Jose Mourinho, cu ochii pe un tricolor

Evoluțiile jucătorilor români, sau a unora dintre ei în mod special, nu au trecut neremarcate și este de așteptat ca după încheierea turneului final și binemeritatele vacanțe să apară înformații despre posibile oferte.

 

Deocamdată, se știe sigur că unul dintre cei care se află în atenția mai multor cluburi din campionate de top este fundașul dreapta, Andrei Rațiu.

 

 

Băiatul cu părul albastru sau Sonic, cum l-au botezat reprezentanții mass-media nu numai de la noi, a avut evoluții constant bune și s-a remarcat de pe postul său de fundaș dreapta inclusiv prin aportul consistent în faza de atac. Postură din care s-a aflat la un pas de un moment istoric în timpul partidei cu Belgia, când a avut o situație, preț de câteva secunde, în care a rămas singur cu portarul Castells, dar a apărut ca din pământ un fundaș al dracilor roșii și a rezolvat momentul critic.

Andrei Rațiu impresionează prin volumul imens de efort de care este capabil, prin bunul control al balonului, ceea ce îi permite să fie foarte prezent mereu în jumătatea adversă și să centreze de câte ori are ocazia periculos în careul advers sau să șuteze la poartă, inclusiv din afara careului.

Rațiu este legitimat la clubul din La Liga Rayo Vallecano din Madrid, dar a jucat extrem de puțin sezonul trecut, deși într-o partidă cu Real Madrid a fost foarte apreciat pentru că pur și simplu marele atacant brazilian Vinicius nici nu a mișcat. A devenit viral sprintul celor doi pentru balon, Vinicius fiind unul dintre cei mai rapizi jucători din La Liga, câștigat de român.

Acum brusc cei de la Rayo Vallecano se grăbesc să îi ofere un nou contract mult mai bun ca salariu dar sunt și pregătiți, în cazul în care Rațiu va respinge oferta, să îl vândă. Însă suma fixată pentru transfer este nejustificat de mare, zece milioane euro, în comparație cu numărul redus de minute jucate.

Și-au manifestat clar interesul pentru Rațiu cluburile din Premier League Brentford și Brighton, câștigătoarea Europa League, Atalanta, echipele germane Wolfsburg și Eintracht Frankfurt, dar cam toată lumea strâmbă din nas pentru suma de 10 milioane euro.

Iată că evoluțiile bune ale lui Andrei Rațiu au impresionat și pe unul dintre antrenorii de top din ultimul sfert de veac, încărcat de trofee în mai multe campionate. Este vorba de portughezul Jose Mourinho, acum la Fenerbahce. Mourinho consideră că românul ar fi o excelentă soluție pentru un fundaș dreapta cu spirit ofensiv.

Dar se vor ști mai multe după ce Rațiu va reveni din vacanță la actualul club, Rayo Vallecano și în bună măsură depinde de ce va dori el, să stea pe loc și să creadă în promisiunile clubului din Madrid că va deveni prima opțiune pe postul său sau să aleagă una dintre numeroasele variante care există.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

2 Comentarii

 1. @ ”Ciocnirea titanilor”

  Te-așteaptă iarăși Șumudică
  Să-ți spună să nu-ți fie frică,
  Că de te vei împiedica,
  Poate prelua și munca ta
  Și pe Fener a antrena !
  De va veni și Alibec
  Juca-vor ”poker”, vor da ”Sec !”.
  Lucirea ce la greci apune,
  La turci aduce vremuri bune !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.