Kovesi pe urmele lui Sebastian Ghiță

Kovesi pe urmele lui Sebastian Ghiță. Ancheta Parchetului European care a dus la o serie de percheziții făcute ieri în România și nu numai vizează oameni și firme din domeniul IT apropiate de fugarul Sebastian Ghiță, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Citeste stirea completă pe G4Media.ro

Un număr de 38 de percheziţii domiciliare au fost efectuate, pe 7 noiembrie, în cadrul a două investigaţii conduse de Parchetul European (EPPO) din Bucureşti, aflate în desfăşurare, privind o presupusă fraudă în valoare de 15 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, percheziţiile au fost efectuate în mai multe locaţii din Bucureşti, Ploieşti, Cluj şi judeţul Ialomiţa.

De asemenea, au fost luate măsuri de investigaţie şi în Cipru, Cehia şi Malta, precum şi în Monaco şi Statele Unite, prin cooperare internaţională.

Cazul se referă la şase proiecte IT finanţate de Uniunea Europeană, pentru dezvoltarea de soluţii software inovatoare.

Conform anchetei, în perioada 2019 – 2022, beneficiarii proiectelor au depus documente false sau inexacte cu servicii supraevaluate sau care nu au fost niciodată prestate, precum şi facturi frauduloase pentru achiziţionarea de bunuri, obţinând astfel în mod necuvenit fonduri de la bugetul UE de cel puţin 15 milioane de euro.

Beneficiarii sunt suspectaţi că au creat ulterior circuite financiare interne şi internaţionale frauduloase, pentru a canaliza fondurile în propriul beneficiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

 1. Ponta este implicat? Astu-i-a nu-i stau bine ochii-n cap, pune botul pentru comisioane de consultanta, este de notorietate ca-i prieten cu Ghita si cel care l-a protejat prin protectia Serbiei.

 2. Pe urmele lui Ghiță sau pe urmele celor care au fraudat, daca se descoperă fraudele? Nu prea cred că persoana Ghiță după câte a tras in tara, vinovat sau nu, mai îndrăznește să facă golanii. Dar vom vedea.

 3. Vreau s-o văd pe codruța la belgrad!…își ia bilet doar dus!…stai Dracului pe curul tău ăl mare, că dacă intri în serbia s-ar putea să devi amintire…

 4. Da pe urmele alora de la UTI cand va duceti, porcusori europeni? ca patronul singur a dat cu subsemnatul la DNA ca a dat mita la niste contracte… ciudat cum la firmele securistilor nu calca nimeni, si chiar daca recunosc ca au dat mita, cumva accesul la contracte cu statu’ nu e blocat. Ciudat nu?

 5. Monstrul androgin se face ca lucreaza. Trupa de procurori nu va cuteza sa treaca granita in Serbia.

 6. PAI URMELE LUI GHITA DUC LA PONTA……………………SI NU NUMAI……..

 7. Kovesi asta tot in d’alde noi loveste ! In noi, in bulgari… Ca sa arate ca face ceva . De Franta, Germania nu se leaga. In Italia, Grecia, este o coruptie infioratoare…nu are voie sa se bage. Se ia de prostii de romani, bulgari, croati… Nici de Ungaria nu indrazneste sa se ia ! Siiii…lucreaza tot pe criterii politice. Mai nou le este frica de Ponta. Nu se iau de liberali, de usr-isti….

 8. 15 milioane de iepuroi ?
  Păi Urcaca Anastasia Kotvitskaya a fost prinsă de vameșii Unguri cu 30 milioane în geamantane, BANI DE ȚIGĂRI, măRog…😜
  Pe urSULĂ când o-ntreabă de doZele 100% EFICIENTE & SIGURE ?
  Eeeeeh ?

 9. Zicala ca razbunarea-i arma prostului se confirma! Androgina nu uita ca mazilirea ei de la Ghita i se trage!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.