Lavrov denunţă ”acuzaţii nefondate” la adresa Moscovei

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a primit joi pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov, care a acuzat ţările occidentale că au făcut „acuzaţii nefondate” împotriva Moscovei şi că încearcă să „ucrainizeze” programul unei reuniuni G20, relatează AFP.

Lavrov „a explicat poziţiile Rusiei cu privire la conflictul din Ucraina”, a declarat guvernul brazilian într-un comunicat privind întâlnirea bilaterală organizată la Brasilia şi încheiată fără declaraţii pentru presă.

Preşedintele Lula a reiterat că „Brazilia continuă să fie dispusă să colaboreze la eforturile pentru pace în Ucraina”, într-un mesaj postat pe X.

Lula se opune politicii Washingtonului de izolare a Moscovei de la începutul invaziei Ucrainei în 2022, considerând că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi puterile occidentale au partea lor de responsabilitate pentru acest război.

Serghei Lavrov a participat săptămâna aceasta la o reuniune a şefilor diplomaţiei din ţările G20 în Brazilia, ţară din America Latină care deţine preşedinţia prin rotaţie a G20 în acest an.

Lavrov a declarat joi pentru presă că „unii dintre colegii noştri occidentali de la reuniunea ministerială a G20 au încercat (…) să facă acuzaţii nefondate împotriva Federaţiei Ruse şi să ‘ucrainizeze’ agenda prin orice mijloace posibile”.

„Aceste încercări nu au fost susţinute de ţările în curs de dezvoltare, de majoritatea ţărilor din Sudul global”, a asigurat el.

Tensiunile dintre Occident şi Rusia sunt intensificate de moartea în închisoare a opozantului rus Aleksei Navalnîi, state occidentale precum Statele Unite acuzându-l pe preşedintele rus Vladimir Putin că este responsabil de decesul acestuia.

Ţările occidentale „acţionează ca procurori, acuzatori, judecători şi călăi în acelaşi timp. Aceasta isterie legată de moartea lui Navalnîi a demonstrat acest lucru în mod convingător”, a spus Lavrov.

La rândul său, secretarul de stat american Antony Blinken, care a fost şi el primit în această săptămână de Lula, a declarat că „faptul că Vladimir Putin a considerat necesar să persecute, să otrăvească şi să închidă un bărbat (Aleksei Navalnîi) spune multe, nu despre forţa Rusiei sub Putin, ci despre slăbiciunea ei”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

16 Comentarii

 1. nuuuuu e posibil asa ceva! auzi, acuzatii… voi sinteti sfintii sfintilor! cei mai nevinovati si mai drepti dintre toti… psihopatii, mindria lumi!… si toti in posturi de conducere…

 2. BRICS incepe sa ia in calcul unele intelegeri militare intre tari membre. Deocamdata pentru ca este evident ca in viitor aceasta uniune mondiala autodeclarata ca economico-financiara va avea si o puternica conotatie militare. Va fi cea mai mare putere militara a lumii. Turcia si Grecia deja privesc spre BRICS iar Romania dat fiind pozitia sa geografica la Marea Neagra se poate gandi la o schimbare viitoare de succes.

 3. Malurile mălureste,
  Valurile vălurește,
  Nicio masă fără pește !
  (Congelat + creveți vietnamezi)
  Și 2-3-4 știri despre OPOZANTUL#1 al lui Putin, desigur…
  Despre Assange se mai aude ceva ?
  Da’ Snowden ce mai face ? măR😜g…

 4. Cea mai banoasa afacere pe campul de lupta pentru unii! „Canalul Telegram al politologului și prezentatorului Channel One, Ruslan Ostashko, relatează, de asemenea, despre prețul găsit pe pozițiile din bibliotecă.

  Rinichi – $ 15,000 – $ 25,000
  Ficat – 30,000 dolari
  Lumină – 50,000 dolari
  Ochii – 6,000 de dolari
  Inima – 200,000 dolari
  Picioare – 10,000 dolari
  Mâini – 2000 dolari
  Măduvă osoasă – 20,000 dolari
  Ovar – 12,000 dolari
  Penis – 8,000 dolari
  Urechi – 3,000 dolari
  Un litru de sânge costă 150 de dolari.
  Punctele de recoltare de organe sunt situate în Izyum și în satul Borovaya din regiunea Harkov. Broșura raportează, de asemenea, că punctele mobile pentru colectarea biomaterialului pot merge la militarii Forțelor Armate ale Ucrainei.

  Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1955594-nashi-boicy-nashli/

 5. @ „ROEXIT!”, 23 feb. 2024 la 9:52
  Majoritatea populimii în Rro’ nici nu știe că GARANTEAZĂ securitatea militară a Columbiei, ce e în America de Sud! …p’în N.A.T.O.! Fără să fi fost vre-odată întrebați (printr-un referendum, par igzamplu!) dacă vor Rro’ ca membră în N.A.T.O., șî mai ales fără să fi fost întrebați dacă vor să aibă statul narco-Columbia alături dă ei (fiindcă Columbia e dă zeci dă ani protejata principală a Marelui Lickurici în „curtea dîn dos” a sa dă 200 dă ani – America de Sud!).
  https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_190042.htm
  Dășpârțămîntu’ dă Stat dă la Washington, C.I.A. șî F.B.I. fack dîn 2001 ce vrea mușchii lor pă teritoriul național a’ Rro’ (s-a văzut cînd Ilici le-a dat în Bukale locațiile pentru închisorile secrete dă torturat islamiști aduși dîn Afghanistan, în drum spre Guantanamo,
  https://www.youtube.com/watch?v=AADf-8h04ng
  https://www.youtube.com/watch?v=sapMfw9GEqU
  s-a văzut cîn’ tikiata Nula’ l-a salvat dă la destituire pă „Petrov” – care, cică, „nu știa” dă închisorile secrete! – în 2012, s-a văzut în zilele trecute cîn’ șăfu’ F.B.I. a venit la Bukale cu ORDINU’ ca PeSeDeaua șî PeNeLeaua să meargă împreunate pă listele dă katindaț’ păntru euroȘparlamentare, iar slugile kowrigaru’ Çolakul șî doftoru’ dă Popotă măCiucă s-au conformat imediat, LA TIMP ȘÎ DĂ KALITATE)!
  Urmează trimiterea mioriticilor pă frontu’ dîn Donbass, păntru Jale’n’sky……[Rumburak]

 6. Gelule, te pomenești că rușii cei azi supercapitalisti nu or fi făcînd trafic cu organele morților lor! Numai ticăloșii de ucropi sînt atît de perverși încît să vîndă organe! 😂
  Parcă erau 42 (?!!) de laboratoare pentru arme biologice în sudul Ucrainei! 😂 Iar Ucraina era nazistă, spre deosebire de cinstita și hitlerista Rusie a lui Hitler Doi!
  Ție, dacă îți spune careva că ucrainienii au aripi și zboară noaptea în jurul felinarelor, ți se pare imediat că e adevărat! Și imediat urli ca o vacă că felinarele Europei sînt în pericol! 😂 😂
  Uite, ca să ai ce da mai departe, cîteva știri-beton, din surse extrasigure:
  -Zelensky nu e de fapt evreu, ci negru bantu, care a făcut un transplant de piele!
  -Ucrainienii au realizat prima bombă atomică pe bază de găinaț de cioară. Problema e că nu au destulă materie primă, căci mai toate ciorile au fugit în Rusia!
  – Pe câmpul de luptă nu sînt de fapt ucrainieni, ci bieloruși, cu Lukasenko în frunte!
  – Putin l-a dat afară pe Kadîrov, pentru că acesta i-a furat șoșonii!
  – De fapt, actualul Zelensky este fostul Putin cel adevărat, după ce a fugit de la ospiciu!
  – Biserica Ortodoxă Română a hotărît să îl canonizare pe Putin. În vederea acestui scop au fost trimiși la Moscova cîțiva mitropoliți înarmați cu lopeți. Si cu un baros, pentru cazul în care Putin nu vrea să coopereze!
  Bagă tare! 😂

 7. Cred ca Lulea asta vrea sa o ia si Brazilia pe drumul Venezuelei de unde fug oamenii in tarile din jur pentru ca mor de foame de cand capeteniile lor defileaza cu rusnacii.Ca asa se intampla cu toti care o pun cu rusnacii primitivi si latra tampenii la adresa Lumii Libere tzinand partea criminalilor invadatori rusnaci,asa cum o sfeclesc,pas cu pas,toti iresponsabilii din tarile dictatorilor pro-Macelarul Putina,asa cum sunt in cadere libera a economiei lor si Turcia si Hungaria si altii carora li se cam inchid pietzele Occidentale si fluxul de bani de acolo.Ca nu poti fi de acord cu criminalii care ataca libertatea si integritatea popoarelor si mai ales a Lumii Libere si sa mai astepti aceiasi bani si aceleasi foloase de la Occidentul care a oferit mereu,pentru intreaga lume,cea mai mare piatza si cele mai bune preturi.Chiar si China a intzeles acest fapt si cam intzelege ca daca stranuta Occidentul nitzel mai mult,poate fi lesne in pericol de recesiune si ca ii este mai bine sa isi vada de treba lor.

 8. Gelu, noi stiam ca tu esti rus si ca mai sunt cativa pe aici. Dar lumina asta de unde o recoltezi?

 9. @ CV…adica matale esti amerecan? Sau esti un fomist care tremura de frica pentru Ratia de Parizer de la NATO?….sau un simplu prostan care crede ca America va sta la curu lui 1.000 de ani ca sa il apere de rusi!!! Nu e nimeni rus p- acilea, aici sunt oameni demni sau slugoi cu muci in cap ca tine…

 10. Lula freaca lula…pai cine a izolat Rusia? S-a izolat ea singura cand a navalit in Ucraina. S-a izolat fata de lumea euro-atlantica, cu altii poate sa se asocieze cum vrea…ce ne pasa nou??

 11. @deeper, Venezuela o sa fie nimic pe laga astia pentru ca in Brazilia mare parte din populatie este la limita saraciei. Au mai cochetat ei cu socialismul asta pagubos si a iesit dezastru. La sf anilor ’80 am stat o saptamana in Belem, ultra-hiper inflatie, au denominat moneda, au trecut de la cruzeiros la cruzados, preturile se scimbau la 2-3 ore, o camasa se cumpara in 12 rate lunare. Cu BRICS-ul o sa fie o mare jegmaneala la materiile prime pentru ca mare parte din industrie este detinuta de firme occidentale care in nici un caz nu or sa-si vanda produsele in ruble sau yuani.

 12. Securistii faceti-va valizele ca sa le aveti pregatitie. Astept cu nerabdare sa puneti mana pe arme si sa-i mancati pe rusi pe paine pana n-o mai ramanea nici unul in picioare. Voi nu rusii! „Ministerul Sănătății vrea să modifice legea pentru a permite spitalelor din subordinea MApN să împiedice accesul civililor la tratament. Motivul este necesitatea rezervării paturilor de spital și ATI-urilor pentru tratarea răniților care ar rezulta din multitudinea de operațiuni militare NATO desfășurate pe teritoriul țării noastre. Totodată, ministerul va înființa asistența medicală operațională, aceasta având ca scop salvarea vieții personalului militar la declararea stării de război.”

 13. @ „diaper” 23 feb. 2024 la 11:12, „tetină” 23 feb. 2024 la 12:13
  Cea mai săracă țară din America Latină: Cuba marxistă! DE CE? …pentru că de 64 de ani e sub EMGARGO TOTAL amerloc! DE CE? …pentru că în 1960 Fidel Castro Ruz (se citește „Rus”!) A ÎNCHIS BORDELURILE ȘI CAZINOURILE Mafiei amerloce ce domină total Congresul amerloc,
  https://en.wikipedia.org/wiki/Franklin_child_prostitution_ring_allegations
  și a naționalizat proprietățile Marelui Lickurici obținute prin JAF ORDINAR de la ANEXAREA insulei în 1898. Asta a făcut ca să ai AZI imensul bordel din deșertul Nevada – „zonă defavorizată” (recunoști modelul?) – Las Vegas!
  Venezuela, cu cele mai mari rezerve de țiței din Lume, a ajuns în faliment economic. DE CE? …din cauza destabilizării sociale și politice, embargoului economic, jafului financiar, practicate agresiv de Marele Lickurici după ce țara a votat cu marxistii Chavez și Maduro.
  Prin comparație, cea mai săracă și mai slab dezvoltată țară din CAER-ul comunist, Rromînika, ACUM are trotuarele și aleile pline cu mașini de lux, nu mai poți plimba copilașul în cărucior pe trotuare, din cauza asta! Vile peste viloaie, 4 avtomobile la o famiglie de 3 persoane, bugetarii își fac concediile în Maldive, Thailanda sau Caraibe, deși cară două hîrtii în 8 ore de „muncă”! Ce produce Rro’, ca să fi ajuns la acest nivel de trai? NIMIC! Trăiește din BANII DAȚI MOKA DE AMERLOCI CA SĂ O DUCĂ BINE,
  https://media.istockphoto.com/id/464573013/photo/money-as-toilet-paper.jpg?s=612×612&w=0&k=20&c=4_zp-rA8vqJfYr0QfYvp-Rww0rdXauV0cWrnqLn4aNQ=
  ca mioriticii să poată fi trimiși curînd pe front în Ukraina, că Vașin’tonu’ ȘI-A CUMPĂRAT FRAIERII……[Rumburak]

 14. Blinken să ne povestească mai bine despre GENOCIDUL din Gaza executat de co-religionarii săi tikiați de la Tel-Aviv, și de cum a blocat el (din partea Marelui Lickurici „condus” de MARIONETA Bideu) în Consiliul de Securitate a’ O.N.U. rezoluția de CONDAMNARE a Israelului pentru CRIMELE ÎN MASĂ ASUPRA POPULAȚIEI CIVILE din Gaza……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.