Laszlo Boloni și preferatul său

Laszlo Boloni este la o vârstă trecută de șapte decenii printre cei mai remarcați tehnicieni din Ligue 1, prima divizie din fotbalul francez. Boloni a reușit sezonul trecut, după o serie de 25 de meciuri fără înfrângere, să promoveze cu FC Metz, când nimeni nu îi dădea nici o șansă. Acum, când din nou majoritatea vocilor experților vedeau echipa lui ca fiind una dintre marile candidate la retrogradare Loți, șochează din nou, aflându-se pe locul 9 după patru etape fără eșec. Cel care fusese primul candidat pe lista FRF înainte de numirea lui Edi Iordănescu la puțină vreme înainte de startul Nations League, dar nu s-a bătut palma pentru că i s-a cerut să câștige grupa din această competiție pentru a continua în preliminariile EURO 2024, continuă să urmăreasca atent fotbalul românesc și are un jucător care îi place foarte mult, dar e conștient de faptul că un club cu bugetul modest al lui Metz nu și-l poate permite niciodată. E vorba de Florinel Coman de la FCSB, poreclit Mbappe de România, pe care Loți îl vede ca având foarte multă calitate, mai ales tehnică. Boloni a vorbit despre echipa națională și despre favoritul săul la emisiunea FANATIK SUPERLIGA.

Referitor la presiunea exercitată asupra selecționerului Edi Iordănescu, septuagenarul antrenor a ținut să precizeze: Nu cumva să credeți că este altfel în alte părți. Nu știu dacă suntem balcanici sau dacă balcanismul schimbă legile actuale ale fotbalului și ale antrenorilor. Peste tot ai nevoie de rezultate.

Într-un fel sincer să fiu, faptul că de foarte mulți rămân în picioare și la un nivel bun, chiar acum în Franța foarte bun, este performanța mea cea mai mare. Să pot să lucrez timp de 25-30 de ani la un nivel bun. Am în mine niște învățăminte, niște păreri, dar să fiu ranchiunos, nu”.

„Această calificare trebuie să fie de mare folos. După câțiva ani dificili în sfârșit o rază de soare care a apărut. Acum ceea ce este important este ca această calificare să fie folosită într-un sens util.

Am auzit câteva păreri, că vezi Doamne acum de ce ne pregătim? Este foarte frumos să fii ambițios și cred că așa trebuie să te pregătești sau să te folosești de acest Campionat European, să stabilizezi și mai mult jocul și colectivul pe care contezi.

Asta înseamnă ca echipa să crească în valoare, pentru că urmează o altă competiție apoi care este de fapt competiția adevărată. Felicitări jucătorilor, antrenorilor, federației care au adus aceste rezultate, dar și publicului. Toate treburile astea sunt cele pozitive

Eu nu vreau să stric petrecerea, doar o singură idee. Atenție, pentru că am fi inconștienți să nu recunoaștem că am avut o grupă în care în mod normal cu ochii închiși trebuia să te califici. Să ajungi cel puțin pe locul 2. E o ispravă foarte frumoasă că s-a ajuns chiar pe locul 1. Nu știu dacă la tragerea la sorți vom fi la fel de norocoși. De asta spun că pentru mine obiectivul nu este să câștigi Campionatul European, pentru că acest lucru este un vis. Iar visurile nu cred că se rezolvă chiar așa de ușor.

În schimb, să te folosești pentru a fortifica și mai mult cetatea ta pe care bazezi. Cred că pentru acest lucru participarea la European poate să fie utilă. Am avut o grupă foarte ușoară. Nici dacă aveam voie să ne alegem nu puteam să avem o grupă mai ușoară.

Referitor la Florinel Coman, favoritul său pe care îl compară cu francezul Kingsley Coman

”Florinel Coman poate să facă diferența, campionatul european va fi un examen important pentru el, sigur. Cel mai bine ar fi să poți să-l cumperi înainte de european, că este mai ieftin.

”Prețul de 4-5 milioane euro cerut de FCSB nu e mare. Da, sigur. Foarte bine. Cred că este un preț normal, trebuie găsit și cumpărătorul.  Nu e mare. Nici nu poate să fie mai mult. E greu să vinzi jucători români peste această cifră, este deosebit de greu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

2 Comentarii

  1. Bölöni László, profesionist care l-a pus in scenă pe Ronaldo, conațional transilvănean și urmaș a celebrului Kovács István de la Ajax care l-a pus in scenă pe Johann Cruiff, sau a lui Jenei Imre,.. uitat la bătrânețe, iși face treaba serios și competent ca un maghiar educat.. Imi pot inchipui o echipă transilvană manageriată de Pászkányi Árpád și antrenată de Bölöni László,.. Cred că ar duce tot in europa..

  2. Ce face Ladislau Boloni , cand i se propune conducerea echipei nationale si obiectivele de atins? Refuza, calificarea la EURO 2024, spunand ca nu poate garanta acest lucru.Acum , cand Eduard Iordanescu a realizat aceasta performanta, ungurul -roman o da dupa cires. Vezi Doamne , ca lotul nu este bun, ca avem fisuri in echipa ca-i marr , ca-i carr. LA Metz a avut o conjunctura, dar in ultimul sezon va retrograda.Nu are jucatori de talia lui PSG, OM, Nantes, Lille.Cu mutra lui de filozof tot un „dintar ” ramane

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.