Julian Assange: „Războaiele din ultimii 50 de ani au fost rezultatul minciunilor mass-media”

Celebrul Julian Assange, autorul WikiLeaks, susținea încă din 2011 faptul că războaiele puteau fi oprite dacă mass-media ar fi cercetat subiectele suficient de bine și dacă nu ar fi existat ordinele de propagandă date de guverne.

Vă prezentăm mai jos videoclipul unde Julian Assange explică cum mass-media putea să evite războaiele. Videoclipul a fost înregistrat în anul 2011, cu mult înaintea declanșării războiului din Ucraina:

Julian Assange în prezent este deținut în închisoarea Belmarsh din sud-estul Londrei deoarece procurorii susțin că Assange l-a ajutat ilegal pe fostul analist de informații al armatei americane, Chelsea Manning, să fure mii de dosare militare clasificate, care au fost publicate de WikiLeaks în 2010.

Gabriela Călinoiu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 18

32 de Comentarii

 1. In UK si in USA adevarul este pedepsit cumplit. MINCIUNILE si CRIMELE sunt UNICELE REPERE ale existentei acestor doua natii perfide.

 2. carevasazica …. atunci cind ziaristii erau luati la tinta si vinati de ” talibani si ” teroristi” nu era chiar o eroare ….

  — ” Vinzarea de tzara ” = urgent reintrodusa in CODUL PENAL

  PS_ Cita minte , cita educatie , cita ratiune , cita empatie poate avea un ziarist care-si minte poporul , neamurile , familia , proprii copii doar pentru a-si castiga salariul si primele stranii de mari primite de la societati si persoane de cele mai multe ori necunoscute ???

 3. Nu cred o iota .Sta in inchisoare deoarece a suparat …pe cine oare ?Inca se mai cerceteaza !!!!!

 4. Am intrat pe Al Jazeera din plictis ca sa văd ce mai spun unii ruși despre război iar acolo am dat peste un puști de 19 ani, care în cuvinte puține a sintetizat o înțelepciune absentă la majoritatea rusilor de la 40 în sus.Și definea războiul lui putin dar si al altora, incluzând media patriotardă pe bani, ca fiind”o piesa de teatru a politicii în care viețile oamenilor nu contează deloc”.Pentru mine, claritatea frazei pustiului este un standard pe care puțini filosofi de elită îl ating. Și asta m-a adus la experiența mea(și a altora, mulți) de o viață care-mi spune ca politica este masca toxică a lacomiei de lutere capabile de crimă și este contraproductivă și contrară interesului public, o frână de mână trasa civilizației.Vă puteți imagina o întâlnire de gradul 3 cu câțiva extraterestri discutând cooperarea cu dobitocii politici tereștri cărora le oferă vacanțe în Pleiade și întâlniri cu elitele lor financiare? O navă cu ofițer politic, contabil sef si vreo trei avocați la bord? Politica îsi poate imagina așa ceva si ar fi dispusă să țina lucrurile pe loc, ba chiar să bage istoria în marșarier așa cum o face acum, pentru mai bine de un miliard de ani, dacă se poate.Ăsta e idealul lor, atâta pot.Politica e prezenta la cimpanzei și oameni.Ce nevoie au oamenii de ea, n-o să aflu vreodată.Cât despre presă, 90% merge acolo unde sunt banii și puterea.Asange visează frumos când crede ca politica si elita banului pot fi controlate. Puterea de a investi resurse înafara unui obiect de activitate practic, doar ca atribut al banului și politicului care o poartă ca pe o pălărie, mi se pare absurdă.

 5. Razboiul actual este rezultatul minciunilor Putinantropului, nu ale presei.
  El a mintit ca nu va ataca Ucraina, ca este o ,,operatie speciala, nu invazie si razboi, el a mintit ca denazifica Ucraina si uite ca Ucraina nu vrea sa fie ,,denazificata”.
  In continuare minte ca lupta vitejeste, dar rusii nu mai reusesc sa inainteze un pas, in continuare mint ca au de toate, dar cerseste armament si munitie de la China, Iran si Coreea de Nord.
  Este atat de mincinos, incat pute in jurul lui incat duhoarea de mincinos s-a raspandit in toata lumea. De aceea si este tratat ca un cadavru chiar si de ai lui……[Rumburak]

 6. „Sunt enervat constant că oamenii sunt distrași de conspirații false, cum ar fi 11 septembrie, când de jur împrejur oferim dovezi ale unor conspirații reale, pentru război sau fraudă financiară în masă.” — Assange

  Sa speram ca se impusca în picior.. Daca nu ar fi fost aprobat de CIA/Mossad, nu ar mai rezista 5 minute in viata. Cat credeti ca sunt de naivi cei care il idolatrizeaza pe Assange, pe o scara de la 1 la 10?

 7. Assange este un negationist al holocaustului din 11 septembrie, sustine in mod deschis persecutia palestinienilor, sustine deschis razboiul impotriva Iranului, tace despre traficul de droguri in Afganistan si, desi a scurs materiale, urmeaza politica Pentagonului ca si cum ar incasa un cec…. Wikileaks pentru profesioniștii de informatii este simplu. Este un program israelian de „acoperire și înșelăciune”, condus de ei, finanțat din bani multi, sustinut de Rupert Murdoch, ADL, AIPAC si sustinând continuu cauze de dreapta în SUA, pro-razboi și acoperind crime de razboi grave in timp ce raporteaza doar chestii minore… Este un fel „mini-me” al lui Netanyahu

 8. CORECT! Metoda e: dai pe surse minciuni si manipulari in presa si televiziuni, se accentueaza actiunile cu argumente aberante pe micile ecrane si totul e perfect pentru actiuni! Vezi irak-ul cu minciuna ca au nucleare, vezi afganistanul tot cu nuclearele si in zilele noastre, sondajele de opinie total mincinoase pe baza carora se hotarasc pe ascuns rezultatele alegerilor. Cine a participat ca paznic in sala la alegeri ramanand peste noapte sau 2 zile si nopti pana la numaratoarea voturilor, stie clar ce spun, dar avem caz concret la sector 1 bucuresti. Asa si cu razboaiele si cu orice actiuni in forta! Sper ca nu ati uitat afirmatia americana fara logica si fara baza, toate informatiile ajunse la americani fiind false, citez „venim sa facem noi curatenie in Romania”. Si chiar vin sa goleasca tara.

 9. Nene Spanule, colegii tai provoaca razboaie !!! Nu-i o noutate, dar voi, de ce nu taiati nodul ?

 10. Razboiul din Ukraina este consecinta planurilor sionismului american,planuri in care Ukraina este un episod nedorit si TOTAL NEPREVAZUT in acestea,este bariera care le-a oprit desfasurarea.Ce se intimpla in Ukraina nu este razboiul dintre americani si Federatia Rusa ci este razboiul sionismului cu acea parte a LUMii CARE NU VREA/REFUZA SA LI SE SUPUNA.

 11. AGENTUL SOVIETIC Assange spune un ADEVAR valabil inca de la 1848 cand GRUPAREA TERORISTA condusa de Marx/Herzen si Engels/Bakunin
  au „revolutionat” publicistica aflata in scutece, REBELIUNILE TERORISTE din 1848-1849 fiind dirijate de jurnalisti marxisti si la fel in 1856-Macelul marxist din Crimeea, 1877-MACELUL NARODNIC Balcanic, 1905-MACELUL BOLSEVIC ruso-nipon, 1912-1913 = MACELUL BOLSEVIC BALCANIC cu Trotzki – Gherea/Plehanov pe post de „corespondenti de razboi”, 1914 al DESTRABALARII jurnalist-nationaliste
  in toate tarile europene pentru FORTZAREA DECLANSARII MACELULUI BOLSEVIC MONDIAL, conditie a BOLSEVIZARII…De Stalin, Hrusciov, Brejnev si ceilalti satrapi bolsevici care au clonat AGENTI si ILEGALI precum Assange, respectiv Manning am vorbit de i-a turbat
  pe rasputinoizii forumului,,,

 12. Mai e inca o problema, zilele astea am citit intrun jurnal online ca europa e coplesita de controlul mafiei care controleaza si coordoneaza la nivel european in legatura si cu cei de pe global. Eu scriu de cativa ani despre clanuri infractional organizate global, acum am auzit ca exista si european. Misto actiuni ale politicienilor romani care au pus tara pe tava infractionalitatii pentru poker. Multumim partidelor in clanuri infractional organizat la nivel de tara, europeana si globala. In concluzie: Pierdut tara romana, gasitorului ii ofer Romania la poker politic.

 13. Absolut de acord..Nu există jurnalism cu caracter, dezinteresat..

 14. WikiLeaks declaseaza dosare de care beneficiaza sovieticii din CIA/NATO/Mossad? Assange a ales ca ziare exclusiviste pentru a decide ce va fi scurs catre public, oficina liberala New York Times, care a făcut un ”formidabil” serviciu în promovarea propagandei false împotriva lui Saddam care a dus la războiul din Irak, lononezilor progresisti de la The Guardian și germanilor Der Spiegel. Assange susține că nu a avut timp să parcurgă atât de multe pagini (250 000 de mii), așa că le-a înmânat editorilor de încredere ai mass-mediei pentru ca aceștia să decidă ce ar trebui să fie lansat. Foarte „anti-establishment” asta. The New York Times chiar l-a desemnat pe unul dintre oamenii săi de top, David E. Sanger, să controleze difuzarea materialului Wikileaks. Sanger este membru al Council on Foreign Relations, precum și al Strategy Group al Institutului Aspen, împreună cu oameni precum Condi Rice fostul secretar al Apărării William Perry fostul șef al CIA sau John Deutch, fostul secretar adjunct al Departamentului de Stat și Robert Zoellick fost șef al Băncii Mondiale, printre alții. Numa’ sovietici de seama. Procesul de supraveghere a internetului era în curs de desfășurare înainte de scandaul scurgerilor aprobate de informații. Scuzati politia internetului, ca avem scurgeri de sovietici pe teava.

 15. la 1914 Europa era NEINARMATA, iar Marile Puteri aveau in frunte REGI si IMPARATI care erau RUDE si intretineau RELATII STRANSE, dublate de RELATII COMERCIALE specifice CAPITALISMULUI care, cum am mentionat repetat, are nevoie de PACE SOCIALA, CONTINENTALA
  si MONDIALA!!! Cel mai mic dezechilibru provocand reactii in lant care pot conduce la catastrofe!!! Am spus si repet, armatele europene nu erau pregatite de un razboi continental, daramite mondial, nici pentru TREI LUNI…Presa bolsevica sub acoperire capitalista posedand TRUSTURI DE PRESA a declansat O ISTERIE NATIONALISTA fara precedent, iar AGITATORII de aceiasi sorginte
  si-au instalat in pietele publice ale metropolelor scaune, butoaie etc de pe care au instigat la razboi, URA fatza de popoarele vecine, reanimand porniri revansarde latente, speculand cu marsavie sentimente patriotice si nationalismul infiripat in secolul trecut…Nationalism care a creat NATIUNILE, or se urmarea DISTRUGEREA NATIUNILOR cu PROPRIILE ARME!!! AGITPROP – agitatie si propaganda specifice bolsevismului inca din ILEGALITATE…

 16. InShet, Inshet tot la Protocoale ajungem…:)
  ala care a scris cartea stia el ce stia…doar au pierdut un ipmperiu ca nu l-au ascultat
  in timpul asta, furnicutzle au sapat si au sapat si au calomniat…doar ca acu sapa la temelia lumii
  astea sint pacate biblice…

 17. Razboiul din Ucraina a fost provocat de Expansiunea NATO pana la granitele Rusiei….Vinovatii Expansiunii sunt Tarile Europei de Est care s- au predat Americanilor in schimbul promisiunii ca America le va ajuta sa omoare rusi…Europa de Est a adus Armatele Americane la granitele Rusiei iar asta inseamna Razboi….De aceea vor fi bombardate nuclear de Rusia in cazuri disperate….SUA traieste cu petrol si gaz de Sist. Ii ajunge pentru inca 40 de ani…Petrolul si gazul rusesc ii ajung Rusiei pentru 400 de ani, conform datelor publicate de Americani.

 18. Exagerare !!!…Razboaiele NU sunt provocate de Presa…Presa din Vest este la comanda Politicului. Daca Politicul vrea sa atace Libia atunci Presa va primi informatii ca sa il bage in rahat pana la gat pe Gadafi…Presa e un Instrument al Politicilui agresiv. Presa nu dicteaza nimic, presa vantura informatiie Serviciilor Secrete in interesul acestora.

 19. ” pe fostul analist de informații al armatei americane, Chelsea Manning ”

  va rugam putzin respect,
  US Army Private First Class Bradley Edward Manning

  ca l-au torturat,l-au drogat,
  l-au lobotomizat si i-au taiat cocoshelu
  e numai vina unchiului Sam.

 20. s a ta ne le impotriva unui OM. adevarat JURNALIST. Un martir al ADEVARULUI.

 21. nu politicienii au ”pus tara pe tava” iluzia unora ca UE este mana cereasca, ati uitat cum ii infierau presa pe cei sceptici, ”esti anti” ”vrei sa iesim din Europa” ca si cum am fi o corabie/o insula plutitoare care poate pleca unde vrea ea…hindusii au o conceptie despre lume ”traim in Maya=iluzie”, asa ca singurul lucru pe care fiecare il putem face este sa rational si sa nu ne lasam sedusi de o ”realitate” creata pt a ne tine captivi…putem trai in propriul nostru univers, natura sau macar o floare intr-un ghiveci…perioada sanitara a fost un bun moment de reflexie de a invata ce este grul si neghina…

 22. @Postăkel Gudurău

  De acord cu tot ce ai scris.

  Radu Cinamar, in cartea Viitor cu cap de mort- editia a doua, spune exact acleasi lucru ca si Assange. Insa o spune in 2006.

  Pentru cei care incearca sa vada dincolo de aparente si pentru cei care a visa lumea intru fiintare reprezinta un scop, recomand toata suita de carti a lui Radu Cinamar, 7 la numar. E vremea saltului de constiinta, eminamente spiritual, pentru a putea crea masa critica necesara schimbarii paradigmei actuale. Cine spune ca nu stie si nu poate are o problema care se gaseste in interiorul sau si care a fost creata de propriile limite autoimpuse.

 23. Wikileaks este un pion în jocul de șah globalist conceput pentru a promova controlul total de către „tehnocrație”. Această tehnocrație promovează ideea că democrația a fost o farsă și că oamenii de știință și inginerii (care lucrează pentru bancherii Illuminati) ar trebui să preia frâiele guvernului. Modul de operare este dialectica hegeliană pe care să o găsiți în practic orice eveniment care se desfășoară în viața noastră. În cazul Wikileaks, scopul lor este controlul total al internetului. Astfel, au nevoie de un atac false flag care să servească drept pretext pentru o represiune.
  Teoreticieni în domeniul securității cibernetice și planul pentru un nou internet (teză) Jay Rockefeller Cybersecurity Act Doctrina care rezumă totul se numeste „Full Spectrum Dominance”
  Nevoia unui atac cibernetic (anti-teză) 1971 Pentagons Papers a fost versiunea beta a Wikileaks
  Un nou sistem de internet (sinteză) NSA și Microsoft dezvolta sisteme personale de operare pentru noi, forțând afara celelalte alternative, cum ar fi Linux. CIA și Google dezvolta sisteme software pentru noi.

  Este clar si pentru copii de gradinita că atât Assange, cât și Snowden sunt falsuri CIA create în anii aroganți ai Obama. În primul rând, Assange a fost recunoscut ca fiind un pion al serviciilor de informații de nu mai puțin de Netanyahu însuși și, de asemenea, de Zbigniew Brzezinski.
  Imi imaginez ca cei care il considera pe Assange un erou au trait intr-un cotet pana acum. Un cocina virtuala, dar totusi o cocina pavloviana.

 24. @Nu, Spânu draga! Presa a CONTRIBUIT, însa razboaiele au fost provocate de COMPLEXELE MILITARO-INDUSTRIALE asociate ei, nu-n mod direct si unic de presa. Declaratia de razboi N-O FACE PRESA, ci SEFUL UNUI STAT. Parte a unui angrenaj nesanatos, dar SEF DE STAT. Plus ca NIMIC NU IESE DIN NIMIC: FARA ALIMENTARI URIASE, atât în FAKE NEWS (oficiciile de spionaj), cât si-n TRIUMFALISMUL MASCULIN (chestiune de hormoni), fara BUGETE FARAMINOASE ACORDATE ARMATELOR, STANDARDIZARII, MANIPULARII DE MASA ÎMPOTRIVA CELUILALT, între care SARACII (de care „liderii” tot voiau sa scape, fiindca „nu faceau frumos”, erau „fiinte inferioare”), si restul „RASELOR” (religioase, inclusiv), nici razboaiele. NU uita de „igienismul” lui Hitler. Care va mai provoca si alte conflagratii. Ajunge o scânteie în fata unei multimi furioase pentru a crea debandata, ANARHISM, si, de-acolo, razboi. REVOLUTIILE în doua rânduri au provocat DOUA RAZBOAIE MONDIALE. Ca liderii de-acuma se pazesc de MULTIMI, nu-nseamna ca ultimele n-ar fi deja condamnate (si colectiv, si la lupta unelor împotriva altora).

 25. JUlian Assange are dreptate,presa nu investigheaza subiectele,este instrumentul ,paznica inchisorii Matrix a SUA si a popoarelor,supusa propagandei oficiale,iese prima si pregateste terenul pt.ca masele,opinia publica sa urmeze anuntul final de razboi dispus de catre un satrap sau altul,ale caror scopuri reale sunt tinute secrete.
  Chiar in notita de mai sus-felicitari dlui Spanu pt.redarea pozitiei lui Assange- se spune ca „l-a ajutat ilegal pe fostul analist de informații al armatei americane, Chelsea Manning, să fure mii de dosare militare clasificate, care au fost publicate de WikiLeaks în 2010.”
  N-a „ajutat”pe nimeni ,cu atit mai mult pe femeia-barbatul ,transexualul Chelsea Manning,care vrea sa redevina femeie,fost gay,hartuita si violata si inchisa -etc.”Decizia de a o elibera a fost revocată și a început din nou pregătirea de bază în ianuarie 2008. După absolvirea în aprilie, s-a mutat la Fort Huachuca , Arizona, pentru a urma Instruirea Individuală Avansată (AIT) pentru Specialitatea Ocupațională Militară (MOS) 35F, analist de informații, care primește o autorizație de securitate TS/SCI ( Top Secret / Sensitive Compartmented Information ). Potrivit lui Nicks, această autorizație de securitate, combinată cu digitizarea informațiilor clasificate și politica guvernului de a le distribui pe scară largă, i-a oferit lui Manning acces la o cantitate fără precedent de material.

 26. In 2006 Julian Assange – un activist și jurnalist australian pentru internet și redactor-șef de facto al WikiLeaks – a fost cel care a avut ideea de a deschide o „agenție de informații democratică, deschisă”. Aspectul de editare deschisă a fost în curând abandonat, dar site-ul a rămas deschis pentru trimiteri anonime. Potrivit lui Daniel Domscheit-Berg , un fost purtător de cuvânt al WikiLeaks, o parte a conceptului de securitate WikiLeaks era că nu știau cine le erau sursele. The New York Times a scris în decembrie 2010 că guvernul SUA încerca să descopere dacă Assange fusese un destinatar pasiv de materiale de la Manning sau dacă o încurajase sau o ajutase să extragă fișierele; dacă acesta din urmă, Assange ar putea fi acuzat de conspirație.WikiLeaks a avut trei parteneri media — The New York Times , The Guardian și Der Spiegel —si ulterior El Pais.
  IN februarie 2019, Manning a primit o citație pentru a depune mărturie într-un dosar guvernamental american împotriva fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, a cărui existență fusese dezvăluită accidental în noiembrie 2018, care era în curs de procurori din Virginia. Manning a obiectat la secretul procedurilor marelui juriu și a anunțat că va refuza să depună mărturie, spunând că „am văzut această putere abuzată de nenumărate ori pentru a viza discursul politic.Nu am nimic cu ce să contribui la acest caz și am imi place să fiu forțat să mă pun în pericol participând la această practică prădătoare.”

 27. Manning i-a spus lui Lamo în mai 2010 că ea a dezvoltat o relație de lucru cu Assange, comunicând direct cu el folosind un serviciu de conferințe criptate pe internet, dar știa puține despre el. WikiLeaks nu a identificat Manning ca sursă.Anchetatorii armatei au găsit pagini de discuții pe computerul lui Manning între Manning și cineva despre care se crede că este Julian Assange.Nicks scrie că, în ciuda acestui fapt, nu a fost găsită nicio dovadă decisivă că Assange i-a oferit lui Manning vreo direcție.
  Cu toate acestea asa cum spune avocata lui Assange,SUA vrea sa creeze un precedent pt.a putea aresat orice ziarist ce indrazneste sa publice informatii autentice.Antony Blinken si secretarul apararii Lloyd Austin vor sa-l judece dupa”egea amiralitatii”SUA,o vechitura de lege feudala si abuziva pt.18 acuzatii de spionaj ,”ca a publciat in 2010 a unor documente militare confidentiale si a unor telegrame diplomatice clasificate ale SUA”adica abuzuri ale SUA contra umanitatii prin razboi si minciuna.Desi Chelsea Manning o nefericita fiinta creata de forta raului,a raporta de multe ori situatia,ei nu i s-a retras autorizatia!Ea-El era impotriva razboiului si totusi fiinta asta umilita,batjocorita a facut ce a facut impotriva sistemului,umilirii si razboiului!O palma data teroristilor reali ai umanitatii!

 28. Luați și studiați ISTORIA mondiala….,TOATE războaiele au fost PROVOCATE de BANCHERI!.
  Când voi avea timp vin cu 1.000 de cazuri !.
  Un singur exemplu este azi… UCRAINA?.

 29. Care este deosebirea dintre DEJECTIILE/ANTIAMERICANE produse de minti bolnave precum: YES, Ileana (Rollasonata 1-2-3-4), e un trol prost, Zalmoxis doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE, marin, maxtor Tica-losul tomlin, dez axon natul GIGEL Rollasonatul,
  „parere” care e „singur”, Heil Biden rollasonatul, mysebi marius? Daca am uitat vreo CLONA SOVIETICA imi cer scuze anticipat…

 30. Assange e un deținut politic…
  In jurul acestui adevăr își „strica penițele” degeaba multi susținători al globalismului scârbos și plin de minciună, îngreunată de spurcații LGBT-isti…că să-și îndreptățească preferință pe care o susțin din prostie și incompetență, ei îndruga aberații și aiureli…dezvăluirile lui Assange au ridicat stratul de gunoi mediatic descoperind putregaiul politicii occidentale fata de cei slabi …de când el este reținut a curs multa apă și totul sa adeverit:imperiul „binelui”,in frunte cu un corupt criminal, se joaca cu soarta lumii..

 31. Acu’ … vreo doua sute de ani, un ilustru zicea : „Presa, aceasta locomotiva a gandirii universale… ”
  Acum … este kk/maca ! Vz. cum toti imbecilii/giornalisti si kk’n boturilii „seniorilor” …seara di seara / pi la diverse tembelinuni – pi tema pensiilor contributite/pensii di bun simt !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.