Kelemen Hunor: „Probabil că PNL-ul va încerca să-i fenteze pe PSD-iști”

Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale nu reprezintă nicio surpriză, a declarat, miercuri, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care s-a arătat convins că această înţelegere ar fi urmată şi de stabilirea unui candidat comun PSD – PNL la alegerile prezidenţiale.

Potrivit liderului UDMR, s-a format astfel „un pol de stânga”, care a urmat celui de dreapta format din USR, Forţa Dreptei şi PMP.

„Era de aşteptat un astfel de anunţ, fiindcă ei au negociat enorm de mult timp şi au intrat într-o logică absolut unidirecţională, nu aveau cum să iasă din aceasta, de a ajunge la alegeri comasate şi liste comune. Deci, din acest punct de vedere, nu există nicio o surpriză. Pe de altă parte, în momentul în care s-a format polul de dreapta, era iarăşi logic ca pe partea cealaltă să se formeze un pol de stânga. Asta este viaţa! PNL a ajuns într-o alianţă politică, alianţă de alegeri de stânga, fiindcă pe partea cealaltă USR, împreună cu celelalte partide, au format polul de dreapta”, a explicat, pentru AGERPRES, liderul UDMR.

El s-a arătat convins că o primă înţelegere va fi urmată şi de cea de-a doua referitoare la prezidenţiale, cu condiţia ca PSD să fie de acord.

„Sigur, dacă ei s-au înţeles pe liste comune la europarlamentare, care este cel mai greu de acceptat pentru ambele partide, trebuie să vedem şi să fim foarte convinşi că, dacă s-au înţeles, sigur că există o înţelegere şi pentru parlamentare şi pentru un candidat unic la prezidenţiale. Nu ar avea nicio logică doar pentru europarlamentare. Cine va fi candidatul, probabil că PNL-ul va încerca să-i fenteze pe PSD-işti spunând că trebuie să existe stabilitate, că e război în vecinătate, deci retorica bine cunoscută, întrebarea rămâne dacă PSD-ul va accepta după 20 de ani să nu aibă candidat la prezidenţiale. Noi suntem pregătiţi pentru orice alegeri comasate, necomasate, în orice moment, şi sunt convins că electoratul nostru va înţelege mesajele noastre, fiindcă în anii care au trecut am avut rezultate şi am avut activitate politică bună. Trebuie să fim conştienţi că ăsta este doar primul pas, această alianţă de stânga, polul de stânga, şi va merge pana la sfârşitul anului, până în decembrie”, a transmis Kelemen Hunor.

Conform acestuia, UDMR nu este afectată de comasarea alegerilor, interesul formaţiunii fiind cel al maghiarilor din România.

„Noi nu suntem în competiţie aproape nicăieri, nici cu PNL, nici cu PSD. Sunt câteva judeţe, sunt câteva localităţi, dar acolo sunt convins, unde avem primari, avem preşedinţi la Consiliile judeţene, avem prima şansă să câştigăm acele localităţi şi să ne ducem mai departe proiectele. Deci, nu ne afectează, nu ne încurcă, nu ne ajută, noi suntem pregătiţi pentru orice moment”, a susţinut liderul UDMR.

Alegerile europarlamentare vor fi comasate cu cele locale şi vor avea loc în iunie, iar PSD şi PNL vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare şi separat la alegerile locale, a anunţat, miercuri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, preşedinte al Senatului.

„Decizia coaliţiei este de a comasa cele două runde de alegeri. Această decizie a urmat unui proces prin care fiecare dintre noi am consultat birourile de conducere politică ale partidelor, ne-am reunit apoi în coaliţie şi suntem prezenţi pentru a prezenta această decizie finală, care, dincolo de comasare, prevede ca la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forţe proprii, iar pentru alegerile europarlamentare să existe o listă comună”, a declarat Ciucă, la Palatul Parlamentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

12 Comentarii

 1. Logic nu, la un pol de dreapta masculin s-a format si o pola de stanga feminin. Ramane copilul maghiar orfan, saracul. AUR a rămas și- o facă singur si cu dreapta si cu stanga .

 2. UDMRul va fi adus iarasi in guvern. Cu ministrii, ca in rest au infiltrati peste tot.

 3. Ciciolinele udemereu sunt pregatite pentru orice perversitate. De aia sunt udemereu.

 4. Lui Kelemen Hunor: domnule Deputat, PSD-ul este un partid corupt, un partid preș cu un revoluționar covrigar aflat în insectarul serviciilor. Nu știți ? Nu prea v-aș crede!

 5. Sa nu uitam: avocatura și tot ce tine de justiție, ‘e’ meserii liberale, și, cum PSD-istii au grave probleme la cur, că dați seama că îi vor trage pe sfoară pe PSD-isti! Nu credeți că e mai bine sa ii scuipam din politica înaltă decizională pe acești vizibil complici la tot raul din Romania?! Sper să găsim pe liste și oameni demni care sa ne reprezinte! Mereu in se reproșează că politicienii sunt esența populației române! Poate că sunt esența entității in care s-au născut și trăit, crescut și educat, vorba unui blogger renumit fost in politica(cel care face documentări dure cu politicieni, îl ascult cu atenție și plăcere, starea impostorilor), nu și a multor cetățeni români.

 6. Mare minune să nu intre și udemereii la Guvernare după alegeri, că le ghiortZăie matZele de foame.
  Si să le mai dea cu niște fard bătrânelor ko*ve PeZeNeLepre, măRAG…🤮

 7. Io le urez un sângur lucru: di-acum și PiSIDieu și PiNaLii să trăiască o dilemă perpetuă car’ să le marcheză ezicstenta individuală: ei di fapt îș’ dau or’ capătă…

 8. Hungurul face ce stie mai bine, baga zazanie intre aliati, atat poate. El stie ca pana la urma PSD voteaza pentru ei sa aiba in Parlament un partid balama.

 9. Ciolacu n-o sa candideze la presedintie iar in cazul ca o va face oricum sistemul va scoate castigator candidatul PNL. Tineti minte un lucru: sistemul sorosist nu lasa liderii partidului majoritar sa conduca. Sistemele fanariote se bazeaza pe minoritari care depind de stapan.

 10. Pana una-alta v-au fentat ei pe voi si v-a lasat fara functia de partid-balama cu care ati stat 30 de ani la guvernare, lucrand din plin impotriva Romaniei.
  Va era bine cand ii conditionati de participare daca va acorda tot felul de privilegii……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.