Judecătoarea din cazul Alina Bica şi-a depus cererea de pensionare

Judecătoarea Iordache Magdalena, la care a ajuns dosarul legat de arestarea preventivă a fostei şefe DIICOT Alina Bica, la 3 zile după primirea dosarului şi-a depus la CSM o cerere de pensionare. Decretul privind eliberarea din funcţie a fost semnat de preşedintele Klaus Iohannis vineri, 9 ianuarie.

Dosarul Bica va trebui să fie repartizat altui judecător, asta după ce dosarul a mai fost refuzat de 4 ori înainte de alţi judecători făra a exista însă nici o explicaţie.

De precizat este şi faptul că aceasta s-a ocupat şi de dosarul Mircea Băsescu, dar şi de punerea în libertate în 2011 a fostului vameş Aurelian Cătălin Pilcă, încătuşat în Dosarul Portul pentru aderare la grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi dare de mită.

Judecătoarea s-a abținut în trecut la procesul ,,Trofeul Calității” în care era implicat Adrian Năstase și a mai făcut parte din completul care a hotărât definitiv ca sirianul Omar Hayssam să fie condamnat la 20 de ani de închisoare pentru terorism, constatând că acesta fost ajutat să fugă din România în iunie 2006.

Judecătoarea este soţia deputatului PSD Florin Iordache.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.