Rusia, despre negocierile pentru pace

Kremlinul a apreciat luni că ideea unor negocieri de pace în Ucraina fără participarea Rusiei este ridicolă, transmite Reuters, conform Agerpres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că speră să găzduiască în primăvară un summit în Elveţia, pentru a discuta cu aliaţii viziunea Kievului despre pace.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a declarat presei că „am spus de mai multe ori că este un format straniu, cel puţin, deoarece anumite planuri de pace sunt implementate fără participarea Rusiei, ceea ce este în sine frivol şi chiar comic”.

Şeful cancelariei prezidenţiale de la Kiev, Andrii Iermak, a afirmat totuşi că Rusia ar putea primi peste câtva timp un proiect de la summit. „Poate fi o situaţie în care invităm împreună reprezentanţi ai Federaţiei Ruse, în care li se va prezenta planul în caz că orice va reprezenta ţara agresoare în acel moment va dori să pună capăt într-adevăr acestui război şi să revină la o pace justă”, a apreciat el duminică.

După doi ani de război, Rusia ocupă mai puţin de o cincime din teritoriul recunoscut internaţional al Ucrainei. Moscova a susţinut în repetate rânduri că este deschisă la dialog, însă negocierile trebuie să recunoască „noile realităţi de pe teren”. Kievul cere restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei şi retragerea completă a forţelor ruse.

Reuters a dezvăluit în exclusivitate în februarie că preşedintele rus Vladimir Putin a trimis în 2023 către Statele Unite semnale – inclusiv private, prin intermediari cum ar fi partenerii arabi ai Rusiei – conform cărora ar fi gata să ia în considerare un armistiţiu în Ucraina, îngheţând liniile actuale ale frontului.

O sursă din SUA a aceleiaşi agenţii a dezminţit existenţa oricărui contact oficial şi a afirmat că Washingtonul nu va participa la un dialog în care să nu fie implicată şi Ucraina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

24 de Comentarii

 1. Ukraina mai exista, din poza postata nu mai exista ! Poporul acela nazist, ukran, il a spanzura de picioare in piata publica pe acest actor ratat.

 2. Mai terminați cu prostiile! Nu aveți treabă acasă? How do you do guys? Oceni haraso!

 3. Actiunile Rusiei Fascizate au fost si vor fi un afront la adresa tratatelor de pace. Cupa cu venin pe care o au potentatii de la Kremlin rezervata pentru oricine, pentru orice eventualitate nu se goleste niciodata. Ce pot sa dea putinouzii? O motivare mincinoasa a politicii lor de acaparare! Asadar, sa vorbesti cu barbarii Estului Bolsoi despre pace, drepturile natiunilor la libertate, despre inadmisibilitatea amestecului in afacerile interne ale statelor suverane e ca si cum ai vorbi cu o capetenie de trib care mananca oameni. Cum sa le stavilesti canibalor muscali pofta clinica de noi teritorii, de vieti omenești? In concluzie, orice proiect de pace, propus de Reikhremlin, este un siretlic. De aceea, nu poate exista vreo opțiune de coexistenta cu regimul nazist de la Kremlin.

 4. A apărut un clip cu primul tanc M1 Abrams ROTISAT în zona Avdeevka. măRog…😜
  {● RăuPîrtZKaK-Stat MajoriZdu’ TL ●}

 5. Washington spune că nu va participa la negocieri de pace fără Ucraina. Dar mărunțeii lideri occidentali s-au întâlnit în Elveția pentru a negocia pacea fără o parte care este implicată în război, Rusia. Te doare capul când vezi prostia din Vest. O să vă mănânce asiaticii pe pâine, băiețași. Maxim 50 de ani mai puteți cotcodoci prin lume, apoi veți fi „pașalâc” al Asiei. După multele zeci de milioane de crime făcute în lume, începând cu perioada colonială, vă vine rândul să dați cu subsemnatul. Mult succes!

 6. Exact asa a luptat si cel mai fascist popor de pe pamant,ala nemtesc pana la ultimul neamt.Rusii le distrugeau Berlinul si la radio Goebbels urla in delir ca rusii sunt ….invinsi.Cand fascistii lui Zelinsky au starnit kakatul sa puta rau de tot punand descreieratii din Azov sa macelareasca rusi,cetateni UCRAINIENI,nu se pot astepta decat la exterminare.Orice actiune duce automat la reactiune,este o lege elementara a fizicii,ca stiinta exacta.Nici un cui nu poti bate in perete daca peretele nu reactioneaza ca il poti altfel scoate cu degetele.Cat timp fascistii ucrani nu-si predau tara ,asa chiar artificiala amerlocilor,sa alunge cu mitralierele oameni care traiau de mii de ani pe pamanturile lor,nu se pot astepta decat la actualul tratament.Popularimea ucrana,a doua din lume dupa cea romana la coruptionen,s-a bucurat ca …..ucid rusi,rusi sau romani,unguri,polonezi,bulgari,si acum oracaie ca si aia reactioneaza.Singura negociere de pace este reintoarcerea la granitele legale de dinainte de WW II.Sau o reimpartire ca…..dupa WWII.

 7. Occidentalii se intalnesc intre ei pentru ca nici ei nu sustin acelasi lucru. Americani va mint, rusi n-au negociat ceva cucerit prin lupta, poate dupa 45 de ani, ca in Malta. In plus, niciodata invingatorul n-a negociat ceva cu invinsul, invingatorul ia totul ! Ce a negociat Serbia, nu i-au lasat o limba de iesire la Adriatica ?!

 8. ce îți este și cu maniupularea asta cică: ”mai puţin de o cincime” adică 20% din teritoriul ucrainei!!! O cincime este pentru unii cacamaca, nu, este 20%, ceea ce este enorm, părerea mea. De ce nu mergeți și la intenția de vot tot așa spre exemplu ”partidele aflate la guvernare mai sunt susținute de doar o o zecime din populația cu drept de vot”????

 9. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, în timpul unei întâlniri cu președintele rus Vladimir Putin din 20 februarie, a prezentat in mod grotesc cucerirea Avdiivka ca un succes uluitor, cu pierderi minime, în ciuda faptului că operațiunea de patru luni a dus la pierderi estimate de 16.000 până la 47.000 de personal rus,basca peste 200 de tancuri,dupa cum mentioneaza bloggerii militari rusi.
  O lovitură ucraineană HIMARS împotriva unui teren de antrenament rus neapărat lângă Volnovakha ocupată, regiunea Donețk chiar pe 20 feb a provocat pierderi semnificative rusilor, declanșând un scandal in comunitatea de milbloggeri ultranaționaliști din Rusia. Forțele ucrainene au lovit terenul de antrenament Trudivske la est de Volnovakha pe 20 februarie, unde cel puțin trei companii ale Brigăzii 36 de puști motorizate ruse (Armata 29 de arme combinate, districtul militar de est) se antrenau. S- a raportat că lovitura a ucis cca 60 de militari ruși , ceea ce este în concordanță cu fotografiile disponibile public care documentează consecințele atacului.
  Rusia nu mai are populatia si mobilizarea din vremea URSS,este la capatul puterilor in acest razboi

 10. Se vede că nu aveți deloc cunoștințe de diplomație de război, dragi amanți ai morții putiniste! De aceea nu ați înțeles că de fapt țările alea vor să dea un ultimatum lui Ivan cel Karaghios, înainte de a angaja trupe regulate care să rezolve rapid situația Hotzoperatiunii de Jaf Special al lui Volodea Ratatul!
  Nu știți să citiți printre rînduri,asta e! Doar nu credeți că mai marii Lumii vor lăsa un piticuț ambițios dar fricos să dicteze politica internațională a Europei și să îi permită să rupă de la gura celei mai puternice alianțe economice cunoscute vreodată teritorii care îi sînt necesare acesteia pentru o dezvoltare armonioasă! Tot cursul acestui război a demonstrat forța Uniunii Europene, care a lovit exact acolo unde Rusia nu se putea apăra: în economie. Intrigile lui Putin și Lavrov, doi mari intriganți planetari, s-au dovedit a fi doar simple pîrțuri urît mirositoare, și atît. Ca și în fosta Iugoslavie, Europa și SUA au temporizat conflictul, pînă cînd situația a cerut implicarea directă a trupelor, și atacul a fost scurt, chirurgical și fără milă. Iar efectul durează și azi!
  Și vestea cu adevărat proastă: UE pregătește și integrarea în Uniune a Bielorusiei, Kazahstanului și Georgiei. Și le va integra, nu vă temeți! 😂

 11. O stupizenie! Cum să se retragă din teritoriul cucerit? Sua şi-ar retrage bazele militare de peste tot în lume pe unde le are? Pentru ce-au mai murit atţi ruşi, ca să se aleagă cu zero câştig, numai dintr-un condei. Numai românii am mai făcut aşa în Primul Război Mondial, după ce au murit atâti viteji la Mărăşeşti, Marghiloman, dintr-o semnătură, prin Pacea de la Buftea, a şters orice câştig a României. Dar românii sunt trădători prin naştere, ceea ce nu e cazul ruşilor.

 12. Pace?
  In Iad nu e pace e un vesnic rasboi. Ca sa faci pace nu trebuue sa fii militar sau diplomat. Trebuie sa fii mai intai de toate om.

 13. deja Blinken a anuntat ca vrea sa amane negocierile de pace, alea de le tin de vreo 1 an jumate prin diferite tzari, in format G7/NATO + ukraina + cateva state interesate de pace… pentru ca nu mai e nimeni interesat sa participe la ele, decat SUA si sclavii ei… nici macar Arabia Saudita care a fost gazda prima data nu mai pune botu’ la vrajeala ieftina a „rules based order”

 14. Desigur vei merge cu trupele ”regulate la locul faptei . Vezi c-au mai fost din alea ”amante ale morții banderiste acolo , ziceau că sunt ”neregulate , chiar ”virgine -dezinteresate . Ulterior au rămas ”borțoase și d-aia le-a chiuretat Ciomu . Nu putea ignora dispozișiile CEDO și CS SUA fiind un fricos din cauză de TPI . Au rezultat mulți avortoni războinici de meserie , care în stadiul de ”larvă vomită venin pe tastatură , ulterior prăjindu-se călcând pe bec . Când mai intri în ”fibrilații nu mai compara 6 hidroagregate sărbești de la Porțile de Fier cu 6000 de focoase nucleare rusești .

 15. @VASILE, bati Campii cu PROSTIE si URA Naroada pe Romani. RUSII au spatr Frontul Romano_Rus si si-au vandut Armamentul Nemtilor, salabotati DIN Interior, in PATRU Ani de Macel Idiot, RAU condusi, RAU InArmati. Da’ CE Vina aveam NOI, Romanii ca Boierii LOR Rusi se prtau URAAAT cu EI, facand si AIA, Boierii Idioti UTILI, care au pregatit Lovilutia Bolsevica din 1917.
  CE era sa faca Romania, cand NU se maiputea baza pe Rusi siICI NU mai putea Primi din Franta prin Rusia ARME?
  Ce te imProstesti singur, ca Marghiloman a semnat? A semnat de FORMA, sa se poata aduna Armata Romana si Regele Ferdinand NU a contrasemnat Tratatul de la Buftea Si Lenin a semnat la TrestLitovsk o CAPITULAREA Rusiei fat de Germania si DUPA le-a tras-o Nemtilor.
  Ia uite UNDE era Moralistul Indignat?
  Baaaaheyy, Moralistii lu’ Deacuu’ CE si CUM sariti voidin Iarba unde ati fost PLESCAITI din CURuu; lu; DREACuu’ ci Morala iN POLITICA …
  Da’ FurLUATuu’ BASARABIEI din 1812 NU te roade la Morala?
  NU ! NU! NU!
  Ca NU esti OM ci, … 😊DePunerea lu’ Dreacuu’, ca a consumat Iaurt cu Pepene VERDE SI iiii 😊 te-a „FATAT” in Iarba si TU, NeBunaticule MIC si Agitat HOOOOP! Ai SI sarit in Poteca … 😊in LOC sa STAI linistit, in Coaja, unde aveai si TU o Forma, CatDeCat SI un Viitor, redus, da’ TOT era MaiBine decat strib=vit in Copite de Bivoli … 😊ca Oamenii au invatat sa se fereasca de Alde KKs de VOI, sa NU va mai ia pe Talpi … 😊

 16. Volnovacule , după ce că ești #editat mai dai și ”fleșuri . Pune-ți bă , ”înaintași , nu vezi că aci era vorba de pace , nu de morți și răniți ? Vezi că se va cere @fișă medicală și la voi la #trotinetiști, aranjează cu ghinararu Bălăceanca .

 17. „Volodimir Zelenski a afirmat că speră SA GAZDUIASCA în primăvară un summit IN ELVETIA” !!! La cit banet i s-a dat, si la cit a furat in complicitate cu celelalte canalii din gasca criminala care il ajuta, te pomenesti ca mascariciul asta o fi cumparat pina si Elvetia !!

 18. Pirtzache, cele 6000 de focoase nucleare ale Rusiei sint mai mult pe hirtie! Si oricum, rusii nu le pot folosi, caci stiu ca si altii au, chiar daca nu cite 6000 de caciula, dar suficiente cit sa faca o omleta ruseasca plina de radiatzii!
  Da, va spuneam inca de acum un an ca se vot trimite trupe in ajutorul Ucrainei, trupe de profesionisti voluntari, care vor rezolva problema pacii in maxim citeva saptamini! Dar nu voiati sa ma credeti! Desi era logic sa se intimple asa, caci Europa e mult mai populata si bogata decit jalnica Rusie jefuita cu drag de toate boarfele politice rusesti din toate timpurile! Rusii vor trebui sa spuna Sarumina!, daca scapa neocupati!
  Iar urmarea va fi ca Rusia se va sparge, Ucraina va fi si mai mare, Europa se va largi, iar China va fi stapina pe Siberia!
  Punct.

 19. Pt. Dan Doran: Papagalule, vezi ca ti-au intrat neuronii intr-o stare avansata de entropie.

 20. Mai are maică-ta ca tine acasă? Tu nu știi dacă te înșeală nevastă-ta dar știi ce au rușii. Tu ar trebui să fii în prima linie în Ucraina, iar salariul tău să îl donezi Ucrainei. Nu te teme, dacă pleci din lumea asta nu-i pagubă, idioții ca tine au adus suferință pe planeta asta.

 21. Le au, dar degeaba, ca și restul prostovanilor care au investit aiurea în asemenea jucării ruinatoare și inutilizabile! Cu banii căcați pe ele, Rusia avea Siberia asfaltată și plină de autostrăzi!

 22. Când 2 îți spun că ești beat , te duci și te culci . Ție îți spun 10 și tu stai p-aci să te faci de râs .Pe ce ”cărări mergi loază ? ”Cu banii KKți pe Bechtel și pe sicrie zburătoare puteam avea 2 autostrăzi aci? Până una alta Tir-urile ucronaziste au distrus și singura șosea din Moldova , ca să te îngrașe pe tine și pe alți prostovani cu ”nutreț modificat genetic$ . De aia ai și insomnii și bufeuri războinice și vezi bombele atomice ca pe ”pocnitorile dintre cei 2 neuroni pe care-i ai .

 23. Care zece, mă corcodușule, că ești singur și te semnezi cu alte nume? 😂
  Mă, te plătește Putin așa de prost, încît ai început să te crezi în același timp și Burebista, și Gelu, și Matei Corvin, dar și Lavrov și Trump?!! 😂 Cere și tu dolari, și lasă rublele, că alea sînt egale cu covrigii lui Ciolacu: o mie pentru un leu!
  Pe bune: Ești jalnic!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.