Jucătorii echipei Fenerbahce au părăsit terenul

Jucătorii echipei de fotbal Fenerbahce Istanbul au părăsit terenul la doar câteva minute după debutul Supercupei Turciei, împotriva rivalei Galatasaray, pentru a denunţa ceea ce ei consideră a fi nedreptăţi faţă de clubul lor, informează AFP.

Conducerea clubului din Istanbul decisese, din aceleaşi motive, să titularizeze pentru acest meci unsprezece tineri din echipa sa sub 19 ani. După ce au primit un gol în primul minut de joc, fotbaliştii lui Fenerbahce au părăsit terenul, punând capăt partidei.

„Este timpul ca ceasurile fotbalului turc să fie resetate”, a declarat preşedintele clubului Fenerbahce, Ali Koc, în cursul unei conferinţe de presă pe care susţinut-o înaintea meciului disputat la Şanliurfa (sud-estul Turciei).

Afirmând că prea multe titluri de campioană i-au „scăpat” lui Fenerbahce într-o manieră dubioasă, Ali Koc a denunţat existenţa unei „reţele ascunse în fotbalul turc de ani de zile”, care, susţine el, „decide cursul campionatului prin intermediul arbitrilor”.

Înaintea meciului, Fenerbahce a cerut ca un arbitru străin să conducă Supercupa şi a solicitat inclusiv amânarea acesteia din cauza meciului pe care urmează să-l dispute joi în Europa Conference League împotriva formaţiei Olympiakos Pireu.

Federaţia turcă de fotbal, care a dictat miercuri o suspendare de un meci pentru doi jucători de la Fenerbahce, după violenţele produse la Trabzon, la finalul partidei de campionat cu Trabzonspor, a respins cele două solicitări ale clubului din Istanbul.

Galatasaray a aliniat în schimb prima sa echipă în Supercupa Turciei, programată iniţial pe 29 decembrie, la Riad (Arabia Saudită), dar amânată în ultimul moment, după ce organizatorii saudiţi au refuzat să permită jucătorilor să poarte tricouri cu sloganuri politice.

Ambele echipe au dorit să îmbrace la încălzire tricouri cu imaginea lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne, pentru a sărbători centenarul Republicii Turcia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Lilisor, tataie, de ce voi muierile tinere tineti neaparat sa va bagati in seama??? Nu numai in politica, dar si in razboaie, unde performantele voastre sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire. ”Federaţia turcă de fotbal….. a respins cele două solicitări ale clubului din Istanbul.”
    Fener, adica Fanar si Galata sunt DOUA CARTIERE DIN ISTANBUL , la originea lor fiind greco-byzantine.
    Nu trebuie sa fii microbist ca sa stii chestiile aste, doar jurnalist este suficient. Dar se pare ca sa fii doar femeie nu ajunge …

  2. În sfîrșit, un club ce „are ce-i trebuie în instalație”!
    Este timpul ca ceasurile fotbalului MONDIAL să fie resetate!
    Prea multe meciuri au fost TRUCATE într-o manieră dubioasă de F.I.F.A., U.E.F.A. și federațiile subordonate, de zeci de ani, ceea ce ne-a confirmat existenţa unei MAFII ascunse în fotbalul MONDIAL șî națioanal, ce decide cursul competițiilor de fotbal prin intermediul arbitrilor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.