REPER „Klaus Iohannis să-şi exercite de îndată rolul de mediator”

Partidul REPER al lui Dacian Cioloş a cerut, joi, demisia şefului AEP Toni Greblă, a întregii conduceri a Autorităţii Electorale permanente şi a ministrului de Interne Cătălin Predoiu, spunând că aceştia ar fi vinovaţi de „vicierea rezultatelor alegerilor din 9 iunie prin nereguli grave constatate de competitorii electorali, observatorii independenţi şi de către cetăţeni”.

De asemenea, REPER îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să-şi exercite „de îndată” rolul de mediator între societate şi stat, „într-un moment delicat pentru democraţia din România, în care încrederea în procesul electoral s-a prăbuşit şi urmează alte două rânduri de alegeri cruciale pentru viitorul ţării”.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi. de partid, în ultimele 24 de ore, după apelul REPER, peste 220 de cetăţeni au sesizat că la secţia unde ei au votat REPER apar zero voturi pentru această formaţiune politică în procesele verbale publicate pe site-ul AEP.

„85 dintre aceste sesizări au fost verificate de echipele REPER şi se susţin cu probe clare, însă Biroul Electoral Central a respins pe bandă rulantă sesizările venite de la cetăţeni, cu toate că am făcut dovada lor şi mulţi dintre ei şi-au arătat disponibilitatea de a depune mărturii cu nume, prenume, adrese de contact şi numere de telefon pentru verificare”, adaugă sursa citată.

Reprezentanţii REPER susţin că „nici măcar în cazul flagrant de la Tunari, în care candidata partidului, deputata Oana Cambera a sesizat că deşi ea a votat REPER într-o secţie pe procesul verbal apar zero voturi, BEC nu a luat încă o decizie de renumărare”.

Conform acestora, în doar două secţii unde s-a făcut o asemenea renumărare REPER a recuperat peste 150 de voturi de la zero, „dar în toată ţara sunt peste 2500 de secţii de vot unde în procesul verbal apar zero voturi pentru Partidul REPER”.

„Fără o renumărare a voturilor acolo unde există suspiciuni de fraudă, alegerile din 9 iunie vor rămâne o pată neagră pentru democraţia din România şi o încălcare flagrantă a principiului garantării dreptului la alegeri libere şi corecte. Toată această mascaradă a început cu eliminarea din secţiile de vot a reprezentanţilor REPER printr-o ordonanţă de urgenţă dată de Marcel Ciolacu”, a declarat Dragoş Pîslaru, copreşedinte al partidului.

Şi Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, consideră că toate forţele pro-democratice de opoziţie din România trebuie să se lupte, acum, pentru acelaşi obiectiv – apărarea democraţiei.

„Nu mai este vorba despre un partid sau altul, ci despre fiecare vot în parte furat şi un stat de drept umilit. Cerem public reluarea de la zero a procesului de numărare a voturilor, sub atenta monitorizare a observatorilor din societatea civilă, a reprezentanţilor tuturor partidelor politice şi a candidaţilor independenţi care au participat la alegeri. Am început să sesizăm toate forurile internaţionale şi ne vom lupta pentru ca voturile cetăţenilor să fie respectate, iar cei vinovaţi să suporte rigorile legii. Nu renunţaţi, semnalaţi-ne în continuare neregulile, vorbiţi public despre asta, faceţi sesizări. Nu îi putem lăsa să fure la nesfârşit”, a transmis Ramona Strugariu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

 1. „Mediator” ?? … Cred ca ati vrut sa spuneti meditator … da’ sa stiti ca tarifele sint foarte ridicate, si nu sint disponibilitati decit miercuri dimineata, intre un meci de tenis si un parcurs de golf …

 2. să-şi exercite „de îndată” rolul de mediator între societate şi stat

  -nu asta e rostu prezidentului,
  nu exista „societate” fara „stat”
  (altfel nu mai era nevoie de statul sionist…)

  cioloshenia naibii e perversa!

 3. sa-si vadă de plimbări.
  Alegerile s-au încheiat, REPER-ul să pună de o ȘPIRALĂ în Parcul IZvor, cu 2×3.14 yoghinii BiVolari … măR🤣g

 4. S-a trezit si bubosul sa protesteze dupa ce a pierdut alegerile. Ia-ti ba golanii si muta-te la Paris!

 5. Julien nu-l cunoaste pe klaun?
  Ce inseamna de indata? Si ce sa faca el, ce atributii are guvernatorul coloniei in alegeri?

 6. Johannis mediator ? O gluma proasta, el e plecat….caci fericiti cei saraci cu duhul, caci a lor va fi imparatia, el asta vrea Imparatie

 7. – Ghinion! 😂😂😂 Tot ce am mediat eu timp de zece ani de zile au fost căsoaiele din Sibiu luate din simbria de profesor de fizică, BMWeuri combinate cu mafia de la MAI, mingiuca de golf băgată la găurică şi palatul din Kiseleff ţinut la secret!

  Acum trebuie să mă retrag că de luni sunt în concediu şi m-ați deranjat! 😎

 8. De indata ce va veni in tara,data necunoscuta inca, domnul Presedinta va media, daca va mai avea ce. Reamintin cetatenilor din colonie, ca domnul Presedinte nu si-a luat concediu de 10 ani.

 9. VA ROG CERETI DEMISIA GUVERNULUI MARCEL CIOLACU ,CATALIN PREDOIU SI ALTI SUNT COMPLICI LA GRUP DE CRIMA ORGANIZATA TRANSTRONTALIERA PENTRU UCIDEREA TATALUI MEU PRIN TRECERE FRAUDULOASA DE FRONTIERA DE STAT . AU FURAT ALEGERILE SA NU PIARDA PUTEREA . ESTE INIMAGINABIL ILEGAL SI IMORAL VA ROG CERERTI DEMISIA GUVERNULUI SI SESIZATI ORGANELE JUDICIARE EUROPENE INTERPOL EUROPOL FBI PENTRU LUPTA IMPOTRIVA CRIMEI ORGANIZATE TRANSFRONTALIERE

 10. Ce sa medieze ca el a organizat si asta a cerut acuma cum sa medieze

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.