Laboratorul de control doping reacționează după acuzațiile Simonei Halep

Simona Halep a acuzat Laboratorul de control doping din România de neglijență.

Halep afirmat că proba de sânge care i s-a prelevat a stat peste două ore la o temperatură greșită. Laboratorul de control doping din România a reacționat printr-un comunicat.

„În contextul informațiilor apărute în spațiul public cu privire la cazul domnișoarei Simona Halep, Laboratorul de Control Doping din România face următoarele precizări:

Laboratorul de Control Doping din România, acreditat de Agenția Mondială Anti-Doping (WADA), respectă prevederile Codului Mondial Anti-Doping, ale Standardului Internațional pentru Laboratoare și ale documentelor complementare emise de WADA și prevederile standardului internațional SR EN ISO/CEI 17025:2018;

Atribuțiile principale ale Laboratorului de Control Doping includ recepția, analiza probelor de control doping și raportarea rezultatelor conform prevederilor Standardului Internațional pentru Laboratoare”, se arată în comunicat.

„Conform prevederilor Codului Mondial Anti-Doping și a documentelor complementare, Autoritățile de Testare (TA) au responsabilitatea de a planifica testările doping, Autoritățile de Recoltare (SCA) au responsabilitatea de a recolta probele, de a le transporta și preda laboratoarelor de control doping acreditate de WADA, iar Autoritățile de Gestionare a Rezultatelor (RMA) au responsabilitatea gestionării rezultatelor analizelor de control doping și a încălcărilor non-analitice ale reglementărilor anti-doping.

Toate aceste autorități sunt precizate pe formularul de control doping care este semnat de sportiv la sfârșitul ședinței de recoltare a probelor. O copie a acestui formular este predată sportivului.

De regulă, la acest moment ofițerul de control doping informează sportivul cu privire la faptul că datele sale cu caracter personal (nume și prenume, data nașterii, semnătura, etc.) nu sunt transmise laboratorului și nu se regăsesc pe niciun document care este predat laboratorului împreună cu probele.

Laboratorul de Control Doping din România, ca orice alt laborator de control doping acreditat WADA, nu este TA, SCA sau RMA. APMU (Unitate de Management a Pașaportului Sportivului) este responsabilă cu evaluarea datelor analitice furnizate de laborator și a validității probelor pașaportului în numele custodelui pașaportului sportivului

Laboratorul de Control Doping din România nu este APMU. Laboratoarele de control doping nu au rolul de custode al pașaportului sportivilor

Laboratorul de Control Doping din România, conform Codului Mondial Anti-Doping, Standardului Internațional pentru Laboratoare și documentelor complementare, nu este informat cu privire la identitatea sportivilor. Laboratorul de Control Doping din România nu a fost informat cu privire la identitatea domnișoarei Simona Halep”, se arată în acelaşi comunicat.

„Recepția și analiza probelor, raportarea datelor analitice ale parametrilor hematogici și a datelor referitoare la temperatură (valori de temperatură înregistrate de la recoltarea probelor, pe parcursul transportului probelor, recepția în laborator și până la omogenizarea probelor înainte de analiză), elaborarea și predarea documentației laboratorului către APMU și ITIA au fost realizate în conformitate cu prevederile Codului Mondial Anti-Doping, ale Standardului Internațional pentru Laboratoare și a documentelor complementare emise de WADA

Datele de identificare ale Laboratorului de Control Doping din România au fost precizate pe documentația transmisă către APMU și ITIA, conform prevederilor documentului tehnic TDDOC al WADA”, susțin reprezentanții Laboratorul de Control Doping din România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

25 de Comentarii

 1. Nu vă mai luați după proasta asta!…Acum să-i faceți controale zilnic acestei creaturi…singur asta mai trage pe nas!…
  Rușine familia Haplea!…

 2. Profesorul Jean Claude Alvarez, director medical al Departamentului de Biologie de la Universitatea din Paris a depus marturie la TAS. El susține că laboratorul din SUA, unde au fost analizate probele, ar fi încercat „să o îngroape” pe româncă.
  Profesorul a facut teste pe pudra de colagen si a reiesit cum ca aceasta continea roxadustat. Toti suntem contaminati cu produse anabolice. La Simona aceasta concentrare a fost extrem de mica. Profesorul i-a facut analiza firului de par, analiza care este relevanta si s-a gasit o concentratie de 100 de ori mai mica fata de aceea a unei paciente tratata cu roxadustat. Clar, dozele pe care le-a luat Simona nu puteau avea niciun efect asupra ei.
  Roxadustatul duce la cresterea hemoglobinei in sange. Prelevările de sânge, care la început au fost considerate normale, după șase luni au fost considerate anormale.
  Simona a avut și acea intervenție chirurgicală cu 15 zile înainte de acest test si o operație chirurgicală poate să ducă la modificări la nivel sanguin și poate a dus la o creștere a hemoglobinei, însă care a rămas în limite normale.
  Analiza acestui test a luat mai mult de 30 de ore. A existat și o înregistrare a temperaturii în care a fost ținut eșantionul și știm că au fost probleme cu asta. Temperatura și parametrii n-au fost respectați pe această perioadă, dar ei au considerat că e ok.

  (euronews, cazul de dopaj al Simonei, Sorin Rusu)

 3. Cu alte cuvinte, in sangele Simonei nu s-a gasit roxadustat ci o crestere a hemoglobinei in conditiile in care ea suferise si o interventie chirurgicala cu 15 zile inainte de acest test.
  In plus, analiza acestui test a luat mai mult de 30 de ore până s-a ajuns la aceste concluzii. A existat și o înregistrare a temperaturii în care a fost ținut eșantionul și știm că au fost probleme cu asta. Temperatura și parametrii n-au fost respectați pe această perioadă, dar ei au considerat că e ok
  (euronews, Sorin Rusu)

 4. ca atunci cand arati cu degetul trei degete sunt indreptate spre tine. Ura nu te va duce nicaieri, nu te obliga nimeni sa pariezi, sa urmaresti meciurile Simonei, fiecare cu drumul lui. Nu ai de ce fi suparat, fiecare cu viata lui, ea nu s-a bagat in a ta asa nici tu in a ei.

 5. Halep inventează orice ca să se Victimizeze.
  *
  Oare a ințeles Simoneta că probele ce vin la laborator spre Analize
  NU CONȚIN identitatea sportivilor…așa că pretentiile si acuzatiile ei
  sunt clar nefondate…Evident că Ea Nu avea cum să știe că probele ei
  ar fi fost maltratate.

 6. E comunicare standard de neasumare erori. Proful francez a răbufnit și are dreptate, omul a explicat pe înțelesul oricui ce înseamnă, ce se practica din ce concluzii ies din acesta manevră jegoasa.

 7. Iulian H., „exista o înregistrare a temperaturii în care a fost ținut eșantionul și știm că au fost probleme cu asta. Temperatura și parametrii n-au fost respectați pe această perioadă, dar ei au considerat că e ok”. Tu, consideri, ok?

 8. Este halucinant ce comentarii cu rautate si ura nejustificate sunt facute fara o minima baza de informare.
  Dupa aparitia Legii privind responsabilitatea juridica penala si civila a comunicarii prin Internet, sigur cei vizati de asemenea insulte sau acuzatii pot urmari in Justitie autorii.
  Asa ar fi normal si corect, cine acuza sa plateasca daca nu au probe. Libertatea exprimarii nu inseamna umilirea, insultarea ori acuzarea fara probe.

 9. @ Asta e
  Nu are nicio legătură Temperatura cu faptul că Sângele ei conținea Roxadustat,
  concentrația fiind de 80 de ori mai mare, conform primei sentinte de la ITIA.
  Dealtfel ea si avocatii au acuzat in special Firma care producea suplimentul pretins
  contaminat, desi expertii au stabilit că NU avea cum să provină dintr-un supliment,
  asta o spun cele 3 laboratoare.
  *
  Dealtfel pașaportul ei biologic indica Dopaj Sanguin
  Probele 48 și 49 de sânge din septembrie și octombrie
  Probele din 23 decembrie 2022 (proba 51) și 6 ianuarie 2023 (proba 52).
  Toți cei trei specialiști concluzionează că este dopaj sanguin.
  Apropo aceste probe sanguine Nu au nicio legătură cu „temperatura”

 10. Iulian H, unde scrie ca proba de sange continea roxadustat?

  Proba de sange continea nivelul hemoglobinei!

  Proba de urina avea slabe urme de roxadustat.

 11. Ministerul Sănătății să VERIFICE DE URGENȚĂ acest pseudo-laborator,dotările și spațiile de conservare a probelor, inclusiv conexiunile „șefei” !!

 12. @ Asta e

  Cea mai vizibilă neregularitate este procentul foarte mic de reticulocite (celule roșii imature) și concentrația mare de Hemoglobină din sângele Simonei în proba 48…asta datorită Manipulării Sângelui ei, spun specialistii.
  *
  Anormalitățile din pașaportul biologic sunt rezultatul utilizării unei substanțe interzise introdusă în corp prin Transfuzie de Sânge care a conținut un niveL de Roxadustat care a stimulat producția de Globule Roșii.

 13. Iulian H, eu am indicat articolul din euronews unde a aparut interviul cu doctorul francez.

  Tu unde ai citit?

  Doctorul francez spune ca roxadustatul a fost ingerat, nu injectat si el a demonstrat ca l-a ingerat din niste suplimente contaminate si deci au fost doar urme.

 14. @Asta e > decand temperatura ambianta adauga ceva cantitativ in sange ? Inseamna ca toata lumea ar umbla drogata. Cine va intuneca mintea in halul acesta ? Stati in frigi, cu magneti pe el ! Cu cat incercati s-o aparati pe asta, cu atat o afundati in minciuna. Doar suplimentul Halepei era „contaminat”, nimeni altcineva de la antrenorul vietii sale n-a fost gasit dopat, adica „contaminarea” a avut tinta precisa, deci, suplimentul a fost „contaminat dupa ce ambalajul a fost deschis, hahaha, exact realitatea de care fuge infantila. Continuati, teoria conspiratiei este din AUR !

 15. Se pare ca refuzi sa accepti realitate si faptul ca un om poate si gresi si in loc sa taci acuzi. N-ai auzit de cazuri de diagnostic gresit? Mama mea ar fi trebuit sa i se amputeze piciorul daca bunicii acceptau imbecilitatea unui medic militar. Nu numai ca s-a vindecat, n-a avut nici o cicatrice nici un defect. Eu ar fi trebuit sa fiu operat la 8 ani de apendice, a trecut o jumatate de veac si eu nu m-am operat pt ca un alt medic a spus:”asta nu-i burta de taiat.”

 16. „sigur cei vizati de asemenea insulte sau acuzatii pot urmari in Justitie autorii.”

  Si „mincinosii” corupti, turnatori, dopati dovediti sunt liberi sa insulte bunul simt ? Sa-si „apere imaginea” de corupt, turnator si dopat dovedit ? Numai incercati, sa vedeti ce veti pati si ceilalti au o imagine curata de aparat !

 17. Dragi idioți (Tomlin, Iulian, Rammstein etc), președintele Laboratorului WADA din Utah, marele expert din partea ITIA, Daniel Eichner, a utilizat o metodă de estimare de tip calitativ( nu cantitativ). La fe și Laboratorul din Montreal. Aceste metode nu pot stabili decât prezența sau absența unei substanțe în sânge sau urină, nu și cantitatea. Concluziile lor , întitulate „estimări exacte”, alea cu concentrații de 80 de ori mai mari decât trebuia, sunt de rîsul curcilor și, prin urmare, n-au putut convinge pe nimeni la TAS, ci doar pe niște idioți din România. Astfel acțiune BLM-istă orcherstrată împotriva Simonei Halep s-a frânt la Curtea de arbitraj din Lausanne. Ertitek, bolondok?( Înțelegeți, proștilor?)

 18. @ Asta e

  Roxadustatul ingerat printr-un supliment Nu e totuna cu cel Injectat prin Transfuzie de sânge, are alte Efecte în corp…de aici si anormalitățile din pașaportul biologic.
  *
  Intră pe siteul oficial ITIA și studiază cazul Halep de la început
  acuzatii, probe, prima sentință, etc.

 19. Suplimentul de colagen este pentru genunchi si articulatii, ceilalti jucau ping-pong ? Se scune in targ ca tuasu Muratoglu era distribuitor in zone a acelor produse. Daca nu v-am spus-o, v-o repet, la dopaj se sanctioneaza prezenta substantei in sange, indiferent cu a intrat, pentru ca substanta creaza un avantaj ilegat, nu altceva, cum insinueaza persoana gasita dopata. Un sportiv nevinovat nu ia 2 randuri de suspendari de la 2 instante diferite. Ce a fost acolo, in realitate, nici nu conteaza, la cea mai recenta instanta a apelat chir sportivul in cauza. @Asta e > cum am mai scris, calvarul Simonei abia incepe, pe teren, cu alti competitori, cu alti comentari tv, cu alti ziaristi, referinta la dopaj va fi permanenta si inevitabila. Tac-su a invatat-o gresit, iar ea n-are rezistenta la minciuna ca a surorilor Sisters: „poa’sa ninga, poa’sa plou’, mi-am luat roxadustatul nou” !

 20. Victor Grigor, se pare ca esti mai in tema si este bine ca ai intervenit dar… calificativele… sunt discutabile.

 21. @ victor grigor
  E plin de Perfizi si propagandisti ca tine care au o atitudine ipocrită, falsă,
  încrezut, deși esti un doar mare WUSS.
  *
  Probele există, dar multi habarniști nici n-au citit prima sentință.
  *
  Halepa a MINȚIT de la bun început la Tribunalul Sportiv.
  De ce ea si avocatii ei Nu au specificat în formularul completat obligatoriu înaintea testului din 29 august că a consumat suplimentul Keto MCT ?
  Mai mult, ea nu a menționat suplimentul Keto Nici la Primele Audieri
  ale Cazului, care au avut loc in 26 Octombrie la Londra.
  A Evitat intentionat să declare asta, ceea ce a dus la prelungirea Procesului
  E foarte Ciudat, deoarece chiar Ea declarase apoi că suplimentul este Cauza.
  *
  Verdictul de la TAS NU a exonerat-o total pe Halep, ci doar i-a redus pedeapsa.
  Nu se știe exact cum, prin ce argumente, că n-a venit Decizia cu Argumente
  pe care o așteaptă si cei de la ITIA.

 22. Idiot înseamnă străin de subiect. Prost înseamnă ignorant care are impresia că se pricepe. Ticălos înseamnă să te bucuri că un simbol al României este târât în noroi, și să arunci și tu noroi asupra lui.

 23. A MINȚI înseamnă a spune un neadevăr cu știință și cu voință. Care e dovada că ea a mințit? Când faci din senin o erupție cutanată , poți să știi cu exactitate chiar de la început de unde ți se trage? De la ce ai mâncat? De la ce ai băut? De la ce ai purtat? De la ce medicamente ai luat? Dacă după o săptămână, sau numai după o lună, ai identificat sursa și o declari, înseamnă că ești un mincinos că n-ai comunicat-o de la început? Verdictul de la TAS a exonerat-o de vina de a fi consumat substanțe interzise CU INTENȚIE, adică cu știință și voință. Dar la tine nu există zona corticală unde se fac diferențele . După mintea ta Albă ca Zăpada e la fel de vinovată ca mă-sa vitregă. Dacă a mușcat din mărul otrăvit este vinovată! Dacă n-a putut să spună din ce cauză a sucombat decât după trei zile, cînd i-a sărit bucățica de măr din gît, înseamnă că a mințit ! Băiețașule, și copiii de grădiniță au capacitatea de a face astfel de diferențe încă din grupa mică, încât mă îcearcă bănuiala că tu ai făcut-o la fără frecvență. Pînă ce verdicrul TAs va confirma ceea ce ți-am spus eu, tu înjur-o pe Simona Halep fără jenă! Prostul, dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.