Lămurire de caz – „Noi suntem români”!

Cotidianul.ro va publica joi dimineață  dovezile despre originea acestui cântec. O voce avizată va face lumină în această polemică!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

29 de Comentarii

 1. Muzicianul Grigore Lese spune ca…sunt melodii maghiare..
  – Noi suntem romani – versuri romanesti pe melodie populara maghiara…Nu ma pricep…Pe Net am ascultat ieri cantecul interpretat de o formatie de muzica populara maghiara in limba maghiara….Curios e faptul ca povestea a rasuflat deabia acum… Din acest motiv astept opinii de specialitate…E posibil ca melodiile sa fi fost preluate de maghiari de la romani..

 2. Istoria moderna a Romaniei a fost falsificata de mentalitatea legionara romaneasca, de pasunismul romsnesc…Istoria veche a Romanilor e falsificata de aceeasi mentalitate legionara, in plus, de nestiinta, de lipsa de documente, de cunoastere…asta fiind un factor obiectiv..

 3. Cum dracu se face ca leghionarul roman ne asigura ca ungurii au venit din pusta, din mongolia, ca si rusii….iar la 1300 aflam ca ungutii trimiteau din Maramures pe un ungur Dragos sa descalece la Suceava ca sa o apere de tatari? Descalecatul astuia a inceput existenta Moldovei….Vasazica, cand Dragos vine sa descalece la Suceava, ungurii erau destul de asezati pe pozitie incat trimiteau descalecatori la Suceava….D -aia nu ma preocupa Istoria veche, e plina de inventii.

 4. Dati corect. E o melodie ungureasca care seamana. Dar ungurii de unde au luat-o. De la romani.

 5. @axon:

  Istoria Romaniei e falsificata de nulitati si ticalosi ca tine, veritabile cirtite.

 6. Crestinismul a fost pecinginea pe obrazul si ochii oamenilor….Prin Biblie ne minte ca lumea exista de 7000 de ani si a inceput cu niste triburi amestecate pana au aparut Evreii in zona si au facut ordine Evreiasca dictata de Dumnezeul evreesc Poporului Ales…Ca si cum asta nu era suficient, Evreii au inventatat niste asa zisi Trimisi de la Domnul, adica niste Mesia, ultimul fiind Isus care vor veni sa mantuie Lumrea… Dandu – si seama ca Isus poate fi capturat de alte natii, l – au crucificat si au ramas cu Vechiul iudaism….Asa zic Evreii Marcu, Matei, Luca, Ioan, Pavel…in Evanghelii, noul Testament….In fapt, NU exista nicio dovada credibila a existentei lui Isus….Poate tocmai d – aia bizantinii l – au preluat, l – au pus alaturi de Dumnezeu si de Sfantul Duh sub denumirea de Sfanta Treime….au pus doctrina la dispoxitia impatului bizantin Constantin 1, care s – a obligat sa macelareasca pe cei care nu cred…Binomul Crestinism – Monarhie a devenit Monarhia de Drept divin care a condus Lumea o mie de ani…De sici rezulta cauza proliferarii Crestinismul ca parghie de guvernare care cu greu poate fi contesta de popor..Cum sa te pui contra monarhului? Te pui contra lui Dumnezeu !!…Crestinismul e o scula politica. In sec 20 au aparut chiar partide explicit Crestine din cauza ca nu prea mai existau alte argumente….

 7. Unde mai sant ungurii asiatici ,la testele de genetica 50%sant romani,30 %slavi,10%germanici si 10%tigani ,asta inseamna Ca s.au contopit in majoritate deja existenta,care deja exista si care i.a caspit in timp.

 8. Era sa uit ,TRANSILVANIA E PAN LA TISA ADICA 125 DE KM IN ADANCIME ,ASA ERA CAND ATI LUAT.O DE LA NOI,O VREM INAPOI SI O S.O LUAM,PROMITEM!

 9. Azi nici nu prea mai contează.În fața a ceea ce se prefigurează, naționalismele cu cocarde și trompete sunt meseria celor ce te vor slab.De la Warșkvia la Atena și Neapole, lupta se va da pentru libertate nu pentru aiureli de secXIX.Ia uitați-vă ce a făcut și ce face sorosică feat Davos în America unde-i pune pe toți unu,mpotriva celuilalt și ascultați-l pe schwab să știți care sunt scopurile lor.Apoi gândiți-vă cui și pentru ce folosesc încăierările naționaliste locale.Suntem câteva milioane de oameni rostuiți cu viața noastră contra unei mâini de gunoaie care zăngăne lanțul robiei si ne vor fără putere.Ne promit marea cu sarea numai ca să ne dăm în cap unii altora si mizează pe narcisismul și prostia exaltată a unora.

 10. axon are dreptate. Istoria Romaniei e falsificata de nulitati si ticalosi anonimi ca tine, veritabile cirtite.

 11. @ Anonim…Esti absurd…Cei care au falsificat si sustin falsurile sunt cu milioanele. Eu sunt singur, nu pot face nimic….Deja sunt neutralizat de un leghionar ca tine….Prin urmare falsurile continua.

 12. Imi, bagă un ochi pe ce articolul lui Marchevici, mai exact pe ce spune Maas și reformulează-ți postul.

 13. Asta cu „noi suntem romani” e o mare vrăjeală! Mai strigau unii bruneți la granița „și noi suntem romani”! Suntem un amalgam de peste 22 de naționalități conlocuitoare! Nemții ne spun tigoina!

 14. Stii ceva dar ai incurcat cifrele. Clasamentul tau este exact pe dos chiar daca nu-ti convine.

 15. @ Anonim….Anonim e un leghionar rusofob infiltrat la comunisti din oportunism. Individul apara colaborarea Romaniei regale cu Adolf Hitler. Vrea ca romanii sa nu afle ca au fost pacaliti cu Basarabia sa ii bage in Razboi contra rusilor, adica la Abator.

 16. Romanii nu vorbesc rau despre romani si despre tot ce.i romanesc.Roma II vorbesc rau despre parazitii comunisti Sau occidentali.

 17. @ imre…In realitate romanii se vorbesc de rau ! E normal.. Anormal, mincinos chiar, este sa sustii ca romanii nu se vorbesc de rau ! …Apoi, in realitate un comunist veritabil NU aproba un parazit. Pentruca un comunist veritabil se bazeaza pe munca… munca constienta inseamna comunism.

 18. Adica,50%tigani,30%germani,10%slavi10%leobag😱eu vroiam sa fiu indulgent,totusi sant vecinii nostri😁!

 19. Pt.20/09 imre

  Poate n-ai aflat , dar Romania a ajuns demult la Tisa ! Mergi la Sighetul Marmatiei ca sa te convingi !
  pt/ 21/55

  Istoricul Paul Lendvay sustine ca 30 % din unguri sunt de la anul 895 ; iar 70% adaosuri ( secui, slavi, pecenegi, cumani,germani, iasi etc.

  Vwzi cartea intitulata ,,Ungurii,,

 20. De cate ori am avut deaface cu unguri atat din Romania cat si Ungaria am ramas foarte impresionat de ospitalitatea,sustinerea si valorile lor morale,problema sant Comunistii de la noi si de la ei care baga zazanie si ne tin pe toti in saracie si dezbinare,evident pentru voturi.

 21. un comunist VERITÀBIL e un evreu sionist,pentru ca El comanda dupa ce primeste ordinul de la alti sionisti mai de soi,restul sant pioni de manipulat,goimi.

 22. @ „axon”, 06 dec. 2023 la 19:27, 19:39
  Discuția-i despre „Doamne, ocrotește-i pă rromîni”. Profesorul Grigore Leșe a spus că e preluată dă romaleși dă la unguri, da’ mie-mi seamană, ca ritm și melodie, a RROMALESĂ! Textu’ nu știu a’ cui e.
  „Noi suntem romîni” e invenția educatorului dă sat Nicolae Furdui-Iancu, propagator asiduu a’ ceaușizmului în cîntecaciul poporal dă sțenă, pă RONi patrihoțici, decenii la rînd! O putem grupa la „FOLCLOR NOU”, valoare autentică ZERO! Place mult putorilor șovine plătite gras care au ajuns PĂ ȘPĂGI în Direcțîili Județene dă Kultură Ceaușizdă!
  Și nu numa’ că Dragoș e trimis de unguri peste Carpații Orientali ca să înființeze Marca de graniță împotriva tătarilor pe rîul Moldova (că de-aia se numește, inclusiv azi, „Moldova”, deși rîul e SCURT, și frontiera e la Odessa; că dacă-l trimiteau s-o înființeze pi Siriet, sau pi Priuty, s-ar fi numit „Sirietiya”, reșpektive Priutya; iar prima sa capitală a fost la Moldvabánya, transformată di romaleși în „Baia” – cam așa se pronunță în ungurește „bánya” – iar în tîrg se voroveau maghiara și săseasca – deloc romalesa – sașii-i spuneau Moldenmarkt – „Tîrgu’-Moldesc” – iar în apropiere, tot în munte, au înființat „Piatra lui Crăciun” – Karácsonkő – „conform datelor strînse în Codex Bandinus (sec. XVII), Piatra a fost locuită în majoritate de maghiari și de sași”)!
  …ci și Valahiya ajunge să fie înființată din Ardeal peste Carpații Meridionali la 1290 de un „Negru-vodă”, KUMAN, „herțeg pre Almaș și pre Făgăraș, rădicatu-s-au de acolo cu toată casa lui și cu mulțime noroade: rumâni, papistași, sași, de tot feliul de oameni”, că și bărăgănenii ierea’ în-bătaia-vîntului, sub konduru’ tătarilor! Prima capitală, „CâmpuLung” oraș săsesc, judele orașului a fost catolic pînă în 1822″……[Rumburak]

 23. Cum dracu se face ca leghionarul roman ne asigura ca ungurii au venit din pusta, din mongolia, ca si rusii …
  precum afirmau chiar ei la anul 900 AD si au scris chiar ei la anul 1200 AD sau la anul 1300 AD … despre cei gasiti de ei pe TARAMUL tarilor Românilor …
  1. ungurii amintind drept locuitori MAJORITARI ai taramului Transilvaniei pe vorbitorii de limba ROMANICA de tip ROMÂNEASCA (numiti DACIde catre Ana Comnena/1150, numiti VALAHI de catre greci, slavi si germanici) „Quia essent blasij”, si drept locuitori minoritari pe slavi („et sclaui”) in cronica lor proprie/Gesta Hungarorum/1200 AD;

  2. Sau asa cum se mentioneaza despre populatia cea româneasca din Oltenia si Tara Româneasca „În numele sfintei treimi una și nedespărțită, amin. Bela din mila lui Dumnezeu, regele Ungariei, Dalmației, Croației, Ramei, Serbiei, Galiției, Lodomeriei și CUMANIEI … Țara voievodului Litovoi [Tara Olteniei], pe care o lăsăm Românilor … Țara lui Seneslau voievodul Românilor [Tara Româneasca], care rămâne acelora, după cum au avut-o și până acum și întocmai în toate acele condițiuni rânduite de ei” (Diploma Cavalerilor Ioaniți/2 Iunie 1247).

 24. 3. Sau cum se vorbeste despre descalecatul Tarii Romanesti: „Basarab, filium Thocomerii, scismaticum, infidelis Olahus Nostris” (diploma din 1332 a regelui Ungariei Carol Robert de Anjou/1308-1342). Deci Basarab I, fondatorul Tarii Românesti fiind fiul lui Thocomerii OLAHUL (valahul vorbitor de limba Româneasca la anul 1332).
  Iar precum la anii 1300 aflam ca ungurii trimiteau din Maramures pe un anume Dragos („fidelis Olahi nostri de Maramarusio”) sa descalece la Suceava ca sa o apere de tatari …
  4. Asa precum cum se menționează in actul regelui Ungariei Ludovic I (1342-1382), datat 20 martie 1360 despre Primul descalecat al Tarii Romanesti a Moldovei …. Acesta relatează existența unor revolte anti-maghiare în Moldova: „plures Olachos rebellantes” pe care „Dragu [Dragoș] filli Gyulae , fidelis Olahi nostri de Maramarusio” i-a înfrânt !
  5. Sau precum mentiona cronicarul Ioan de Târnave/(1320-1397_, duhovnicul regelui Ludovic de Anjou/(1342-1382) despre al doilea descalecat al Tarii Romanesti a Moldovei … „Bogdan voievodul românilor din Maramureș, adunând la el pe românii acelui district, a trecut în taină în țara Moldovei, care era supusă coroanei Ungariei, dar din cauza vecinătății tătarilor de mult timp părăsită de locuitori. Și cu toate că a fost combătut mai adeseori de oastea regelui însuși, totuși crescând marele număr al românilor locuitori în aceea țară, s-a dezvoltat ca stat.”

 25. Asadar ungurii ne-au mentionat permanent dupa anul venirii lor in Europa/900 AD…
  si la anul 903 AD ca locuitori in Transilvania/blasij,
  precum si la anul 1247 ca Români in Tara Româneasca/Români,
  precum si la anul 1322 ca descalecatori Români in Tara Româneasca/olahi,
  precum si la anii 1360 si 1380 ca descaectatori Români in Tara Româneasca a Moldovei/olahi …
  TOT noi ERAM, NUMITI Români, Vlahi sau Olahi, dupa LIMBA noastra cea MATERNA/limba cea Româneasca (limba PIE/3000 BC de idiom (pre)latin si de tip SATEM balcanic), limba ramasa asa (de substrat geto-dacic si de suprastrat latin) pe TARAMUL nostru nord-dunaerean dupa anii 610 AD (anii de retragere a Imperiului Bizantin devenit cel grecesc la sud de Dunare si Haemus) si pana ASTAZI !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.