Kosovo ne-a ajutat după scandalul de la București

Sâmbătă seară, naționala României a primit o veste absolut nesperată. Principala sa rivală la calificarea la turneul final al EURO 2024, Israel, a început cu stângul seria celor patru meciuri consecutive. A fost 1-0, la Prishtina, în fața reprezentativei statului Kosovo.

A fost o vreme imposibilă, cu teren la fel pe care a juca fotbal devenea un lucru dificil spre imposibil. Să fim sinceri, am avut oarece temeri legate de acest meci, amintind-ne de modul cum a decurs în septembrie, la București, meciul nostru cu Kosovo. Partida a fost câștigată până la urmă cu 2-0 după ce a fost la un pas de a fi oprită definitiv pentru atitudini considerate rasiste de către UEFA.

De fapt, a fost vorba despre un banner afișat de către ultrașii din facțiunea Uniți sub tricolor, motiv pentru care jucătorii oaspeți au cerut arbitrului să meargă la cabine.

Situația a fost cu greu rezolvată, după aproape 40 de minute de întrerupere a meciului. Din fericire, arbitrul francez a fost convins, după ce a primit și indicații de la forul european, să reia partida spre nemulțumirea oaspeților, care sperau într-o victorie la masa verde, cu 3-0. La final, kosovarii au avut gesturi deloc de respect pentru Naționala noastră și publicul de pe stadion. Toate acestea ne puneau în gardă înainte de Kosovo – Israel, o partidă care conta doar pentru oaspeți. Însă, în avantajul tricolorilor, a venit faptul că Israelul, aflat în război cu gruparea Hamas, și-a pus în cap lumea islamică. Cum în Kosovo majoritatea sunt de această religie, gazdele au jucat cu o determinare rar întâlnită, iar publicul a fost ostil la adresa oaspeților.  În acest context, golul marcat spre finalul primei reprize de Rashica a fost suficient pentru victoria celor din Kosovo. Fapt care ajută enorm România, dar nici pe departe lupta de calificare nu s-a încheiat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. Poate ar fi util sa publicati, la finalul, articolului, noul clasament al grupei rezultat in urma acestui meci.

  2. Știm de ce a pierdut Izraelulul. În echipa Kosovara erau numai musulmani simpatizanți Hamas și bietii israelieni se așteptau, din minutul în minut, sa fie aruncați in aer precum conductele NS de către Americani, fapt ce i-a determinat sa joace timorat deci fara timona și timus. Dar lasă ca-si iau ei revanșa în Gaza. Acolo o sa zburde precum caii Lipitani din Lipita.

  3. Pe lângă faptul că nici oficialii federațiilor de fotbal și nici presa nu specifică că ar fi vorba de echipe masculine, insultand astfel echipele feminine, care doar acelea sunt denumite „feminine”, mai este si problema cu „naționala”. Fraților, nu există echipe „naționale”, și în niciun caz Naționala cu majusculă. Echipele fals numite „Naționale de fotbal” sunt de fapt echipele masculine ale federațiilor. Nu este „Naționala României”, ci „echipa masculină de fotbal a FRF”, care FRF ca si FIFA si UEFA, sunt doar niste ONG-uri. Sigur, Legea sportului nr. 60/2003, care este o idiotenie, asigura un monopol ONG-urilor care isi spun federatii sportive, împiedicând alte ONG-uri să se declare si ele federatii. Din cauza aceasta sportul romanesc este in deriva, actualele federatii „sportive”, de la fotbal la scrabble, stand cu mana intinsa la autoritati sa-si plateasca salariile, nu le pasa de sport, de rezultate. Chiar si FRF, care primeste milioane de la FIFA si UEFA, a intins din nou mana la bugetul de stat. Din cauza acestor monopolisti flamanzi dupa bani publici sportul este batjocura, ei fiind preocupati doar sa-si umple buzunarele si să fie realesi la conducere. Prin urmare corect este să se spună că echipa masculina a federatiei din Kosovo a invins echipa masculina a federatiei din Israel. Iar chestiile astea de fatada, „patriotice”, cu imn, steag, sunt praf in ochii prostimii. Crede cineva ca la FRF se asculta imnul in birouri dimineața când incepe programul? Sportul a fost astfel confiscat politic. Va mai amintiti ca după ce Romania s-a calificat la Cupa Mondială 1990, in noiembrie 1989, echipa „națională” a României a dedicat victoria cu Danemarca „Congresului al XIV-lea al PCR”?

  4. @Iordanescu
    Clarissim si justissim gospodare. Dar, cin’să audă când e loc de muls și supt, mai ales într-o sărăcie de colonie…

  5. lmao… rromania e in grupa cu o „nationala” care nu exista, si una care nu e in Europa… si probabil tot nu o sa se califice

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.