Kelemen Hunor, întrebarea zilei!

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că retragerea candidatului coaliţiei PSD – PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o „bâlbâială politică de neiertat”, situaţie din care decurge întrebarea dacă există vreo strategie pentru viitorul României a coalitiei.

„Este greu să găseşti cuvinte la o astfel de întoarcere, fiindcă până acum, cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează şi merg separat. Este o bâlbâială din punct de vedere politic de neiertat şi, în afară de a constata că nu a existat o strategie, e o lipsă de strategie pentru Bucureşti, sigur, este un pic de gândit oare dacă există vreo strategie pentru viitorul României din partea coaliţiei, dacă pentru Capitală n-au găsit un candidat comun, cu toate că au zis că merg împreună şi au abandonat candidatul în câteva ore. Deci, din acest punct de vedere, sigur rămâne o întrebare cine a greşit, dacă a greşit şi dacă există o gândire pe termen mediu, pe termen lung pentru România, dacă ei nu au reuşit pentru Bucureşti. Dacă vreau să fiu un pic ironic spun şi eu că ‘urmărim cu atenţie şi cu puţină îngrijorare’ ceea se întâmplă în această coaliţie. Şi încă o dată vedem că nu există stabilitate politică. Putem afirma că există o instabilitate politică”, a declarat liderul UDMR.

Potrivit acestuia, nimeni nu mai vorbeşte despre inflaţie, în condiţiile în care România este pe primul loc în regiune la acest capitol.

„Dincolo de această bâlbâială, sigur, nimeni nu mai vorbeşte despre inflaţie. În primul trimestru, România a depăşit media zonei, deci are, poate, cea mai mare inflaţie, în condiţiile în care anul trecut a fost din această zonă într-o situaţie mai bună. Când mă refer la zona noastră, mă refer la Bulgaria, Ungaria, România, Polonia, Cehia, Slovacia. Deci, astăzi, noi suntem pe primul loc. Este o inflaţie mai mare în România în primul trimestru decât în celelalte state şi acest lucru înseamnă că deciziile luate de anul trecut, inclusiv soluţiile în bugetul de stat, Legea bugetului, plus tot ce au făcut în zona taxelor şi impozitelor, toate improvizaţiile, au generat o inflaţie mai mare decât era de aşteptat, în condiţiile în care preţurile la energie n-au crescut, consumul nu indică o inflaţie şi nici economia nu ar fi trebuit să producă o inflaţie”, a explicat Kelemen Hunor.

El a susţinut, totodată, că investiţiile au fost stopate sau au fost foarte mult reduse.

„Vedem că din PNRR, de exemplu, în zona de sănătate pentru medicii de la ţară, pentru renovarea, pentru reabilitarea clădirilor, cabinetelor medicale nu se plăteşte. Deci, ori firmele intră în faliment, ori oamenii aduc banii de acasă. Şi acum toată lumea este preocupată de ce se întâmplă în Bucureşti. În Bucureşti, probabil, şansele lui Nicuşor Dan au mai crescut cu această decizie”, a transmis preşedintele UDMR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

7 Comentarii

 1. Bravo, o analiza perfecta de mare analist!
  Doar ca desi guvernarea Romaniei nu a aratat niciodata altfel, domnul Kelemen Hunor NU a spus nimic atunci cand UDMR era la guvernare!
  Guvernare care a aratat tot asa!
  De 34 de ANI, dle Kelemen Hunor, asa e guvernata Romania: minciuni, balbaieli, realizari ZERO!!
  NU v-am auzit, de exemplu, niciodata sa spuneti ceva despre Programele de guvernare ale fiecarui guvern instalat la Palatul Victoria, Programe de guvernare votate in Parlament la investirea fiecarui guvern si din care guvernele respective NU au facut nimic: toate au ramas pe hartie, ca toate Programele cu care partidele au candidat, ca toate Strategiile, ca toate Planurile de dezvoltare(mi-amintesc Planul cu Autostrazile prezentat la tabla de Ioan Rus!!) sau ca Planul National de Prevenire si Combatere a Cancerului, votat in Parlament si PROMULGAT de prezidentul Iohannis in 2022!
  NU functioneaza nici azi, a ramas pe hartie, cum au ramas si cele 25 de Spitale promise initial in PNRR si toate celelalte promisiuni!
  NIMIC!
  Dar, cand erati la guvernare NU le ziceati!
  Pai, cum sa va credem acum!?

 2. prosti dar sunt ai nostrii! Pentru binele tarisoarei ne vom sacrifica in continuare, vom avea consilieri si daca se poate si cativa ministriii…

 3. Cind Iohanis v-a bagat in coalitie in noe.2021 ,v-ati intrebat toate astea?
  Ce-i intereseaza pe Ciolacu si Ciuca inflatia,modul in care omul obisnuit de sub talpa neo-liberalismului salbatic si de sub calcaiul abuziv al capitalismului corporatist sufera,suporta saracia,cresterea preturilor dictate de comertul desantat al molurilor care fac ce vor cu preturile de care raspunde dl Manole Isarescu ce le urmareste gingas impreuna cu guvernul ,neputinciosi?
  Nu ei si „coalitia”au permis totul ?
  Deci intreb este permitenta,dar ipocrita putin din partea dlui Kelemen Hunor-a fost in aceiasi barca !”Social democratii”lui Ciolacu,tradatori de zile mari,au tradata doctrina si asa inghesuita intr-un colt si au achiesat la „corporatismul”victorios!Traiasca saracia,scumpirile! Vine Qatarul si vin sauditii sa ne salveze,vine Coreea de sud sa ne inarmeze!

 4. În România se fac alegeri ca să știe udmr cu cine participă la guvernare!

 5. Hunorka,. DEȘTEPTAREA bre.. Vezi un pic de in care țară trăiești și cu cine trebuie să faci politică..Și mai invață o treabă.. Inamicul cel mai ușor de invins e cu propriile lui arme..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.