La TVR Cultural, concert extraordinar susținut de Filarmonica din Viena

Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 20.00, TVR Cultural  îi invită pe telespectatori la concertul extraordinar „O noapte europeană”, susținut de Filarmonica din Viena, sub bagheta dirijorului Riccardo Muti.  
În 9 mai 2024, pentru prima dată în istorie, Filarmonica din Viena, sub conducerea lui Riccardo Muti, a concertat în pădurea Waldbühne din Berlin.
Sub titlul „O noapte europeană”, lucrări alese ale compozitorilor europeni au fost interpretate, pentru a marca Anul European 2024.
Filarmonica din Viena, sub bagheta dirijorului Riccardo Muti a cântat pentru prima dată în acest spațiu în aer liber, concertul intitulându-se „O noapte europeană”.
Această călătorie muzicală ne  poartă din Norvegia în Italia, iar apoi din Spania în Ungaria, cu un repertoriu atent ales și magistral interpretat, potrivit unui comunicat.
Și undeva pe la jumătatea concertului, avem parte și de o surpriză inedită, neprogramată, extrem de emoționantă: într-un moment de interpretare orchestrală aproape în șoaptă, toate păsările pădurii și-au rezervat momentul lor de glorie: triluri, ciripeli, sunete venite parcă din altă lume și cântece în tandem cu interpretarea orchestrei, care te fac să amuțești. Dirijor, muzicieni și public  respiră pentru câteva minute în același ritm cu cel al păsărilor cântătoare, trăind și simțind împreună în același limbaj comun: cel al muzicii.
Programul a inclus piese din cele mai frumoase compoziții din istoria muzicii europene, precum uvertura la „La Forza del Destino” de Giuseppe Verdi, Suita din baletul lui Manuel de Falla „El sombrero de tres picos” sau Rapsodia „España” a lui Emmanuel Chabrier.
Concertul este produs de ZDF și a fost transmis în peste 40 de țări.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.