Klaus Iohannis despre comasarea alegerilor. ”Ar fi o soluție”

Stampile si buletine de vot pentru alegerile europarlamentare, la o sectie de votare din Craiova, duminica, 25 mai 2014. REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, despre comasarea alegerilor, că  discuţia din coaliţie este ”legitimă”, fiindcă sunt patru rânduri de alegeri, într-o jumătate de an, ”şi atunci, ar fi o soluţie ca anumite alegeri să fie comasate”.

”În ce privește alegeri – eu știu că există o discuție în Coaliția de guvernare pentru a găsi soluții. Discuția este legitimă, fiindcă patru rânduri de alegeri într-o jumătate de an, practic din iunie până în decembrie, este foarte, foarte greu de gestionat, și atunci ar fi o soluție ca anumite alegeri să fie comasate pentru a avea efectiv mai puține rânduri de alegeri. Cum va gestiona Coaliția aceste chestiuni, vom vedea. Nu este treaba președintelui să se implice în negocierile Coaliției de guvernare pentru astfel de chestiuni, însă ar fi bine să se ia o decizie cât se poate de repede”, a spus preşedintele.

Klaus Iohanis  a fost întrebat și despre ideea vehiculată privind o rotaţie inclusiv a viitorilor preşedinţi, cinci ani preşedinte liberal şi cinci ani preşedinte din partea PSD.

”Iar în ce privește ce ați numit „rotația Președinților”, eu în continuare cred că poziția de președinte nu se joacă la masa verde, ci românii decid cine și când va fi președintele României”, a răspuns Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8513 Articole
Author

16 Comentarii

 1. Ar fi o soluție pentru Ciuca sa nu piardă în ultimul hal europarlamentare, dar vor pierde războiul

 2. „fiindcă patru rânduri de alegeri, într-o jumătate de an, practic din iunie până în decembrie, este foarte foarte greu de gestionat, şi atunci,” ROG O PROFESOARĂ DE -LIMBA ROMÂNĂ SĂ ANALIZEZE MORFOLOGIC ȘI SINTACTIC-ACEASTĂ „EMANAȚIE PREZIDENȚIALĂ”!!!

 3. …cuciuca…ce vrei nene, e prof de fizica, nu de gramatica!…vezi ce rau esti?…ce ma ingrijoreaza pe mine: exista niste decizii ccr care spun ca nu pot fi comasate alegerile, cu motivatiile de rigoare…exista norme ioropene care spun ca europarlamentarele nu pot fi cuplate cu nici un alt fel de alegeri…in ciuda tuturor acestor norme, oamenii tot insista, o vor face, pentru ca nu le mai pasa de nimic, nu se mai tem de nimic altceva decat de situatia in care ar pierde…sa fie frauda pusa la cale atat de mare si atat de bine pusa la punct incat sa fie imposibil de dovedit sau aceasta siguranta este rezultatul cumpararii justitiei, lipsei consecintelor de natura penala?…oricum, trebuie sa recunosc un lucru rostit de mut si care-mi confirma motivul spaimelor personale expuse mai sus: este singurul care mai introduce si vointa alegatorului in ecuatia alegerilor, cand spune ca romanii decid cine si cand(aici a gresit, data alegerilor este stabilita prin lege) aleg presedintele, restul se hotaraste la masa verde,,,eu nu am in casa mese verzi, desi sunt alegator…

 4. Ar fi o Solutie ! Comasarea Alegerilor ! Se Castiga 750 de lei ! Si se face si o Economie de Bani cu 1 zi de Alegeri ! De plata Organizatorilor Alegerilor !

 5. Cu 5 lunii înainte de alegeri, o exista vreo decizie a CCR pe o asemenea speță ?!

 6. …nea mircica, vezi ca este oferta la ulei la magazinul din colt, fugi repede, iti ajunge pana dupa mai, nu mai esti nevoit sa folosesti cardul ala cu pomana dat de ciolacu!…si nici nu mai aluneca pe jos, grabeste-te!…sunt putin ironic, desigur, dar gandeste-te putin: astia arunca miliarde de euro pe te miri ce, fura tot pe-atat si mata vrei sa le faci economie!…mata nu intelegi ca este smenozeala, nu pot fura de cinci ori prin aceeasi metoda, se prinde lumea…

 7. Toate alegerile trebuie tinute la o singura data, nu se incurca ceva, toata propaganda de orice fel este interzisa cu peste 48 de ore inainte. Daca babele nu mai tin minte cu cine sa voteze, sa le dea popalaii note scrise cu numele si pozitia pe lista candidatului dorit de cel de Sus, de la judet. 5 randuri de alegeri intr-un an sunt o prostie mintala si financiara, tipica pentru oamenii saraci la minte si la punga..

 8. Eu am Windows 7 dar am Instalate Patru Antivirusuri Gratuite din America !

 9. Nu rămăsese că mai bine votează pentru noi Inteligența Artificială de la Washington, că ştie mai bine ce ne trebuie?

 10. Clar că e nimeni in drum,.. Clar că e afon,.Clar că joacă după altă partitură și joacă fals.. Clar nu cunoaște nici legislația europeană nici cea internă,..Ce să mai vrei de la un astfel de romîn.. ??

 11. …multumesc din suflet cotidianului pentru ca imi vrea binele si nu-mi mai posteaza comentariile!…ma protejeaza!…

 12. Cine-i mai temb bell, purtatorul de cuvant al CONSILIERULUI sau CONSILIERUL? Cica „nu e treaba mea”!? Atunci TACI DRACULUI!!!

  SCLAVETELE SOVIETIC ticacalosu tomlin ne demonstreaza din nou ca e omu Securitatii basoide care l-a legendat pe Alogenul Secu-i
  in Deal, vezi si chestia cu „mostenirea”…Adica, fiind separate alegerile implica oricum LISTE nenumarate si sa le „comasam”
  ca sa fie multiplicate cu 4 sau cu 2? Un subterfugiu monstruos care-i invita pe AMARASTENI sa VOTEZE PE LINIE!!! Mai ales pe fondul DERUTEI provocate de multimea FACATURILOR Securitatii si a deteriorarii perceptiei ideologice…Fiecare tip de scrutin are
  ESENTA, SPECIFICITATEA sa implicand responsabilitati total diferite, local, colhoznic, parlamentar si prezidential!!!

  Nu COMASARE, ci ELIMINAREA SCRUTINULUI PREZIDENTIAL, ca doar FARSA cu presedintele „apolitic” e de doua kopeici gaurite!!! Daca PARLAMENTUL NUMESTE PRESEDINTELE functie de partidul castigator cel putin se lucreaza oficial partinic si in plus presedintele poate fi demis mai usor, bineinteles prerogativele sale urmand sa fie REDUSE DRASTIC!!!

 13. Cât de nemernic este individul ăsta și toată liota ăstora cu comasarea alegerilor și cum tot încearcă să ne ducă după fentă! Auzi…”ar fi o soluție”! Măi, plăvane, ca să cauți o soluție, trebuie să existe întâi o problemă, exact în ordinea asta! Care-i problema? Alegerile?! Elvețienii fac și 5 referendumuri pe an și asta nu constituie o problemă! Problema-i alta, o știm cu toții, le țâțâie fundul că pierd la scor dar asta n-o pot slobozi pe gură așa că distorsionează logica: ies cu „soluția” comasării care să creeze problema! Te doare mintea!

 14. Nu comasare, ci ANULARE ….HA HA HA…sa ramana la putere reichul profitorilor 1000 ani….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.