La Târgul de Dragobete. Puteți cumpăra bunătăți aduse din toată țara

Ministerul Agriculturii a anunțat că organizează în curtea instituției Târgul de Dragobete, în curtea instituţiei, în perioada 23 – 25 februarie 2004, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia.

Expozanţii vor oferi consumatorilor o gamă variată de produse tradiţionale, dar şi produse locale diversificate şi reprezentative pentru judeţele Alba, Argeş, Buzău, Botoşani, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Ilfov, Olt, Mureş, Sibiu, Suceava şi Vâlcea.

„Ca de fiecare dată, vizitatorii târgului vor putea alege produsele recunoscute pe sisteme de calitate europene care duc faima României peste hotare, precum Magiun de prune Topoloveni – Indicaţie Geografică Protejată (judeţul Argeş), Telemea de Sibiu – Indicaţie Geografică Protejată (judeţul Sibiu). Acestea constituie un exemplu pentru ceilalţi producători ce îşi doresc recunoaşterea la nivel european, aducând astfel plus valoare produselor obţinute în zone în care tradiţia şi păstrarea legăturii cu arealul geografic este dovedită din generaţie în generaţie”, susţin reprezentanţii MADR într-u comunicat.

Membrii Cooperativei Agricole Caprirom din judeţul Dâmboviţa îi vor întâmpina pe toţi cei care vor veni la târg cu o gamă variată de legume şi fructe proaspete, dar şi produse lactate provenite de la ovine şi caprine, din zona Câlnic, judeţul Alba, produse alimentare obţinute conform reţetelor consacrate (Brânză telemea de oaie proaspătă, Brânză telemea de oaie maturată), produse din carne şi sucuri naturale.

Totodată, la târg se vor găsi: usturoi şi ceapă din judeţul Buzău, miez de nucă şi prune afumate din Vrancea, produse apicole din Olt şi Sibiu, dar şi produse lactate de la Sadu. De asemenea, din judeţul Covasna vor fi aduse produse montane şi preparate din carne de mangaliţă, din Mureş şi Botoşani produse tradiţionale din categoria panificaţie şi patiserie (pâine de casă din cartofi, Cozonac Domnesc, poale în brâu sau alivenci), iar din Satu Mare vor fi oferite spre comercializare produse ecologice marca Allu (alune de pădure prăjite, alune de pădure prăjite cu sare, alune de pădure prăjite cu ciocolată, cremă de alune de pădure, ulei de alune de pădure presat la rece).

Din Oltenia de sub Munte, Maria Spinciu va aduce carne afumată la garniţă şi cârnaţi din topor din Vâlcea, preparate după reţetele gastronomiei tradiţionale specifice zonei. Bucatele tradiţionale pot fi însoţite de un vin de la Cramele Viişoara şi Auris care vor prezenta mai multe sortimente de vinuri.

Potrivit sursei citate, judeţul Suceava va fi reprezentat de produse lactate atestate tradiţional, dar şi diverse sortimente de zacuscă de casă, siropuri sau dulceaţă, preparate după reţete tradiţionale bucovinene.

Nu vor lipsi în acest weekend nici muzica şi dansurile româneşti tradiţionale.

Târgul de Dragobete din curtea ministerului va fi deschis din 23 până pe 24 februarie 2023 între orele 09.00-19:00, iar în ultima zi, 25 februarie 2024, programul va fi de la ora 09:00 până la ora 16:00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. Produse bio din ograda țăranilor cumpărate din supermarket!…😂

  2. Poate ambalate in Romania pentru că nu există sezon pentru recolte la ora actuală.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.