La un pas de o nouă tragedie

Duminică seara, la ora 22:22, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, a izbucnit un incendiu la un generator dispus în perimetrul exterior al unităţii mobile ATI, întregind lunga serie de incendii din spitalele din România în ultimele luni.

Reamintim că, în urnă cu doar trei săptămîni, după tragedia de la „Matei Balş”, „Cotidianul” a publicat integral Raportul lui Raed Arafat către fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, din data de 15.12.2020, în care îi comunica rezultatul controalelor, atrăgîndu-i atenţia asupra numeroaselor deficienţe constatate în mai multe spitale din România. Inclusiv cele referitoare la funcționarea defectuoasă a instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor.

În raport se specifica foarte clar, la punctul opt, că: „Nu se asigură mentenanţa instalaţiilor de stingere a incendiilor”, incluzînd aici şi „Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”:

Raed Arafat a scris, Raed Arafat a uitat, deşi a rămas Secretar de Stat în ministerul Sănătăţii şi sub mandatul de ministru al lui Vlad Voiculescu! Normal era ca, după plecarea lui Nelu Tătaru din minister, Raed Arafat să-i pună pe masă acest Raport şi lui Vlad Voiculescu, aşa încît împreună să rezolve măcar o parte din deficienţele grave constatate acum două luni.

N-a făcut acest lucru, aşa încît demisia lor este una inevitabilă, mai ales că între timp numărul morţilor de la „Matei Balş” a ajuns la 22 de bolnavi în urma incendiului din 29 ianuarie a.c., iar al incendiilor din spitale la şapte!

MINCIUNI ŞI MANIPULARI GROSOLANE ŞI LA „MARIUS NASTA”

Din fericire, la „Marius Nasta” nu au fost victime ale incendiului, dar asta nu înseamnă că Raed Arafat şi ministrul Vlad Voiculescu sînt exoneraţi de răspundere. Din contră! Ceea ce au făcut ei după evenimentul de duminică, întăreşte faptul că nu mai pot rămîne în funcţii, oricît de mari le-ar fi proptelele.

Astfel, în timp ce managerul spitalului, dr. Beatrice Mahler, a declarat că personalul a văzut o flacără la generator, ministrul Vlad Voiculescu minţea cu seninătate în faţa televiziunilor care transmiteau în direct: „A fost un incident minor. O sperietură mare însă. Informaţiile pe care le avem până în acest moment sînt că nu a fost vorba despre un incendiu, mai degrabă o degajare de abur, respectiv de fum. Nu este vorba despre altceva. Nu putem să vorbim despre probleme ale echipamentului atât timp cât nu a existat un incendiu, a existat o degajare de abur sau de fum”.

La fel a declarat şi subalternul lui, Raed Arafat, șeful DSU, care a spus la Antena 3: „Nu a fost vorba nicio clipă de incendiu, ci doar de o degajare de fum și acum specialiștii caută cauza exactă”!

De unde puteau să aibă Raed Arafat şi Vlad Voiculescu asemenea informaţii, din moment ce dr. Beatrice Mahler, managerul spitalului, a declarat contrariul chiar de faţă cu ei: „Personalul care era de gardă – și care a dat alarma – a văzut flacără cu fum, care însă nu s-a extins și s-a stins destul de rapid” (Digi 24).

Potrivit aceleeaşi surse, chiar colonelul Șchiopu de la ISU București – Ilfov a declarat în primul moment: „La ora 22:22 a fost semnalat un incendiu la unitatea ATI mobilă de la „Marius Nasta”. Apelul a venit de la personalul spitalului, care a spus că a văzut flacără! Cînd însă a venit lîngă el Vad Voiculescu, acelaşi Şchiopu a început s-o scalde, îndoindu-se că a fost vorba despre o flacără!

Evident, cea care are informaţia exactă este dr. Beatrice Mahler, căci ea reproduce ceea ce i-au spus mai multe persoane care au văzut incendiul, adică flacăra la generator. Cei care au manipulat opinia publică sînt Raed Arafat şi Vlad Voiculescu, ei încercînd să minimalizeze dimensiunea evenimentului de teamă că vor fi arătaţi din nou cu degetul, aşa cum s-a întîmplat după tragedia de la „Matei Balş”!

N-avem nici o îndoială că astăzi Raed Arafat va fi la Antena 3, la asociatul său de la Fundaţia SMURD, Radu Tudor, care va încerca, desigur, să-l spele încă o dată de păcate. Dacă nu va fi în emisiunea ui Radu Tudor, în mod sigur, va fi la „Sinteza zilei”! Nu se poate altfel.

Am zis că Radu Tudor este asociatul lui Raed Arafat? Bine am zis, căci iată dovada:

Aşadar, şi în cazul de la „Marius Nasta”, la fel ca în cazul „Matei Balş”, trebuie să ne aşteptăm la un val de manipulări menite să pună batista pe ţambal, încercîndu-se minimalizarea dramatismului din spitalele din România, care au devenit un fel de poligoane de tragere, unde se experimenteză incendiile! Se doreşte astfel să nu se creeze un punct atît de fierbinte în rîndul opiniei publice, încît demisiile lui Raed Arafat şi Vlad Voiculescu să nu mai poată fi evitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 16

23 de Comentarii

 1. Păi bre. Rezultatele sunt pe măsura competențelor voastre, a tuturor din medicină. Și a celor care se uită și tac, pentru că ori nu pricep ori sunt complici.. Este rezultat a mentalității de ”las că merge ș-așa”, de forțarea situației in a fabrica repede locuri de covid,.. din piatră seacă, din ce nu ai și din vise, că președintele la un moment dat vorbea de trei mii de paturi ATI pentru virusați. Aiureli care nu pot avea decât astfel de rezultat.. O regulă veche spune că ce nu merge, nu trebuie forțat, căci la un moment dat te va costa mai scump.. Ai de găsit metode simple și eficiente,. căci ele există..

 2. Bineinteles ca tot ministrul Cimpeanu de la Educatie a pus focul, ca nu ii recunoaste diploma lui Voiculescu!
  Lozinca cu DEMISIA e deja depasita, astazi o lozinca tip „Incendiatori de la toate gazetele, unu, doi,trei,suflati in carbuni, ca numai cu iaurt nu va saturati” ar prinde mai bine

 3. Dezastru national.
  A luat foc cureaua la un ventilator.
  Nu va faceti giji. A fost suina nationala, a urlat de trei ori, si totul e ok.

 4. Nu inteleg: de cand un organ de control are si sarcina urmaririi indeplinirii celor sesizate ???
  El, Raed Arafat, a avut sarcina sa le depisteze si sa le semnalizeze.
  Si a facut-o.
  Raportul l-a dat ministrului in functie care a spus ca l-a lasat pe biroul celui care a venit dupa.
  Trebuia sa alerge Raed Arafat dupa Voiculescu, sa-i mai dea odata raportul, sa-l roage sa-l citeasca si apoi sa-i atraga atentia asupra punctului in care ii semnaleaza lucrurile in neregula? Si apoi sa-l roage sa faca impreuna remedierile ?
  De cand un organ de control isi depaseste astfel atributiile ?
  Prostiti poporul, de ce ? Aveti sarcini ?

 5. Prezența lui Hurezeanu in consiliul director al fundației pentru smurd este ilegala.

  Conform dispozițiilor articolului 49 din legea privind statutul corpului diplomatic și consular al României, Nr 269/2003: Capitolul VI Incompatibilități și interdicții
  Articolul 49
  Calitatea de membru al Corpului diplomatic și consular al României este incompatibilă cu orice alta funcție publică sau privată, cu excepția funcțiilor didactice din cadrul instituțiilor de învățământ universitar acreditate.

 6. Daca s-a ars cureaua ventilatorului, trebuie musai sa-si dea demisia Arafat. Ia sa vedeti ca dupa ce-o sa-si dea demisia Arafatu nu se va mai arde nicio curea, nu va mai lua foc nicio priza si toate vor deveni roz-bombon de frumoase in spitalele si incendiile la blocurile rromanistaneze.
  Din pacate Sosoaca nationala pune botul la intoxicarile mafiotilor lui Iohannis care ar dori sa scape de Arafat ca sa poata sa vanda si sa privatizeze SMURD-ul in voie, dupa cum poftea si d-l Petrov. Pohta ce-a pohtit, dar nu i s-a aimplinit atunci. I se va implini acum cu contributia substantiala a Sosoacai si a retardatilor care o urmeaza pe linia destituirii lui Arafat si a nepurtarii mastilor.

 7. Poza e geniala! Actele lipsesc sa poata detine titlul”Criminali feroce de Romania”! Atata timp cat dau dovada de nesimitre si aroganta crase, inseamna ca si-au atins scopul pentru 2020 si continua in forta pe 2021 dar cu mai mult succes!

 8. Cei de la ISU au verificat toate cablurile de la rulotaATI…Alertă de incendiu a fost dată pt a o revedea pe starleta dr.Beatrice Mahler, care în „stare de alarma” a apărut în fața reporterilor avizi de fakenews in niste blugi zdrențuiți, destul de „hot” pt noua generație de manageri de spitale mortale…

 9. in locul celui mai mare COCALAR – aka arafat.
  MARS IN TARA TA.

 10. In cadrul emisiunii Punctul culminant de la Antena3 este tot mai vizibila inclinatia lui Radu Tudor spre coalitie.Si tot mai prezent Raed Arafat cu gargara lui.
  Dosarul lui AlRahfat de la DNA a fost pus la dospit intr-un sertar dupa modelul Kovesi.Voiculescu marele barbat Rezist de la Sanatate trezit din somn aseara a fugit la nanica pe poarta din spatele spitalului Marius Nasta pentru a scapa de intrebarile incomode ale Dnei Sosoaca si ale mass media.Protejat de catre consilierul lui Oprea care nu inteleg de ce se baga in vorba.Seful Barna tace.Era activ si acid doar in campaniile electorale. Acum a luat o pauza.A obtinut ceea ce a vrut.Voiculescu a spus doar ca sistemul medical bugetar va ramane.Asha spunea si fostul Ministru din Sibiu si in spatele usilor inchise acorda favoruri sistemului medical privat unde lucra si el.Nesimtitii acestia profita de lipsa de educatie a romanilor in ceea ce priveste drepturile lor constitutionale si legale si-i pun in fata faptului implinit punand mereu aceeasi placa: UE a decis. UE nu poate decide si nu o face. Doar recomanda.De decis decid coloanele vertebrale curbate in jos ale Guvernului Meu.UE ne-a acceptat cu art 1 din Constitutia Romaniei: Romania stat suveran.Acesti Neica Nimeni ne fac nu numai noua rau dar si Dlui Presedinte Iohannis.Care din pacate nu isi da inca seama.

 11. tu ai impresia că nu se știe cine ești ,de la latrina .
  te-a asigurat adminul tău că nu o sa fi descoperit ???
  HE! HE !

 12. Stati linistit! Editat va ramane pe locul sau; mai bine zis pe locurile sale. Pramatia asta conduce, de facto, Romania.
  De Vladut ce sa mai zic… E pus cu superglu acolo

 13. Bey basistilor,sunteti penibili si deja ati plictisit poporul pentru ca iar va scremetzi sa-i inventati vreo pricina lui Arafat,acum aruncand vrajeli despre un incendiu in care nu a ars nimic ci ,cel mult, o oarecare functionare a unui ventilator care de la umezeala a scos poate fum,sau aburi,cand cica a scos flacari,dar unde a ars nimeni nu a descoperit vreo urma si apoi aruncati rahat de parca,daca ar fi defect cumva,l-a fabricat si l-a pus acolo Arafat personal.Vreti sa puneti in locul lui Arafat vreo caricatura de „specialist” de al vostru care sa distruga atat smurdul cat si sa puna cu adevarat in pericol viatza romanilor. Bey cretinoizilor baso-iohanisti, Arafat,pompierii,medicii si aomenii lui nu asigura servicii tehnice,reparatii si intretinerea utilajelor din sistemul medical de stat care trebuie asigurate de cei care sunt stapanii statului si ai banilor romanilor,adica Iohannis si Cutzu-Cutzu lui.

 14. Că sa plece cocalarul arafat in tara lui ????
  Cite avioane sa se mai prăbușească ?
  Cite helicoptere cu medici SMURD,sa se mai scufunde in lacul Siutghiol ?
  Citi copii sa mai ardă în discoteci ?
  Citi pacienți trebuie sa mai ardă de vii în spitale ?
  Nu este de ajuns .
  POPORUL ROMÂN ,NU TE MAI VREA ARAFAT. MARS LA TINE IN TARA

 15. amu ce-i asa mare agitatie. n-o fost nevoie de schimbat guverne acum, altfel sigur ar fi murit ceva iobagi.
  frau Mahler nu trebuia deranjata, iar hotzulescu cu atat mai putin. ce-or mai bagat rapid cefe-late NEI la inaintare, iar la sfarsit nu mai stiau pe unde sa se scoata.
  100 in 100 cia-tudor mintenas o sari sa salveze arafatu’, ca doar o semnat adeziunea cu sistemu’ post petrov piratul.

  cofveve la toti si servus!

 16. Se vede clar ca este o cotcodaceala concertata impotriva lui Arafat, inca din timpul in care era domnul Basescu Presedinte. Pe mine ma revolta aceasta procedura de a scoate pe cineva pisica neagra, prin cotcodacire concertata pe mai multe voci.Mi se pare josnica. Din pacate, este des utilizata de stapanii mondiali ai democratiei si de mai marii preoti ai democratiei.

 17. Arafat trebuia sa plece din functii publice inainte de a i se cere demisia.
  De ce se tine de scaun, stie cineva?

 18. Ca sa nu mai manance cacao despre Arafat????
  -Arafat a condus avioanele alea care s-au prabusit?
  -Arafat a pilotat elicopterul cazut in lacul Siutghiol?
  -Arafat i-a indesat pe aia 400 de idioti, amatori de muzica satanica, in sala de 80 de locuri de la ,,Colectiv” si i-a disterat aprinzandu-le artificii?
  -Arafat i-a supravegheat pe cei arsi in spitale si lipsindu-i simtul olfactiv n-a sesizat ca priza pute a plastic topit?
  DOBITOCII DUSI DE NAS DE SOSOACA NU TE MAI VOR ARAFATE! PLEACA SI LASA-I PE BAIETII DESTEPTI SA VANDA SI SMURDUL. ARE AVIOANE SI ELICOPTERE, SALVARI SI DOTARI NUMA” BUNE DE FURAT SI DE PUS LABA PE ELE.

 19. Deci cei doi securisti impostori au vrut sa puna batista pe tambal si sa trimita rapid totul in uitare. Ghinion! Sosoaca a alertat intreaga tara.

 20. @tetea spune:
  23 FEBRUARIE 2021 LA 9:43

  A alertat ce bai taticule,
  Ca a pornit un generator?
  Si chiar daca ardea o curea, care era problema?
  La containerele frigorifice astea sant probleme uzuale cu curelele de la ventilatoare.
  Problemele tarii nu se rezolva urland ca proasta in targ.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.