L-au ajuns „blestemele” lui Novak Djokovic

Parlamentul Australiei a votat miercuri o moţiune de cenzură contra fostului prim-ministru Scott Morrison pentru că s-a numit el însuşi în secret în mai multe portofolii ministeriale în timpul pandemiei de COVID-19, pronunţând astfel o mustrare rară şi usturătoare, relatează France Presse.

Cu un vot de 86 contra 50, Parlamentul a declarat că acţiunile fostului lider conservator „au erodat încrederea publicului în democraţia australiană” şi au făcut imposibilă o adevărată responsabilitate.

Este pentru prima dată în istoria Australiei când un fost prim-ministru a fost mustrat oficial de Camera Reprezentanţilor.

Timp de doi ani, Morrison s-a desemnat singur în posturile de ministru al Finanţelor, Internelor, al Trezoreriei, Resurselor Minerale, Agriculturii şi Mediului, fără să spună acest lucru public şi să informeze miniştrii în funcţie.

„El datorează poporului australian scuze pentru subminarea democraţiei”, a declarat prim-ministrul Anthony Albanese, al cărui partid de centru-stânga l-a înlăturat pe Morrison la alegerile din mai 2022.

Fostul şef al guvernului a fost prezent în sală în cea mai mare parte a dezbaterii şi a ascultat, impasibil, denunţurile la adresa sa.

Când a luat cuvântul, el şi-a apărat cu fermitate acţiunile şi a acuzat guvernul laburist de spirit partizan, „intimidare politică” şi încercarea de „a impune pedepsirea sa”.

Morrison şi-a exprimat anumite îndoieli cu privire la confidenţialitatea numirilor sale şi a spus că ar fi vorbit despre ele publicului dacă ar fi fost întrebat de reporteri.

„Recunosc că nedivulgarea aranjamentelor a provocat o ofensă neintenţionată şi îmi cer scuze celor care au fost jigniţi”, a spus el.

Dar „nu îmi cer scuze pentru că am luat măsuri, în special pentru măsurile de concedieri prudente, într-o criză naţională pentru a salva vieţi şi mijloacele de trai”, a adăugat el.

O anchetă recentă, condusă de un fost judecător de la Înalta Curte a Australiei, a constatat că actele „au afectat încrederea în guvern” şi a recomandat suprimarea mai multor lacune juridice permiţând numirilor să rămână secrete.

În ciuda indignării pe care le-ar fi provocat, acţiunile lui Morrison au fost în cele din urmă considerate legale.

Fostul premier a refuzat apelurile de demisie din Parlament.

La rândul său, Albanese a declarat că Parlamentul va încerca să modifice legea pentru a asigura că numirile ministeriale sunt făcute publice.

Scott Morrison era premier atunci când s-a decis expulzarea din Australia a jucătorului sârb Novak Djokovic, ca urmare a faptului că era nevaccinat, și interdicția de a intra în țară trei ani. Recent, interdicția a fost ridicată de noua guvernare din Australia, astfel că Nole va putea participa la Australian Open, unde deține recordul de titluri câștigate: 9.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

8 Comentarii

  1. „a ascultat, impasibil, denunţurile la adresa sa”?
    Normal, slugile $$oroșizde sunt conștiente de impunitatea lor impusă DIN CULISE, și comunicată lor! Masoneria
    „e-n toate
    E-n cele ce sunt
    Și-n cele ce mîine vor rîde la soare
    E-n pruncul din leagăn
    Și-n omul cărunt,
    E-n viața ce veșnic nu moare”……[Rumburak]

  2. Mustrarea e frecție la un picior de lemn.Iar democrația ”originală” australiană din timpul pandemiei seamănă mai degrabă cu regimul hitlerist !

  3. Omu’ a respectat regulile. Alea pe care le făcuse el. C-asa funcționează ,,statul de drept” in Australia.

  4. Cangurul ăsta este doar un vierme în fața lui Djokovic. Nici nu se uită sârbul la acest păduche globalist.

  5. Iar ati inteles pe dos o stire!Ce are sarbul cu Australia?Unde-i lege nu e tocmeala!
    Dar Morrison este impotriva „same-sex marriage”in Australia, de asta este atacat acum,dar asta e presa noastra

  6. E terminat Scott Morrison; doamna Codruta Kovesi ii v-a lua caii de la bicileta.

  7. Aoleo… ce surpriza, au descoperit ca un dictator s-a numit pe sine dictator in toate pozitiile. Pentru rromanii cu memorie scurta si lingai la Rafila si Arafat, politia din Australia batea la protestatari pajnici ca jandarmii nostrii la meciuri, dadeau amenzi, inchideau localuri si arestau oamenii in parcuri. La fel ca si gunoiul ala de Trudeau, care azi ridica in slavi protestele din China… dupa ce a bagat oamenii in puscarie in Canada, le blocau conturile, le confiscau bunurile, le luau motorina, si ii numeau extremisti/fascisti/rasisti/sexisti/etc. Niste regimuri autoritare, care conduc niste populatii de ignoranti care habar nu au ca sunt intr-un regim autoritar, pentru ca dictatorii le spun ca sunt liberi. Cam ca si UK, si Germania, si Franta, si Olanda, si Polonia. Presa noastra descopera deabia acum aceste abuzuri, dar are grija sa nu prezinte nimic din context, din abuzurile comise in perioada respectiva.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.