Kelemen Hunor o compară pe Adina Vălean cu un ”pompier profesionist”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a arătat convins miercuri că, până la finalul anului, va exista o decizie privind intrarea României în spaţiul Schengen şi cu graniţele terestre, ţara noastră fiind îndreptăţită de foarte mulţi ani să devină membru cu drepturi depline.

„România, de foarte mulţi ani, este îndreptăţită să intre în spaţiul Schengen cu drepturi depline. Sunt convins că, până la sfârşitul anului, şi terestru vom intra, şi graniţele terestre vor intra, dar acest lucru înseamnă că preşedintele, premierul, ministrul de Externe, ministrul Justiţiei, ministrul de Interne în fiecare zi trebuie să negocieze, în primul rând, cu Austria, dar şi cu Olanda, fiindcă că suntem la pachet cu Bulgaria. Dar, nu se poate accepta acest balet politic, unii permanent inventează pretexte şi scuze ieftine să mai amânăm integrarea României în spaţiul Schengen. Asta aduce pagube, daune imediate, fiindcă oamenii sunt înfuriaţi.

Eu sunt realist, nu sunt optimist, nu sunt pesimist. În prima jumătate a anului, nu se va întâmpla mare lucru, în afară de aeroporturi, dar se negociază şi, în a doua jumătate a anului, după alegerile europarlamentare. (…) Sunt convins că, până la sfârşitul anului, vom avea o decizie privind intrarea României şi cu graniţele terestre în spaţiul Schengen”, a declarat Kelemen Hunor, la Digi 24.

Întrebat cum comentează o declaraţie a comisarului european pentru Transporturi, Adina Vălean, care a susţinut că nu are informaţia conform căreia România va intra în Schengen până la finalul anului, liderul UDMR a spus:

„Doamna comisar are un talent să stingă speranţa ca un pompier adevărat profesionist. Sigur că nu există scris undeva, dar, când te lupţi pentru dreptatea ta şi când vrei să ajungi la locul propus sau în locul propus, trebuie să ţii şi speranţa în viaţă. Dacă stingi speranţa, atunci gata, s-a terminat. Mulţumim doamnei comisar pentru acest ‘ajutor'”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

13 Comentarii

 1. M-am lămurit. Ce limba a mai tras și dl Kelemen. Adina Vălean, e supapa lui Crin Antonescu. Ea îl ține, el nu a muncit nimic în viața lui. Nu că ceea ce face doamna Vălean ar fi munca. Acești paraziți Satu pe bani multi pe locuri calde.

 2. Foarte lucid spus. Ma intreb si eu, care este „ajutorul” acestei personne la cauza ,”comisar la transporturi” reprezinta totusi romania. Afara de ” shopping” la Bruxelles, nimic? Putem trimite si un ” stilp” cu naframa?

 3. Milogul așteaptă un ban la coltul podului precum Vălean numirea în funcții politice! Nu va fi votata dar va fi numită într-o funcție pentru 1-2 ani și după, va fi scuipat de tot și va umbla ca Plavanul să cerșească funcție. Nu trebuie, nu merita sa o votați!

 4. Asta ce se plange, tara lui este in spatiul Schengen, granita comuna cu Austria.

 5. Adina aseamana mai repede cu o fema ce da la pompe … Cred ca îl mai ia pe Crin seara si hatza-hatza-hatza,,, ah aaaaa AAAA…..

 6. Toata stima UDMR. Un partid ai caror liederi tin cu Romania. Cinste lor. Aceasta pipita e o propta, (nu singura) la trantor, o lichea care a trait bine mersi prin parazitism toata viata, pe banii romanilor.

 7. Am o întrebare în legătură cu Schengen :de ce nu sunt cel puțin 1000 de camioane ca să clacsoneze ca să deranjeze puțin pe urmași lui Hitler ,înseamnă că le convine la domni patroni din trasporturi .

 8. Can o sa redea si UDe Mereu o presedinta care sa fie mai mare ca Klaus sa ne bage macar in G7 sa facem G8? Sau sa ne faca un TGV gen Budapesta Bucuresti Bucuresti Instambul HunaroRo OrientExpress gen de 600km h ajungi in 4 ore din Paris si spargi seminte in Antalia la il Luce in cantonament. Sau sa readuca averea Gojdu la B gen.Sau sa inventeze o arma un laser ceva o bomba care te cauta de la început . Nimic. Doar iredentism mohnit.

 9. Aveți grijă cum vorbiți domnule Hunor cu Adina, șefa dumneavoastră pe linie de Popularii Europeni.

 10. Râde hârb de oală spartă !
  Păi dacă aia-i pompier profesionist, ăsta-i incendiator profesionist că de 34 de ani tot vrea să dea foc României ! Știați că majoritatea celor care intră în Parlamentul României prin ONG-ul sorosist UDMR sunt e vrei, nu vrei, străini și de maghiarii pe care zic, că-i reprezintă, dar în realitate îi doare-n tuhăs ȘI de ei !

 11. Se vede ca Kelemen Humor a primit unda verde de la Pesta sa vorbeasca pro-Shengen despre Romania.
  Probabil ca atat lui cat si tovarasului Victoras Orban le-a picat fisa ca intrarea in Shengen ar fi si in favoarea maghiarilor din Romania.
  In privinta Adinei Valean, cred ca are dreptate. Dna se pricepe f bine sa-i stinga focurile lui Crin Antonescu……[Rumburak]

 12. Nu ințeleg această cramponare. Azi granițele intra europene au tendința de a fi sub control din ce in ce mai sever. Imigrația răstoarnă anumite calcule, ambiția romînului va fi stopată de imigrația la care romania contribuie in mod fruntaș..

 13. Doar din curiozitate pt. ca a venit vorba de Adina Valean ,stie cineva cu ce se ocupa sotul doamnei ,Crin Antonescu ? Are un serviciu ,sau este intretinut de sotie ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.