu discursul lui Ceausescu din 21 dec ’89.

 7. Senilul se va bate la alegeri cu Trump nu cu Putin. Putin ii baga pe amindoi in buzunar. Capitalismul rezerva federala = inflatie, razboaie, pandemii, imigratie, crima, datorii si dobinzi mai mari. Arhitectii societatii creaza crize ca sa le rezolve tot ei cu mentiunea ca statul profund sa supravietuiasca. Alte masti aceeasi piesa stapinii lui biden si a lui Trump sint stapinii nazistilor si a lu hitler. Bag picioru in asa jeguri umane de care depindem dar sper sa ne aliem cu Rusia impotriva khazarilor care vor noua ordine mondiala.

 8. Dacă Robinetul ar fi citit Washington Post, ar fi aflat că Urcacii au lipsă in scripte cam 700.000 soldați !
  Unde or fi ?
  Terenurile mănoase ale lu’ Monsanto, BlackRock etc răspund :
  La noi, la noi…măR😪g
  (● StatMajoriZdu GărZilor Patriotice Tulcene ●)

 9. Mesajul de forta a fost rostit cu voce joasa, lipsita de suflu, dar cu suflu sistolic. Economia dudu și ie și itari, iar imigranții stau la coada la gogosi pe gratis la granita dintre lumea aceasta și lumea cealaltă. Ucrainienii nu vor decât arme, căci pun la dispoziție cosciugile și locatarii lor. În rest, totul e bine. Noua ne pun președinte, prim ministru. Navetistul nu mai pune șef la SRI, fiindcă Ambasada Americii și CIA nu au găsit încă omul de valoare care sa le cânte la pian, după modelul Zelemsky, minciuna guvernează Europa, iar Europa umbla goala in preajma Americii și se oferă sa facă dragoste cu ea și sa-i plătească pentru ca America o regulează. Ursula va fi reconfirmat guvernatorul licuriciului cu drept de veto, de viata și de moarte asupra Europei, dar mai mult de moarte, impiedecatul nu va fi încă impiedecat de femeia cu coasa și de aceea va expedia pe adresa ei sute de mii de cetățeni, Israelul le va da cu tifla Americanilor, iar americanii vor continua sa-i alimenteze cu arme și sa blocheze orice rezolutie a unui organism care nu intelegem de ce mai trăiește. Al nostru președinte pupunar, alături de alți pupunari condamna naționalismul și suveranismul Eurooean, dar ridica in slavi nationalismul Israelian, asa ca să ne demonstreze ca el și ei sunt împotriva noastră și alături de aleșii cerului. Itr-un cuvânt Bideu va continua sa respire aerul războiului și sa-l expire. Aceasra e adevărată poluare cu CO2. Aceasta sunt adevărații poluatori care ucid viata, speranța, dragostea și liniștea planetei. Acestea sunt cioclii existentei. Pentru ei și ceata lor de psihopați se trag sforile, se ucid nevinovați, se trimit la închisoare suflete suverane, se minte, se manipulează și se destructureaza societatea.

 10. Manea Manescu, cum poți face o paralele între Nicole Ceaușescu și senilul asta caricatural?

 11. Tot e bine ca Biden nu l-a confundat in discurs pe Putina cu Lukasenko sau cu Kim Jong Un. Adevarul este ca daca revine Trump, vom vedea o idila amoaroasa lgbtista intre Trump si Putina. Trump pe post de capra.
  [Eduardovici K K T KuMotZ, gradul: soldat-major(+18 ani), functia: comandant de roaba, specialitatea: DiriBau, cititor pasionat de Pionerskaia Pravda si Murzilka. WOW-WOW!]

 12. Multi nu inteleg de ce MOSSAD-ul a lasat sa curga … evenimentul din „7 octombrie” 😛
  IQ=?
  Pentru ca Byby e inca subterna cu TRUMP 😉 (MAGA !) si daca USA era doar ocupata cu Ukraina
  BIDENOMICS reusea 😉 … si BIDEN nu avea problema votantilor arabo-americani in SWING-STATES 😉
  + Israelul reuseste sa faca MILITAR epurari !

  Cine-a gandit planul asta …parca venit direct din IAD … are a-moral respectul meu !
  MORAL e o prkarie totul … insa … ca OPTIMIZARE a unor miscari tectonic-istorice e ceva GENIAL !

  😀

  (PS: MISHTEAUX are in IQ>145…si nu odar asta … s-a relevat nu doar de oameni-emotionali ci si de algorithmele-I.A ca un REAL PROPHET ! Greutatea prophetilor e in diamante 😐 …viitorul presedinte al RO inca nu e in PSD ! 😉 )

  (multi vad putini pricep ! faptul de-a da mura-n-gura pentru ca „n-are cu cine” … plictiseste geniile ! 1/1000 si totusi va e putin pentru ca nu va duce mintea desi … codat e in straniile-i mesaje TOTUL ! ce va lipseste e IQ-ul genetic ! 🙁 )

  Incep sa ma plictisesc ! 😢😢😢😎
  (oricum PLANUL e demult gata si nicimacar supraveghiat nu mai trebuie 😉 😉 😉 RUSSII 🙁 vor 🙁 lua 🙁 ODESSA ! 🙁 😐 )
  [v-a zis mishteaaaux ca REAL PROPHTE ca NULANDIERII, nuland-cu-coarne-in-persoan 😀 e OUT ? e OUT ? 😛 ]

 13. esti mai misterios decat
  doar
  STRANIU ! (ai zis sa fim atenti la cum …ii va fi facuta PARTIE : MARELUI BLOND ! 😐 E GENIAL … SIMPLU ! ❤️)

  😮

  [am auzit ca cei cu IQ>145 gandesc altfel ! absolut altfel decat mediocrii ! un salt calitativ-rational, evolutiv, ALTFEL ! ]

 14. Politrucii porpagandisti au aruncat vrajeala ca asta este bolnav. Nu e! Asa este natiunea americana, mincinoasa si criminala. Mentioneza ca „natiunea” este o notiune statistica iar caracterizarea ei coincide cu cea a unui individ doar din intamplare. Nu e cazul lui biden, care a fost ales de multi tocmai pentru ca ii reprezinta perfect.

 15. S-a referit pina si la presedintele Lincoln, pe care il aplauda el cind trecea cu caleasca, fiind mic soim al patriei !

 16. Arătarea asta de șef de stat ,Joe adormilă împiedicatu, daca îl amesteci cu Satanayaku criminalul de femei si îi împarti la doi îți da Hi*ler ,fără virgulă.Sărbătoare mare va fi în toată lumea când imbecilii vor fi judecați la judecata dreaptă a istoriei.

 17. daca in lume ar exista cuvantul: intelegere, respect, independenta…in schimb avem un singur cuvant Ban/profit urmat de ”scopul scuza mijloacele”

 18. Biden l-a facut muci pe MAGAputina, cunoscut in tribunalele americane sub numele de Trump

 19. De remarcat frazarea identica cu momentul Irak 2003, cand a trebuit sa-l „opreasca” pe Saddam.
  We have to stop Putin, adica pe noi numai liderul cel rau ne intereseaza, nu tara. Nu vrem sa distrugem tara-tinta, pe ochii nostri de la ciorap. Aveti incredere in noi.
  In Romania, la fel. Numai cu Ceasca au avut ei ce-au avut, ca de poporul roman le era tare drag…

 20. … la Biden este explicabil, vârsta, bolile, dar la ceilalți nu se poate explica atitudinea. Când rușii ți-au făcut varză Leoparzii, iar spaima și mândria spălaților pe creier Abrams-urile sunt distruse cu dovezi video, trei bucăți în nicio săptămână de când au intrat în luptă și tu trăiești cu impresia că poți să-l bați pe Putin, asta înseamnă să fii prost cu diplomă, sau diplome …

 21. Păi, cine ce a priceput de fapt din ”starea națiuni”… cum stă america in picaj ?? Sau era doar vorba de rusia, de Putin și de provocări, amenințări..Cam intr-o doagă societatea americană, care sunt ușor de dus cu pluta,.

 22. @ Leopold 09:47
  Sunt 4 Abramși ROTISAȚI, unul fiind mai SPECIAL…măR🤣g
  {● StatMajoriZdu GărZilor Patriotice Tulcene ●}

 23. @gelu:Rusia ortodoxă?De unde ai scos-o ,pui de cățea?Ce are a face imperiul răului cu ortodoxia?Fiu de cățea:ce legătură este între crimele,jafurile,violurile comise de orci și ortodoxie?Intreb și pe ceilalți fii de cățea la fel.

 24. Și când te gândești că sunt mulți români imbecili care îl susțin pe Trump, acest Trump care ar vinde Europa de est rușilor fără cea mai mică ezitare. Biden, așa bătrân cum e, e singurul președinte care are experiența (în 1973 la 30 de ani era senator) și dorința de a apăra Europa de est. Fără UE, fără NATO, Europa se va dezintegra și va reveni la conflictele armate care i-au măcinat existența în ultimele sute de ani. Pacea care există în Europa în ultimii 80 de ani se datorează exclusiv integrării economice și euroatlantice. Europa nu a mai cunoscut o așa lunga perioadă de pace în ultimele sute de ani.

 25. @ lili..Ortodoxia romînă, patriarhia, s-a format după modelul rusesc in 1872,.Deci de atunci pînă mai ieri ortodoxia romînă avea drept licurici biserica ortodoxă rusă..

 26. Ucraina reprezinta o investitie extraordinara in razboiul prelungit purtat pentru slabirea Rusiei.Liber la prăjeală de orci.Cat mai mulți!Daca nu sunt beți îngrășământul este mai eco.Doamne ajută!

 27. ce discurs lucid, ce cursiv vorbeste, fara foaie in fata.. si noi radeam de el ca e senil..
  E un presedinte pro-activ, cu sute de probleme majore pe cap, nu ar trebui sa-i găsim nod în papură.Ca toți avem.Slava Ucraina!Ziceti așa la comanda mea,de nu…jar mâncați.

 28. Trump este un specimen instabil psihic, capabil sa sacrifice Europa de dragul Putinantropului Antropoid.
  De la acest individ te poti astepta la orice surpriza neplacuta. Realegerea lui ca presedinte al SUA ar fi foarte riscanta atat ptr americani, cat si ptr europeni.
  Individul este capabil de orice, la fel ca si Putina. De aceea se si admira ei reciproc; prin comuniunea de tampenii……[Rumburak]

 29. Bidon un putregai expirat care se impiedica si umbla cu pampas dupa el ,familie de drogati si criminali care si au distrus propiul popor si colhozul UE

 30. Limpede ne e Evidența !
  Întregii Planete Mer🌈ur șamd.
  Oameni buni, eu vă tot spun da’ voi nu vreți să mă credeți:
  Robinetul Ruginit e rotit la cheie de SeKooKoo Urcac (SBU), prin intermediul Vânătorului, căZut in plasă la Kiev. America a inteles că Urcaca e doar o pușculiță a DemonRatsilor Belicoși (în general) și a Famigliei Big Guy 10% în particular.
  Asa că va MUTA DECISIV:
  MAGA ! 2024 TRUMP 2024 ! MAGA !

 31. Ce boala dracului o fi si asta!!! Toti stim ca razboiul din Ucraina a fost provocat de politica lui Biden,iar el minte cu o nerusinare nemaintilnita ca Putin e de vina.De obicei acesti indivizi sunt tinuti in camasa de forta.

 32. @marius: corect!

  @un mujic abuzat: eşti abuzat rău de aburelile care ți se bagă pe gât nişte şmecheri! Unde vezi tu atâta pace, că de la Obama încoace (premiat Nobel pentru pace, ce-i drept) doar despre război e vorba, iar în ultimii ani au reuşit performanța de a-l aduce şi în Europa, cu revoluțiile lor colorate şi manevrele exersate prin America de Sud!
  Pace a fost în timpul Uniunii Sovietice şi a Pactului de la Varşovia, care au mai ținut un pic la distanță pe hienele astea!

  În altă ordine de idei, zice Robinette despre holocaustul din Gaza: „Lucrez din greu pentru a obţine o încetare imediată a focului de cel puţin şase săptămâni”. Păi nu era vorba că sunteți voi jandarm mondial? Nu vă puteți impune voința în fața unei mici țări, cu populația cât a unui oraş din SUA?

 33. „„Am moştenit o economie care era pe marginea prăpastiei. Acum, economia noastră este literalmente invidiată în întreaga lume. 15 milioane de locuri de muncă au fost create în trei ani, ceea ce reprezintă un record. Iar rata şomajului este cea mai scăzută din ultimii 50 de ani”, a spus el.”

  A zis ca USA ca un VAMPIR s-a salvat de le RECESIUNE bagand un „aliat” NATO in …reala si groaziniaca RECESIUNE ?
  In acelasi timp insa … SLEEPY JOE …intarind economic RUSSIA pe care STRANIU zice c-o bate ? Facand RUSSIA ce-a mai bogata tara din Europa ? 😀

  a mai zis (?) ca milioanele de locuri de munca au fost facute pe seama de-energizarii UE si-a
  exorbitantului pret al LNG-ului american … vandut la pret de specula „aliatului” NATO neamt ?

  Dar de economia americana ridicata 😀 prin coborarea premeditat NORDSTREAM-ista a EUROPEI ?

  Cele 15 milioane de locuri de munca in USA au fost 30 de milioane de locuri de munca pierdute sau cu salarii DEVALORIZATE in UE ! 😀

  PS: Ii mai crede cineca in USA propaganda NULANDIERA a moshuletului …acum la SPARTUL TARGULUI UKRAN!
  Intreba ca normal nu ca GENIU, asta, aici ! 😐

  SHALOM ! Momorlanilor din Subcarpati ! Prosti dar ne-fuduli ! ❤️👌🤞

 34. Ei … nah !
  Acuma si tu … strici jocul 🙁 !
  Fa-te ca-l crezi ! 🙂
  e asa greu ?

  Crezi ca democratilor cu TRUMP le e mai bine ? 😮
  PS: Ce zici de epurarea NULANDEI si prophetia mushteaux-uli cum-ca NULANDIERII sunt OUT ! odata cu fondurile lipsa pentru BIDENOMICS 😛 ?
  Te rog fa-te ca ti cu Biden acum ca sigur pierde 🙁 ! Nu-ti fie greu -> oricum pierde ! 😐

 35. Este de NEINTELES de ce Joe Biden afirma constant …”Va asigur ca Putin nu se va opri la Ucraina…!”, atata timp cat in interviurile lui Putin, acesta afirma CONSTANT ca Rusia NU va ataca pe nimeni atata timp cat Rusia NU va fi atacata de NATO.
  Nu vorbeste nimeni din NATO-UE,de PACE si INTELEGERE in Europa !.
  Ceva este PREMEDITAT in toata isteria pentru un razboi generalizat in Europa,care va duce la unul NUCLEAR!.

 36. Cum ramane cu afirmatia cotidianului german DER SPIEGEL din luna februarie,cum ca Joe Biden sufera medical de DEMENTA!??.

 37. @Marele Urs (10,29)!?…mosule,trebuie sa sti ca esti in mare EROARE (era sa zic Kkt!): „La 4 februarie 1925 Sfantul Sinod a hotarat infiintarea PATRIARHATULUI ORTODOX ROMAN pentru Biserica Ortodoxa Romana”.!!
  In anul 1872 a fost constituit Sfantul Sinod al Bisericii autocefale Ortodoxe Romane precum si Sfantul Sinod in relatie cu Patriarhia ECUMENICA !! si cu celelalte Biserici Ortodoxe in ceea ce priveste unitatea dogmelor si a canoanelor.
  Mai bine studiaza propria ta religie de REFORMAT!.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.