Kaspersky, interzis în SUA

SUA au anunţat joi interzicerea programelor antivirus ruseşti Kaspersky în SUA, precum şi pentru cetăţenii americani peste tot în lume, reproşând acestui gigant din domeniul securităţii cibernetice apropierea sa de Moscova, transmit agenţiile de presă internaţionale.

„Kaspersky nu va mai putea, între alte activităţi, să vândă softurile sale în SUA sau să furnizeze actualizări ale softurilor deja utilizate”, a anunţat Departamentul Comerţului al SUA într-un comunicat.

Interdicţia se aplică de asemenea societăţilor afiliate, filiale şi societăţi-mamă ale Kaspersky Lab”, a precizat ministerul american.

Cu toate acestea, Kaspersky va fi autorizat să-şi desfăşoare unele activităţi până pe 29 septembrie, pentru a le da clienţilor timp să găsească o alternativă.

De asemenea, trei entităţi legate de Kaspersky au fost adăugate pe lista neagră a Washingtonului, „pentru cooperarea lor cu autorităţile militare şi cu serviciile de informaţii ruse în vederea sprijinirii obiectivelor guvernului rus în materie de spionaj cibernetic”.

Companiile şi persoanele private care vor continua să utilizeze antivirusul Kaspersky nu se expun cu toate acestea unor sancţiuni din partea SUA, însă sunt avertizate în legătură cu riscurile legate de securitatea cibernetică, precizează Departamentul Comerţului.

„Rusia a arătat de nenumărate ori că are capacitatea şi intenţia de a exploata companii ruse, precum Kaspersky Lab, pentru a aduna şi exploata informaţii americane sensibile”, a comentat secretarul american al comerţului, Gina Raimondo, citată în comunicat.

Această acţiune „este vitală pentru securitatea noastră internă şi va apăra mai bine informaţiile personale şi viaţa privată a numeroşi americani”, a declarat la rândul său secretarul american pentru securitate internă Alejandro Mayorkas.

Nu este prima dată când Washingtonul ia măsuri ce vizează Kaspersky. Softul fusese interzis agenţiilor federale încă din 2017.

De asemenea, în martie 2022, Comisia federală pentru comunicaţii a SUA a adăugat produsele, soluţiile şi serviciile de securitate furnizate, direct sau indirect, de Kaspersky, pe „lista echipamentelor şi serviciilor de comunicare ce constituie o ameninţare pentru securitatea internă”.

Multinaţionala Kaspersky are birouri în 31 de ţări şi clienţi în peste 200 de state şi teritorii, a detaliat Departamentul Comerţului.

Grupul furnizează programe antivirus şi alte produse şi servicii legate de securitatea cibernetică pentru peste 400 de milioane de utilizatori şi 270.000 de companii din lume.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

8 Comentarii

 1. „Grupul furnizează programe antivirus … pentru peste 400 de milioane de utilizatori şi 270.000 de companii din lume.”
  -virushii sint gratis….hai cu vaxxinu neamule!

 2. Pe masura ce trece timpul China si Rusie devin tot mai SUA,iar SUA devine tot mai China,pina cind va aparea la ei un Mao,cind transformarea va fi totala si americanii vor avea creierul galben si ochii oblici,dar inchisi.

 3. Editat „Norton Security”, promovat agresiv în Rro’ de 15 ani prin firmele de cablu slugi ale Marelui Lickurici, direct prin condițiile contractuale! Tikiații criminali din S.U.A. nu sunt în stare să participe mondial la competiții economice corecte, dar ei mint de decenii că promovează „piața liberă”……[Rumburak]

 4. În curând o să cumpărați toate rebuturile americane (iPhone, Norton, MCAfee, tesla, Pfizer, patriot) la prețuri astronomice (plus taxele vamale) pe care și le vor permite doar barosanii. Bine, voi veți cumpăra o tesla de 20 de ani (eventual prototipul), iar ei vor prospera.

 5. gigi Comentariu de inramat. E interesant ca in acelasi timp cu schimbarea polilor de putere aparenta politico-militari, planeta trece printr-o perioada care se caracterizeaza prin excursia polilor magnetici. Probabil ca nimic nu este intamplator.

 6. Toti antivirusii fac rapoarte dupa scanari in 2 editii. O editie cu mentiunea – nuai virusi iti ramane tie, a2a editievl pleaca spre companie la updatare cu mentiunea-ce mai e nou scanat…

 7. @[Rumburik]

  „piatza” si „libera”
  e o contradictie in termeni,
  e ca „familia ghey”
  Doamna iarta!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.