Lavrov: Moldova este destinată să fie următoarea victimă

Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat, joi, la reuniunea OSCE de la Skopje că Republica Moldova este „următoarea victimă a războiului hibrid declanşat de Occident împotriva Federaţiei Ruse”.

OSCE, care are 57 de membri, inclusiv SUA şi Canada, este succesoarea unei organizaţii din epoca Războiului Rece, care permitea celor două blocuri rivale să se implice în dialog. Acum, însă, este în mare parte paralizată de utilizarea continuă de către Rusia a dreptului de veto efectiv pe care îl are fiecare ţară, scrie Reuters.

Lavrov a acuzat Occidentul că distruge orice şansă de revigorare a organizaţiei, despre care a spus că se află în pragul colapsului. Vorbind la Skopje – în cadrul unei reuniuni pe care Ucraina şi unii dintre aliaţii săi au boicotat-o – Lavrov a declarat: „Nu există motive speciale de optimism în prezent. OSCE este transformată, în esenţă, într-un apendice al NATO şi al Uniunii Europene. Organizaţia, să recunoaştem, se află pe marginea prăpastiei. Se pune o întrebare simplă: are sens să facem eforturi pentru a o revitaliza?”

În plus, ministrul rus de externe a spus că Occidentul duce un „război hibrid” împotriva Rusiei şi a declarat că Uniunea Europeană a devenit un „proiect politic agresiv”. În acest context, el a menţionat Republica Moldova şi a acuzat  Occidentul că a „torpilat” planul rusesc de soluţionare a conflictului transnistrean propus în urmă cu 20 de ani, iar acum „ucide” formatul de negocieri „5+2”.

„Memorandumul Kozak, care ar fi putut rezolva în mod fiabil situaţia din Moldova acum 20 de ani, se numără, de asemenea, printre încercările zădărnicite de a rezolva problemele continentului nostru după principiile OSCE. NATO şi UE au torpilat fără menajamente documentul deja parafat de Chişinău şi Tiraspol, iar acum omoară formatul „5+2”, ultimul lucru care a mai rămas din eforturile comune pentru o reglementare transnistreană. De fapt, Moldova este destinată să fie următoarea victimă în războiul hibrid declanşat de Occident împotriva Fererației Ruse”, a declarat Serghei Lavrov, citat de NewsMaker.

După declaraţiile lui Serghei Lavrov, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Chişinău, Igor Zaharov, a reacționat.

„Încă de la începutul invaziei brutale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, în Moldova am resimţit întreg arsenalul de tentative de destabilizare pe care Rusia l-a declanşat împotriva noastră. Declaraţiile Rusiei, fie ele de astăzi sau din ocazii anterioare, se înscriu în şirul acţiunilor ostile pe care Federaţia Rusă încearcă să le implementeze faţă de ţara noastră de-a lungul ultimilor 30 de ani. Din fericire, în tot acest timp, statele partenere din occident ne-au fost alături, ajutându-ne să depăşim cu succes aceste ameninţări. Luând în calcul că ministrul Lavrov a ajuns totuşi la reuniunea ministerială OSCE, sperăm că mesajul nostru – clar şi tranşant – va fi înţeles şi de el: Republica Moldova merge, ireversibil, pe calea europeană, iar astăzi, mai mult ca niciodată, insistăm pe retragerea imediată şi necondiţionată a trupelor ruse din teritoriul nostru”, a declarat Zaharov, citat de NewsMaker.

Şi Republica Moldova participă la cea de-a 30-a reuniune anuală a Consiliului Ministerial al OSCE care se desfăşoară în perioada 29-30 noiembrie la Skopje, delegaţia fiind condusă de ministrul de externe Nicu Popescu. În cadrul unui panel de discuţii dedicat Ucrainei, desfăşurat în marja reuniunii Consiliului Ministerial al OSCE, vicepremierul Nicu Popescu a cerut din nou Federaţiei Ruse să-şi retragă trupele de pe teritoriul Republicii Moldova. Odată retrase trupele ruseşti, a subliniat şeful diplomaţiei de la Chişinău, vor fi create condiţii favorabile pentru rezolvarea „exclusiv paşnică” a conflictului transnistrean, a relatat NewsMaker.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

85 de Comentarii

 1. Are dreptate Lavrov. Adica, este adevarat ce spune el referitor la OSCE.

 2. tremura carnea pe rusi pentru Transnistria si depozitul de arme de la Cobasna,cel mai mare din Europa
  Traiasca Romania

 3. Avionul lui Serghei Lavrov avea permisiunea de a survola Bulgaria in drumul spre adunarea OSCE. Dar i s – a retras permisiunea fiindca la bord se afla si Maria Zaharova, purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe…Avionul avea voie dar Zaharova nu!!…Asta e Europa, o turma de aplaudaci amerloci stupizi.

 4. Ascultați și părerea populației din Transnistria precum și a majorității populației moldovenești și o să vedeți că Europa și Romania in mod special nu reprezintă o atracție pentru ei. Va amăgiți cu apa rece.

 5. Dupa ce vreme de 30 de ani SUA a avansat militar pana la granitele Rusiei cu Armata
  si Bazele militare…acum fac pe ofuscatii si se mira de ce s – a speriat Rusia si a reactionat dupa un somn de 30 de ani!!.

 6. Moldovenii si romanii vor fi adaugati trupelor sleite ale Ucrainei in toamna anului 2024 sau primavara lui 2025 dupa cein Ucraina sosesc avioanele F16….Alta solutie nu este….

 7. A fost o greseala strategica ca Moldova sa renunte la Buceag, in favoarea Transnistriei. O greseala enorma. Ar fi avut iesire la mare, nu ar fi avut o minoritate rusa numeroasa, iar Transnistria nu a apartinut Moldovei niciodata. Cand nu gandesti la viitor, viitorul iti da un sut in posterior

 8. Ba rusilor vedeti cat de prosti sunteti. Transnistria nu v-a folosit la nimic .Va bateti cu evvreii in Ucraina si la ce va foloseste. Mu aveti curaj sa scoateti capu.Erea nai bine sa fiiti prieteni cu romani inca de acum 30 ani si erea mult mai bine pentru voi.

 9. axon Stupid si prostovan esti tu ba troaca ruseasca. De ce nu te muti ba in Rusia daca iti pute Europa si „amerlocii” .Ai tupeu si nesimtire ca poti comenta orice. Profiti de libertatea din occident. Incuiati la minte ca tine traiesc doar pentru a ura .

 10. Avioanele F16 sunt foarte bune cu conditia sa nu traga nimeni dupa ele cu ce trebuie,asa cum a fost in toate atacurile americane de pina acum:irak,Yugoslavia, etc.In Ukraina se vor intilni cu BUK,atinge tinte la 25 km inaltime si 45 distanta.Asta-i motivul pentru care americanii au o multime de retineri si sovaieli de a trimite F16 in Ucraina
  Se fac de 💩 cacao cu F16 imediat si pi loc.

 11. Porcul asta a vorbit la pereti…toti participantii din sala au plecat cand a inceput sa-si debiteze ineptiile…Rusia se viseaza imperiu, dar va sfarsi la cosul de gunoi al istoriei..

 12. Transnistria nu a apartinut niciodata de Principatul Moldovei, Regatul Roman, R.S.Romania sau Republica Romania. Noi nu mai avem niciun litigiu teritorial cu Federatia Rusa de cand URSS s-a dizolvat. Iar Republica Moldova poate ceda Transnistria, Federatiei Ruse, si sa primeasca in schimb Sudul Basarabiei si Nordul Bucovinei, teritorii care acum apartin din nenorocire Ucrainei nu Federatiei Ruse. Domnule Lavrov numai incurcaturi ati facut in lumea asta, de aia va urasc si dusmanesc toti, in afara de mine, doar daca rezolvati problema de mai inainte cu Transnistria, macar, la schimb cu Sudul Basarabiei si sa fim cu totii sanatosi.

 13. @Lucan:nu fi copil! in URSS impartirea terenurilor intre republicile unionale se decidea la Moskova in biroul tovarasului Stalin

 14. @Lucan:nu fi copil! in URSS impartirea terenurilor intre republicile unionale se decidea la Moskova in biroul tovarasului Stalin,RSSMoldoveneasca nu a fost intrebata

 15. Ma axon, eu inteleg ca scrii din Tiraspol, dar acolo cine a adus armata ? Cumva Rusia? Si in Kaliningrad cine are baze militare ?

 16. Ce santeti asa batuti in cap ? Rusu ne spune pe fata ,probabil stie planurile ,,partenerilor strategici,,de la spioni,ca occidentul colectiv vrea sa tulbure apele in Transnistria dand vina pe rusi pentru asta.Probabil vor sa bage armata moldoveana in rahatul ucrainean sa lupte in prima linie si ,sa confiste cel mai mare depozit de armament din Europa de Est pentru al ,,oferi,,lui Zelensky sa prelungeasca razboiul cu cativa ani.Nu vad nicaieri din ce spune rusu ca ar vrea sa atace.Totul e rastalmacit.

 17. Se pare ca generalii realishti i-au propus lui Zelea sa returneze Moldovei ce este sau era al ei in schimbul Transnistriei unde sunt shi arme mult necesare lor. Este o situatzie UNICA macar de a reglementa pashnic solutzii nedrepte create de bolshevicii, multzi din ei ukrainienii de azi. Dar ce sa vezi, ca pe vremea lui Hitlerica care a tradat shi el poporul, luand decizii deasupra specialishtilor militari, s-a ajuns ca Zelea sa refuze generalii lui, mai mult, ca sa scape de ei i-a inlaturat. Probabil Lavrov shtie ca razboiul celor 2 Roze, este o competitzie hibrida cine reface primul URSS. Poate mai mult este vorba de kalul Troyan=Zelea cu care se joaca shah UE, ca tot zic ei ca vor sa atace NATO=inceputul WW3 ca pe vremea lui Stalin, asta in conditziile cand > 2 ani nu au cucerit Ukraina, de…, cam suspecta logica slavilor care candva se declarau fratzi. Mai este faptul ca dupa iarna asta ce va fi grea, natziunile din imperiul Ukrainian nu vor mai rabda conducerea khazara, care nu respecta pe creshtini.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Scenariul de mai sus este valabil shi pentru imperiul khazarului Putin. Paktul Hitler-Stalin trebuie anulat!!!

 18. Nu știu cum se face dar în istorie în toate războaiele au participat și românii cu voie sau fara de voie. Dacă se prăbușește un avion în Noua Zeelandă printre pasageri se găsește și un roman. O țară dezbinată și plina de nomazi! Bag sama că, unirea au făcut-o străinii și nu poporul! Care popor,cel unit de fasolea cu ciolan?

 19. Evident ne este !
  Planetei Mer🌈, întregului Sistem paraSolar, ba chiar și Căii Laptelui DegreZat (1.5%).
  Degeaba se agită trolacii Urcaci crăcănați pe la Mariupol, zSoledar & BahmutZ.
  Oameni buni, eu vă tot spun da’ voi nu vreți să mă credeți:
  Tocătorul de la Avdiivka are nevoie de MATERIE PRIMĂ, că Urcacii sunt pe terminate, buey !
  Oaia Sandu va MUTA DECISIV, livrănd la greu Moldoveni PROASPEȚI.
  PăZea, măRog, PĂzEA !😜

 20. @ Ion @ Ma ioane,da-mi o adresa sa-ti trimit miine live din Kaliningred niste imagini din benzinarii cu 60 ruble (2,80 lei) motorina si 52-58 ruble benzinele,ca la ei vad ca sunt doua:de 90 si 92 octani.In ce privesc „bazele militare” nu te inteleg.Nu-i teritoriul lor,ma pocitanie @!ma tigane!

 21. @ piticul cracanat….Azi si chinezii si rusii spun ce vor pe Internet…In Rusia blogherii rusi scriu ce vor si sunt luati ca surse de informatii de Media occidentala….Singurul loc unde este azi cenzura este in Europa lu NATO…Vezi media din RO.

 22. Lavrov greseste : R. Moldova nu VA FI urmatoarea victima a UE-Soros: ea ESTE deja. Soros e deja la Chisinau, prin dictatoarea corupta si semidocta din palatul prezidential si clica.

 23. TOATE organizatiile internationale -unicef,de exemplu-
  nu sunt altceva decat avatare ale imperialismului si neo-colonialismului bolshevic!

  „unicef” era favorita securoimii ceaushiste,fara indioala:lupta pt. „drepturile copilului” cica era mai „nobila” chiar decat lupta pt. „drepturile omului”…unesco aia cu „patrimoniul mondial”? haouileooooo!
  -uefa?
  -uefa,”comitetul olimpic international”,evident!

 24. Incercati sa va atingeti de Moldova si o sa vedeti ce cred si ce.s capabili sa fac romanii pantru asta.

 25. De ce ar fi „victimă ” ?? Doar de faci alegeri cinstite, democratice clar câștigă prorusii, nu proeuropenii. E vizibil. Despre referendum să nu mai povestim..Nici Romania fudulă nu îndrăznește..

 26. Cine crede ca aducand Armate si Baze militare de peste Ocean in Romania, ca sa dea peste bot Rusiei, provocand adversitatea Rusiei, este un dobitoc…Un roman normal la cap se bazeaza pe poporul sau si incheie Tratate cu vecinii in interes reciproc…Orice imbecil pricepe ca daca nu o ameninti cu NATO, Rusia nu iti cere nimic. …Schizofrenia a inceput in Romania in 1883 cand Monarhia germana baga Romania in Tripla Alianta ca adversar al Rusiei…Solutia s – a dovedit catastrofala la 1916 cand Monarhia voia sa luptam alaturi de Germania…Spre norocul romanilor Rusia a bagat Romania in Antanta peste vointa lui Ferdinand….Asta a adus Transilvania la Romania in 1919…..In 1940 Romania greseste a dous oara, aliindu – se cu Germania nazista…Pierde Razboiul cu Rusia si e obligata sa suporte consecintele prostiei clasei lor politice si intelectuale….Schizofrenia se repeta dupa 1990 cand Romania se lasa inglobata in NATO tot pentru a lovi Rusia…Consecinta imediata a fost adversitatea exploziva cu Rusia si Razboiul din Ucraina, razboi intre NATO si Rusia….Care se va termina cu victoria meritata si morala a Rusiei….Zic meritata si morala pentruca SUA a navalit cu Armata peste Rusia…Nu invers, cum zice narativa oficiala mincinoasa a NATO….Toate erorile si porcariile Politice sunt suportate de romanii amarati, ei lupta si mor pe front pentru ca Samsarii sa adune milioane….Cand vad Savantii istoricu romani la TV laudand prostiile pe care le – am enumerat mai sus…mi se scarbeste de pupincurismul romanesc nascut din lacomie, incapacitate fudula.

 27. „Moldova este destinată să fie următoarea victimă”

  Este a doua oara cand v-o spune Lavrov, dar rusofobia va face sa nu intrebati cum. N-ati reactionat nici in 1939 cand erati aliati cu nazistii, nu veti reactiona nici acum cand sunteti parteneri cu americanii. Basarabia din cadrul R.Moldova va fi donata Ukrainei de catre americani in locul Crimeea, pentru a semna pacea cu rusii. Astfel se reintregeste toata Basarabia sub steag ukrain si americanii primesc o baza militara la marea Neagra si la gurile Dunarii cu legatura pe uscat. Rusofobia v-a luat mintile. Continuati „somnul cel de moarte” !

 28. @con:ai dreptate,va fi un schimb teritorial,functie si de evolutia razboiului in urmatorii ani;frontierele naturale sunt mai sigure

 29. axon Tu nu ai prins ideea si il citez pe Putin ” in Rusia nu este interzis sa spui ce vrei,dar iti asumi consecintele” Adica spunatorii din Rusia invata sa zboare de la etaj,invata sa bea ceaiul potrivit sau sa se sinucida. Ba ,ne lasi?

 30. Govorit VODKA!
  Auzi lepr0zit@te: Cine a declansat razboiul, ma Javrovule? Occidentul, sau Putinantropul Antropoid al tau?
  Cine a intrat cu trupe in Ucraina? Occidentul sau muscalii tai, fraieriti de pitikania de la KLremlin, ca vor lupta impotriva nazistilor?
  Vodkarii Putinantropului au impresia ca toti suntem prosti ca si muscalii lui.

 31. @piticul cracanat…Bre, in Rusia toata lumea urla, toata lumea critica si sa sfaturi, Comunistii rusi asteapta greseala lui Putin…Cretinismul cu aruncatul de la etaj e o golaneala rumuneasca de doi lei…Cracanatule, desi se afla in Razboi, Rusia pare mai democrata decat Romania…Romania e o Colonie ocupata militar de SUA si economic de UE….Rusia este tara Suverana.

 32. Deocamdată trebuie calmat iureşul cu arabii. Şi până va fi calmat acest iureş vor fi alegeri în America. Şi dacă americanii vor înţelege că Întâiul American nu poate fi un moş care chişă pampersu’ sau cine ştie ce afro-american soroşisto-comunist, atunci vom mai vorbi despre cine peste cine a năvălit ….. ruşii peste americani sau americanii peste ruşi.

 33. @Lucan
  Dar cine i-a întrebat vreodată? Iar în Bugeac poate or fi 5% care mai înțeleg limba română. Iar conducerea URSS a avut grijă ca economic (industrie, dar mai ales energie) Moldova sa fie o anexa a Transnistriei. Cu struguri și vin (mai puțin coniac, e tot acolo) nu scapi de saracie

 34. În Republica Moldova aprox. 40% din populație dorește REUNIFICAREA CU PATRIA-MAMĂ, ROMÂNIA. Când procentul va ajunge la 50%, se va organiza un Referendum urmat de o decizie a Parlamentului de Reunificare cu România. Scurt.
  România Mare va aduce în Basarabia forțe NATO suficiente ca să cadă plombele din gura oricui de la Moscova când va mai pronunța cuvântul românesc sfânt, „Moldova”.
  Calmucul Lavrov simte că se apropie funia de par pentru căcănăria lor sovietică făcută în Basarabia, prin rapt teritorial, război mondial și genocid anti-românesc, pe care românii o vor curăța până la ultima cuantă de energie.
  Personal mă voi înrola să lupt contra rușilor în Basarabia dacă vor ataca noua Românie Mare și implicit, NATO. Dacă Rusia va invada mâine statul de carton Rep. Moldova, vom sta și ne vom uita de la gard. Nu vom putea face nimic, și nu ne vom băga între palma lui Dumnezeu și prostimea moldovenistă din Basarabia, giranții statalității acestui stat artificial, creat prin război de cucerire de sovietici.

 35. Ce spune LAVROV ar fi valabil daca VESTUL impune diminuarea democratiei si o FASCIST-izare a politicului

  Pana MAIA SANDU interzice insa partide politice de la un VOT democratic …si eventual prin NUMAR de la viata politica
  nu cred in vorbele lui LAVROV !
  Altceva ar fi daca si in MOLDOVA ca si-n UKRAINA se interzic partide politice nu pe seama lipsei de voturi la alegeri ci se intrezie POPULATIEI de-asi manisfesta democartic dreptul de-a alege PARTIE care nu plac FUNCTIONARIMII GUVERNAMENTALE !

  Deci …inca e speranta in MOLDOVA („democrata” care crede intr-o „lume bazata pe reguli”)

  Mishteaux spune ca reducerea „democratiei” e o dovada ca democratia POPUALR-VOTANTA (vezi USA-TRUMP-BIDEN) devine
  ne-atragtoare celor care-o propaga si FINANTEAZA !
  SPRE CE NE INDREAPTA „EI” si nu ne lasa sa ne alegem democratic chiar si mcontra „lor” ? MDA !
  Istoria se repeta ! POGROAMELE se repeta ! IN TIMP !
  SHALOM !

 36. Probabil Biden a cerul să îl întâlnească pe Xi acum ca sa se asigure ca nu va ataca Taiwanul ca sa mâna liberă în Europa și Palestina. Circula întrebarea, de ce SUA are dreptul să înconjoare Rusia cu trupe NATO și Rusia nu are dreptul să aibă trupe în Cuba. Evident, voi fi invitat (politicos) sa ma mut în Rusia chiar dacă Secretarul apărării de la americani a declarat ca scopul lor este să slăbească Rusia cat mai mult posibil. Revenind la declarația lui Lavrov, pare să semene cu un avertisment ca Rusia se luptă pentru supraviețuirea sa, cum Putin o tot repeta pentru cine vrea să îl asculte, și nu este dispusă să se lase dezmembrată. Citind comentariile, mă bucur să constat ca mai sunt participanți care se țin la curent cu evenimentele.

 37. @Lucan
  @Con
  Probabil că ați făcut orele de istorie în WC-ul școlii fumând chiștoace. Moldova nu a renunțat vreodată la Bugeac. Bugeacul ca tot restul Basarabiei au fost luate de URSS prin amenințare cu războiul, urmată război mondial, DE LA ROMÂNIA, în 1940-1944, după ce au omorât sau schilodit 3/4 din Armata Română pe front, aproape 1 milion de soldați români. Moral, Ucraina nu poate da ceva la schimb Moldovei ca reparație pentru Transnistria, deoarece Bucovina de Nord și Bugeacul, azi teritorii ale Ucrainei grație deciziilor „inteligente” ale URSS, sunt luate de sovietici DE LA ROMÂNIA, în 1940-1944, nu de la Moldova. Practic, de ce ar da ceva Ucraina statului de carton, non-NATO, Republica Moldova, ca să le ia rușii în secunda doi? România Mare este cea care ar putea da Transnistria Ucrainei, la schimb cu zona și orașul Cernăuți.

 38. @conul: Ucraina nu e stat? Moldova nu e stat? Romania nu e stat? Ce il freaca pe Lavrov unde isi pune lumea armament?

 39. @Ioan Vasile
  Da, da, Rusia vrea „să se lupte pentru supraviețuirea sa” în Moldova de est, în moșiile multi-seculare ale lui Ștefan cel Mare și Sfânt și ale dinastiei de România a lui Ferdinand I Întregitorul și a lui Mihai I cel Drept. În casa românului. În aria etnogenetică a poporului român bi-milenar, urmașii direcți ai primei Rome. Ai o gândire beton, tată, Einstein era prost bâtă pe lângă tine.

 40. @Alcibiade, bine spus. Romania putea lua teritoriile istorice de la Ucraina daca juca tare si nu intra in razboi acum IMPOTRIVA RUSIEI.Rusia isi lua partea (si o va lua curand)rupand o halca mare din Ucraina, ce ii asigura un tampon de securitate, o fasie de neutralitate intre ea si NATO. Romania trebuia sa trimita 2-3 batalioane la Cernauti. Ne luam o bucata din Ucraina

 41. @Saul ,GENIULE ISTORIC AL COMBINATIILOR ,mai ai frati tot atat de ,,culti si intelighe3nti ca tine,, ?
  -INTRE 1940-1944 GENIULE ,Basarabia si toata Transnistria ,au fost incorporate la Romania !
  -ne spui ,,geniule,, ce cautau dincolo de Nistru acei militari romani ? Eliberau Basarabia de pe Don si Volga cumva ?
  0geniule ,in Conferinta della PARIS 1947,I S-AU ATRIBUIT UKROPIEI ,admisa separat de URSS,ca parte cobeligeranta ,TERITORII DE LA rOMANIA, UNGARIA ,CEHOSLOVACIA,POLONIA ,BELARUS,ETC.de catre SUA,ANGLIA,URSS,!
  Atunci ukropia a cerut toata basarabia ,bukovina si dobrogea . Capisci geniule ???
  ,,GENIULE MILITAR,, romanika nu va aduce niciodata trupe NATO in moldova ,fara sa fie rezbel ca in ukropia nazista !
  Rusia se pisa pe NATO ,FARA SUA ,iar daca aceasta ar apare pe teren se distruge planeta ! NUCLEAR ,,geniule,, !
  ,,Geniule,,n-ar fi mai bine sa te ocupi de football,ca acolo sunt permise tot felul de bazaconii ,ca cele din bostanul tau !

 42. @Saul ,geniu neinteles
  ,, Mihai I cel Drept. În casa românului. În aria etnogenetică a poporului român bi-milenar, urmașii direcți ai primei Rome. Ai o gândire beton, tată, Einstein era prost bâtă pe lângă tine,,.
  Ha,ha,ha ,auzi ,,popor bimilenar,urmasi directi ai primei Rome,, -prostul daca nu-i fudul ,nu e prost destul -!
  Ia spune-ne ,,geniule,, care erau hotarele Romaniei in anul 777 ? dar demonstrat clar cu harti swi cu numele conducatorului lui de atunci,de la nistru pan la tisa ?
  Cum sa fie al primei Rome ,geniule –AB URBE CONDITA– 673 i,hr .boule cand romanii au ocupat DACIA abia dupa anul 100 ?

 43. @Alcibiade.Braila:

  Faci de rusine Braila. Moldova a stapinit, totusi temporar, dincolo de Nistru pina la Bug, pe timpul lui Duca. Pina la venirea rusilor, populatia romana era majoritara acolo.

 44. Singurul lucru cert este că arsenalul rusesc din Transnistria constituie un pericol extrem de mare pentru Moldova și Ucraina, și trebuie recuperat de la ruși, mai înainte ca aceștia să poată face joncțiunea prin Bugeac.
  Sper că armatele celor doua state s-au înțeles deja asupra împărțirii acestui arsenal, și ca o vor face înainte ca trupele rusești să înceapă o ofensivă în sud-vest. Lipsite de acest arsenal și de susținerea liderilor locali prorusi, rușii vor fi nevoiți să se retragă definitiv din sudul Ucrainei.
  Deci jocul cel Mare se joacă in Transnistria, nu în Crimeea sau Donbass. De aceea Lavrov este atât de preocupat de atitudinea Moldovei: acest arsenal a fost implantat acolo în mod ilegal, și poate fi oricând atacat, în mod legal. Transnistria este doar o colonie rusească deținută în mod samavolnic, iar ” conducerea” acesteia este un soi de gang de mafioți bolșevici incapabili să dezvolte zona.
  Probabil Lavrov are informații despre iminența unui atac asupra depozitului, și face tot osibilul să întârzie atacul, până ce armata rusă va fi stăpână pe regiune.

 45. N-ai citit negru-pe-alb de la straniu-misterisul MISHTEAUX
  ca rusii NU SE VOR LASA pana ce
  VOR CUCERII SI INTGRA in RUSSIA ODESSA si intreg litoralul ukran !
  Facand Marea Neagra cu adevarat LAC RUSNAC ! 😛 😐

  FI pe faza ca subterna se zvoneste ca evreii o pun de-aun atac biologic-VIRAL la adressa gazanilor !
  (Indiciu …v-a incepe in corturile celor din GAZA fara spitale cu un VIRUS crescut in laboratoarele ukrane !
  Nici nu-mi vine sa macar aluzii fac la ce … mad ! oricum TRUMP-POTUS si cu lovituri sub centutra …pentru vezi „DOMINO” si „democratii” au fost „a-morali” )
  PS: TRUMP n-ar fi fost suparat azi pe Byby daca BYBY nu 🙁 devenea non-respectuaos dupa ce TRUMP a fost furat la vot de bidenistii perdanti azi … nu doar in Ukraina $$$ ci si-n CHINA – IRAN-ARABIA_SAUDITA 🙁

  ADIO DOLLAR ! Adio porcului de hartie verde ❤️❤️❤️ ! I-a venit vremea cum i-a fost venita LIREI STERLINE
  si …geogarfic prea apropae 😉 de LONDON-CITY 😉 😉 😉 …”bruxelles”-ului FUNCTIONARESC anti european !
  Vrema perfidiei ALBIONULUI … 🙁 TRECE ! 🙁
  Istoria nu sta in STATUS QUO-uri muuult ! Moderniatea accelereaza CICLICITATEA ….ideologiilor 😛 !

  PUP !

 46. GRIPA !
  ?

  (mai incet cu prophetiile verificabile ! da-o dinnou pe „generalitati” o vreme ! bati la ochi ! 🙁 ANOSTULE ! MAGA !)

 47. @Mishteaux: Ești tare incoerent! Nu vad însă cum i-a venit vremea dolarului, și cu atât mai puțin a lirei sterline, care rămân doua voite extrem se puternice, în vreme ce rubla, rupia și yuanul au pierdut foarte mult!
  Iar visele lui Putin, cu lacul rusesc al Mării Negre este doar o utopie, în condițiile în care Rusia a tocat tot aurul din rezerva națională și nu are acces la tehnologii de luptă adevărate!

 48. @Unul cu ceva creier
  acum vad:
  -Tu ai ceva creier … DAR ! … n-ai destul ! 🙁 🙁 🙁

 49. „Unul cu ceva creier spune:
  01 DEC. 2023 LA 20:31
  @Mishteaux: Ești tare incoerent! … ”
  _______________
  TE ASIGUR ca post-factual cu „mintea de pe urma” n-o sa ma mai consideri 🙁 incoerent deloc-deloc 🙁 ! Mereu stiu ce spun desi n-o spun cum as vrea 🙁 ! De ce crezi ca „prophetiile” din DELPHI au parut incoerente ca mai apoi POST-FACTUAL sa fie mai clare decat REALITATEA , post-factual deja intamplata ! 🙁 -> 🙁 (kabbalistii ar trebui sa intelega ce spun …adeptii la fel 🙁 ! )
  Pana ma intelegi = pana POST-FACTUAl ia de gluma si de ridicol tot ce spun , tie-permis sa razi in hohote de zisele mele !
  Retroactiv EXISTENTA te va obliga sa-ti schimbi paradigma rationala !
  CREDO QUIA QBSURDUM ! 😐 Fi sigur de asta !
  Nu esti IQ-dotat destul ca sa „ma” intelegi de-pe-acum … stiu asta, repet asta[=”mintea de pe urma!”] !

 50. @Unul cu ceva creier
  cateodata printre verzi si uscate las constient de ce fac
  o amprenta misti-STRANIU-propheti ca sa sa arat ca „prophetismul” meu nu e ceva de balci !

  Mediteaza nu pe thema „investitorii galbeni”+”4 februarie” + BALONUL (lui Xi care-l acum ingroapa bancar pe BIDEN=
  ci mediteaza cum putea cineva, UN OARECARE, NON-INITIAT, NOVICE, face post-factual
  strania „ALUZIE” referitoare la PUNCTUAL:

  „nu tot ce zboara se …”

  PS: De ce va repet ce-am zis ? 🙁 Pentru ca nu am incredere ca ma intelegeti nici pre- si nici post-PROPHETIC !
  „Mi-e frica de … POGROAME!” … mi-a data siguranta ca „n-am cu cine” ! 🙁
  fara un IQ>145 n-ai cum ma intelege din timp … UTIL ! E clar ! MDA !

 51. mishteaux spune:
  02 dec. 2023 la 2:49

  @Unul cu ceva creier

  MEY ,DE CE NU-L INTELEGI PE OM ? A TAIAT SI EL PORCUL SI LE ARATA TUTUROR INTR-O FARFURIE -,,uitati-va, ca am ceva creier,, !

 52. rusnacul a trecut de la amenintarile fatise la adresa rep. Moldova din primavara lui 2022, cand nu-i asa, luau Kievul in trei zile (Chisinaul era urmatorul pe lista), la pozitia ghiocelului de acum.. vaaai , Rusia, eterna victima a imperialistilor / LGBT-istilor/ Sorosistilor din Occident, razboiul hibrid… bla. bla. bla
  niciodata imperiul rus, fie ca s-a numit tarist, URSS sau federatie rusa nu a fost in stare sa ofere altceva decat legea pumnului si saracie proprilor cetateni. de aia fug aia din Rusa ca de dracul. nu mai zic de tarisoarele care au profitat de conjuctura istorica favorabila si au evadata din lagar. Estonia, Letonia, Lituania, Moldova. si.. surprize surprize, nici aia din -stanurile Asiei Centrale nu il mai vor pe Putin in apropiere.

 53. @javrov spune:
  02 dec. 2023 la 9:47

  javrov _ biata javra tembela !

 54. @Saul ,geniu neinteles
  ,, dupa lupte SECULARE care au durat aproape 30 de ani…,, — CATAVENCU dixit
  ,,…. Moldova de est, în moșiile multi-seculare ale lui Ștefan cel Mare și Sfânt …..,,! Genialul Saul dixit
  ha ,ha,ha, !!! care mosii multi-seculare, ca a domnit intre 1457 -1504 !!!!!cate secole sunt in aceasta perioada,geniule ???
  CATAVENCU redivivus !!! CARAGIALE E CU NOI !

 55. Se pare că Lavrov simte amenințată Transnistria de către ucrainieni, care sînt dispuși să îi ajute pe moldoveni să o recupereze și să împartă cu ei arsenalul de acolo! Trebuiau ucrainienii să atace de mult Transnistria, dar faptul ca este un teritoriu -totuși încă!- moldovenesc face dificilă o intervenție directă acolo. Deci vor trebui să aștepte ca Moldova să atace direct acea cangrenă separatistă și abea apoi sa o ajute. Lavrov știe că, fără sprijinul Armatei a XIV-a este imposibil să se pună mîna pe Moldova și să se cucerească integral Ucraina, fie și la nivel politic! Deci, pregătește diplomatic lumea pentru a accepta viitoarele atacuri asupra Moldovei.
  Partea nasoală, pentru ruși, este că venirea unor zăpezi abundente va face inoperationale cîmpurile de mine antipersonal, iar ucranii, ajutați de noua tehnica de luptă primită, vor putea trece peste acestea, inclusiv cu vehicule ușoare, și pot pune pe goană cotropitorii cei isteți! 😂
  Dintr-o dată, frontul câte era penetrării doar în anumite porțiuni ușor de apărat, devine imens și foarte ușor de penetrat! Dacă kievenii vor ști să utilizeze acest atu climatic, soarta războiului Ratatului se va schimba pînă în primăvară!

 56. Vine IARNA 🙂 …si-n UKRAINA si-n corturile in care traiesc harapii palestinieni fara SPITALE
  si-n rezervele de GAZ si OIL din UE
  si-n banci 🙁 ! 🙁

  „NINGE PE FED!” 🙁

 57. Mishteaux, te omoooor!!! Rublele mele nu sint primite nici macar ca sa fac plinul la LUKOIL! Si aia cer macar lei moldovenesti, daca nu lei romanesti sau bulgaresti!
  Ce dreacu’ linge pe FED, ca mai rau linge Putin dolarii pe care ii tzinea sub saltea, nenorocitul! Sper sa crape in urmatoarea saptamina, cu toate sosiile lui jegoase ,cu tot, si cu toti idiotzii care l-au crezut! VREAU DOLARII INAPOI!!
  Pe viitor, cind mai visatzi noaptea ca se duce dolarul sau lira dracului, bagatzi-va capetele voarte seci in veceu si tragetzi apa! Nu mai prostitzi oamenii sa se ia dupa delirurile voastre!
  Sta-v-ar rublele intzepenitew in git, sa va stea!

 58. De ce cerzi ca intrebam „retoric” ca nebunul … 😛 😀 :
  – Si MOSSAD-ul nu stia 😛 ?
  Ai citit articolul din NYT … hahaha … stiau de-un an ! 😛
  DE ai zic … iubesc evreii buni , dispretuiesc evreii rai !
  … cateeee ti-as putea spune, urmand sigur ! 🙁

  SHALOM !

 59. Cu tot articolul din NYT ramane o nelamurire pe care , din cauza giganticului tau IQ>145 [I❤️you!]
  cred c-o poti rezolva (eventual n-o vei face publica lamurirea)

  – De ce n-a intervenit armata israeliana decat SUSPECT de tarziu si … mai grav (ce-i cu „planul” zidurile Ierihonului si …cei 300 ai lui Ghideon 😉 pomenti candva intr-un pre.comentariu demult uitat si greu de gasit in ARHIVA COTIDIANULUI, aceaswta fitzuica dezinvolta care te … suporta ?
  😐
  [Mi-e frica de … POGROAME ! DA ! Insa de ce FASE FLAG si „nu muscati MOMEALA!” ? 😛 ] Esti mai straniu decat chiar pari , nu mediocrilor ! Razboi BIOLOGICA in GAZA , curand ? 🙁 G E N O C I D ?]

 60. Tu poate ai ruble neconvertibile de la piata de ukrani din Obor
  sau ai cumparat ruble pe forinti la bulgari !
  Dupa cum plangi capul te duce ?

  I-a zi ce marfa 😛 ai dat de-ai prmit ruble ? 😀 [Fa-ti vaccin de gripa ca … vine una din Gaza curand 😉 ! 🙁 ]

 61. STRANIU ! Se stia inca de pe atunci ca v-a urma un GENOCID ?
  NASOL ar fi daca „cumva” de -subteran vor iesi dovezi in 2024 cum ca …

  Nu cred in propheti inspirati SUPRA-NATURAL, pote IQ-ul tau a generat post-logiferat rationa ce scriai inca din „7 octombrie” prin
  🙁 numele 🙁 unui 🙁 EXCOMUNICAT EVREU ! 😐 baniua cineva 😉 inca din 7 octombrie ca va chiar 😉 urma un GENOCID :

  „„Spinoza the 13-th spune:
  07 OCT. 2023 LA 19:07
  NU cred ca Netanyahu se va avanta intr-un GENOCID anti-palestinain acum ca-i in CRIZAN POLITICA si crede ca :
  v-a fi scutit-motivat de orice EXAGERARE, prin atacul „neprovocat?” al terroristilor palestinieni … ?
  Sau , o va face ? Cu premeditare ?
  DE CE ACUM ? TPTUSI ! Si de ce nu anti-cipa moSSad-ul tot tambalaul daca nu e … spontan la palestinieni ? MDA !
  IQ=?
  SHALOM !”
  _________
  „NINGE PE FED!” 🙁

 62. SINCER !
  Stiai de raportul publicat de NYT inca inainte de-a …
  (asa pare ! ai niste barfe foarte stranii unui … novice narcis-cotidian ! = razboi hybrid ? cui ? 😐 )

 63. „Si de ce nu anti-cipa moSSad-ul tot tambalaul daca nu e … spontan la palestinieni ? MDA !”

  Acum inteleg cu mintea de pe urma … dupa articolul din NYT n-avea cum fi „spontan” la palestinieni
  „se stia !” insa scuza e ca nu se credea ca HAMAS poate face ce era in „ZIDUL IERIHONULUI”

  PS: Consulti si moSSad-ul nu doar marie servicii ale lumii [inclusiv ala chinezesc : Xi ti-e inca recunoscator ! Q]
  Esti straniu-misterios mult mai strashnik in predictii … pre-intelese c-un IQ>145 sau post-intelese cu „mintea de pe urma” , macar de unii ! 😛
  Multi vad 😀 putini te-nteleg ! 🙁

 64. 😎 Unde era Rusia azi daca nu pierdea (temporar) razboiul ukran ? 😎
  INTREB PE BUNE ! SI ! INTREB DOAR PE CEI CU IQ>145 !

  (dupa TOATE CELE …STRATEGIC nu TACTIC … intamplate politic IN LUME pana azi TAMAN din cauza ca RUSIA n-a castigat LOCAL iute razboiul ukran … n-a castigat, efectiv, RUSSIA GLOBAL ? Intelegeti acum cu mintea de pe urma prophetia:
  ” PUTIN pierde LOCAL pentru a castiga GLOBAL ” si nu doar atat … 🙁 straniu PUTIN a invins prin colateralitati (una-i „frica de …POGROAME” ) … partidul „democrat” ! MAGA !
  „”Concurentul concurentului meu e aliatul meu !””

  PS: … acum … inspirati adanc ! Cum era daca aveau si altii analisti prophetici de efectivitatea STATISTIC deja demonstrat a lui mishteaux 😉 😉 😉 !

  Aparentele 😀 inseala !

 65. „stia …mossadul ? 🥲🥲🥲 spune:
  09 OCT. 2023 LA 12:38
  „Obs spune:
  09 OCT. 2023 LA 7:29
  Greu de inteles cum se face ca Israelul ultradotat si informat, a fost surprins de aceste atacuri atat din aer, cat si de pe mare sau terestru ?! Sunt cam multe care nu se leaga.”

  Nu ti-s stranii acum …avertismentele PARCA FARA ROST si chiar NE-LA-LOVUL lor relativ la:
  – ” MI-e frica de POGROAME!” ale misterios anostului mishteaux ?
  (sau …crezi si tu ca @trolul prost …ca mishteaux NU stie ce spune ?)
  Daca ai IQ-ul de-a-i citi printre randuri zisele vei vedea daca avertismentele lui 1/1000 gratuite sunt sau nu real-prophetice
  ! Chiar te rog sa zici daca-s mai multe variante de pre-predictii si MISHTEAUX face precum prophetii falsi … multe ipotze din timp pentru a alege ulterior ce-i pasa !
  Analizeara statistic pre-predictiile lui MISHTEAUX ca sa vezi …omul e nebun 😀 sau are un STRANIU acces
  direct in SURSA PRIMARA !
  [i-a in calcul si alte predictii precum „investitorii chinezi”, „ochii pe butelie”-norveg, Seymour Hersh, evreu ca si el …
  nereusita pentru ca tradare in Bielorusia si …suparara lui Xi dupa ce-a primit acetele reltiv la rasturanarea lui ! 😀 ]
  E mishteaux special ? (daca nu e de ce ca „Dr Q” stia ca Turcia va cumpara …S400 si ca Erdogan va fi salvat de la moarte
  prin „scara lui Iacov” 😉 … ‘s stranii ante-„ghicelile” lui ?🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
  Atentie la TURCIA va intra in razboi alturi de Arabia Saudita … 🙁
  Imi vine sa urluuuu … daca as putea sa va spun mai mult de 1/1000 mi-as usura constiinta …NU POT ! Trebui sa tine pentru noi …mizeriile pre-programate ! LUMEA n-a fost, nu e si nu va fi niciodata cum pare superficial ! 🙁
  AUD ?”
  🤔🤣🍥😒 -> as fi curios ce sti 1000/1000 daca si 1/1000 e mega-straniu ! 🙁 😐 🙁

 66. Daca tu, post-factual evident => stiai si celebrata CIA nu stia 🙁 … ce se va intampla in „18 octombrie”[=BIDEN va merge deageaba in ISRAEL 😀 !] ATUNI te cred ca-l pui si doiar din dorinta ta POTUS dinnou pe TRUMP ! ❤️
  MAGA ! 😀

  „@Piotr Axonovici Iapandrum spune:
  09 OCT. 2023 LA 12:51
  Mossad-ul nu doar ca i-a copto lui Byby ci a si acceptat planul yankeu cand a fost apasat la D.C. „butonul” 😉
  Mai multe nu spun pentu ca in desfasurare (vezi 18 octombrie, Turcia)
  Cand e gata va explic , partial-indestulator. CE-SI-CUM !
  „mi-e frica de …POGROAME !” 🙂
  SHALOM!
  [ma-ntristeaza ca unii nu vad nici cu minte de pe urma … adevarul relevat faptic ! 🙁 ]
  MOSSAD-ulil SINCER vrea dat jos pe Byby …inca de ni buni ! DE data asta a adunat date despre … el ! 🙁
  BND-eaua nu stie 😀 insa ce … ! 😉!”

  Fantastic cum s-a jucat (republican) roacada din OM si cum „sfetnicii” lui Robinette n-au ante-stiut
  ca-n „18 octombrie” Biden va merge deageaba … perdant de facto 😀 !

  Esti muuult mai straniu decat pari daca (macar post-factual 😉 ) explici … ca explicat prostilor pe vrema „celuilalt ORACOL” din DELPHI … ce si cum !

  Mirare la cate prostii si decizii gresite … ca n-au si ei „prooroci” ca tine (1000/1000) !
  PUP ! SHALOM !

  [PS: esti extraordinar de logic si coherent in ce … pueril comunci ! Asta e straniu ! ]

 67. Cum din 60 de comentatori nu intelege unul ce spune Lavrov ? Dormiti linistiti, soarta lucreaza pentru voi, vorba filosofului Van Ghelie: soarta este hotarata de destin !

 68. @Dan Doran
  Genialule strateg ,transmite-i lui Zulenki pe Fese-Buci toate strategiile tale ! Poate te ia coordonator militar in locul lui Zalujnii .Nu trebuia sa publici aici la COTIDIANUL strategia ta geniala ,s-o citeasca toata lumea !
  Totus, ai noroc ca rusii cei rai,nu stiu rromane…!!!

 69. @Dan Doran

  Fi atent la atacul biologic (O tulpina de GRIPA, nu AVIARA, nu PORCINA, insa in GAZA) al evreilor
  genocidar la adresa palestiniienilor in corturi si premeditat, IN IARNA, lasati in corturi in GAZA !
  Si spune-mi te rog mie ca EVREU cum vor fi vazuti de baljini si „victime” evrei in lume … 🙁

  Crezi ca de-am-proasta repet zalud: „Mi-e frica de … POGROAME!” ?
  S-a adevarit 😀 😉 😀 ca MOASSAD-ul stia de un an EXACT …”PLAN”-ul HAMAS ?
  Cum putea sti, deductibil din aluzii 😉 mishteaux de „Zidul Ierihonului ”
  si
  sgtraniu

  ARMATA ISRAELIANA n-a trimis maca un elicopter sa vada ce-si-cum … la granita GAZA 8 ore … desi pierdusera legatura INFORMATICA cu zona si … evreii din chibutzuri chemau disperat Tel Avivul ?
  (De ce crezi ca inca inainte de FAPT 🙁 ii numeam sttraniu …pe unii evrei : EVREI RAI ?)

  Habar n-ai cate , trisst , trebuie sa ANTE-stiu ! Fi totusi pe faza natangelugtzule ❤️ ( pari de treba, in spatele rolului pe care-l joci!)

  🥲🥲😒”NINGE PE FED!” 😒🥲🥲

  = urmeaza un CRAH … aprca venit din senis (desi macro-economic, VESTIC, asteptat 😀 🙁 )

  SHALOM ! (stiu ca esti de-al meu … desi faci pe desteptul nu esti nici macar comic 🙁 ! Trisstule ! 😀 )

 70. Nu poti citii (nu ca nu stii; NU POTI !) printre randuri !
  Pentru ca genetic nu ai IQ-ul de la strabuni (rasial-uman ?) sa intelegi ce nu-i pentru prosti !

  Fi pe faza la o EPIDEMIE premedita de evrei intr-o GAZA in care „pe motive de HAMAS” 😀
  au fost deja distruse PUNCTUAL-GENOCIDAR toate spitalele unde s-ar fi putut trata palestiniienii
  la iarna care si al ei , rece noaptea in corturi, sigur vine !

  Habar na-i ce si-a facut ISRAELUL cu man lui … dupa GENOCIDUL premeditat (Uva fi o „tulpina” de GRIPA in GAZA) … etc.
  Mai mult nu ante-spun pentru ca … pre-desecretizarea „planului genocidar iudeu” ar fi moarete de om prin IMPLICATII statal-subterane ( = unii evreii sunt ne-om de rai ! Unii ! Nu toti !)
  Desi ai vazut destule prophetii straniu-parastatistic stiute
  desi ai vazut ca „zidul Ierihonului” si … „Mi-e frica de … POGROAME!” 😉 🙂
  implica pre-cunostere PUNCTUALA … direct-de-la-mama-lor-de-acasa …
  inca nu te convionge MISHTEAUX ?

  BUN ! … Fi pe faza la genocidul EPIDEMIOLOGIC premeditat in GAZA distrusa si al numarul mortilor civililor in primavara !
  mai atent , daca ti la PORTOFEL, fi atent la :

  „NINGE PE FED!” … 🙁 (tristilor , mi-e straniu cum nu va duce capul ! 🙁 )

 71. In cel ai rau caz … depozitul ala de munitie se poate … AUTO-DISTRUGE
  insa va fi nevoie de el (tine minte asta 🙁 )
  atunci
  cand conforma „accesului la plan” spune mishteaux :

  Rusii vor cuceri si integra in Russia … ODESSA!

  @Dan Doran … nu tie straniu ca desi ukranii pierd rusii au marit contigentul soldatesc ? (dupa sute de dovezi in anii : vezi doar cele 123-noduri bacare ale famigliei BIDEN ante-stiute „unde trebuie” … punctual fiecare tranzactie 🙁 … inca de pe vrema cand nici in LAPTOPPUL DIN IAD nu se pomenea direct de ele )

  Asa ca nu ti-de straniu MISHTEAUX (3301Q) desi ti-e straniu cum i se adeveresc „PUERILISMELE” 🙁 !
  Mi-e mila de prostii ne-fuduli ! 🙁
  ❤️❤️❤️

  „NINGE PE FED!”

 72. Mishteaux, rușii nu au cîștigat, și își măresc contingentul de soldați pentru că nu pot rezista în fața unei ofensive serioase, făcute cu arme adevărate! 😂 Sigur, ucrainienii nu au cîștigat nici ei mare lucru, dar, după cum am mai spus, Rusia trebuie sa stabilizeze urgent situația din teritoriile ocupate, inclusiv Crimeea, și sa le facă rentabile,altfel își distruge toată economia în acest război! Și Afganistanul a fost practic cucerit atît de ruși cît și de americani, dar costurile stationarii acolo au fost catastrofale, și au dus la dezmembrarea Uniunii Sovietice și la criza dolarului american!
  Cum am mai spus: ucrainienii nu mai trebuie să investească nimic în teritoriile pierdute, deci fac economii importante! Iar partea cea mai nasoală pentru ruși e ca sancțiunile chiar au avut efect, și pierderea piețelor occidentale e fatală pentru Imperiul rus!
  Tu ești o sărmană aiurită , care sare în sus ori de cîte ori previziunile ei se nimeresc, și tace cu nonșalanță cînd dă eșec! Dar scrii prea mult, și prea dezlînat, și ne faci nervi tuturor!

 73. „Dan Doran spune:
  03 DEC. 2023 LA 15:39
  Mishteaux, rușii nu au cîștigat, și își măresc contingentul de soldați pentru că nu pot rezista în fața unei ofensive serioase, făcute cu arme adevărate! 😂”
  🤣🤣🤣

  Merci, te-ai dat pe brazda ! Crezi in mishteaux ! ❤️❤️❤️

  Fi pe faza la 27 decembrie via 7n decembrie 😉 ! PUP ! 🙂
  PS: Asa ca-s straniu ? Asa ca in anostitatea mea par …”incapabil” ! 😉 😛 ❤️

 74. Repet pentru că nu a aparut: ce se va intimpla ,dacă, pentru a contrabalansa puterea nucleară a Rusiei, SUA, Franța, Anglia sau Israel ar vinde ucrainenilor vreo zece rachete nucleare? Ce spuneți de asta, bravi susținători ai loviturilor cu nucleare tactice rusești im Ucraina?
  Repet: să le VÎNDĂ, nu să le amplaseze de-ale lor, ca să nu pretindă rușii că NATO amplasează rachete nucleare la granița lor! Ce turnura ar lua războiul lui Volodea Ratatul?

 75. Ar fi un semnal COMERCIAL-MILITAR ca ARME NUCLEARE pot DE-ACUM fi vandute pe GLOB !
  Cred ca Correa de Nord ar putea profita baneste de regula asta ipotetica-acum … Ce zici DORANE ? 😉

  Pui niste intrebari in care se vede ca nu esti capabil sa gandesti … IMPLICATII si COLATERALITATI … vazi doar local si se pare „intelegi” doar restrans lumea 🙁 !
  MDA … 🙁 !

 76. @Dan DORAN
  Nu poti vinde mondial nimanui … arme nuclreare azi fara sa incalci valabilitatea tratatelor ONU de azi !
  Daca schmibi insa tratateled e ne-proliferare si ne-comercializare VALABILE azi la ONU
  atunci ORICINE poate vinde si oricine poate cumpara (crezi c-ar fi OK daca de exemplu … IRAN-ul sau YEMENUL ar primii pe credit , pana la plata, arme NUCLEARE ?)

  PS: Ai terminat ciclul primar 🙁 ? SINCER ! Cateodata dezamagesti … clar ! E chiar straniu cat de „simplu” gandesti uneori ! Ma-ntreb e circ ce intreprinzi 😛 ? 🙁

 77. Pari disperată, mica mea Phytie de carton! Se pare că e o posibilitate care îți dă fiori! 😂
  Dar ție ți se părea normal ca dobitokul de Rateu să arunce cîteva NUCLEARE TACTICE asupra kievenilor, și considerai ca ar fi dreptul Rusiei să se joace de-a Satana ku Kapul Dus, dar alții nu ar putea să-i răspundă cu aceeași monedă!
  Să nu crezi ca eu sînt adeptul vînzării către Ucraina a armelor atomice! O fi Zele mai curajos decît Volodea, dar e la fel de nebun ca și el! Doar v-am pus un pic de jar sub cur, ca de obicei! 😂
  E comic cum aduci în discuție valabilitatea unor tratate, cind și Rusia lui Putin s-a cam defecat în tratatele pe care le-a semnat, inclusiv în cel cu garantarea granițelor Ucrainei, sau cel de neproliferare a armelor nucleare! Ce mai spune IQ-ul tău asa de megalitic despre următoarea situație din Ukrania? 😂

 78. „Dan Doran spune:
  04 DEC. 2023 LA 15:34
  Pari disperată, mica mea Phytie de carton! Se pare că e o posibilitate care îți dă fiori! 😂”

  🙂 DA ! (mereu nu-mi place cand mi se-mplineste ce spun [MAGA😎Q] ! Desi evreu ❤️ Iubesc surprizele ! PUP !

  SHALOM!

 79. „Ce mai spune IQ-ul tău asa de megalitic despre următoarea situație din Ukrania? 😂”

  ce spuneam si inca inainte de „24-joi” … iti mai amintesti „minte scurta” ? 🙂
  CE-A ajuns a spuna si BLINKEN: „PUTIN a pierdut LOCAL doar pentru a castiga GLOBAL!”
  putea cineva c-un IQ de oras de provincie, capitala-de-judet 😐 ante-spune asta ?
  MDA !
  Pana nu foloseste nimeni (deci nici Israelul, AZI) ATOMICE impotriva 😀 (atentie!) altora FARA arme nucleare (cum erau japonezii in ww2) sunt doar vorbe si ganduri 🙂 !
  OMUL are voie sa-si imagineze … HIROSHIME insa … „”e imoral sa faci SEX in biserica”” 😉 ! PUP !

 80. MISHTEAUX nu are nimic in comun cu rusii ! 🙂
  Aparentele inseala … SHALOM ! [e prophet pentru ca pe „modelul propriu” al UNIVERSULUI din capul lui … timpul e o iluzie ! „‘Ntelegi!🥲” … -> 🍥

  M A G A ! (3301 Q)

  ❤️

 81. Nu e interesant ce palavragesti tu despre …tratate semnat international
  ci e important ce-a spus nemtoaika proasta de MERKEL si MACRON despre
  scopul mintit al semnaturii pe … MINSK 2 !

  Daca tacea NEMTOAIKA PROASTA … nu-ajungea magarul-care-rage intrata ingrata in istorie c-o NON-DIPLOMATIE !
  Rusnacii fripti cu „MINSK 2″, acum dupa GURA-SPARTA-MERKEL 🙁 sufla-n orice …”TRATAT de ARMISTIU” … pervers dorit de yankei-PERDANTI acum !
  MDA ! te duce capul cat o ducea pe stra-bunca la 102 ani ! 😐 (dar si asa, varstnic-talamba mi-era draga ! pentru ca era sangele meu ! SHALOM deci ! 🙂 )

 82. Mishteaux, rușii ar accepta orice tratat de armistițiu, fie măcar și cu HAMAS, cu regele Cioabă ,sau chiar și cu maimuțele de la Zoo Băneasa, dar nimeni nu are chef să negocieze cu teroriștii!
  Minsk 2 nu a fost un TRATAT, ci un DIKTAT! Dacă era lăsat în pace, Putin găsea alte motive să atace și să pună mîna pe toată Ucraina,cu ajutorul Armatei a XIV-a, care a fost plasată în Transnistria exact în acest scop! Perversitatea lui Volodea iese bine la iveală din acest fapt, dar voi, putiniștii, va faceți mereu că plouă!
  Știi cum se poate pune de fapt capăt războiului din Ucraina? ONU trebuie să declare depozitul de la Cobasna că fiind un pericol public, și să ajute Moldova să îl distrugă! Cu dispariția acestui arsenal, vital pentru expansiunea imperialistă rusească, orice motivație pentru continuarea războiului putinist dispare, căci ofensiva spre vest a Rusiei nu.mai poate fi susținută! Și așa, visurile nazistoide ale lui Volodea Ratatul se duc dracului!
  Pam-pam!

 83. Ca tot ai adus vorba 😉 asa fara motiv taman despre ele 😀 !
  S400 -> Rusnacii le-au deja, surprinzator, folosit ieriin Ukraina !
  😐
  [Toate cele bune de sarbatori ! Ochii insa pe „27 decembrie” !]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.