Klaus Iohannis: Vom continua să sprijinim Ucraina

Vom continua să sprijinim Ucraina atât timp cât va fi necesar. Victoria Ucrainei în acest război este obiectivul nostru principal“, susține președintele Klaus Iohannis. Într-o intervenție susținută în cadrul sesiunii de deschidere a Summitului Formatului Bucureşti 9, desfășurată la Castelul Bratislava, Republica Slovacă, oficialul român a mai spus:

„Doamnă Preşedinte, dragă Zuzana, Excelenţe, Dragi colegi,

În primul rând, mulţumim pentru că ne-aţi invitat în frumoasa Bratislava şi pentru această primire.

Mă bucur foarte mult să vă reîntâlnesc astăzi pe toţi aici, la Bratislava, în Formatul Bucureşti 9. În cadrul discuţiilor noastre de astăzi vom aborda teme importante atât pentru securitatea Flancului Estic, cât şi pentru securitatea întregii zone euroatlantice.

Coordonarea noastră este extrem de importantă înaintea Summitului NATO de la Vilnius.

Formatul Bucureşti 9 îşi păstrează valoarea adăugată – solidaritatea, dialogul şi cooperarea sunt bazele puterii şi rezilienţei noastre comune.

Viziunea noastră comună este esenţială în identificarea mijloacelor necesare întăririi posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic al NATO, de la Marea Neagră la Marea Baltică, în beneficiul întregii securităţi transatlantice.

Noi, Aliaţii NATO de pe Flancul Estic, ne aflăm în prima linie a descurajării efectelor negative ale războiului devastator declanşat de Rusia, cu implicaţii multiple pe plan securitar, umanitar, economic, alimentar şi energetic.

România este Aliatul NATO cu cea mai lungă frontieră cu Ucraina şi înţelegem clar nevoia de a ne întări apărarea naţională şi de a consolida postura NATO pe Flancul Estic într-un mod unitar şi coherent, credibil şi robust, inclusiv la Marea Neagră.

Acest efort este unul la nivel şi cu obiectiv transatlantic.

Trebuie să ne asigurăm că deciziile adoptate anul trecut la Madrid sunt pe deplin implementate.

Şi includ aici, de asemenea, deciziile referitoare la importanţa strategică a Mării Negre pentru securitatea euroatlantică.

Vom continua să sprijinim Ucraina atât timp cât va fi necesar. Victoria Ucrainei în acest război este obiectivul nostru principal. În acelaşi timp, sprijinul României pentru aderarea Ucrainei la Alianţă, aşa cum era prevăzut la Summitul NATO de la Bucureşti, din 2008, este de neclintit.

Trebuie, totodată, să întărim sprijinul pentru partenerii vulnerabili ai NATO, mai ales pentru Republica Moldova, pentru consolidarea capabilităţilor sale de apărare şi rezilienţă.

Sunt convins că discuţiile noastre de astăzi vor deschide calea unei abordări unitare privind securitatea regiunii noastre şi un Summit de succes la Vilnius.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

31 de Comentarii

 1. Formatul B9 impreuna cu Franta si Germania vor oferi curind Ucrainei o formula de securitate .Cele 9 natiuuni vor creste ritmul si vot da armament de ultima generatie ucrainienilor .

 2. intalnirea banditilor,a tradatorilor:
  -Romania,slovacia,ungaria,polonia
  au pretentii teritoriale asupra ukraniei!

 3. ” dragă Zuzana ceauputova (asa se pronuntza)
  planu nostru cu „Jidanistanu Mare”
  s-a dus la dracu. „

 4. Domnule Johannis ,D-vs.va dati seama ce afirmatii in defavoarea Romaniei faceti ,sau aveti invatata lozinca asta si o tot repetati de fiecare data ? In situatia de fata unde se disputa acest conflict militar intre doi rusi ,Romania nici nu ar fi trebuit sa se bage .Nu fac parte din EU si nici din NATO ,ce treaba avem noi cu ei ? Veti raspunde in urmatorul timp de toata golania asta de care a-ti dat dovada si poate nu ar fi de loc rau ,sa va ginditi pe viitor ce trebuie de facut ca Romania si poporul roman, sa nu aibe de suferit.Da ,Romania este intradevar in NATO ,dar va rugam sa cititi cu atentie regulamentul si legile acestui NATO ca sa vedeti cind are dreptul sa intervina .Nu va mai jucati cu linistea si siguranta tarii si al romanilor !!

 5. Auzi tu, obiectivul principal al lui Iohannis victoria Ukraniei! Da scăderea prețurilor la alimentele de bază, da educația poporului tău, da creșterea nivelului de trai în România, da reîntoarcerea emigranților români din străinătățuri, da Schengenul pentru România, etc., astea nu-s obiective principale pentru tine slugă abjectă a fariseilor occidentali?

 6. Atenție la privirea Zuzanei ! Că și noi ,are aceeași,,simpatie „pentru Dulap !!!

 7. Zuzana,habar nu am cine e,se uita la schwab ca la un kkt uscat urat mirositor..bravi joianis

 8. Avem un profesor în fruntea statului.Profesorii,colegii lui își exprimă,(adevărul)dar în stradă.Tu ca wermer Iohannis ce faci,ce răspuns dai colegilor tai.Sprijini ,,,Ucraina.?Ce faci cu foștii tai colegi,lucrând în învățământ tu Iohannis ,care ce sa vezi ghinion,colegii tai nu or reușit cu meditațiile date să își arvunească macar două case,de una nu se pune problema,dar prin meditații”””Wermer Iohannis ți-ai pus ștamp,,,,la pe .,Tot de când ești la gowernare.Acuma ai luat o flegmă,în fața ,cu.,ROMÂNIA EDUCATĂ.Tu nu te ai întrebat cum dracu ai ajuns acolo unde ești?Nu.Îți zic eu.Prin prosteală,a multor care au pus botul.Dar și prin frauda votului.PUNCT.wermere ești prea mic pentru funcția asta.Să se aleagă praful de voi toți .,bagabonții de la conducerea .,(distrugerea acestei țări.

 9. Păi nu știu de știe, e conștient, de ce urmează la anul. Joska e implicat in cazuri extrem de grave, care urmează să expodeze. Alegerile europene dau semnalul că vor fi răsturnări de situație spectaculoase, prin care nu vor mai sprijini pe ukran, ci vor cere socoteala banilor cheltuiți.. Deci cam rămâne singurel cu ”sprijinul” și poate are nevoie și el de o parașută..

 10. Dar obiectivul a acestui,,magraon,de la Cotroceni ,care e ?Dragi votanți care a ți votat cu acest,Neamț.Ce a ți gândit atunci.V ai votăm cu Domnu dulap,7case luate prin frauda,poate ne va duce pe munții care are de gând să îi lase fără,,lemn,copaci.Da .Ați votat un ali baba.Bravo Români.Măcar Alibaba era singur,pardon avea ceva șmenari pe lângă el.Dar wermer are un întreg guvern,toată golănimea țării.Despre ce dracu vorbim.Cum își permite acest anagramat sa discrediteze,dascălii?Cum?

 11. E misto sa fii tradator roman, dar patriot ucrainean, ca sa uita lumea la tine ca l ao galusca

 12. Intrebare simpla
  Parlamentul,guvernul, CSAT-ul ? Cine l-a mandatat sa faca declaratiile din articol si sa angajeze intreaga tara (saraca) cu toti locuitorii ei (din ce in ce mai saraciti), in favoarea Ucrainei „atat cat este necesar”?
  Sau e pe simplul motiv ca atunci cand n-are chef de aventuri prin locuri exotice cheltuind cu nesimtire sume deloc neglijabile fara sa aduca macar 1 euro plus valoare pentru Romania in compensatie, vorbeste ca sa nu ramana nebagat in seama ?

 13. Ma iohannis vad ca spui pe jumatate. 1. ucraina e 50 la suta romaneasca. Ucrainienii au venit in estul Moldovei de 200 de ani cind moldovenii au fost acolo de 7 mii de ani. 2. Adevaratul sprijin e dat khazarilor care se cred evreime. Al 13 lea trib au fost khazari convertiti la iudaism care sute de ani au comis crime si jafuri, impotriva crestinilor. Ma iohannis lasa golful pune mai mina pe carte ma khazarule. Avem nevoie de conducatori sa apere Romania nu khazaria cu stea de sase colturi.

 14. Cum se uită aia la el… Parcă ar face un p!p! cu boltă pe el. Ca noi toți dealtfel.

 15. Turistul national, tradatorul neamului romanesc, se mai plimba mult cu avioane de lux? Oare cat trebuie trebuie sa-l mai suporte romanii, care angajeaza tara parca ar fi mosia lui?

 16. – Am citit „Romania lucrului bine facut”. La sfarsit a reiesit ca era praf in ochii idiotilor care l-au votat.
  – Am citit „Romania educata” si sunt de acord cu ceilalti: la sfarsit, MOARE.
  Sa nu uitam ca IohaniSS este un nazist autodeclarat(https://www.cotidianul.ro/iohannis-a-uitat-ca-a-cerut-sa-fie-declarat-succesorul-unei-organizatii-naziste/).
  Asa ca, e normal ca un nazist sa sprijine o tara nazista, in detrimentul poporului pe care, vremelnic, il conduce.
  Sper sa fie judecat pentru INALTA TRADARE si sa fie inchis pe viata.

 17. ‘ Victoria Ucrainei în acest război este obiectivul nostru principal ‘, o fi consultat românii, ăia mulți care alimentează bugetul, înainte de rosti un asemenea ‘deziderat’ ?!

 18. „România este Aliatul NATO cu cea mai lungă frontieră cu Ucraina şi înţelegem clar nevoia de a ne întări apărarea naţională şi de a consolida postura NATO pe Flancul Estic într-un mod unitar şi coherent, credibil şi robust, inclusiv la Marea Neagră.

  Acest efort este unul la nivel şi cu obiectiv transatlantic.”
  …Adica nu este un obiectiv national…?

 19. Care noi bre ? In numele cui vorbeste ? Uite na ca personal ma doare dorsal de Jelensky si banderistii lui. Nea Klausica ,prin absurd,daca ar iesi printre romani ar fi fugarit pe strazi.Individul traieste intro lume paralela cu realitatea.

 20. Dar pe romani cand va incepe acest tradator sa-i paraseasca ca tare ne-am saturat de el? Asta iar face promisiuni in numele romanilor!

 21. Eu știam că România este membru NATO – deci parte – și nu „aliat”…
  A părăsit Alianța între timp și nu știm noi?

 22. Inteligenta artificiala. Program defect globalist.

 23. S-o vedem pe doamna că donează Ucrainei banii primiți pe reclama recentă la cele bijuuri-măcar aia,că la alt act de caritate în nume propriu,nu pe spinarea noastră, nu i-am vazut,nici pe ea,nici pe dl.prezidente…a adăpostit vreun refugiat,că are unde?a umplut vreu camion de ajutoare pentru cei din zonele pustiite de război?a ținut d-na vreo activitate pentru bucuria copiilor familiilor de refugiați?

 24. Mai Berbecule, sprijina mai intai invatamantul romanesc, cercetatrea , batranii neajutorati si pe urma si pe ucraineni.
  Esti un nesimtit sa aloci 2.5% din pib pentru inarmare, in conditiile cand noi ne aflam la coada europei privind sanatatea, educatia, nivelul de trai .etc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.