Klaus Iohannis pe radarul nemulțumirii

Declarația dată de președintele Klaus Iohannis prin Tanzania s-a rezumat la un argument simplu și sărac.

„Prin acest turneu am repus România pe radarul african” .
Ce este radarul? DEX menționează că radarul este „Sistem de radiolocație în care, cu ajutorul unui tub catodic și al unei aparaturi anexe, se determină direcția și distanța la care se află diverse obiecte îndepărtate (avioane, obstacole etc.)”.

A mințit Klaus Iohannis? Nici vorbă! A pus avionul care îl transporta în acest turneu pe radarul african și toți operatorii de la dirijarea traficului au observat un zbor efectuat de o aeronavă VIP contractată în România. A avut un cod de zbor și a putut fi văzut pe radarul din toate țările și regiunile importante ale Africii. La modul general, cam atît.
Profesorul de fizică (suplinitor și fără performanțe) Klaus Iohannis ne-a păcălit încercînd să se ascundă îndărătul unei metafore. A pus România pe radarul african așa cum Ciolacu a pus fotalul pe radarul fotbalului european. Tot cu o vizită, ca și cele de prin piețe și alimentare. Ne-a transmis că prin călătoria sa a pus numele României pe radar, adică pe lîngă consemnarea zborurilor a pus țara noastră și pe agenda diplomatică și politică a țărilor din Africa. Nici vorbă! Fals de tot! Poate zice cel mult că a marcat turistic și cîteva țări din Africa și că în mandatul său a cam făcut înconjurul turistic al lumii. Atît. În celelalte țări africane, turneul său turistic nu s-a văzut și n-a existat. Doar ziarele și televiziunile din țările prin care s-a preumblat, chiar și de prin cele vecine acestora, i-au menționat vizita. Nici că se putea altfel. Este vorba de o vizită a unui președinte de stat din Europa prin unele locuri prin care n-a mai prea călcat nimeni. Cum să nu-l menționeze? Ba șefii unora dintre aceste țări s-au umflat în pene că primesc o asemenea vizită. În celelalte țări africane n-a însemnat nici atît. Și nici nu avea cum. În cele mai multe nu avem ambasade. Relațiile noastre cu unele dintre ele sunt nule.
Cît de activă este România în Africa? Din cele 54 țări cîte numără continentul, România are ambasade în 13 dintre acestea – Africa de Sud, Pretoria (ambasadă), în Angola, la Luanda (ambasadă), în Nigeria, la Abuja (ambasadă), în Senegal, la Dakar (ambasadă), în Sudan, la Khartoum (ambasadă), Etiopia, la Addis Ababa (ambasadă) și Kenya, la Nairobi (ambasadă), în Zimbabwe, la Harare (ambasadă). La acestea trebuie adăugate cele cinci din Nordul Africii (Maroc, Tunisia, Egipt, Libia și Algeria).

Ce-a făcut Iohannis în nouă ani de mandat pentru a relansa relațiile economico-diplomatice cu acestea? Măcar în cele în care avem ambasade? Absolut nimic! A dus-o pe prima doamnă la piramide și gata. De mirare că s-a ostenit să semneze cîteva numiri de ambasadori!

Vizita de zece zile a președintelui României în Africa este dovada prestației sale submediocre în fruntea statului. Punerea României pe radarul african este o minciună, o păcăleală menită a acoperi cheltuielile unui turneu de plăcere, în care nu s-a chinuit să ia nici măcar reprezentanți ai economiei.
Pe zi ce trece, Klaus Iohannis rămîne vizibil doar pe radarul nemulțumirii românilor!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 57

77 de Comentarii

 1. Important e sa fie arestat la anul, la sfirsitul deceniului negru de taiat frunza la ciini, inainte sa aiba timp sa fuga din tara ! … V-am mai spus, va fi foarte greu sa fie strins de cojones cu bani aruncati aiurea pe plimbari externe, va scoate oricind ca motivari cacaturi din astea cu „interesul Romaniei”, „relatiile externe relansate” si alte fraze sforaitoare, singura posibilitate de a fi bagat la colt si pus sa plateasca pina la ultimul banut sint excursiile saptaminale Bucuresti-Sibiu si zuruck, unde abuzul in functie si deturnarea de fonduri se vad de pe Luna !

 2. Da, corect,si lovit în singurul lucru de care îi pasă, condamnarea soției pt. fals și uz de fals în formă continuata. PS: Rușine români să fiți călcati in picioare în asemenea hal !!!

 3. Am cerut si cer cu fermitate in continuare sa nu se mai comenteze tivul fustitelor mele de tanara institutoare de limba secspiriana.
  Dupa cum se poate observa si din dagherotipia atasata acestei dari de seama, am lungit rochita pe sistem helen Ceausescu.
  Deci ce mai vreti de la Mine?
  Sa sar in apa?
  Ne sacrificam de 10 ani ptr acest popor care nu ne merita acasa.
  Rusine!

 4. Domnul Presedinte Iohanis a lucrat, lucreaza si va lucra exclusiv in folosul Tarii.
  Numai datorita Domniei Sale vom intra in sacrul spatiu Schengen atunci cand va fi vremea potrivita.
  Pana atunci sa aplaudam fara ranchiuna aceste succesuri de politica externa nemaivazuta de la Bismarc si Kysingher.

 5. Am vazut la tv cum niste tineri africani au sarit intr-un rau cu portretele iubitilor nostri conducatori in brate. Atunci m-am gandit ca presedintele a intrat la apa. cu tiv cu tot.

 6. José Maria Neves, preşedintele din Capul Verde, înainte de întâlnirea cu Klaus Iohannis, când a fost întrebat de Libertatea dacă și-ar face publice cheltuielile cu deplasările daca i-ar solicita 40.000 de alegatori:

  „Președintele este ales de către cetățeni și trebuie să răspundă la solicitările lor. Orice fel de solicitări! Nu trebuie să fie 40.000. Dacă doar o singură persoană îmi cere ceva, eu ştiu că sunt obligat să răspund. Președintele trebuie să asculte și să răspundă tuturor. Chiar şi atunci când persoana care îi prezintă o cerere președintelui nu e de acord cu el. Asta e democrația.”

  De ce nu vrea KWI sa se afle cheltuielile cu deplasarile?
  – Din aroganta?
  sau
  – Se jeneaza si el cat de mari sunt?
  sau
  – Nu da doi bani pe ce spun romanii. Conteaza numai interesul familiei lui.

 7. Eu vă tot spun, da’ voi nu vreți să mă credeți:
  Dulapul s-A MUTAT DECISIV !
  măRog…😜

 8. Ich habe keine justificare de justificat fata de Volk in Rumänien.
  Ich nu raspund in fata rumänisches Volk, ich habe andere superiori.
  Wer kann sich nicht meine cheltuieli leisten, il priveste persönölich si für solche persoane ich habe nur ein Wort: GHINION.
  Slava Ich und meine Frau!
  Va pup dulce pe portofele si portmonee.

 9. Este acelas tip de aroganta ca cel din 2019: „Este al doilea proces pe care l-am câștigat, dar mai avem și altele pe rol. Cauzele le știți și dumneavoastră foarte bine, e vorba de tot felul de calomnii rostite de diverși domni. Banii pe care îi vom primi în instanță în urma acestor calomnii îi vom dona în scopuri caritabile”, a anunțat președintele FDGR, Paul Jurgen Porr.

  A anuntat ce acte de caritate a facut cu cei 6000 de lei luati de la profesorul Scurtu in urma procesului?
  A amenintat numai, ca mai are pe rol si altele…

 10. Mda … i-am vazut si eu … probabil ca asta e obiceiul de Boboteaza la africani … dar decit cu portretele, as fi preferat sa se arunce cu originalele in brate in apa, si sa fie vorba de Crocodile River …

 11. Infect ca de obicei, măscăriciul Tică, se screme să-l bage cornel Nistorescu in seamă. Hai Tică, poți coborâ mai mult?

 12. Interviu angajare Administrația Prezidențială

  -Mă numesc Subsemnatul,am absolvit SNSPA -ul clasa Emilia Șercan,cea cu doctoratele,am trotineta electrica și lupt împotriva rușilor de pe vremea lui Decebal,fac baie o data pe luna și nu am casa ,nici mașină și nu am avut nici un loc de muncă până acum.
  -Daca nu aveți locuință unde faceți dus!
  -La streasina!
  -Frumos,ce studii mai aveți?
  -Zece ani pe Wattap și opt de FacebooK.
  -Ce vă doriți de la viață?
  -Sa nu mor!
  -Ce limbi străine vorbiți?
  -Giboneza vorbit,scris și citit,la perfectie.
  -Germana?
  -Cine știe Giboneza cu germana numai se joaca.
  -Ulima carte citita?
  -Romania Educata!
  -Casatorit?
  -Tentative,dar după ultima schimbare de sex am pierdut și puținul din dotare,apoi mi-am donat și păpușă gonflabila.
  -Alte proiecte bifate?
  -Am participat la concursul de bășini din Piata Victoriei unde am luat locul unu și premiul Ranga lui Drula in grad de Cavaler.
  -De unde aveți vânătaia din frunte?
  -Premiul Rangă lui Drula l-am primit în cap că asa-i normal!
  La noi totul e pe fata ,la vedere!
  -De ce vrei sa te angajezi la Administrația prezidențială?
  -In primul rand pentru că SV-iul mă recomanda,
  și sunt dornic sa particip alaturi de d-ul președinte la munca sa neobosita de sifonat banul public și de vânzător de țară.

 13. Analistule, tu l-ai votat, de 2x, stiind cu 12 ani inainte cine este. L-ai votat sa iasa SRI si nu SIE (Ponta). Degeaba te plangi, vezi pe cei 3 negri la figura, ca la suflet, pentru care faci propaganda gratuita (Marga, Bolojan si Simion). Lasa-ne, nu te pricepi, tu ai fost fericit inainte, la hotel Forum, cu utecistii. Cine mai era ca tine, din regiunea Huniedoara ?

 14. O fi Werner nesuferit,nesimțit însă, martoaga din dotare e mai nesuferita decât Ceauseasca.

 15. A pus-o pe ma-sa pe radarul African. Când a fost plecat Ponta cu miniștri în Egipt, a urlat in p. masii că un turbat și Ponta a reușit ceva pentru tara-reluarea exportului de grâne blocat imediat după căderea regimului securist care funcționează pr continuitate. Asta ce p. ma-sii a făcut bun pentru tara in afara de plimbări, minciuni, aruncat cu dejecții spre tara pe care o conduce? Asta chiar e infractor vizibil ocolit de tot ce înseamnă anchete și pedepse!

 16. De asta nu se poate scapa democratic. Vizionati filmul ” Anthropoid „.

 17. unde-i replica lui Ghinea la adresa ciolacului, nistorescule ? Sau ai incasat niscaiva parale ca sa-ti taca foaia malc ?

 18. Geaca Rosie este seful „dreptacilor”, niste derbedei far’ de meserii far’ de munca, trebuie sa fie votati la 5% nenorocitii astia ai lu’ Geaca Rosie…USR, PNL, PMP

 19. Securistii care-l consiliaza pe Alogen ii strecoara de fiecare data cate-o petarda care face ravagii decibelice in randul armatelor de analisti ai poporului…Nea Cornel nu s-a prins, ca de obicei, ca Alogenul a sondat posibilitatile aderarii Romaniei esuate la Lumea a Treia, pana nu nu apuca BRICS-ul sa BOLSEVIZEZE intreaga Africa…

 20. DEZGUSTOARE FAMILIE!
  O RAVASITOARE SI UN NIME N DRUM SI FUGE N TUFA.

 21. Charlie,adica tu nu te-ai prins ca atat BRiCS cat si Occidentul Colectiv bolsevizeaza planeta?

 22. Se va duce si la Polul Nord, numai in „interesul” Romaniei

 23. Herr presedinte nu este comestibil chiar si pentru standardele inexistente ale crocodililor. Ar trebui fiert inainte.. Ca facui acum, aceasta speculatie oribila si fictionala chiar si pentru mine, este ca mi-a trecut prin cap un fel de paralela, nu foarte simetrica, din marea revolutie bolsevica din 17 unde un episcop ortodox a fiert de viu intr-o oala mare, iar cativa din clericii sai au fost obligati sa bea din acea ,,Sfanta Impartasanie”. Sa ma scuzati ca dau buzna cu asa amanunte adevarate, dar nu ma gandeam sa-l fierbem pe presedinte. Doar imi trecu’ prin cap una si facui o legatura, una cu alta.

 24. Nici nu mai stiu cum sa ii spun limbricului.
  Dar unde sunt esop ,bunul samaritean…?
  Unde suntet i Editat?

 25. Cu indivizii Fara nume nu discut din principiu, in cazul de fatza individul SFIDAND REALITATEA ca ca eu sunt UNICUL care tocmai ce-mi reproseaza ca „nu m-am prins” n sustin, faptul ca BRICS/NOUL Comintern si Occidentul ILEGALILOR RESETEAZA MARXISTOID/BOLSEVICOID
  Planeta!!!

 26. „profesorul suplinitor”-toti oamenii au avut un inceput,un debut in cariera. Exceptie fac numai ziaristii,care se nasc genii.

 27. Numele meu este „Nu sunt Sifon”, adica nu-s turnator, sigur, dar la tine, Charlie de UBeBie, ma indoiesc. Altfel te exprimai clar in fata unuia demascat intr-o Decizie CNSAS. Tacerea spune totul !

 28. Cu ce era/este superior Ioha lui Dăncilă sau lui Ponta?
  De ce l-a votat de două ori prostimea cea cu ifose?
  Slugărește mai bine interesele occidentale, adică e de-al lor, sau ce?
  Că la capitolele bun simț, inteligență, cultură și patriotism, muahahaha

 29. Domnul presedinte a facut numai lucruri bune in mandat: s-a luptat cu pesedistii, Iliescu, Dragnea, Putin, rusii, martienii, comunistii si reptilienii. A aparat democratia si a tinut Romania in UE!
  Nu asa spunea propaganda hashtag rezist USR?
  Cine il ataca pe Johannis este platit de Dragnea.

 30. Discuția e despre abuzurile lui Johannis și necazurile țării. Văd că oricine se leagă direct sau indirect de udrea, coldea, băsescu, stârnește licheaua je suis pas Charlie, Tomlin sifon, schizo. A rămas orfan de șefi și-i dă cu minte de anii 50 și minciunile lui pe unde apucă. Nistorescu e bineînțeles ținta, căci, ca orice cetățean, are preferințe – Piperea, Simion și alții. De parcă ziarele ar trebui să-l asculte. Maladie în toată regula.

 31. Astept sa dati cu pietre cei care inca mai marsati cu tradatorii de tara, PSD-ul lui Iliescu.
  Aici sunt!

 32. Romanii il merita. E neamt din Sibiu! Taranul Dragnea din Teleorman care era inginer absolvent de Politehnica Bucuresti si si-a construit singur un ARO cel care muncea in garajul puscariei pentru ca nu era un lenes patentat precum Klaus nu era bun pentru poporul cu pretentii! Inginerul Dragnea care a pornit o afacere singur in anii 90 si a cladit ceva nu era bun ca era din Teleorman! Omul care enerva marile companii straine ca mai punea cate o taxa sa mai ramana ceva din gaze si in Romania nu era bun ca nu pupa in dos vestul cu abnegatie cum ii place romanului snob si fraier. Presa securista i-a inventat lui Dragnea conturi in Brazilia! Ati mai auzit ceva de ei?

 33. „Prin acest turneu am repus România pe radarul african” .
  Tipul e deo hărnicie proverbială: După ce a pus România pe chituci/butuci, a reușit s-o ducă cu așa viteză spre dezmembrare, încât până și radarul african , obișnuit să surprindă de regulă viteza cu care statele din Africa sunt jumulite și pustiite de tot felul de colonizatori moderni, a surprins momentul, istoric, cum altfel, și drept urmare cetățenii ei vor plăti și această penalizare. Că doar n-o să plătească conducătorul, că el nu-i auto, ci tras de sfori de păpușari ! 😎

 34. Asta da dovada ca manipularea in masa functioneaza de minune;acest criminal nu numai ca donat tot ce se mai putea fura din Romania dar a si indatorat-o pentru urmatorii o mie de ani, iar lumea bate campii cu cateva zeci de milioane cheltuite pe vacante!

 35. Circarul asta a venit si din Africa turistica cu traista goala. Dar are tupeul sa-si justifice vacanta cu realizari iluzorii de domeniul viitorului. Chinezul a inceput constructia Africii din temelii fara a se da in spectacol pe-acolo.

 36. Sforăială Werner este cel mai jalnic conducător pe care la avut România vreodată iar guvernul lui PSD PNL îi seamănă leit

 37. Unii s-au intrebat de ce nu a fost insotit de economisti/oameni de afaceri? Raspunsul pt ca aveau loc in avion coana leana a lui Iohannis spre deoasebire de Merkel si-a luat tot Dulapul cu haine si un pantofar plin cu sandale si pantofi ca sa dea bine la presa in fiecare poza alta tinuta, pacat ca nu-i vedem…

 38. @ Fake Democracy
  Cata dreptate aveti !!!
  Dar de la cine sa mai ai pretentii ??? ca desteptii au plecat si au ramas prostii majoritari si cativa batrani destepti si informati (ca”batranul” de mai sus care face un comentariu inteligent, as usual) care insa sunt intr-o evidenta minoritate.
  Dar cine tine acuala Putere la putere ???
  Cine a fost cooptat la putere tocmai pentru a se perpetua dezastrul ??

 39. Stiti cine este mostenitoarea actiunilor Romaniei in Africa de dinainte de 1990? China, tara care a inteles importanta ridicarii acestor tari la un nivel accectabil de dezvoltare, pe principiul avantajului reciproc, fata de noecolonialismul european… Klaunus nu a facut decit turism…Sa traiasca SIE si MAE…

 40. Se intreba cineva unde-o fi Esop si bunul samaritean fara sa se intrebe unde sunt rene/URA FATZA DE ROMANIA GENERICA, doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE, core/Core, marius, marin, Titicaca Cacalosul, gelu, darius, ileana/Ileana/Ileana.Suceava/Rollasonata, Salvamar/S., Yahwe Yoram Hassan Hayssam Bairam El Zorab, singur, JOS PATRIA, Anonim, Doinele raurilor, Horia Incornorescu, Paulian Ionescu, Alatrinei/Friedrich/George/Asistentii lu PROFI Marga, Edelweis/Cernowitzeanu mistocar etc, etc, etc!!! Dar de Batracianul Al-Cibiade? Batranul gigel e responsabil cu „bolsevicii de pe vremea lui Burebista…Grupul Operativ al Securitatii forumului face REPARTITIA zilnica si pe categorii de tematici a PRETORIENILOR pseudoanalistilor, indiferent ca pseudoanalistii sunt PROFI sau nu…

 41. Te-ai aștepta că orașe mari cum e Clujul,Timișoara,București să fie un nivel mai înalt de orice ,de inteligenta,spre exemplu.Si este,pentru că aici este concentrate inteligenta cum se zice.Tocmai in aceste orașe s-au aciuat derbedei politici în funcția de primari din 89
  până azi.

 42. Americanii democrati ii reprosau lui Trump cu Not My President, ca nu e presedintele lor. Nu-i reprezenta.
  Iohannuo dupa ce „si-a tras” ”guvernul meu”, pretinde si ”armata mea” si ”poporul meu”, el de fapt al cui Presedinte este si reptezinta?
  Si-l mai revendica vreo tara sau il declara pierdut sa-si poata alege altul.

  Legaturile lui Iohannis si activitatile „prezidentiale” legate de Romania tind spre non-existente. Pretinde ca este cine de fapt nu este si nu poate dovedi, fiind un impostor. La fel primministrii, ministrii si guvernele lui sinistre imposturi.

 43. Doru popescu CU DomnZEU (cel MITOLOGIC, AUTOHTON si STRAVECHI, de tip PIE/3000 BC numit DZEUS/TATAL cel CERESC/”*Dyḗws Ph₂tḗr”). DZEU anterior celor mitologici de pe taramurile semite precum Baal cel Fenician al BANILOR/2500 BC, EL cel Canaait si Abrahamic al CERURILOR/2000 BC, Yahwe cel RAZBOINIC al evreilor/1000 BC, Allah cel RAZBOINIC al islamicilor/610 AD).

  Doru popescu CU PATRIE/ACTUALUL TARAM al ROMÂNIEI (fiind nascut si botezat in stravechiul oras Craiova DIN ROMÂNIA). Orasul Craiova care reprezinta TARAMUL cel stravechi ISTORIC al civilizatiei Neolitice Salcuta/6000 BC, al Pelendavei GETO-DACICE/600 BC a Basileului Burebista/(80-44 BC), oras care a facut parte din Romania/383 AD (cf. lui Auxentiu din Durostorum), din Tara Romaneasca/450 AD (cea de sub Brazda lui Novac a lui Constantin DACUL/324 AD), din Tara Româneasca/1310 AD (cea de la Basarab I si pana la anul 1859), din ROMÂNIA/1859-1866 (cea UNITA de catre DOMNITORUL nostru cel PAMANTEAN Cuza), PATRIE devenita REPUBLICA ROMÂNIA de astazi (post 1947).

  Cine NU STIE ca orasul CRAIOVA face parte din ROMÂNIA … nu poate fi decat un NEROMÂN si ANTIROMÂN care NECINSTESTE PATRIA NOASTRA/teritoriile noastre CELE stravechi ROMÂNESTI precum si ISTORIA acestora ! Recte Charlie cel FARA DumneZEU, FARA POPOR si FARA PATRIE (calator migrator, desertic si desartic pe acest TARAM/ROMÂNIA), cel de pe RADARUL continentului african al semitilor !

 44. Romanii l-au votat de doua ori! Sanatate si drum bun!
  Daca-ar fi nemultumiti s-ar exprima.

 45. Care este patria lui Charlie ?
  Ca ROMÂNIA nu poate fi patria sa … Charlie URAND IN MOD ATAVIC atat PATRIA noastra/ROMÂNIA cea NEgenerica (ORIGINARA), POPORUL nostru/cel ROMÂNESC (AUTOHTON, SEDENTAR si MAJORITAR de pe acest TARAM), SPIRITUALITATEA noastra/cea ROMÂNEASCA (AUTOHTONA, ORIGINALA, UNICA si UNITARA de pe acest TARAM) ! ‘Venerand in mod fanatic’ doar alte neamuri (desertice si desartice) de pe alte taramuri (taramuri afro-asiatice) !
  Care este credinta lui Charlie ?
  Ca cea CRESTINA a DRAGOSTEI si IUBIRII fata de LUME, lume si oameni nu poate fi … Charlie URAND si OAMENII precum si CUNOASTEREA cea UMANA si PROGRESISTA despre LUME si lume ! ‘Venerand in mod fanatic’ doar RAZBOAIELE, GENOCIDELE, BANII si DOGMELE cele RETROGRADE si REACTIONARE !

  Din pacate, pe acest forum, SARCINA de TROL, de tip NEROMÂN si ANTIROMÂN, a lui Charlie cel FARA DumneZEU, FARA POPOR si FARA PATRIE (calator migrator pe acest TARAM/ROMÂNIA) este PERMANENT aceea de:
  1. a NE CULPABILIZA, HULI, UMILI si VICTIMIZA in mod PERMANENT atat POPORUL nostru/cel ROMÂNESC, SPIRITUALITATEA cea NATIONALA a POPORULUI nostru/cea ROMÂNEASCA cat si PATRIA noastra/ROMÂNIA,
  2. in SCOP de a ne FARAMITA, DEZRADACINA si de a ne DEZNATIONALIZA (dpv. ISTORIC) neamul nostru/cel ROMÂNESC de pe acest taram/ROMÂNIA NOASTRA !

 46. Vizitele sefului statului in strainatate ar trebui considerate ca ale oricarui comis-voiajor, adica cat costa deplasarea (cu toata echipa) si cu ce castig in valuta se intoarce in tara si il depune imediat la banca. Daca nu produce plusvaloare, jos cu el imediat! Plus obligarea lui de a despagubi statul cu suma totala a cheltuielilor cu deplasarea!

 47. Klaus și radarul..
  Curcile africane&struții leșină de ras..

 48. Norocul lui e ca un influencer de prestigiu ca Maestrul C ii ia apararea asigurandu-ne ca sub acoperirea unui turneu turistic in fapt e vorba de o misiune secreta data de Mai Marii lui.

 49. Asa,Si ? In Africa legea o fac chinezii din umbra ,n-are loc Romania de ,,schimburi comerciale,, si alte balarii pentru ca tarile africane ,mai ales din sudul continentului,sunt pietele lor de desfacere.Tot ce-a reusit plavanul de lux cu ,,radarul african ,,e sa semnalizeze ca exista o tara numita Romania unde migrantii pot freca menta pe banii statului.Bine,asta pentru prostii care platesc taxe si impozite,ca pentru plavan a fost o exursie reusita din toate punctele de vedere.

 50. Ce caracter hain are acest vântura lume. Se vede cat de limitat în gandire poate să fie. Uluitor auzi ´´ radarul African ´´. Asta și ca Politruc autodeclarat este unul foarte prost. Ceaușescu a pus România pe harta Lumii în timp ce Politrucul de Sibiu a dat-o jos.

 51. @fake democracy. Cata dreptate aveti. Eu, un banatean, nu l-am votat pe K.W., pentru ca am vazut destui nemti, si stiu ca au si ei destule lichele printre ei si l-as vota si acum pe Dragnea, care, cu toate pacatele lui, este mult peste oferta politica actuala.

 52. Voi, poporul chinez aţi bombardat Pearl Harbor, pleaca de-aici!
  Chinezul uimit raspunde:
  N-au fost chinezii cei care au bombardat Pearl Harbor, ci japonezii.
  Chinezi, japonezi, taiwanezi, sunteţi cu toţii la fel, a replicat Spielberg.
  Chinezul, jap-jap, ii da doua palme lu’ Spielberg si-i spune:
  Tu ai scufundat Titanicul. Stramoșii mei au fost pe acea nava…
  Șocat, Spielberg raspunde:
  A fost un aisberg cel care a scufundat nava, nu eu…
  Iceberg, Spielberg, Carlsberg…
  toti sunteti la fel !…

 53. De vina nu e Johannis , de vina sunt cei care ii permit acestuia comportamentul de nabab intr-o tara tot mai saracita . Mass media si serviciile secrete l-au facut presedinte pe un autist si acum ii au la pregatire pe CIUca si CIUlacu , alti impostori . Asa ca viitor CIU CIU are tara asta !

 54. BLASFEMIEREA DUMNEZEIRII si a lui Dumnezeu nu inceteaza sa prinda noi forme in mintea incetzosata de fanatism bolsevic a lui doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID UCRAINEAN SOVIETIZAT care URASTE ATAVIC POPORUL ROMAN si ROMANIA GENERICA, MILENARA, REGALA-VOIEVODAL-REGALA!!! Pervertirea STIINTEI de catre monstri marxisti/bolsevici are varsta IDEOLOGIEI GENOCIDULUI care NEAGA CREATIA si pe Dumnezeu CREATORUL UNIVERSZRILOR, FIINTELOR VII si OMULUI…Stiinta demonstreaza cu fiecare noua descoperire cat de MISTIFICATOARE sunt manariile „savantilor vanduti Diavolului ROSU”…SPATIUL si TIMPUL sunt NEMARGINITE, spatiul fiind populat cu
  mii si mii de GALAXII…De ce Ipochimemul fiind constient de monstruozitatea alegatiilor sale despre CREATIE apeleaza disperat la
  subterfugiul cu „universul uranic” ca fiind „DumneZEU”, dandu-si cu dreptu’-n stangu’? Dar sa explic contradictia tembela a cuiva care preia texte din internet, asa-zisul „creator uranic” devine la mai mu tzoi „zeu”, adica ceea ce si-ar imagina OMUL despre Creator si NU Creatirul!!! Si mai precis, imaginea zeificata a „creatorului uranic” il NEAGA in mai mare masura decat o face ATEUL ORDINAR cand se refera blasfemiator la Dumnezeu!!! Toata RASTALMACIREA e menita sa elimine cealalta CONTRADICTIE, vizand TRADITIILE MILENARE, dintre care CREDINTA in Dumnezeu a fost un STALP important al NASTERII POPORULUI ROMAN si al NATIUNII ROMANE
  si PRACTICILE/PERSECUTIILE la care au fost supuse de „republica bolsevica” instaurata prin CRIME CONTRA UMANITATII de AGENTII SOVIETICI ai MACELARULUI POPOARELOR LUMII Stalin BISERICA si ROMANII ORTODOCSI!!!

 55. Asteptam sa i se termine mandatul, sa nu mai auzim de el…un excroc..celalalt excroc, Ciolacu, a facut cartel cu Liberalii si astfel acest nenorocit Iohannis nu a putut fi demis inainte de expirarea mandatului…imaginile mega-penibile din Africa spun totul, nu mai trebuie sa adaug nimic, asta e nivelul acestui impostor Iohannis..

 56. @ Dan , acum o plingeti pe Dancila ? Dar cind ii spuneati ” proasta lui Dragnea ” ? Parca vad si acum rinjetul ghiolbanului ” ghinion” cind ” gurnalistul” ala de la tv ii spunea : ” domnule presedinte Dancila nu stie aria cercului , dumneavoastra o stiti ” ? Raspunsul -un rinjet de prea plin de el al lui JohAnnuSS.Doamna Dancila a infiat un copil si i-a faurit un viitor. JohAnnuSSul vostru a vindut copiii altora .QED

 57. @ Charlie , ce facusi baiete ? Ai din nou ” slobod” ? Iar ai trecut la copy-paste cu bolsevico comunistoizi rasputinoizi securistoizi ? au ardelenii o vorba : ” Foaie verde loboda , mie mi se sloboda ” ! Poti s-o ” traduci” ” Creatorul uranic” ? Parca in miturile grecesti era Cronos cel ce-si devora odraslele. Si avea salasul in Hiperboreea pe tarimul getilor in virful unui munte pe care getii il numeau ” Omoloyos” . Dar se pare ca de cind elucubrezi pe forum ” diavolul” a devenit rosu. La noi se spune ca : ” Noaptea toate pisicile sunt negre” La fel si diavolii . Numai tu cu privirea ta de radiestezist ai putul vedea diavolul ” rosu.”Ce ne-am face fara tine draga Sharlica aici pe forum???? Tu esti factotumul acestui forum si al altora . Nu mai fi alterat si poate ne printezi o poza cu ” diavolul ” rosu.Banuiesc ca esti in stare ,nu ?

 58. Cred , totusi , ca Johannis a fost in turneu ca „trimis” special de anumite grupari europene si imbina plimbatul cu „misionatul” ; Altfel nu se executa guvernul si scotea din visteria tarii atatia bani ; la schimb ni se promit bani din PNRR ; Nu l-ati vazut cu cat patos revolutionar se zburleste Johannis la rusi? Ca presedinte de tara ar fi trebuit sa fie mai prudent, tinand cont ca rusii ne-ar putea deveni vecini, nimeni nu-si doreste, dar exista si aceasta probabilitate. Dimpotriva, Johannis joaca in alta liga, il pacalesc europenii si dumnealui pune botul imediat! Un presedinte patriot ar avea relatii bune in primul rand cu tarile vecine, si apoi cu tarile de pe alte continente ! Cine stie ?! Poate e doar un actor care joaca un rol intr-o piesa regizata de altii, la cat de autist este, orice e posibil !

 59. si scotea din vistieria tarii atatia bani”.
  Dar cand nu s-a executat guvernul Ciolacu sa scoata oricati bani au fost ceruti de/pentru Iohan…, Ucrania, UEa/SUAa, armanent s.a.? Pai de ce l-a numit Iohan.. pe Ciolacu PM? Ca sa-i refuze ceva?

 60. & ”Telejurnal”
  ,,Vizita președintelui Iohannis în țările prietene africane a deschis noi perspective fotbalistice și de colaborare fructuoasă între părți, ,,la fotbal și la politică pricepându-se toată lumea”, așa cum au stabilit specialiștii și comitetele politice de la partide.”
  ‘ ?

 61. „haide bre”! 😀
  Africa este continentul cu singurii prieteni adevarati ai Romaniei.
  in EU ar trebui eliberata populatia de nazistii colonialisti.
  si Yemen ar trebui eliberat de procentul de populatie suport si de teroristi! (sa nu mai ia nimeni ostateci romani!).

 62. „De ce nu vrea KWI sa se afle cheltuielile cu deplasarile?”

  Sa nu afle Ravasitoarea ce putini bani cheltuieste cu ea !

 63. Credinta, PROPRIE si AUTOHTONA, in DZEU ca ZEU de tip MITOLOGIC a avut-o POPORUL nostru de pe TARAMUL nostru inca din cele mai vechi timpuri (credinta in TATAL cel CERESC (οὐρανίων)/”*Dyḗws Ph₂tḗr datand inca din epoca PIE/3000 BC). Aceasta se vede la POPORUL nostru GETO-DACIC inca din epoca lui Zamolxis/550 BC … „VII,3,5. Se spune că un get cu numele Zamolxis ar fi fost sclavul lui Pitagora şi că ar fi deprins de la acesta unele cunoştinţe astronomice [despre CER/οὐρανίων]. Mai întâi, [Zamolxis] s-ar fi făcut preot al zeului cel mai slăvit la ei, iar după aceea a primit şi numele de zeu.” (Strabon/(64 BC–24 AD), Geografia, VII).
  Iar despre invatatura primita de la Pitagora/(570 – 495 BC) de catre Zamolxis, Aristotel/(384-322 BC) spunea „Când Pitagora a fost întrebat [de ce există oamenii], el a spus: „pentru a observa CERURILE/οὐρανοῦ” și obișnuia să pretindă că el însuși era un observator al NATURII și de dragul acestui lucru si-a trait intreaga viață.” (Aristotel/(384-322 BC), Protrepticus).
  Era vorba despre o perioada anterioara redactarii VT de catre evrei in Noul Babilon/(538–332 BC, a traducerii sale in greaca (Septuaginta) din epoca lui Ptolemu II Philadelphus/(285–247 BC).
  Deci … pe taramurile europene, in anii 550-500 BC, NU a existat NICI O LEGATURA dintre DIVINITATILE noastre autohtone PIE/3000 BC si IE/1500 BC (DZEUS) si cea geto-dacica (Zamolxis)/550 BC … cu divinitatile MITOLOGICE cele semite Canaaite pre-Abrahamice EL/2000 BC, Yahwe cel din epoca lui Moise/1000 BC si Allah cel islamic/610 AD. ABSOLUT NICIUNA !
  Astfel incat stravechile noastre credinte vorbau despre un DZEU al NATURII cele URANICE (creatorul tuturor celor văzute si celor nevăzute). Zeul cel semitic din VT fiind (dupa definitia lui Kant) „NATURA cea dezgolita de substratul sau fizic”. DECI … DIFERENTE de DEFINITII ale NATURII si a DIVINITATII !

 64. Iar Crezul de la Primul Conciliu de la Niceea (325 AD) spunea „Cred [în greacă credem] într-unul Dumnezeu, Tatăl atotțiitorul tuturor văzutelor și nevăzutelor.”, iar de abia la Conciliul de Constantinopol (381 AD) a fost introdus Crezul sub forma moderna „Cred [în greacă credem] într-unul Dumnezeu, Tatăl atotțiitorul, făcătorul cerului și al pământului, tuturor văzutelor și nevăzutelor”.
  Iar la anii 380 AD … cele vazute (fizic) fiind doar CERUL cel OBSERVABIL cu ochiul liber (Galaxia/braul luminos numit Calea Lactee, bolta/Sfera Cereasca aparenta/formata din stelele din Galaxie mai apropiate de noi, Pamantul si ‘sistemul sau planetar geocentric’/unic si aflat in centrul Cerurilor).

 65. Dar intre timp s-au schimbat multe in ceea ce priveste sintagma „tuturor văzutelor și nevăzutelor”. Adica intre timp (din Antichitate si pana ASTAZI ) multe s-au modificat in stiintele despre CERURI/Astronomia si Cosmologia. Astfel, am DEDUS OBSERVATIONAL ca Sfera Cereasca 2D nu exista, stelele fiind raspandinte in spatiu 3D/1571, ca Sistemul Planetar nu este centrat pe Pamant, in centrul sau aflandu-se Soarele/1610, ca stelele vizibile cu ochiul liber apartin Galaxiei noastre Calea Lactee/1775, ca mai exista si alte galaxii (invizibile cu ochiul liber) decat Galaxia Calea Lactee/1924, ca mai exista un alt obiect astronomic (invizibil cu ochiul liber) numit Universul Extragalactic/ 1925, obiect astronomic si fizic aflat in expansiune/1930, obiect astronomic care in evolutia sa de expansiune si de racire adiabatica a GENERAT materia (particulele elementare/la temperaturi de trilioane de grade Kelvin si atomii/la temperaturi de miliarde si milioane de grade Kelvin), care a separat materia de radiatie la temperaturi de 4000 K, ducand mai apoi, prin racire si expansiune, la fragmentarea materiei si la formarea din materia fragmentata (prin procese hidrodinamice) a galaxiilor si a Galaxiei Calea Lactee, iar in cadrul acestora (prin procese de fragmentare si acretie gravitationala) a stelelor si a sistemelor planetare asociate acestora. Printre care si Soarele ca stea, Sistemul Solar asociat acestuia, iar in particular, a planetei numita de noi PAMANT.
  Insa … cine doreste sa ramana la nivelul anilor 381 AD (dpv. al CUNOASTERII UMANE) … poate sa o faca … insa ACOPERINDU-SE doar de RIDICOL.

 66. Ca sa explicam insa EXISTENTA materiala a RADIATIEI de FOND (CMB), cea remanenta din momentul decuplarii materiei de radiatie/4000K, cea descoperita in anul 1965 (vizibila de catre oricine si pe orice ecran TV fara antena) TREBUIE INSA sa ADOPTAM cu NECESITATE modelul de ‘expansiune si racire adiabatica’ a Universului Extragalactic (cel care in cursul evolutiei sale NATURALE/fizice a GENERAT si CERURILE (cele vizibile cu ochiul liber) si PAMANTUL (ca a treia planeta din Sistemul Solar). Alta SOLUTIE NU EXISTA … decat aceea a unui obiect astronomic ordinar care intr-un preces termodinamic banal fizic de expansiune si racire adiabatica a GENERAT si CERURILE si PAMANTUL !

  Insa … NEAMUL nostru cel ROMÂNESC, a crezut permanent ca DZEU este chiar NATURA, dovedita dupa anul 1930 ca fiind in fapt un simplu obiect astronomic (invizibil cu ochiul liber) si care printr-un simplu proces fizic (adiabatic) a GENERAT si CERURILE si PAMANTUL.

 67. PS. SPATIUL (poate fi nemarginit/infinit topologic precum suprafata 2D unui sfere 3D). Dar, SPATIUL-TIMPUL (4D) este, cu NECESITATE, MARGINIT/finit cauzal … fiindca altfel NU POTI EXPLICA existenta RADIATIEI de FOND din momentul de decuplare a radiatiei de materie (epoca in care Universul Extragalactic avea o temperatura de 4000 K). Radiatie actuala de 2.7 K descoperita de catre OMENIRE la anul 1965, care este vizibila astazi de catre ORICINE si pe ORICE ecran TV fara ANTENA. Epoca de separare a materiei de radiatie, avand si pe partea materiala, un semnal asemanator de repartitie mutuala a galaxiilor la mare scara (la distante de 125 de mega parseci) numita BAO (semnalul oscilatiilor acustice din materia barionica) si descoperita in anul 1991.
  CEEA CE … INFIRMA modelul (devenit DESUET dupa anul 1965) al unui univers infint in spatiu si timp.
  DEH … ASTRONOMIA BAT’O VINA ! Astronomia fiind o stiinta dezvolta de catre OMENIRE, separata de Astrologie, inca din anul 746 BC in Noul Babilon, de pe vremea regelui Nabonissar II.

 68. Inca o data …
  FORMA cea TRADITIONALA de ORGANIZARE politica a POPORULUI nostru, in decursul ISTORIEI noastre, a fost (in mod PERMANENT) o organizare de tip PAMANTEANA si ALEASA in mod AGNATIC, conform legilor noastre cele STRABUNE. Precum CONDUCATORII nostri cei ANCESTRALI si PAMANTENI de triburi (proto-)GETO-DACICE din epoca PIE/3000 BC, cei PAMANTENI alesi VREMELNIC si AGNATIC ca BASILEI in epoca IE/1500 BC, DUCII cei PAMANENI din Evul Mediu, DOMNII cei PAMANTENI din epoca Medievala, DOMNITORUL cel UNIFICATOR de neam PAMANTEAN Cuza/(1859-1866), precum si conducatorii cei PAMANTENI ai REPUBLICI noastre ACTUALE (1948-pana in prezent).

 69. DECRETUL DIONYSOPOLITAN ÎN CINSTEA LUI ACORNION, emis la anul 48 AD, pe TARAMUL Daciei lui Burebista (Dobrogea), de catre propriul sau POPOR (Acornion al lui Dionysios fiind un cetăţean de vază al oraşului grecesc Dionysopolis/azi Balčik,Bulgaria), … NE OFERA SOLUTIA DEFINITIVA despre titlul purtat de catre Burebista … „βασιλέως Βυραβε[ισ]τα” .
  Si astfel … BUREBISTA era numit BASILEU chiar de catre PROPRIUL sau POPOR si chiar pe PROPRIUL sau TARAM !
  Si astfel … NIMENI NU POATE NEGA acest DECRET (inscriptie sapata in piatra/lapidarium) si NICI aceasta TITULATURA folosita.

  Titulatura de BASILEU/BAZILEU [BAZILÉU s. m. (în Grecia homerică) era titlu purtat de conducătorii tribali/DEX] este o titulatura AUTOHTONA pe linie straveche greceasca si balcanica (traco-geto-dacica si ilira), venita inca din Epoca PIE a Bronzului, fiind inscrisa pe diverse tablite provenie din epoca Miceniana (*gʷasileus) a Linearului B (qa-si-re-u)/(1600-1100 BC). Aceasta titulatura denumea ‘conducatorii tribali locali’, fiind considerata diferita de cea de ‘rege’/wanax (wa-na-ka, folosita tot in epoca Miceniana a Linearului B).
  Archytas/(435-360 BC), un Pitagorician ca formatie, in tratatul sau „Despre justitie si lege” indica ca titlul de ‘basileu/bazileu’ semifica cel de ‘conducator suveran si pamantean’ fiind DIFERIT de cel de ‘rege’.

 70. BUREBISTA era numit BASILEU chiar de catre PROPRIUL sau POPOR, chiar pe PROPRIUL sau TARAM si chiar in VREMEA sa …

  DECRETUL DIONYSOPOLITAN ÎN CINSTEA LUI ACORNION, emis la anul 48 BC, pe TARAMUL Daciei lui Burebista, (Dobrogea), de catre propriul sau POPOR (Acornion al lui Dionysios fiind un cetăţean de vază al oraşului grecesc Dionysopolis/azi Balčik,Bulgaria), … NE OFERA SOLUTIA DEFINITIVA despre titlul purtat de catre Burebista/(80-44 BC) … „βασιλέως Βυραβε[ισ]τα” .

 71. Patru sunt STALPII importanti (fenomenele observate) in sustinerea modelului Big Bang de EVOLUTIE fizica a obiectului astronomic numit Universului Extragalactic, model care explica si GENEZA CERURILOR, a PAMANTULUI si a VIETII pe PAMANT … model care INFIRMA, in mod definitiv, modelul SPATIULUI si TIMPULUI de tip NEMARGINITE:
  1. Expansiunea si racirea permanenta (de tip adiabatic) a Universului Extragalactic;
  3. Nucleosinteza elementelor usoare in Univers (70% H, 30% He, observabila in toate stelelor formate timpuriu) dovedind o epoca de reactii termonucleare primare in Univers, epoca in care temperatura Universului s-a situat, in cursul racirii sale adiabatice, intre 1 miliard K si 10 milioane K);
  3. Originea radiatiei de fond cosmologice CBR, pe cand Universul Extragalactic avea o temperatura de 4000 K, epoca de separare materiei-radiatie;
  4. Prezenta semnalului BAO la distante de 125 Mpc in distributia mutuala a galaxiilor, datand din epoca de 4000K de separare materie-radiatie.

  Cine nu crede … sa incerce sa construiasca noi modele (de orice alta esenta sau tip) care sa poata explica aceste fenomene !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.