Lavrov laudă acțiunile mercenarilor Wagner în Africa

Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov, aflat în vizită în Sudan, a apărat operaţiunile grupului paramilitar Wagner în Africa, „desfăşurat la cererea guvernelor” şi „contribuind la normalizarea situaţiei în regiune” în faţa ameninţării „teroriste”, relatează AFP.

Grupul privat rus este „desfăşurat la cererea directă a guvernelor”, a declarat Lavrov, citând în special „Republica Centrafricană”, ţară considerată ca fiind laboratorul grupului Wagner pe continentul african, înainte să vizeze alte ţări precum Mali şi Burkina Faso.

Acest grup paramilitar fondat în 2014, cu acţiuni criticate şi considerat de Statele Unite ca o organizaţie teroristă internaţională, s-a impus ca un actor major în conflictul din Ucraina. Mercenarii săi au fost de asemenea semnalaţi în Siria şi Libia.

Statele Unite, care încearcă de câţiva ani să zădărnicească influenţa Rusiei în Africa acuză grupul Wagner de „încălcări ale drepturilor omului şi extorcare de resurse naturale în Africa”.

Sudanul, la rândul său, neagă prezenţa grupului de securitate rus pe teritoriul său.

Vizita de 48 de ore a ministrului Lavrov în Sudan, ultima etapă a unui turneu african, după Mali şi Mauritania, face parte din dorinţa Moscovei de a-şi consolida influenţa în Africa, în timp ce occidentalii se mobilizează pentru a izola ţara de la invazia Ucrainei, în februarie 2022.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

13 Comentarii

 1. Nu cred că trebuie să fii prea okos, să constați că acolo unde intră americanul e haos și jaf,. Acolo unde intră rusul se calmează situația, și revine viața normală, cu stabilitate, fără arme..Demonstrabil..de altfel in africa și chinezul e foarte prezent..

 2. Serios? De ce ii lauda cu uciderile in africa neanarmata si neantrenata pentru razboi si nu cu ce executa in ukraina? Nu cumva e o farsa aruncata pentru cei care nu citesc informatiile cap-coada sa treaca de partea celor de la Wagner!?

 3. Americanii au dreptate. Acesta este un GRUP TERORIST, pe cand USA sunt pe de-antregul TERORISTE, nu numai un GRUP. IRAK, AFGANISTAN, LIBIA, IUGOSLAVIA, SOMALIA, ca sa enumar doar actiunile TERORISTE ale USA in ultimii 30 de ani. Ca, daca ne ducem mai departe …

 4. Respect si felicitari pentru succesul politic a lui LAVROV un adevarat patriot si diplomat

 5. Pare a fi vrajeala. Securistii astia de-si zic mai nou liberali desi neam de neamul lor a injurat PNL-ul istoric, au toate pacatele dar nu sunt prosti. O astfel de lege care oricum n-ar trece in parlament i-ar ajuta si mai mult sa pice electoral. Dupa ce ca stau rau in sondaje si in realitate, doar asta le-ar mai lipsi.

 6. Cei mai supărați sunt francezii Macroului. Au fost goniți de prin tot ex-Imperiul lor colonial, în uralele localnicilor.
  Jaful crâncen al Africii de către Occident s-a cam încheiat…?

 7. Nazistii sovietici opereaza pe toate teatrele de razboaie bolsevice ale Lumii, vorba ANTISEMITULUI/CARE URASTE EVREII humoroid din HAITELE reunite ale Securitatii ceausist-legionare rasputinizate!!! Toti Tica-losii care au acuzat STATUL SUVERAN Ucraina ca fiind unul „nazist”, indiferent ca e vorba de PROFI din Padurile Faget si Snagov sau securistoizii forumului apar acum si mai in clar ca fiind AGENTI SOVIETICI, fapt de care, de altfel, nu se jeneaza…Capitanul Legiunii core opereaza mai nou tot ca femela, Oana…
  Indiferent de identitatea de acoperire cu care se prezinta, dejectiile lor sunt identice in „spirit si litera”…

 8. Grupul de mercenari rusi mentine la putere guverne pe care cetatenii africani nu le vor. Este normal ca un criminal ca Lavrov sa-si sustina gruparea lui mercenari de criminali.
  Ca dovada a aprecierii crimelor acestui grup, criminalul de ucraineni Putina ii foloseste in Ucraina.
  Vorba ceea: criminal la criminal trage……[Rumburak-fanul kriminalului krakanat kremlinez]

 9. Culmea ipocriziei,citez din articol: SUA acuza de „incalcari ale drepturilor omului si extorcarea de resurse naturale din Africa”.Sa ne amintim ,ce au facut cateva sute de ani in Africa ,Asia,America CEntrala si de Sud si nu numai,Anglia,Franta,Portugalia,Spania,Olanda etc:Au transformat tarile in colonii,le-au jefuit (extorcat)de bogatii,au distrus civilizatii,au comis crime inimaginabile (DE UNDE CREDETI CA A VENIT ATATA BOGATIE ).Dar sa revenim si in prezent:ptr extorcarea bogatiile tarilor SUA si aliatii , aplica metode mai „soft”:schimba guverne,trimit companii care sa exploateze bogatiile(vezi si cazul coloniei Romania).

 10. Sper ca nu v-ati asteptat ca „Lavrov sa critice actiunile grupului Wagner in Africa”?:))))
  Corect era ‘Lavrov justifica actiunile ..etc” faptul ca etrecut ca le „lauda’ e comicarie !
  PS Zicala „lauda de sine nu miroase a bine „

 11. Mari proști! L-au trimis pe ăsta să adune fărâmiturile rămase de la masa altora și nici măcar pe astea n-au de dat la schimb decât ucigași. Ei care sunt în evul mediu îi cred pe africani tot acolo. Proști rău.

 12. Wagneristii=grupare criminala nazista asa cum o arata sigla lor cu Cap de Mort,asa cum aveau si trupele Cap de Mort ale nazistilor lui Hitler.Diferenta o face ca ei se autointituleaza si „Wagner”,in amintirea criminalului Hitler care si-o freca in transa pe muzica lui Wagner,asa cum o fac acum si acesti lautari wagneristi drogati ai nazistului Putina in Ucraina cand ucrainienii le dau pauza de de vodka si prafuri pe front acestor cantareti,care sunt tot mai imputinati pe acolo pentru ca si ucainienii le canta wagneristilor Toccata lui Johann
  Bach si indemnul pentru rusnacii invadatori la Fuga in Re minor din Ucraina pana sa nu li se taie Coda pe acolo.

 13. Tica-losul cernowitzean tomlin a prins din nou glas in patru variante, a patra fiind Lachi, un fel de doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE care maltrateaza istoria mai ceva ca „marii istorici” bolsevici legendati in Occident…Obsesia „colonialistilor”
  preluata din maculatura lui Marx…Daca europenii, in special spaniolii, nu descopereau Americile si nu aduceau sute de mii de tone de aur pe continent, cu ce mai finanta Stalin razboiul bolsevic civil din Spania si al doilea MACEL BOLSEVIC MONDIAL!!!Doar a carat cu VAPOARELE AURUL SPANIEI in URSS dupa 1936 pana-n 1939, aspect cunoscut de feciorul G-ralului Walter/Ernest Neulaender -Pauker-Romanovici, ma refer la Pedro…Se observa ca rasputinoizii Securitatii n-au suflat un cuvintel despre NAZISTII SOVIETICI
  ai Armatei Wagner care are cateva Corpuri de Armata INTERNATIONALISTA(a Partidului mondial=Comintern!!!) pe toate continentele!!!
  Colonialismul a capatat formele sale hidoase dupa 1848 sub influenta Confreriei marxiste care vroia sa demonstreze practic ceea ce dejectase in maculatura, „faza imperialista a capitalismului”!!!Guvernatorii din Africa si Asia/India au fost ILEGALI marxisti bolsevizati, un exemplu fiind ILEGALUL Churchill in Indii inainte de a presta criminal in orimul macel bolsevic european…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.