Jucătorii de la Real Madrid, vizați de un atentat terorist

Faptul că așa zisul Stat Islamic este din ce în ce mai mult o amenițare serioasă la pacea lumii și la viața de zi cu zi  a oamenilor, inclusiv a celor care au nici o treabă cu politica sau cu acțiunile împotriva sa, chiar nu este o exagerare.

 

O demonstrează acum o informație pentru care nici epitetul șocant nu mai este de ajuns, venită din Spania și vizând, nici mai mult nici mai puțin pe recordmana de trofee din Champions League, Real Madrid.

Stadionul echipei, celebrul Santiago Bernabeu, urma să devină ținta unor explozii multiple și concomitente chiar în timpul desfășurării unei partide. Zeci de mii de oameni în tribune plus starurile galacticilor au fost în pericol de moarte din motive absolut greu de înțeles. Din fericire, tot acest plan diabolic a fost dejucat de serviciile secrete spaniole, în colaborare cu ajutorul FBI, Europol și al mai multor țări europene: Olanda, Germania, Franța, Estonia, Islanda și România.

Dezvăluirea a fost făcută luni pe site-ul El Confidencial, un site de sport extrem de apreciat în Spania, ale cărui informații tari s-au dovedit a fi în mare parte reale. Planul era unul absolut nebunesc și viza exterminarea jucătorilor lui Real Madrid, cu îndemnuri cât se poate de concrete și de nemiloase.

Un afiș cu un bărbat care împușca autocarul celor de la Real Madrid a fost promovat de gruparea teroristă și a circulat în mediul online. Sigla de pe autocar este vizibilă și este stema celor de la Real Madrid.

Mesajul sinistru a fost: „Fratele meu, așteaptă într-un loc aproape de locul de sosire al jucătorilor! Țintește-i pe ei și pe fanii lor.

Alt mesaj, legat de a produce explozii pe Santiago Bernabeu, este la fel de explicit:

„Dragul meu frate, te așteaptă un obiectiv foarte valoros. Intră în mulțime, distrage atenția securității şi foloseşte explozibili improvizați pentru a îţi atinge obiectivul final cu hotărâre”

În ziua meciului Real Madrid – Manchester City, scor 3-3, sfertul de finală din Champions League din acest an, fanii care și-au achiziționat bilete au primit un avertisment pe telefon că în acea zi este alertă de atac terorist.

Teroriștii care amenințau gruparea madrilenă au fost opriți la timp datorită faptului că au fost supravegheați de autorități. Nouă persoane au fost arestate în Girona, Cadiz, Almeria și Tenerfie – informează El Confidencial.

.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.