Judecătorii Înaltei Curţi vor pensionare anticipată

Judecătorii Instanței Supreme vor amendarea legii privind Secția de anchetă și menținerea pensionării anticipate, se arată într-un răspuns transmis Ministerului Justiției.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, i-a întrebat pe judecătorii ÎCCJ să se pronunțe referitor la pensionarea anticipată, la compunerea completurilor de apel la instanțele inferioare, la durata INM și la funcționarea Secției Speciale.

În acest context au fost consultați toți judecătorii ÎCCJ prin intermediul președinților de secție. Aceștia au comunicat adresa MJ către judecători și au avut loc și discuții individuale.

În urma centralizării rezultatelor, majoritatea opiniilor exprimate au fost de menținere a dispozițiilor privind pensionarea anticipată a magistraților.

În privința Secției Speciale, cele două întrebări ale ministrului au fost dacă se impune desființarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a înființat și revenirea la status quo ante și dacă se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a înființat și în ce sens anume.

Magistrații Instanței Supreme au spus că vor amendarea prevederilor legale care reglementează activitatea SIIJ, dar nu spun în ce fel.

Răspunsul a fost transmis către Ministrul Justiției.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

 1. Calule manaci ovaz! Yes! Asa si cu judecatorii care s-au saturat de cata „independenta” le-a dat Johannis de vor sa o taie din sistem cu o pensie mai mare de 3 ori decat salariul! Felictari stat roman cu astfel de conducatori in frunte!

 2. PAi sa intrebe TOATA populatia Romaniei daca este deacord cu pensionarea anticipata, sa zicem dupa 20 de ani de activitate cum cer unii de prin sekuritate, injustitie, armata! Ptr ca onor politicantii depind de bunavointa astora in activitatea lor si de loc de cea a poporului? Nu e cumva asta un sistem mafiot in care gruparile se sustin in interes reciproc?
  Cum vine sa te pensionezi dupa 20 de ani de activitate cu pensia de cateva ori mai mare ca cel cu 40 de ani de activitate?!
  Nu cumva este o tentativa de mituire a justitiei?

 3. Privesc uluit la jigodia de Rares Bogdan , fatalaul PNL care zbiera in gura mare inainte de alegeri ca noul guvern va reduce PENSIILE SPECIALE porcesti – ale judecatorilor , procurorilor , securistilor si militienilor care pot iesi lejer din sistem anticipat cu 20 de ani !! Acum acesti Scamatori au uitat complet de minciunile electorale, fac exact ce a facut PSD si aplica aceeasi metoda a curvasarelii ,discurisului ambiguu si omit cat de mult pot acest subiect !
  Ba mai mult au inceput sa testeze reactia populatiei cu propuneri de verificare a averilor si veniturilor TUTUROR romanilor si infiintarea de Parchete Fiscale pentru combaterea evaziunii ! Ca Na – Trebuiesc multi bani pentru aceste categorii „SPECIALE” de banditi care au pus perment presiune sau Santaj pentru a lua pensii de 3000-pana la 15.000 de EURO !

 4. O sa va lamuriti ce va fi in Romania dupa sarbatori – Criza Economica Globala generata de sistemul bancar se va acutiza , vor fi tot mai multe falimente in acest sector si vor incepe sa CREASCA galopant toate PRETURILE. In Romania ,de doua sapamani, tot aud cum sunt decorati si inaintati in grade generali , cum sunt reabilitati procurorii interlopi , cum se tot fac Rectificari Bugetare si REALOCARI de SUTE DE MILIOANE catre SRI , SIE , SPP, etc. ASTA ESTE RASPLATA PNL pentru cei care vor trebui sa-i apere cu armele si sa traga in populatie , cei carora le protejeaza statutul mafiot si veniturile grase! In tot acest timp EURO creste spre 5 RON!
  O sa vedeti ce DICTATURA SECURISTA se va instaura impotriva cetatenilor de rand care au mai adunat ceva lucrand TOCMAI in strainatate si care vor trebui sa dea cu subsemnatul pentru a-ai justifica munca si scarificiile !- Sistemul e infometat dupa bani si vor trece la portofelele celor de jos !

 5. Muncesc enorm,48 de ore din 24 de ore,saracii,merita pensionarea dupa 20 de ani,

 6. Un Colectiv de Detinuti VIP de la Hotel Rahova in frunte cu Receptionerul Liviu Dragnea tin sa Multumeasca Personal noului Interlop in Costum Ministerial Don Catalin Predoiu pentru inteleapta masura de Pensionare Anticipata a tutulor magistratilor sub virsta de 30 de ani. Numai astfel Curtile vor deveni functionale cu magistati tineri ( studenti la drept ) iar Detinutii vor fi hraniti acasa de mamele lor – secretare de stat in Ministerul Justitiei.

 7. Anticipata dupa cati ani de activitate , pentru ca in conformitate cu legislatia in vigoare se pot pensiona dupa 20 de ani ! Dupa un an , dupa doi , dupa cinci … ? Poate ar fi mai bine sa fie pensionati inainte de a face pertru pentru prima data dintr-un complet de judecata ! Si ma rog , inginerii , economistii , prfesorii , zugravii , croitoresele , soferii , … , de ce nu sunt intrebati daca si cand ar vrea sa se pensioneze anticipat ? Judecatorii au doua perechi de coa…ste ?

 8. Această castă a magistraților supra-favorizata si in mare parte plină de corupți obosește repede,vrea pensionare cât mai anticipată si cu pensii nesimțite care sfidează bunul simț și pe români.
  Ei,acești imbuibatii sunt deasupra medicilor,profesorilor,inginerilor, cercetătorilor,etc.cu toate că nivelul lor științific in comparație cu cei de mai sus este insignifiant.
  Asta e țara nedreptăților!
  Dar cine să facă dreptate? O declasata politic care a ruinat țara in cca.30 de ani de dezmăț pe toate coordonatele?

 9. GOLANIE ,GOLANIE !!,salarii astronomice ,activitate canci ,fuga de raspundere (complete de 3-5 ) !! ce-i asta daca nu-i fuga de raspundere sau incompetenta ?,amanari sine die cau cel putin pina la prescrierea faptei si acum pensionari anticipate !!,bravos natiune .De frica sa nu se schimbe legea si sa primeasca dupa cit au contribuit acum vor pensionare anticipata si peste o saptamana se reangajeaza tot pe aceeasi functie in stilul „si din cos graunte si din covata malai „,nesimtirea ,lacomia este trasatura de caracter la tagma asta .

 10. Sisitemul judiciar romanesc TREBUIE eficientizat, FARA A SE APLICA MAI MULTE FAZE ALE PROCESULUI JUDICIAR, si FARA FOLOSIREA INSTITUTIEI AVOCATULUI prin infaptuirea justitiei cu obiectivitate maxima si celeritate precum si cu cheltuieli minime, NUMAI aplicand modelul Sistemului de Justitie CANADIAN, a Tribunalului Electronic, bazat pe stiinta ciberneticii judiciare. Completul de judecata este format dintr-un IT-ist sau cibernetician bine instruit si din punct de vedere ala cunostintelor juridice, un judecator ce detine si cunostinte IT suficiente si un calculator performant cu softul adecvat.
  ASA VOM AVEA PARTE DE DREPTATE INCONESTABILA. CORUPTIA DIN JUSTITIE VA FI APROAPE ZERO.

 11. TOATA LUMEA PE CONTRIBUTIVITATE !! Si magistratii la fel, mai ales ca vor aniticipat !!!!Parca asta spuneau ideologii pnl-ului !!! au uitat ??????

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.