Kelemen Hunor se ia de magistrați. ”Nu se poate explica în faţa oamenilor”

Kelemen Hunor spune că e nevoie de o reformă în justiție și că ar da o lege prin care vârsta de pensionare a magistraților să fie majorată la 65 de ani.

”Ai investit în el enorm de mult ca stat, după care te lasă la 50 de ani, pleacă, mersi, cu pensia specială, după care bineînţeles intră în avocatură, intră în zona notarială”, a explicat Kelemen Hunor, la Euronews, potrivit b1tv.ro.

„Deci, eu mâine aş da o lege, dacă ar fi doar în puterea mea, ok, nu putem umbla la pensiile lor, fiindcă au rezolvat în aşa fel încât politicul a rămas total descoperit (…), dar vârsta de pensionare, da. Eu, începând de mâine, aş creşte vârsta pe pensionare la 65 de ani pentru fiecare magistrat, fiindcă nu se poate explica în faţa oamenilor de ce un magistrat pleacă la 50 de ani şi are şi o pensie de 20 – 30 de mii de lei, exact când este cel mai experimentat, când are şi experienţa de viaţă, şi experienţă profesională, este şi în putere, pleacă”, conchide  Kelemen Hunor.

 

Recomanda 12

14 Comentarii

  1. Reacție tîrzie, dar mai bine mai tîrziu, ca niciodată..Au parlamentul la dispoziție și să treacă la modificrea legilor,.Să fie un organ, o ceva, care să sancționeze punitiv pe magistrații care dau decizi greșite, care costă din greu statul..sau unde dispar ori apar file in dosare.

  2. Degeaba va suparati pe Kelemn, ca zice bine. Acele pensii speciale nu pot fi eliminate pe legislatia actuala. Doar daca desfiintezi parlamentul actual, convoci o constituanta si faci alta constitutie in care vei prevedea expres ca sistemul de pensii e unic si fara privilegii ptr toti.
    Cei care-l critica uita, sau nici n-au priceput ca s-a incercat sub diferite guvernari de mai multe ori desfiintarea pensiilor speciale. Si toate incercarile si-au dat sfarsitul la CCR.
    A, si sa nu uitam, pensiile speciale au fost inventate de PNL (Stoica). Asta ca sa stie alegatorii cine e vinovat si cine trebuie criticat si sanctionat la urne.

  3. K.Hunor vorbeste ca sa nu adoarma. Atata timp cat avem aceasta coalitie toxica nu vor dispare pensiile speciale, celw fara contributie si pensionarea la 45 de ani. Avem nevoie de o reforma serioasa in justitie si politie…

  4. Kelemen ai nota 8 !
    Daca spuneai ca acele pensii aberante
    trebuie eliminate de parlsment aveai nota 10.
    Acele pensii aberante au fost facuute de beneficiarii acestor pensii si parlamentul de paie. au aprobat de frica .celor din justitie si din servicii. Frică pt ca Multi sunt corupți si o PARTE nu au nicio opinie
    ,ci.doar execută .

  5. Cu cât este societatea mai înapoiată, cu atât mai mult se stratifică-n caste și e mai prezent privilegiul care este, de fapt, parazitismul de sus în jos, urmare a unui cod moral defect, înlocuit cu cutumele unei culturi cu”c” mic, cea care include percepția generatoare de norme comportamentale ce justifică status quo-ul.

  6. Nu intrați pe fenta! E un exercițiu de imagine pentru prostit cetățenii! Vor să arunce vina doar pe acești numiți politic în funcții că sa fie ales Antonescu sau Ponta, sa se mențină în funcții înalte în administrația țării!

  7. De ce nu se poate umbla la pensiile lor, nu tot parlamentul a legiferat aceasta anomalie ?
    Exista o regula; institutia care emite o masura tot aceea poate sa o revoce.
    Este ilegal sa favorizezi anumite categorii sociale in detrimentul majoritatii.
    Sper ca intr-o buna zi sa dispara clasa politica care jecmaneste poporul de 35 de ani si sa-i ia locul o alta care sa fie cu fata la popor.

    • „De ce nu se poate umbla la pensiile lor […] ?”. In principiu pentru „ca” Curtea Constitutionala. In practica poate ca nici politicienii nu vor lucrul asta si ne mint ca vor si dau vina pe CCR ca nu se poate.

  8. Hungure , e timpul să iei și ”Justețea , pune acolo o ”Attilă să dea bice , că de vreun an , doi a scăzut VITEZA DE PROPAGARE- RETROCEDARE către GROFȘORI în ARGHIAL, care se apropia de viteza luminii . De unghe mai an se dădeau sate întregi cu iobagi cu tot , acum abia dacă se mai dă pe cartelă o răpciugă de conac renovat cu chiu cu vai pe banii iobagilor. Dar acum NEM PROBLEM că banii ar fi tot la un Vistiernic ȚANȚOS – ”baltă să fie că broaște.. „ Crezi cumva că mânjistrații au coșmaruri noaptea , cu ce-au mânărit cu voi până acum ? Da de unghe . Noi credem că au cu ce-i așteaptă de acum încolo , Tălică te poți TELEPORTA la Buda ca UGHEMERISTU ANRP, dar ei?

  9. Normal ar fi ca toti sa iesim la pensie pe la 55 maxim 60 inainte sa fim niste rable distruse. Dar nu e bani…Si nu e bani pentru ca intodeauna altele sunt prioritatile. De exemplu servicii secrete ultra mega supra proportionate, bani pentru arme sau mai nou razboaie, pensii uriase pentru europarlamentari de 5000 euro pe luna ( banii nu vin de la Germania sau din cer ci de la fiecare tara), bani pierduti cand dai toate resursele pe moca la straini in loc sa le pastrezi cum a facut Norvegia care sta pe maldere bilioane si bilioane!

  10. Da’ melețienii care ies la penzie la 46 de ani?
    Știu un caz mai vechi că a ieșit la pensie la 38!

  11. Logica au !
    Mai greu este cu practica.
    Ce i-a impiedicat pana acum sa faca asa ceva?
    Se discuta de ac. aspecte (nu doar pt magistrati, mai sunt si alte categorii), se discuta de 15-20 de ani.
    E simplu sa tot vorbesti, vorbe. ”Te afli in treaba.”
    Am fi dorit sa vedem proiect de lege la urgenta, acceptat de toti, si trecut imediat prin parlament.
    Am fi dorit sa vedem modificarea legii CCR-ului, propusa de ”SISTEM” ! Daca doresc sa fie credibili. Modificarea modului de numire a politicienilor ce fac parte din CCR.
    Din CCR ar trebui sa faca parte magistrati, nu politicieni, magistrati cu multa experienta, neutri politic.

  12. Toata lumea stie ca salariile enorm de nesimtite ale inJustitiarilor au o legatura strinsa cu hotiile enorm de multe ale oamenilor politici.
    Si cum hotiile oamenilor politici nu scad …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.