La vârful Ministerului Sănătății lipsește voința

Legea 234/2024 obligă Ministerul Sănătății să înființeze centre regionale de tratament pentru dependenți (de droguri – n.r.) în fiecare dintre cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, dar până acum nu s-a făcut absolut nimic”, atrage atenția deputatul PN Alexandru Muraru.…Reamenajarea centrului Voila, singurul centru dedicat copiilor dependenți, a fost realizată într-o lună, exclusiv din fonduri private. Dacă se poate face din donații, de ce Ministerul, cu bugetul său, nu face nimic?” a mai  spus Alexandru Muraru.

Este o rușine națională să vedem cum un ministru tratează cu atâta lejeritate o problemă atât de gravă. În condițiile în care reabilitarea unui singur centru, precum Voila, a costat doar 150.000 de euro din donații, este inacceptabil ca Ministerul să nu fi realizat nimic. Cu resursele disponibile, se poate, dar ceea ce lipsește este voința politică și profesionalismul la vârful Ministerului Sănătății,” a subliniat  deputatul.

Deputatul PNL Alexandru Muraru a adresat o interpelare Ministerului Sănătății, cerând explicații cu privire la întârzierea implementării Legii 234/2024.

Actul normativ  prevede înființarea a opt centre regionale pentru tratarea dependenței de droguri.

La patru luni de la adoptarea legii nu s-a întâmplat nimic.

Recomanda

2 Comentarii

  1. „desi legea obliga”
    Ce mai inseamna legea in Romania?!
    „Legea 234/2024 obligă Ministerul Sănătății să înființeze centre regionale de tratament pentru dependenți (de droguri.”
    Ii doare-n cot pe toti mai marii tarii, de droguri. Ne vom trezi cu o generatie cu capetele tulburi.
    Nimeni nu face nimic real pt. a stopa intrarea in tara a drogurilor.
    Nu intelegem ce face acest Rafila?! Nu-l mai vedem deloc in spatiul public. Nu mai are nimic de spus.
    Daca nu a facut nimic pana acum, spera cineva ca va face, ceva, pe final de mandat?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.