Jurnalist rus mort pe frontul din Ucraina

Un jurnalist rus a murit pe frontul din Ucraina. Corespondentul Rossiya 24, Boris Maksudov, rănit în urma unui atac al forțelor armate ucrainene în regiunea Zaporojie, a murit astăzi anunță presa de la Moscova.

„Corespondentul militar al canalului TV Rossiya 24, Boris Maksudov, a murit. Ieri a fost rănit la Zaporojie în timp ce filma un reportaj despre bombardamentele ucrainene. Forțele armate ucrainene au lovit un grup de jurnaliști din Rusia cu un UAV”, a spus Vladimir Solovyov într-un mesaj postat pe canalul său Telegram.

Forțele armate ucrainene au lovit un grup de jurnaliști ruși care filmau despre bombardamente în regiunea Zaporojie. Drept urmare, Maksudov a fost rănit, a informat Ministerul rus al Apărării.

Secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov a exprimat condoleanțe celor dragi corespondentului militar decedat al „Russia 24” Boris Maksudov. Comentând tragedia, el a făcut apel la toți jurnaliștii aflați în zona Districtului Militar de Nord cu un apel la prudență, deoarece aceștia sunt o țintă pentru Ucraina.

„În primul rând, aceasta este o tragedie cu adevărat mare; de ​​fiecare dată când moare un jurnalist, este o tragedie atât pentru echipă, cât și pentru cei dragi. <…> Desigur, acei tipi care își continuă munca trebuie să țină cont că ei sunt ținta directă, aș dori să le spun tuturor: „Băieți, aveți grijă,” –spuse Peskovj

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

13 Comentarii

 1. Citez vrăjeală cu care se manipuleaza! „Forțele armate ucrainene au lovit un grup de jurnaliști ruși care filmau despre bombardamente în regiunea Zaporojie.” De unde să fi stiut ukraineenii că acolo sunt jurnaliști? Au avut acceptul ukrainei și au cerut protecție ukrainei in acea zona sa filmeze? Au executat pe cont propriu și îmbrăcați în ținută militara rusă, deci, si-asumat riscuri! Că s-a întâmplat nenorocirea, asta se întâmplă în oricare război când încăpățânații nu respecta decât de li se ordonă sau ce vor ei personal.

 2. Păcat. Am avut întotdeauna respect pentru jurnaliștii din zonele de conflict indiferent din tabăra cui erau.

 3. Este adevarat! Dumnezeu sa-l odihneasca! Ati remarcat? Filma niste bombardamente.Jurnalistii rusi sunt peste tot impreuna cu militarii,sunt expusi la aceleasi pericole ca si ei.Nu ca (editat) noastra care s-a aruncat pe burta in centru, pe trotuar, in Israel, dupa care a fost felicitata de ambasadoare pentru isprava.La rusi reportajele sunt reale,nu trucate ca cele ucrainene sau sioniste.

 4. inca o dovada ca parere e … rroman. De aia corespondentii de razboi au echipament cu „PRESA” pe ei, pentru ca sunt specie protejata… salivezi azi ca mor jurnalisti rusi, ca mor jurnalisti arabi in gaza, maine sa n-ai pretentia sa planga cineva dupa vreun Adelimba Petrisor sau altii de-ai nostrii. Ucraina a atacat in mod deliberat in trecut jurnalisti, cu UAV-uri, si nu vorbim aici de post 24 februarie 2022, ci inainte cand Donbass-ul nu-si declarase independenta.

 5. Orcul a primit ce merita.Ieri cântăreața rusnaca a primit și ea ce merita.Basca o duzină de orci militari ce arau in sală.Acestia nu sunt oameni.

 6. @parere,
  Zaporojia face parte din Federația Rusă; a cere voie de la Ucraina să filmezi acolo e ca și cum românii ar cere voie de la Ucraina ca să filmeze în Suceava.

 7. Pe frontul cu ucracii, chiar daca ai scris pe spate „PRESA”, mare de se vede de pe Luna (sau tocmai de aia ! …) NU se da jos casca de pe cap !

 8. Esti fantastic
  cica „democratii” vir fi invinsi „LA POMPA”, preziceai tu si
  BIDEN (go BRANDON!) l-a deja trimis pe AMOS HOCHSTEIN la Jerusalem ! 😀 😀 😀
  NU !
  Nu spune ce are de facut (stim cu totii ca iarna vine si USA are deja REZERVELE de CRIZA PETROLIERE consumate = BIDEN OUT ! )

  PS: conform WIKIPEDIA 😉 geniule … informatic („LA POMPA”!) :

  Amos J. Hochstein (born January 4, 1973) is an American-Israeli businessman, diplomat, and lobbyist. Currently the Deputy Assistant to the President and Senior Adviser for Energy and Investment under U.S. President Joe Biden …

  STice-i ne e nou novicilor straniu MISHTEAUX ?
  Faptul ca GAZA si zacamintele ei …dupa EPURAREA ETNICA iudaic-genocidara 😀
  se confunda cu 🤣”Senior Adviser for Energy and Investment under U.S. President Joe Biden”🤣 …ENERGY si INVESTEMNT
  mda … de ce are nevoie BIDEN et NULANDIERII (vitelzului de aur) nevoie de un consultant in
  ENERGIE (gaz, petrol) taman acum la iudei … daca n-ar urma cum profetesti ❤️ ne-inteles (din TIMP UTIL)
  un OIL EMBARGO si

  „NINGE PE FED”!”

  (PS: Esti SPECIAL …demult nu ma mai mir cum le nimeresti ! CIA e vraishte … sau poate 😉 🙁 nu vrea sa se mai scunda la …INTERESE !)

  MISHTEAUX spune ca ISRAELUL a deja pierdut MORAL (asta-i ce mai rea pierdere posibila) si ca NULAND si NULANDIERII …curand nu se va mai auzi de ei !
  PS: odata cu „NINGE PE FED!” … multi bancheri acum fara griji pan-americani o vor … plange cu lacrimi si (sigur) sange ! 🙁
  Eu le doar spun cum vine … de dorit persona mi-as dori un STATUS QUO … = nu mai e insa social posibil curand !
  Si caderea URSS a venit ca o surpriza din senin …USA o v-a avea la fel !
  Oy wey ! SHALOM! 🙁

 9. De unde se trage concluzia ca borbandamentele ukranilor sunt destul de precise.
  Frumos ar fi fost sa ne spuna si cati muscali de langa el s-au dus la Boje al lor……[Rumburak]

 10. 16.32
  Până și rusul ăsta se făcea mai bine înțeles aici dacă zicea ceva. Cuvinte găurite din minte găurită grăiteai.

 11. „Borbandamente” ?!? Bai Rumburak udat pe krak, limba „romana” pe care o vorbesti si o scrii are un usor accent (damf) ucran !

 12. Atata le-a mai ramas ucrainienilor: sa omoare artisti, ziaristi, activisti civili si sa asasineze. In rest sunt varza. Sute de mii de tineri ucrainieni au murit pt megalomania unui individ care se crede in filme. Sute de mii de familii sunt indoliate. O realitate cruda, iar voi ne dati drept stire aceasta prostie. Ca si cum daca a murit un ziarist rus pe frontul din Zaporojie, sutele de mii de soldati ucrainieni au inviat.Ca si cum moartea acestui ziarist a adus victoria armatei uncrainiene impotriva celei rusesti.Penibil!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.