La ce se gândește Rusia după decizia SUA privind confiscarea activelor sale

Rusia are acum motive să confişte activele occidentale după ce Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat o legislaţie care permite transferul potenţial către Ucraina al activelor ruseşti confiscate, a declarat luni preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, relatează Reuters.

„Washingtonul a adoptat o lege privind confiscarea activelor ruseşti pentru a provoca UE să facă acelaşi pas, care va fi devastator pentru economia europeană”, a afirmat Volodin, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

„Ţara noastră are acum toate motivele să ia decizii simetrice în legătură cu activele străine”, a spus Volodin.

Preşedintele Dumei de Stat a spus că din activele ruseşti în valoare de 280 de miliarde de euro îngheţate peste hotare, active de numai 5 până la 6 miliarde de dolari se află în SUA, în timp ce active în valoare de 210 miliarde de euro (224 de miliarde de dolari) se află în Uniunea Europeană.

Potrivit NBC, Camera Reprezentanţilor a trecut aşa-numitul „REPO Act”, care va permite administraţiei lui Joe Biden să confişte active de miliarde de dolari din băncile americane şi să le transfere Ucrainei pentru reconstrucţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

22 de Comentarii

 1. Nu se va recunstrui nimic in urmatorii 10 ani.Rusii vor darama tot ce se reconstruieste, cel putin pana la Nipru.

 2. Păi sunt bandiți la drumul mare. Asta e! Această țară trebuie sa dispară, noroc că se distruge din interior. SUA, bandiți planetari.

 3. Rutină. Nimic deosebit.
  Rușii, pe ter. său,au mai multe active occidentale.
  Cel mai interesant pentru iuropeni este legalizarea cânepii și posibilitatea să-ți schimbi genul odată în an 🤣🤣. Ica viață..

 4. trebuie inteles ceva esential de sua . acelasi us congres care a decis sa confiste banii rusilor , acorda ajutor militar israelului care a tacat si ucis americanui in 1967 si a aruncat in aer cu ajutorul cia a world trade center in 11 septembrie asasinid 3000 de americani .in 1967 daca uss liberty era scufundata si ucisi toti americanii la bord ,egiptul era invinuit si atacat de sua …la acel moment israelul atacase egiptul…in 2001 sua a invadat afganistanukl si apoi irakul…sua plateste israelul sa-i asasineze cetatenii…

 5. Păi nu e normal ca orcii să plătească distrugerile.Trebuie să fii cretin elucubrat să crezi altminteri.Este distrusă munca a generații de oameni ce au muncit,cinstit,pentru aceea infrastructura.Pana oligarhii ruși nu-l ucid pe Putin,lucrurile nu se schimbă.Ucraina poate fi desființată ca stat.Si acest lucru va crea mari probleme pentru viitorul nostru.Putin trebuie ucis,nu judecat!

 6. @ Eugen raduca,pentru inepțiile debitate,fără a avea argumente,meriți bătut ,fără milă,cu 100 de lovituri cu vana de bou.Chiar de ar trebui să o mierlești.Nu ți-e rușine creștin vopsit să înșiri asemenea baliverne?Sper ca familiei tale,dacă ai așa ceva,îi e rușine ca trebuie să hrănească un om de prisos.As fi mai blând cu domnia ta dacă ai scrie pe forum de 100 de ori:Slavă Ucraina!Sa audă și Tarabostes,alt om de prisos.

 7. Trebuie să dau cu tifla unor amărâți ce postează în favoarea Rusiei:Sărmanii troli prorusi,striga la luna!Aproape toți comentatorii de mai sus își exiba prostia cronica.Ei nu înțeleg că Ucraina face bine pentru toată Europa,pentru civilizația pe care este fondată societatea noastră,occidentală,îndeobște spus.Care se află în mare pericol acum.Trebuie ajutată Ucraina,oameni de doi bani ..vai ce v-as arde cu vina de bou!!!Ne ajutăm pe noi.Voi ,saltimbanci ai prostiei,nu realizați că până și Trump,o parte însemnată a trumpistilor, și-a dat acordul pentru ajutor.Va rog nu mai lătrați la luna,e spre nefericirea voastră.Si mai aveți încă de trăit.Si mâine e o zi pentru cei care nu ați crăpat astăzi! Vreau sa va vina mintea la cap.Voi avea în voi alți prieteni dragi.

 8. „Pentru rusi gandirea este contraindicata ca și sifilisul pentru creier” (Petre Țuțea). Din acest punct de vedere, cumplitii rusi pot fi comparati cu lepra, cu ciuma, cu schizofrenia, cu subdezvoltarea. Mereu acuza pe altii de ceea ce planuiesc sa faca ei înșiși. In fine, FetideNatia rusa a ramas la fel de primitivă precum oamenii cavernelor. Si fiindca nu sunt decat una din ultimele generatii ale oamenilor de pestera, cea mai buna gândire, la muscali, este gandirea sterila. In spatele usilor de la Kremlin viermuiesc in ordie atatea lepre califacative, atâția sobolani ce se cred vulturi imperiali, atâția măgari ce se cred armasari! S-au nimerit, s-au potrivit si s-au sălbăticit. Fariseu nazist e fiecare, sub alta înfățișare. Or, fariseul este singurul om pentru care nu exista mersul înainte.

 9. lili, este ingrozitor ce se intampla! „Ţara noastră are acum toate motivele să ia decizii simetrice în legătură cu activele străine” , asta este ceea ce a putut sa spuna Ivan din Kamceatka!!! Auzi tupeu jegos pe el ! Pai mujicul nu stie ca activele nu pot fi ale nimanui altcuiva, nici macar ale proprietarului, decat cu permisiunea Marelui Alb, cel care are misiunea de la Yahve si de la Yahud sa refaca dreptatea si echitatea celor lipsiti de noroc si frustrati de soarta! Nimeni altcineva nu are acest drept castigat cu pretul a multe milioane de victime din Lumea larga oprimate de lipsa democratiei! Rusia nu are acest drept !!!

  !

 10. @ghita esti prea (editat) sa meriti mai mult de un ignore.. probabil esti vrreun (editat) de securist sau bugetar! auzi societatea romana e civilizata? e doar un sclavagism securistic in toata europa vestica si pana la noi!
  @sandu probabil esti acelasi troll ca ghita

 11. Rusnacul nu a pus la socoteala si activele oligarhilor din bancile occidentale deci la 280 miliarde coco adaugati alte 70 miliarde,in total 350 miliarde coco ,frumoasa suma ,sa tot porti razboi
  Plus proprietatile confiscate rusilor:vile,terenuri,iahturi,fabrici si uzine …alte 350 miliarde coco
  Sa ramana Rusia cu ce are in granitele sale,e suficient

 12. As dorii sa ii intreb pe toti care sustin ca rusii sint obligati sa plateasca toate distrugerile facute in acest conflict militar ,daca la fel gindesc cu distrugerile facute de armata americana in tarile unde au avut conflicte de razboi.Cu ce au contribuit americanii ,dupa distrugerile facute de armata lor in Romania ? Stie cineva sa-mi raspunda din cei care sustin acum pe americani ? Eu personal nu simpatizez nici cu rusii si nici cu americanii ,dar sint revoltat pt. cum se judeca aceaste probleme .

 13. Vine-o vreme, vine-o vama! Sa vezi cum or guitza nemtii si vor da vina pe mericoineri si pe ingleji cand , dupa razboi, Rusia le va cere daune pentru distrugerea North Stream 1+ 2 si daune interese pentru pierderile comerciale!!!

 14. economistul francez Jean Baptiste Say , la inceputul secolului al XIX-lea, afirma ca ‘costurile razboiului sunt intotdeauna mai mari decat castigurile directe’.
  Rusia vrea niste pamant,nu in gura,trebuie sa plateasca cat nu face

 15. Nu cumva au fortat firmele straine care au parasit Mordor acum 2 ani sa le vanda orcilor fabricile pe banii de o guma?

 16. Rușii pierd 5-6 miliarde la Li🌈ici și câștigă pe puțin 100 numai din investițiile USA în industria de hidrocarburi Rusească (Schlumberger, Halliburton șamd samd).
  De investițiile Europene nu mai Zic…
  maR😜g…

 17. @Paulian Ionescu,mă bucur ,in primul rand,că nu sunteți prorus(vizavi de invazia din Ucraina).Nici eu nu sunt un proamerican la modul manifest.In legătură cu distrugerile americanilor (infrastructura petrolieră,și nu numai,…de ex Halele centrale de la Ploiesti,etc),și reparația daunelor cred că merită să nuanțăm:eram aliați cu Hitler,care profită de țițeiul românesc,cât privește reparația,sa nu uitam un lucru-SUA in timpul războiului rece a investit in posturi de radio,Vocea Americii,Europa Liberă,etc,pentru că informația sa răzbată dincolo de cortina de fier.In alta ordine de idei rușii au făcut praf și pulbere complet orașe și sate ucrainiene.Cu ce drept? Sperați că rușii vor reclădi ce au distrus?Și cine va aduce înapoi din cimitire viețile distruse? Atenție:copii,femei,bătrâni,nu soldați.Fii sănătos!

 18. In orice caz, dupa o asemenea mirsavie ticaloasa si banditeasca, pina si ultimul dictator antropofag de prin Papua sau Burundi se va gindi de 10 ori cel putin daca sa-si lasa pina si 1000 de dolari in bancile americane ! (nu ca acestea erau niste exemple de neprihanire, pina acum …)

 19. @Sandu….
  Cum va place… SANDU NEBUNU, SANDU PROSTU….SAU SANDU PROPAGANDISTU…..
  JOS REGIMUL HORROR….

 20. La ce putea să se gândească Imperiul Americano-Britanic dacă nu la o hoție la drumul mare ? Un imperiu format prin jaf și exterminarea populațiilor indigene de pe continentul nord american și care după al doilea razboi mondial a ucis în războaie neîntrerupte pentru putere , acumulare de resurse și influență geo-strategica mai mulți oameni pe planetă decât în ambele razboaie mondiale la un loc și a distrus zeci de țări , la ce altceva se putea gândi dacă nu la o furaciune, la sacrificarea unui popor ca cel ucrainean până la ultimul și a urmatorului popor la rand care să servească atingerea obiectivelor Americii…

 21. confiscati confiscati toata planeta va priveste si ia nota de aceste banksterisme

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.