Lecția franceză

Ce ar zice alde reziștii dacă asemenea scene cum se petrec acum în toată Franța s-ar petrece și la București? Ar cere căderea guvernului? Ce comunicat ar da ambasada americană în România? Că dreptul la protest este un drept garantat, că pensiile ar trebui să rămînă sustenabile sau că guvernul și statul de drept trebuie să impună ordinea? Mă tot întreb, ce ar spune Monica Macovei, Cîțu, Tăpălagă, Hellvig și Hodor în fața unui asemenea val de proteste, mai ales dacă oamenii pe care-i susțin ar fi la guvernare? Ar striga să crape guvernul liberal-pesedist? Ce-ar zice Tăpălagă cu gura lui parfumată de dreptate și articole de lege, că populația este lipsită de educație politică și că este dezinformată de putiniști?

Fierberile sociale din Franța sunt o lecție unică. Nu doar pentru România, ci și pentru restul țărilor din Uniunea Europeană. Populația care a transformat forța mișcărilor de stradă într-un vector politic influent ne arată importanța parteneriatului social în toate deciziile importante. Într-o transmisie televizată din Paris, un cetățean francez spunea un lucru simplu.
– Asumarea răspunderii nu este democratică!

Numai că nu zicea că decizia categorică luată de putere fără sprijinul populației ține de autoritarism primitiv, nu de respectul față de popor.
La noi, Traian Băsescu a tăiat pensiile și salariile ca pe o bucată dintr-un cîrnat care i se părea prea lung, iar populația a reacționat de parcă s-ar fi bucurat că a scăpat de el.
La noi, Klaus Iohannis tratează Consituția României ca pe un bilețel de dragoste de la nevastă și îl înțelege după cum au trăncănit la telefon.
La Palatul Victoria, telefoanele de la Bruxelles au mai mare greutate decît strigătele mulțimii din fața guvernului. Ce striga poporul se izbește de geamuri. Ce pretind cei de la Bruxelles se traduce în obligații și legi.
Va rămîne proverbial și de blestemat acest PNRR încropit și adoptat la secret și adoptat în orb.
– Ce dacă poporul nu-i de acord!

O asemenea exclamație nu poate veni decît din mintea unui cretin!
Sindicatele românești nu au depășit comoditatea și importanța intereselor celor care le conduc. Mulți dintre lideri sunt ca Nicolae Manolescu la Uniunea Scriitorilor din România. Adică betonați pe post pînă la pierderea rațiunii. Sindicatele românești încă mai păstrează ceva din fibra celor comuniste. Acceptă să fie folosite după nevoile puterii.

Caricaturile noastre politice au înțeles că, indiferent de eficiența cu care guvernează, indiferent de cultura politică, de altruismul sau cinismul strategiilor abordate, ele pot decide orice pentru țară. Pot guverna justiția ca pe un batalion al dreptății aflat la ordin, pot militariza în civil o mare parte a partidelor politice, a presei și a economiei. Pot decide orice în materie de energie și resurse, pot controla organizațiile non-guvernamentale și pot inventa vinovați. Și tot ele pot face scăpată turma hoților de țară!

Conducătorii noștri n-au învățat încă regula limitei de comportament. Poporul român n-a trecut prin nici o Revoluție franceză. O revoluție balcanică n-a existat niciodată! România încă n-a ajuns la conștiința că, dincolo de o anume limită, populația are dreptul să încingă un foc social care îngroapă în cenușă toate abuzurile de comportament și toate ierarhiile contrafăcute.

Sindicatele franceze țin toate deciziile puterii în limitele unei distanțe și a unui lanț al cutumelor. Mai lung nu se poate și nici mai scurt. În democrația negociată și asumată de toate părțile, spațiile de putere sunt convenite și limitate. Protestele din Franța ne arată cum se apără drepturile și cum se negociază deciziile importante pentru populație.
Vrem o țară ca afară, zic proletarul și intelectualul român! Însă nu vor nici morți o țară în care să lupte și să muncească la fel. Vor beneficii și garanții, nu riscuri și bastoane.
Patriotul Marcel Ciolacu vrea protecție socială și democrație cu o clasă de privilegiați deasupra tuturor. Ce care ne conduc și cei care dau sentințe, cei care ne supraveghează și cei care ne apără își merită banii. Altfel, se cară și ne lasă de izbeliște!

Ciolacu crede că fără privilegiați și fără dînsul țara se duce pe copcă. Ciolacu s-a înmuiat ca o slănină la cald cînd și-a dat seama că tăierea pensiilor speciale îl duce la pierderea postului. S-a prins sau a aflat sau a primit ordin să lupte pentru menținerea statului armat și consolidat în toate încheieturile sale cu oamenii dublei identități și subordonări. Și dacă se găsește cineva care să-i spună, Domnule, știți că ați promis! Și dumneavoastră, și Rareș Bogdan, și ambele găști politice, și cea liberală și cea democrată!
Știți ce răspunde?
-Păi am zis și eu, dar uite că nu se poate!
În țara noastră, lupta de clasă este o formă de strofocare față de serviciile secrete și de mecanismele de putere controlate de acestea. Să nu le deranjăm, să nu le contrazicem, să nu le controlăm la cheltuieli și dacă au habar de ce fac! Ei știu mai bine decît noi Constituția României și o apără mai vînjos ca să le fie bine.
La noi domină o altă lecție de filosofie politică:
– Pe lîngă ei, să ne descurcăm și noi!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 86

120 de Comentarii

 1. Trebuia sa atace presedentia din prima zi su sa dea un shut in curr lu Micron. Da ei umbla ca prostii pe strada. Micron e capul rautatilor si Sorosh tatal lui .

 2. USR salveaza Bigpharma ,cel mai prost partid dupa PNL-ul lu’ Cațu

 3. Lectia georgiana: nu e bine sa existe legi care dezvaluie de unde vin bani pentru ONG-uri in Georgia dar e necesar sa existe astfel de legi in UE.

 4. Dacă ai postat din … Patagonia ești îndreptățit să comentezi așa.
  Dacă din Romania, ești exemplarul tipic de gargaragiu, hahaleră…
  Tu ce atacuri de genul celui sugerat sau al protestelor din Franța ai văzut în România ca să-ți bați joc de alții ?

 5. Este o diferenta uriasa intre ceea ce se intimpla in Franta si ultima reactie a Jandarmeriei in Romania .Nu cadeti in greseala facuta de Iran ce a incercat sa compare evenimentele din Iran cu cele din Franta .Deosebirile sunt uriase .Presedintele Iohannis a cerut Guvernului modificarile pe legile ce contin formula de calcul a Pensei si a Pensiilor speciale toate ca parte a contributivitatii .Angajamentele facute de statul roman trebuiesc puse in practica .Activele statale ce sunt purtatoare de nesustenabilitate trebuiesc vindute sau privatizate . O noua lege in Administratia Statului trebuie sa apara .O data porniti pe acest drum nimic nu mai poate fi schimbat .

 6. Francezii sunt oameni greu de spălat pe creier, singurul lor erou este De Gaulle pt ca era modest, patriot și iubitor de cultura.
  Noi n-avem modele, suntem inculți și de aici credem ca fiecăruia i se cuvine mai mult.

 7. Pai francezii procedeaza in felul asta ,pt. ca la ei nu se practica mancatul semintelor ca la noi si nici statul in fata televizoarelor, unde devenim foarte critici.

 8. Undeva pe drum , prin talazurile conjuncturale ale anilor 90, românii au pierdut acel puțin care le fusese revelat odată cu acea colosală revărsare de voință de libertate din 89. După multe zbateri și o perioadă în care presa a fost realmente liberă de orice constrângere, în special cea economică, românii au revenit la a face ceea ce știu ei mai bine, la a se da la fund și la a reveni la egoismul și supraviețuirea individuală. Francezii nu sunt astfel plămădiți pentru că ei au fost forjați în furnalele Renașterii, apoi în ale Iluminismului pe care l-au inspirat, apoi în vulcanul Revoluției Franceze. Apoi în imperiile napoleoniene și în republicile care au urmat. Chiar și o palidă comparație cu acest popor este complet deplasată dacă ne referim la românii noștri, cei din toate timpurile de altfel. Francezii se pot revolta pentru că oricum au revolta în sânge și oricum nu le pasă de consecințele acesteia. Ei au fost cei care le-au spus americanilor la sfârșitul anilor 40 și începutul anilor 50 ,,Americans Go Home!,, Aș fi curios cum ar suna acest imperativ categoric susurat de români vreodată înspre Washington.

 9. Are MAAAARE DREPTATE #FRANCEZII NU STIU SA LUPTE !
  S-au dus peste tot,mai putin unde trebuia: la Palais de l’Élysée si la Assemblée Nationale.Cu o sticla molotov intr-o mana si cu o bucata de bazalt din Place de la Concorde,in cealalta.Inmultit cu vreo 80.000,ii ardea pe porci de vii,intocmai ca la Bastilia. Vorba lui Ostrovski,agent Mossad: ca sa te impui,trebuie sa actionezi cu cruzime.Altfel,cu pancarte si schelalait nu rezolvi nimic.Un om cu obraz NU asteapta sa-i iasa poporul in strada.DInpacate insa,politician cu obraz si cal verde,canci.

 10. Protestele nervoase ale fermierilor olandezi, belgieni și francezi – care sunt în pragul falimentului deși lucrează de dimineața pînă noaptea – au fost trecute-cu-vederea de media $$oroșizde plătite gras din culise.
  Dar a venit vremea scadenței, iar idioata jinekoloagă ur$$ula 15% a lu’ Bourla nici măcar nu-și dă seama! Atmosfera socială și ideologică în toată U.E.R.S.S. e de așa natură, de doi-trei ani încoace, încît vom vedea spînzurători și ghilotine în piețele Europei, cît-de-curînd.

 11. Francezii lupta pentru drepturile lor romanii stau. Foarte multi oameni la 60 de ani sunt bolnavi macar partial si nu mai au nici energie nici rezistenta sa lucreze eficient opt ore. Patronii nu sunt nici ei doritori de angajati in varsta si ne eficienti. Ca atare cetateanul abandoneaza sau e dat afara de la job si ramane ani buni fara pensie. La ce bun atata avansare tehnologica si stiintifica daca ea nu se transpune in cresterea nivelului de trai?? Nivelul de trai scade, libertatile sunt restranse de la an la an sub diverse pretexte , vestul este intr-o dictatura incompetenta care sta in spatele marionetei predictibile Biden.

 12. Am găsit-o pe tipa care le-a arătat cea mai fină m*ie jandarmilor, la …
  http://www.vice.com › Home › Protestul Diasporei
  16 aug. 2018 · Cami e o tipă de 34 de ani, a trăit mai multă vreme în Marea Britanie, dar „dorul de țară și de oamenii ei” a adus-o înapoi. Așa că, de câteva …

  1.nu credem ca o cheama „cami”.
  (trebuie lamuriri)

 13. le-au lasat gunoiele pe strada ca sa aiba ce incendia,
  le-au bagat gunoaie prezidentiale,parliamentare,
  tutelare
  ca sa aiba ce incendia.

  bbb,
  build back better,
  mitul pasarii phoenix.iene.
  („catharsis”,
  „holo”,
  multe,
  istoria SE REPETA, asa,impersonal)

 14. Dragnia a fost chemat la Paris sa le conduca masina tun cu apa !

 15. Lectia franceza nu se poate aplica la romamica, dintr-un sigur motiv. Nu pt ca romanii e lasi, ci pt ca ei acim sunt slugile muie si a amerlociei.Aceasta mentalitate nu o au francezii, desi si ei sunt o colonie amerloca Iar slugile nu trebuie sa ridice fruntea din pamant , ca sar ambasadele si da ordin agenturii deneea sa puna dosarele pe organizatorii unor astfel de proteste

 16. Macron trebuie să plece. Regimul dictatorial al lui Macron trebuie să inceteze.
  Trebuie să protestam impotriva lipsei de democrație din Franța. Trebuie să impunem sancțiuni și rebelii francezi trebuie înarmați. Ceva arme antitanc, arme de asalt, niște manpad-uri antiaeriene s.a.m.d.
  Trebuie sa ne izolam gradina față de jumgla din Franța.
  Macron trebuie eventual chiar și arestat dacă pune piciorul in alta țară.

  Sper ca Joiannis si bula ala pe care nici nu știu cum il cheamă să protesteze energic. Putem trimite niște mig-uri pentru rebelii care luptă pentru drepturile lor si pentru democrație.

 17. Domnule Cornel Nistorescu NU cunoasteti francezii. Demonstraza, sunt violenti si ce? Rien pe frantuzeste, nimic pe romaneste nu se va intampla. Pot striga si urla la doamna sfanta Luna, cu asta raman. Pariem ca Macron nu va fi demis? Ca frantzusi o vor lua pe coaja de la jandarmerie de le vor sare fulgii si nimic nu se va schimba? Francezii sunt ca noi : barfitori, lipsiti de caracter si mincinosi,

 18. Nu mai sint bani. Macron a ales intre falimentul statului socialist francez si dezordinile sociale.

  De zeci de ani, o multime de politruci francezi de stinga au cistigat alegeri dupa alegeri dindu-le masselor tot felul de „drepturi” care, in realitate, au reprezentat cistiguri ale unora pe seama altora. A mers cit a mers. Acum, cind banii altora se pare ca s-au cam terminat, anuleaza-le unora, daca mai poti, niste „drepturi” cu care s-au obisnuit!

  La asa ceva duce votul universal, politicile pe termen scurt (dupa noi, potopul!) si promisiunile electorale iresponsabile contra voturi (mita electorala).

  Generatia (foarte numeroasa) de francezi aflata azi in pragul pensionarii a mincat, a baut, a dansat, s-a distrat, iar pe copiii care ar fi putut astazi sa le plateasca pensiile i-a avortat. Make love, not children, ca sint enervanti si mai mult te incurca! Si-or fi inchipuit ca, lasindu-se invadati de africani si asiatici, ii vor pune pe astia la munca si la platit taxe. E, n-a prea functionat…

  „Problema socialismului este că, în cele din urmă, rămâi fără banii altora” — Margaret Thatcher.

 19. Indiferent cum le sucim si rasucim, PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE si degeaba il tot curatam de la coada.

 20. Lasind la o parte cocosii galici ,Si rezistii nostri ,apar incet pe aici pe forum tot felul de insi ,dar cu aceleasi insinuari.Cititi mai atent postarea de la 25 maretie 21:40. Pe linga faptul ca suntem niste BLEGI, da nu mai repet ,uitati-va cum ni se induc cele hotarite de bruxellezi si transpuse in fapte de presul de la Trei Coceni , gowernul maCiuca si parlamentul condus de un magraon si o „salteluta”. Curata democratie….Si prima ,atentie deja se afla pe masa presului pentru „unda verde”. Legea „Big Brother”.

 21. Lectie franceza a demnității,predata de profesorul popor francez, pe care poporul elev roman nu vrea și nici nu e capabil s-o învețe. Ca atare, prefera o nota de patru, corigentia sau repetentia. Un popor care are credinta și si-o manifesta prin fapte este intruchiparea conștiinței și a credinței. Unul care rumega cuvinte la colt de strada și cărui ii e teama pana și de umbra sa e unul de lași căruia doar manipularea și securitatea ii spune sa protesteze sau sa-si devoreze patriotii. Mămăligă a explodat, cândva, pentru ca cei din serviciile interne și externe i-au pus explozibil. Pana la o noua explozie, rămânem ceea ce am fost. O ceata de consumatori de mici, grătare, bere și multa, multa teama și comoditate. Unii or sa afirme ca suntem fatalisti. Eu zic ca suntem fătălăii care plâng la sânul mamei și la căpătâiul tarii, cu sentimentul ca sunt buni creștini. Îndrăzniți, zice Iisus. Noi zicem: tăceți și stați liniștiți în băncile voastre. Ne va spune securitatea, UE și Licuriciul ce avem de făcut. Și aceștia ne vor spune întotdeauna ca cei pe care licuriciul și NATO ii mângâie subn adevărații exponenți ai democrației și a interesului celor care-i sustin: cum altfel am putea interpreta grija lor fata de pensiile speciale, decât o teama fata de propria existenta si un dispreț total fata de cetățeanul care l-a trimis la putere. De, una e ca omul sa te voteze și alta ca justiția, securitatea, UE, NATO sa te menține la borcanul cu niere? Lecția franceza e un capitol care, din păcate, pe mulțiromani nu-i îndeamnă la meditatie, ci mai degrabă la indiferent, teama, adormire și supunere. Doar romanul si-a dorit și co tinua sa-si dorească liniștea atat de necesara somnului rațiunii care naște monștri.

 22. Romanul e mai destept ca francezul?Pentru ce s-a te bati în stradă să vină Derula în loc de Ciucă?Trbuie să fii cel puțin idiot?E o soluție fără ieșire în Europa. Politicienii nu mai au bun-simț. Și-a făcut gărzi pretoriene bine plătite. Veti vedea ca nu vor rezolva nimic. Preturile în Franța, taxe, impozite au crescut f mult. Și dacă pleacă Macrou vine Le Pen. Pune ciomagul pe ei?Suntem in pragul unei noi ordini mondiale. Nu se poate face nimic. Ne mintim singuri.

 23. Domnule Nistorescu, noi nu avem industrie puternica, ca sa avem sindicate puternice . Sindicatele bugetarilor de la noi sunt formate din ciocoi si ciocoiasi care fac doar demonstratii pentru teatru, ca vezi Doamne se preocupa, sa danseze Pinguinul. Partea a doua a articolului este cea mai adevarata si extraordinar de bine scrisa si zisa !

 24. articol corect si totusi se gasesc si aici „specialisti” romani bineinteles care in comentariile lor sa ne explice ca francezii gresesc! si ne mai intrebam de ce romanul sta in casa si e las!! de aici rezulta o singura completare a articolului FRANCEZII SUNT UNITI, cei care nu protesteaza acolo din diferite motive nu critica ce fac cei care isi cer drepturle!

 25. hai si noi hai ca la „je suis hebdo” sau la „donam pentru notre-dame” ne-am inghesuit sa ne facem imagine pe fbk!!

 26. Stați linistiti,Macron nu pleacă!Ultimul Neandertalian din lume și care vine din Sibiu zboară cu avionul împreună cu maimuță Cita sa fie văzuți de toată planeta .

 27. Ma intreb daca asa ceva s-ar petrece pe strazile Budapestei, Nistorescu ? ce articol ar mai tranti?

 28. Nu poti pune pe aceeasi tava romanii cu frantujii, efectiv, nu ai cum indiferent de subiect. Ca sa poti ajunge la o mica concluzie, obligatoriu, ori sa traiesti 2-3 ani in franta, ori, sa iei legatura cu cateva persoane, care nu se cunosc intre ele si nu stiu despre subiectul discutat, asculti raspunsurile la intrebari, le analizezi la rece si poti trage concluzia pentru tine. Ceea ce se vede si se vehiculeaza pe tv e subtire, nu e analizat logic, bazat pe obiectivitate. Cetateanul aude expunerile si vede imaginile dar, nu are cum sa stie exact despre ce este vorba decat superficial. Macron, stia ce inseamna cetatenii din franta, daca insista cu urletul „Vrem armata care sa ne apere in europa”! S-a cam subtiat si firmele de aparare private care raspund doar la comenzi, si in plus, totul se poate intoarce impotriva guvernului oricare at fi, pentru ca, aceasta lege si nu numai, ii loveste pe toti cetatenii mai devreme sau mai tarziu. Da, lectia de revolta indarjita, e valabila pentru orice tara si natiune.

 29. Nu pot să uit cum ne condamnau ăștia la mineriada.

  De ce nu iese si dl Liiceanu acum să spună ceva? Doar își amintește cum a fost dat afară din biroul directorului ala dim Franța după mineriade.

  Ieșiți dl Liiceanu, Ieșiți dl Plesu acum in față.
  De ce nu condamnați barbaria franceză? Francezii nu au ce cauta in Europa și in Schengen cu astfel de derapaje dictatorial și total nedemocratice.

 30. ‘Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului’, francezii îșî urmăresc propriile interese, pe cale de consecință, nu au intenția ‘de a da lecții’ decăt celor care îi diriguiesc, romănul e din altă plămădeală (se aseamănă cu Constituția, care este, totuși, doar o carte) toți ‘se piucură’ pe el. Notă bene : lor le aparține celebra ‘Liberté, égalité, fraternité’, noi avem melanjul dintre MIorița și Caragiale.

 31. Gunoaiele ar cere desfiintarea jandarmeriei si politiei,nu numai taierea pensiilor acestora !

 32. s-a saturat sorosh de macrou.Urmeaza sa le deschida societatea si francezilor. Se coace un alt lider(care va coaliza etc impotriva invinsilor de serviciu).

 33. Ceea ce se intampla acum in Franta se poate numi anarhie sau bulibaseala. Acelea nu mai sunt proteste. Este o descarcare a bandelor de huligani care au gasit momentul sa se distreze batandu-se cu jandarmii, dand foc oraselor, distrugand magazinele si masinile intalnite pe strada.
  Cam ce a fost si la noi la Timisoara, cand am numit-o ,,revolutie”.
  Daca francezii sunt atat de nemultumiti de legea pensiilor, de ce nu fac o greva generala si cu asta au rezolvat-o pasnic, fara nicun chibrit si fara nicio distrugere?……[Rumburak]

 34. Francezii nu uită nici de această dată să ne predea lecția neîngenuncherii, cum de altfel ne-au mai învățat câte ceva de-a lungul timpului. Ce i-o fi trecând prin cap în aceste momente generalisimului nostru de intendență din capul guvernului, care, împreună cu lătura declasată din fruntea Ministerului de Interne, Bode cel plagiator, au inițiat legea împotriva protestatarilor, care pot fi condamnați cu ani mulți de închisoare dacă ar face ce fac cei din Franța. În aceste zile în România vedem ieșiri în stradă doar pentru pensii speciale nu și pentru drepturi universale ale omului. Deh, în istoria culturii francezii erau la apogeul iluminismului când noi eram cu fanarioții la cârma țărișoarelor române, așa că avem o scuză pentru servitutea de care ne-am impregnat în cursul vremurilor precum de o meteahnă dezgustătoare de care nu ne putem dezbăra.

 35. E drept c-am citit pe sărite dar de data asta Nistorescu nu dă măcar de-nțeles că totul ar putea fi circ, cu regie, scenariu, actori și figuranți, cum a făcut-o la-nceputul plna-demiei publicînd scrisoarea unui medic român din Italia.
  În poză se vede scris „Studio”.
  Cît despre Rev franceză, citiți ce zice Miles Mathis în articolul The French Revolution. A backwards continuation of my Napoleon paper, with more appearances of the House of Vasa. Also some news about Louis XVI

 36. „Generatia (foarte numeroasa) de francezi aflata azi in pragul pensionarii a mincat, a baut, a dansat …”si
  Pentru asta au inventat si un pod, in Avignon ! In plus, francezii sunt singurii din lume care au pe langa TOATE DIRECTIILE si alte directii, deobicei in opozitie cu primele.

 37. Dle Nistorescu nu știți vorba aia că trebuie să ai cu ce ca să rezolvi problema. Din acest motiv nu există nici un termen de comparație între francezi și ai noștri.Apoi cu o nație de flecari nu se rezolva niciodată nimic.E bine ca încercați să băgați bățul prin gard pentru a trezi niște sentimente, dar e de prisos,tot las fierbinți primează.Mi-a plăcut caracterizarea Ciolacului și a politicului in general ,sper că unii dintre ei știu să citească pentru a răsfoii Cotidianul…

 38. Dle Nistorescu, apropos de pensiile militarilor: am un vecin pensionar militar care mi-a spus ca latratul multor rezistenti si pseudo democrati cu contributivitatea la pensiile militare este o prostie pentru cine o invoca! Daca s-ar pune in aplicare, spune pensionarul, pensia lor pe puncte ar creste cu peste 50%! Asa ca trebuie multa atentie si cu aceasta marota a pensiilor speciale( Nu zic nimic despre pensiile magistratilor si chiar la varfuri din armata si politie, unde s-au facut abuzuri!!) Cit despre comparatia cu Franta, la demonstratii, suntem departe! Uita romanasii nostrii ca la Paris au demonstrat in trecut si mineri si agricultori si alte categorii sociale si nu i-a mai blamat nimeni, ca la noi! Parca aud: „sa stea la ei acolo, ce cauta la Bucuresti”(minerii)?

 39. Care lectie? Nu o sa invatati nimic si daca primiti meditatii. Tot prosti ramaneti, o sa va votati alti cretini preferati si lucrurile vor merge inspre finalul dorit de elite.

 40. La 10 august 2018 în Piața Victoriei au fost înmormântate idealurile Revoluției din 1989 și de atunci Neanderthaianul împreună cu maimuță Cita zboară cu avionul prin lume că să de-a vestea cea mare.
  Olguța Vasilescu fruntaș PSD a spus în zilele de după 10 august că PSD-ul și-a învățat lectura.
  E bine sa nu uitam că ani de zile înainte am asistat la o propaganda grețoasă împotriva lui Dragnea și a PSD-ului prin aproape toate tembeleviziunile și când trageam apa la buda îl auzeam pe găunosul Rareș Bogdan și pe Alinuța Salteluță că PSD-ul este un partid nereformat Acum e reformat,Neanderthaianul a avut grijă să-l reformeze.Sa nu uitam ambasadele mai ales cea americană care-i chema la consultări pe propagandisti și pe fruntașii reformatului PNL.
  De fapt SUA și „democrațiile consolidate”desigur și UE făceau tot ce era posibil că în România guvernul și partidul lui Dragnea sa fie dat jos de frica sa nu ne piarda ,pentru că suntem aici in apropiere unde se pregătea iadul din Ucraina.Acuma înțelegem mai ușor ce înseamnă partid reformat și sigur că înțelegem și despre ce fel de reforma este vorba și dacă vrem înțelegem de ce psd-istii spuneu că și-au învățat lectura.Lectia ar fi cea a francezilor din aceste zile care ies in stradă pentru că li se fura doi ani din viața iar noi nu am ieșit când ne-au furat tara.Am preferat fotoliul din fata tv-ului in timp ce hoardele de sorosistii inundau Piata Victoriei transformând Romania în colonie.

 41. Astăzi este ziua națională a Greciei,numită și „Ziua Nu”, în memoria Prim ministrului Metaxas, care a spus un Nu hotărât ultimatimului lui Benito Mussolini.
  Sunt țări care prin conducătorii săi, rămân în istorie. Un simplu „Nu” ajunge pentru a răspunde amenințărilor, oricare vor fi fost ele.
  Democrația se câștigă greu, dar se pierde ușor,vezi revolta din Franța. Pe Macron îl poate pierde fix refuzul de a spune NU unei reforme a pensiilor impopulare.

 42. Astazi, 25 martie, crestinii sarbatoresc Buna Vestire pentru a marca momentul anunțării Fecioarei Maria de către Arhanghelul Gabriel, ca va deveni mama lui Isus din Nazaret.
  Pentru credinciosi, este o sarbatoare a bucuriei care trebuie sa aduca pacea in sufletele lor.
  Se crede că din aceasta zi, sosesc rândunelele, iar cucul cântă prima oară în an.

  Oamenii care sunt oameni, nu au voie să se certe, sa caute galceava, sa depuna marturii mincinoase pentru că altfel vor avea necazuri tot anul.

  Sarbatoriti in credinta, in pace si cu sufletul curat!

 43. La noi sunt 2 legi care au trecut de senat si vor trece si prin parlament:
  1] legea care da dreptul ca executorul sa fie orice cetatean din UE sau Elvetia, care poate sa execute silit ,pe orice roman,pentru orice[facturi la utilitati,datorii la banci etc]
  2]lege pentru cedarea tuturor resurselor tarii, de gestionare si comercializare a lor de catre straini[hidrocentrale,tot domeniul silvic etc]
  Ce fac romanii? Dorm. Se vor trezii cam tarziu atunci cand vom ramane fare case ,fare nici un drept.Francezii nu pot fi pacaliti.
  La francezii nu este vorba doar de varsta pensionarii,ci si de numarul de ani vechime,40 de ani in munca.

 44. Care Buna Vestire? Care? Preș la Davos? 1 mld. de Euro, șpagă vânzare Petrom și hotel de 1 milion de camere în Poiana Brașov, spălare de bani? Care bună Vestire? 8,8 milioane de români cu traistă în bat în Europa? Industrie la port Constanța, fier vechi, proștii la Continental pe minim Euro? Sclavi, iobagi? Buna Vestire?

 45. Core Da sa razi de satane e voie? Ca sunt prosti de bubuie, ca tunetul din cer. Numa bine !

 46. Cat adevar scris in Articol! Pentru mine oamenii din sudul Frantzei au valoarea mai ridicata comparand cu cei din nord sau arogantza celor din capitala. Vom trai shi vom vedea.

 47. Acest forum este pentru cei care citesc, pricep și caută răspunsuri. Ateii sunt îndrumați la biroul parlamentar (PSD, PNL) al aleșilor din județ.
  Credincioșii pot întreba preotul, dar care om credincios nu știe ca Bună Vestire este pentru cei ce cred în Dumnezeu?

 48. Intr-o zi de sărbătoare,”El e Vițel”, pune întrebări despre satane. Curios, trebuie să fie un creștin căzut din cristelnita fără apă
  Azi fiind dezlegare la peste, nu la carne de porc, fie el cât un vițel, nu puneți botul! Piei, ispită,piei, du-te pe pustii! . Învăț!

 49. Pentru mine Buna Vestire este atunci cind …. Cind asteptam un nou prunc pe orice meleaguri.Ca de avortoni suntem satui.

 50. Orice om cu mintea la purtator isi da seama ca marirea varstei de pensionare , intr-o tara cu natalitatea prabusita si colonizata de fostii colonizati , e o optiune necesara (nu stiu daca si suficienta) pentru supravietuirea unei tari foarte dornica sa se sinucida ! Marea masa a demonstrantilor erau tineri , in jurul varstei de 20 de ani , extrem de ingrijorati de pensia ce le va sa vina peste 40 de ani (?!) „impanati” cu derbedei incendiatori de profesie . Sa zicem ca un milion de francezi au iesit in strada si i-au dat foc ! Da , dar ce ne facem cu cele 67 de milioane care nu au participat la razmerita lumpen proletariatului fara minte si fara tara ?!

 51. „Acest forum este pentru cei care citesc, pricep și caută răspunsuri.”

  -probabil TOTI comentatorii sint aplicatii de chat,

  „marius spune:
  25 martie 2023 la 6:13
  Lectie franceza a demnității,predata de profesorul popor francez, ”

  nu e decat o versiune a „marelui scurs”,
  MADE IN CHINA!

 52. FRANCEZI !DA=ȚI-VĂ FOC LA ȚARĂ (ADICĂ lăsați 1,5 milioane de golani exaltați ,drogați sau manipulați–s- aprindă franța! norocul vostru-atlanticul e mare,mediterana e mare, francezele se fac SIRENE și francezii -peștii!

 53. Am pierdut o zi de la Colentina, la Progresul, ca ucraineanul Tir-ist adentat, uscat, bătrân, să ajungă la vama Giurgiu! Eu suflet rău? Eu? Evitat piață Unirii( 3,5 metri). Sl Marius este Putinist! Eu sunt antirazboi! Mor oameni! Dl Marius zice proverbe, adverbe, converbe! Mor oameni! Dl Marius este ‘inert’ la moarte? Ne hlizim? Dle Marius, de decentă ați auzit? Sunteți jmecher? Moartea vă este prietena, vai mama ta de ipocrit! Vai mama ta..

 54. Un ?Care nu înjură Acest forum este pentru controlul narativei in sanul multimilor care il populeaza. nick-ul vine de la un institut care cangreneaza Romania. Inveti sau blestemi ca un bigot fanatic?

 55. Reală observație.Între magrebieni și copiii Franței au ales pe foștii coloniști.Soluția economică și morală este nașterea de prunci ai poporului.Astăzi este Marșul pt.viață în toată România.Zice ceva media vândută?

 56. Franța a fost , mai ales după 1789, o pistă de încercare a ideilor masonice și la fel ca noi în viitor , cotropită de legiuni străine de interesele ei naționale.
  Promiscuitatea , deșertăciunea și pervertirea, nu doar religioasă, morală, ci și sexuală a distrus fibra unui popor, care la fel ca noi și-a ucis conducătorii, și totul pe fondul unui plezirism bolnăvicios , a unei îmbuibări doctrinare , dar și alimentare care le-a adormit simțurile în asemenea hal încât cu greu se mai pot trezi din acest marasm, inclusiv ideologic, indus parșiv după ce a fost prima Țară europeană cucerită de alogenii comuniști !
  Ce se întâmplă acum , prin devastarea magazinelor din centrul marilor orașe deținute în exclusivitate de cei pomeniți mai sus , reprezintă o defulare coordonată pentru a evita consecințe mult mai dramatice.
  Le Penn este de acum destul de perimată politic și se pare că cel care-i va urma lui Macron va fi un alt hârșit politician evreu, care pare să se fi lepădat de metehnele alor lui. Doar pare.. și doar pentru moment, până ce-și urcă sacii (de bani) în căruță (o vestită B.F. , dacă nu va avea soarta celei elvețiană 😉 )
  Nicicând o revoluție, sau o invenție, chiar și științifică n-a fost un pas înainte pentru omenire, ci doar pentru o mică , prea mică, parte a ei, dar de fiecare dată cam aceeași.
  Ceea ce ajută uneori pe cei mulți să nu moară de foame, îi face să moară din pricina invenției folosită parșiv în alt fel 😉

 57. Ce minunat pansament aplică pe sufletele noastre cuvintele Corei, e drept cu tentă religioasă, care-i scoate din minți pe unii ?
  Și nu puțini din păcate… Dar ale lor !

 58. Adrian copilul Minune, dar și Marius de la Arad, Romeo Fantastik, Viorel de la Constanța, Demonu, sau Mihaela de la Vâlcea sunt membrii ai Uniunii compozitorilor din România !
  Nu și Nicu Covaci , legenda care a creat o altă legendă – PHOENIX, dar a fost respins la validare primind din partea unuia doar nota 7 , nu ca celelalte întunecate făpturi !
  Cineva spune că se repetă neghiobia cu respingerea , atunci de către Academia Română, a donației lui Constantin Brâncuși cu lucrărilor sale de la Paris, pe motiv că „opera sa este decadentă și nu se încadrează în exigențele realismului socialist” !
  Oare în altă parte s-ar fi ieșit în stradă pentru asemenea monstruozități ce te fac să ieși din minți de încerci să înțelegi, cum sunt făcute aceste legi ?! 😉

 59. Nu asa se lupta! Aduceti multinationalele la faliment, schimbati toata conducerea BNR, formati cuiburi romanesti cu circuit inchis, scoli private nationaliste etc.

 60. Va vaccinati cu tot copii nevinovati cu tot jertfindu-i pe un altar satanist de care nu aveti nici un habar, platiti taxe camatarilor pe care Hristos i-a scos cu suturi afara din templu, va invidiati si urati semenii pe manipularile acestor demoni cu chip de om, mancati grozavii destinate sa va transforme in golemi fara suflet dar sunteti tari la dezlegare la peste.. Sa crezi bunaoara ca Dumnezeu insereaza o comanda gen ,,crede si nu cerceta” dupa te inzestreaza cu o inteligenta magnifica este culmea prostiei si a unei inselaciuni geniale dar malefice. Tot asa sa crezi ca daca faci post la carne cu sange, doar, inainte de o sarbatoare la care te impartasesti cu carnea si sangele lui Hristos (simbolic) iarasi este de o stupiditate maxima. Canibalizarea si consumul de sange (simbolic sau real) sunt apanajul satanist. inveti?

 61. Suntem premianți la opinii,haideți in stradă ,este singura cale de a ne salva.America prin NATO decide cand pe cine trebuie democratizat,armata plătită de jalnica Europă !Ce se întâmplă in Franța trebuie să ne alaturam!

 62. Am vb 1,5 ore cu un vecin în Polonia! Occident, aproape, aproape Germania! FeȚe zâmbitoare în Magazin, râsete! La noi? Suntem în urmă cu 3 miliarde de ani! Noi, contribuabilii amărâți din Privat, suntem condamnați ca Sisif la colecte vecinice! Sclavi! Păduchi! De ce Dracu’ nu am emigrat, nici acum nu stiu’. Nici „macar” nu știu ca să mai râd, vesel nici atât!

 63. „Elie wiesel” este persoană humanoida , iar „El e Vițel”, este un animal care ajunge Bou când postează un mesaje pe forum și se uită că „vițelul la poartă noua” la comentarii pe că nu le înțelegere.

 64. Radu humor, când te referi la un evreu în locul lui Macrou, (azi dezlegare la pește), te referi la charlie?

 65. Postăm ca să postam? Râdem de Wiesel? Mișto moment, nasoala colivă!. Este brici să fii plătit ca troll psd și să fantezie munca? Mișto este! Anievrei estem? Dar promunca?

 66. ,,Lectia” franceza este lectia in extenso a lectiei USR din Piata Victoriei, finalizata cu batai cu jandarmii, huliganii adusi pe bani de la galeriile de fotbal, sticle incendiare si mobilier stradal ars si alte minuni caracteristice vandalilor……[Rumburak]

 67. Domnul Obez, va fi veselar la popota? Rompetrol va fi renationalizat și domnul Obez cu 1 mld de Dolari șpagă, va fi la Poarta Alba pt Eternitate? Bună Vestire? Hai că se poate!

 68. Marinarul spune:
  25 MARTIE 2023 LA 6:57
  Romanul e mai destept ca francezul?Pentru ce s-a te bati în stradă să vină Derula în loc de Ciucă?Trbuie să fii cel puțin idiot?E o soluție fără ieșire în Europa. Politicienii nu mai au bun-simț. Și-a făcut gărzi pretoriene bine plătite. Veti vedea ca nu vor rezolva nimic. EXACT! la ce sa protestezi daca cei care-i controleaza pe cei care acum conduc sunt aceeasi cu cei care-i controleaza pe ceilalti, si sunt aceeasi cu cei care controleaza inclusiv pe ‘extremisti’, gen AUR in Ro. N-ai altceva de facut in loc sa protestezi? Protestul este risipa de energie, nu rezolva nimic. Spune cineva ca s-a dat o lege impotriva protestelor in Ro. Aia nu e lege anti-protest, e lege anti-prostie :)) cat iti ia sa-ti dai seama ca e f posibil ca cei care incendiau pubelele erau ‘de-ai lor’ in civil? au crezut unii ca e pe bune, acum e momentul, la atac:))? I-au arestat, o sa faca puscarie. ‘Ei’ dau foc la gunoaie si apoi apar titluri: ‘parisul in flacari’. Pai i-au arestat pe cei in civil care au facut asta? Ar trebui. Nu cumva erau si din Ro printre ei, ca preeeaaa seamana cu ce s-a intamplat pe 10 Aug 2018. Acelasi model de procedura, ca roman tre sa fii prost sa nu fi vazut asemanarea.

 69. „crede si nu cerceta” este in sensul „crede si nu te indoi”, „crede” pur si simplu. Nu ti se adreseaza tie, celui de acum. Ca sa intelegi ar trebui sa afli istoria acelor vremuri, obiceiurile, regulile. Trebuie cautate intelesurile vechi ale cuvintelor. Toate invataturile au mii de ani. Cuvintele si-au schimbat sensurile.
  La un moment dat, a fost nevoie de acele invataturi. De cele 10 porunci.
  Posturile isi au explicatiile lor stiintifice. Ce stim noi despre cum se hraneau oamenii atunci?
  Sunt invatati care studiaza o viata cartile sfinte. Si ce este o viata? L-am ascultat pe M Sora intr-o emisiune cu cateva luni inainte de sfarsit cand inca avea lucruri de facut…

 70. ?&? Wiesel, cel fara tatuaj de detinut de Buchenwald si Auschiwitz, nu mentioneaza in cartea sa autobiografica ,,Night” despre nici o camera de gazare. Intr-adevar scrie ca nazistii au ucis evrei, dar prin foc. Fortat sa aleaga din propaganda aliata intre foc, electrocutare, fierbere in apa si gazare a ales varianta care a picat dupa razboi. In 1956 cand si-a publicat memoriile in yiddish varianta holocaustului era inca activa in unele cercuri de talibani. Cand si-a publicat mizeriile in Germania, in 1988, au schimbat in 9 locuri cuvantul ,,crematory” sau ,,crematoria” cu ,,gaskammer”. Tu citesti probabil istorie de pe garduri si pe burtiera tv, eu din documente si carti. Inchei cu un citat din cartea lui autobiografica : “In literature, Rebbe, certain things are true though they didn’t happen, while others are not, even if they did.”

 71. Numai un Batranul de crepit mai poate vorbi la 34 de ani de la LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern despre „idealurile revolutiei”!
  Cine ne mai turuie despre „revolutie” si „idealuri”? Securistoidul core/core, Capitanul ceausist al Legiunii Arhanghelului Mihail si clonele lui, Tica-losul si doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID! Marsavia Batranului Batracian din Balta Brailei,
  Al Cibiade zis si hemoroid, e monstruoasa stiind ca MAMALIGA NU FACE EXPLOZIE, asa cum s-a co0nstatat din 1945 pana azi!!!In 1953 cand germanii se revoltau mamaligarii decimati de stalinistii Dej si Stalin au tacut, in 1956 cand ungurii au declansat un RAZBOI CIVIL mamaligarii au tacut din nou, in 1968 i-a pacalit Ceausescu si din nou au inghitit galusca, in 1979 cand polonezii s-au ridicat si S-A INSTITUIT DICTATURA MILITARA, iar in 1989 ASASINII SOVIETICI i-au scos la MITINGURI PROCEAUSISTE pe care le-au filmat dupa ce LE-AU SPART. dandu-le a doua zi, 22 decembrie, pe post drept „revolutie”, ASASINII fiind deja in sediul CC!!!
  Ce a vrut Nistorescu sa ne spuna prin titlu? Se poate intelege orice…Ca HAOSUL „revolutionar” nu e specific mamaligii si ca din fericire romanii se revolta in stil japonez? Sau ca din nefericire nu pun mana pe coase, bate, buzdugane, secere si ciocane? Sa nu-si dea seama ca aduce ARGUMENTE CONTRA MITULUI FALS al „revolutiei” din 1989? Cine sa fii pus la cale rebeliunile criminale
  ale „lectiei francete”? S-or fi mobilizat viitorii pensionari care nu ies la pensie la 45-49 de ani? Or fi „americanii” sau chiar „ucrainenii”? Te pomenesti ca sunt „FRATII” ucrainenilor?

 72. mishteaux spune ca maine, Dumnica, va fi jaleee (cu morti !) la Paris ! :
  (dar e mishteaux un straniu profet sa stie sigur ca vor fi si morti ? NU E ! 😀 😉 )
  Si pentru ca mishteaux nu e profet ci doar le mai nimereste … am sa revin duminca seara la acest comentar si-am sa-l fac de ras !
  SHALOM!

 73. Omul nebun nu recunoaște că este nebun, dar de ce semnează „Charlie” cineva care se vede că are obsesii, un sociopat misogin, provocator?
  Ce om sănătos la cap, caută zâzanie și nu are decât o placă zgâriata agățată de gât, alături de două cutii, una pentru kkopeici alta pentru forinți?
  Alt zăpăcit vorbește la telefon cu orele. Când termină, îl dor mâinile de atâta vorbit. Doamne, ferește!

 74. Charlie, ai cunoscut-o pe eleva BD fintr-a zecea? Ca pedagog al acestui forum, spune, ești violent din fire?
  E ușor să ataci o femeie, decât să fi bărbat și să te apuci de muncă cinstita?
  Încearcă la firma lui T.

 75. & Nistorescule, protestele din Franța sunt spontane sau sunt organizate de vreo , „Alina Pippidi”, ?

 76. @institutul eli vitel spune:
  25 martie 2023 la 15:39

  Va vaccinati cu tot copii nevinovati cu tot jertfindu-i pe un altar satanist de care nu aveti nici un habar, platiti taxe camatarilor pe care Hristos i-a scos cu suturi afara din templu,

  -aleluia!

 77. St ce i-a enervat pe francezi ?
  faptul ca Macron (bacherul) a promis in ianurie o sumaq Ukraina cat ar costa BUGETUL 7 ani pensiile pentru doar populatia iontre 62 si 64 de ani adica de 7x banii ce vrea sa-i economiseasca Franta platind mai tarziu cu 2 ani pensii !
  Intr-un fel e OBRAZBIC sa zici ca n-ai bani si pe din dos sa dai o suma de 7x mai mare pentru …RAZBOI !
  Nu e ca francezii se enerveaza aiurea !
  E ca si cum ai desfiinta in Romania pensiile speciale si ai da 2 miliarde ajutor Ukrainei …mda …ar bate la ochi pana si la noi …mai mioriticii 🙁 !
  😀

 78. Afară cu gerontofilul Macrou, servitorul bancherilor, părintele 1, și cu fratele lui de lojo masonică, Johahanus, părintele 2, sclavul globaliștilor, trădătorul României!

 79. Daca Lapusneanu ar fi in zilele noastre sigur ar spune despre romani: Multi dar prosti!

 80. Orice pensie este sustenabila daca se plateste din banii pe care omul respectiv i-a platit pentru asta. Insa daca cei in campul muncii platesc pensiile altora, in conditiile cresterii duratei medii de viata si a scaderii numarului de tineri, atunci pensiile nu mai sunt sustenabile si se rupe filmul. Ar trebui sa se revina la sistemul clasic in care fiecare isi primea pensia din propriile cotizatii, si nu ar mai fi probleme. Daca oamenii traiesc mai mult (cresterea sperantei medii de viata) vor primi o pensie ceva mai mica si asta este.

 81. Totul se rezuma la cum a fost incheiat articolul : ” Pe lîngă ei, să ne descurcăm și noi!”. Din cauza prea multor descurcareli ale poporului am ajuns aici. Degeaba continuam sa blamam conducatorii daca nu ne uitam in oglinda si realizam ca vinovatii suntem noi pentru ca suportam sa avem prea multu „descurcareti” printre noi, mult prea multi sunt cei care cred ca trebuie sa se „descurce” facand „o mica invarteala la ghiseu” si dupa aceea dormind lisnistiti si friciti in paturile lor.
  Pana nu vom avea doua milioane pe strazi nu se va schimba nimic. Din pacate poporul roman nu a avut si va avea sira spinarii dreapta, ii lipseste gena simtului civic ,dar o are din belsug pe cea a bascaliei. De asta am ajuns aici si o sa coboram si mai rau ca societate.

 82. UITE CINE VORBESTE … Charlie cel FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID … cel ANTIroman, NEroman/APATRID calator si PAGAN.
  Charlie … caruia ii este RUSINE cu „poporul sau”, cu „tara sa” si cu „religia sa” … pe care le OMITE din zicerile sale.
  Charlie … cel care URASTE popoarele de GINTA LATINA (printre care ROMANII si FRANCEZII) precum si REVOLUTIILE lor … cele de la 1789 (din Franta), 1821 (din Romania), 1848 (din Franta si Romania), 1989 (din ROMANIA).
  Charlie … caruia ii este RUSINE cu „ginta neamului sau” (APATRID/MIGRATOR/calator) … pe care o OMITE din zicerile sale.

  DORU POPESCU cel CU Dumnezeu (IISUS/domnul DRAGOSTEI si ZAMOLXE/domnul STIINTEI) si CU PATRIE (nascut si botezat in CRAIOVA/ROMANIA) …
  DORU POPESCU cel care IUBESTE si TARAMUL nostru/TARA noastra/PATRIA noastra/ROMANIA (cea de sub Brazda lui Novac/324 AD a lui Constantin DACUL, numita ROMANIA/si la 383 AD cat si la 1859), POPORUL NOSTRU/cel ROMANESC (MAJORITAR pe acest TARAM), SPIRITUALITATEA cea NATIONALA a POPORULUI NOSTRU/cel ROMANESC, RELIGIILE de pe acest TARAM stravechi ROMANESC (religia NATURII din Neolitic, religia STIINTEI NATURII a geto-dacilor lui Zamolxe/450 BC, religia paleo-CRESTINA PRIMARA si NATURALA (populara si comunitara, NEEVANGHELICA inca) a lui IISUS si a Apostolilor sai/50 AD, religie OFICIALIZATA in RIT BIZANTIN la Niceea de catre Constantin DACUL/325 AD, si devenita mai apoi CRESTIN-ORODOXA/1054 AD).

 83. Prindeti Piticu idiot sluga la Sorosh. Isi bate joc de toata Franta.

 84. Cand m-am referit la securistoizii IDOL LATRAi ceausisti transGenti la ORDIN COMINTERN in IDOL LATRAi ai „revolutiei anticeausiste de partid si de stat” am scapat din vedere NOUA CLONA scabroasa Libiu Mateescu cu delirul lui de menta specific Capitanului Legiunii Arhanghelului Mihail core…Ce inseamna TransGenti in cazul lor?Purtatorii de genti, diplomatice, ai CRIMINALULUI CONTRA UNANITATII Ceausescu s-au transformat in purtatorii de genti diplomatice ai CRIMINALULUI CONTRA UMANITATII Ilici ILIESCU GENOCID!!! Despre Batranul terorist „revolutionar” am amintit deja…In delirul lui de menta se crede Mircea cel Batran precum ma cacul doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID ucrainean care se inchina zeilor, lui Marx, Lenin, Stalin, Dej, Ceausescu, Ilici GENOCID si Rasputin, mai nou Tzi Ohm Phing…POPORUL ROMAN NU ESTE, DUSMANI ai ROMANIEI GENERICE,
  ADUNATURA DE OAMENI NOI ai BOLSEVISMULUI ROMANESC!!!

 85. Alo, 112!?
  Rtrimiteti un echipaj de politie plus o ambulanță tcu medici, halate cu mâneci lungi pentru legat la spate.
  Persoana charlie are nevoie de ajutor de specialitate.

 86. Puteti sa-i intrebati pe rezistii care scriu in Cotidianul, e plin de ei acum…

 87. Bonjour Charlie, comment-allez vous?
  Ii anunt pe Batrânul, pe Libiu Mateescu, Doru Popescu… ca nu o pot concura pe Core in inima ta!

 88. DE LA … doru popescu CEL CU Dumnezeu (IISUS/Domnul DRAGOSTEI si ZAMOLXE/Domnul STIINTEI) si CU PATRIE (nascut si botezat in orasul Craiova din ROMANIA …
  catre … Charlie cel FARA de Dumnezeu si FARA de PATRIE … cel NEroman/APATRID calator, ANTIroman, NECREDINCIOS si PAGAN …
  adoratorul „tarilor generice” (desartice si desertice) si a „religiilor zeilor acestora/cei RAZBOINICI si cei ai BANILOR”…

  Mămăliga este denumirea în limba română (limba cea PAMANTEANA pe acest TARAM, de tip PIE/3.000 BC de IDIOM pre-LATIN de tip SATEM) a unui fel de mâncare [INTERNATIONAL] preparat din făină de porumb (mălai).
  Denumirea de „mămăligă” și-a modificat în timp înțelesul. Inițial, înainte de aducerea porumbului din America, în ținuturile României de astăzi „mămăligă” era denumirea unei fierturi de boabe de mei.
  „Ele vedeau de casă, torceau, țeseau, creșteau copiii; bărbații, când nu erau în război, duceau la pășune hergheliile, cirezile de vite și turmele de oi, semănau în câmpiile roditoare de la poalele Carpaților grâu pentru negoț, și mei pentru hrana lor – străvechea mămăligă.” (Alexandru Vlahuță – Din trecutul nostru: Geții. Dacii).

  Este mai bine cunoscută în restul lumii după denumirea italiană, polenta.

  Asadar, in cursul ISTORIEI de pe TARAMURILE noastre cele ANCESTRALE (din neolitic, epoca geto-dacica, daco-romaneasca si ROMANEASCA) … MAMALIGA a INSOTIT, INTOTDEAUNA ca HRANA de BAZA, POLITICA cea ISTORICA si SPIRITUALITATEA cea NATIONALA a NEAMULUI nostru, cel ROMANESC.
  Iar … MAMALIGA A FACUT EXPLOZIE … doar ATUNCI cand am DORIT noi, NEAMUL NOSTRU cel PAMANTEAN si MAJORITAR al ROMANILOR de astazi.
  Si NU atunci cand au vrut sau au dorit „niste altii”/STRAINII cei ANTIromani si NEromani.

 89. Charlie,
  – Cine ești tu să te adresezi altor comentatori folosind cuvinte precum … „decrepit, securistoid, batracian, lătrău, clonă scabroasă” etc etc ?
  – Cine ești tu cu pretenția găunoasă de a comenta vremuri trecute sau prezente in idei absolut aiuristice, delirante față de realități?
  Ca să n-o lungesc :
  – un psihopat fanatic, dus cu pluta
  – un bădăran, needucat, cu vocabular golănesc
  – o caricatură, cu pretenția de intelectual
  Du-te și te tratează, șarlă, folosind limbajul tău „elevat” !

 90. „Charlie,
  – Cine ești tu să te adresezi altor comentatori folosind cuvinte precum” ?

  Intrebare cu raspunsul inclus, este fata ascunsa, de rusine, a celui care nu poate sa se pronunte asa fata de proprii cititori. Este SUPERIORUL DE REGIUNE, un vin prost, un fel de otet din vin !

 91. PS. NU POT FI slav/popoare MIGRATOARE de pe la anii 900 AD … DEOARECE sunt NASCUT pe acest TARAM al ROMANIEI/orasul Craiova din ROMANIA si deoarece VORBESC limba cea ROMANEASCA (PIE/3.000 BC, de IDIOM pre-LATIN si de tip SATEM/traco-geto-dacic) …

  PS. NU POT FI de religie slava/988 AD si NICI ukrainian (MAIDANEZ)/neam de ERETICI religiosi de la anul 2018 …
  deoarece RELIGIA in care am fost BOTEZAT pe acest TARAM (CRAIOVA, de sub Brazda lui Novac/324 AD, din ROMANIA/383 AD si 1859, numita TARA ROMANEASCA/pe la 430 AD si 1310, tara DOMNULUI cel PAMANTAN, MIRCEA cel BATRAN/1386-1418) … este o RELIGIE straveche, paleo-CRESTINA/inca de pe la anii 50 AD, oficializata ca RELIGIE oficiala de RIT BIZANTIN de catre Constantin DACUL/Conciliul din 325 AD, devenita mai apoi RELIGIE de RIT crestin-ortodox/la anul 1054).

 92. De unde a mai aparut si Sagetatorul asta care nu recunoaste ca e securistoid-CLONA/TROLL SOVIETIC-Latrau-Batracian? Psihopata este IDEOLOGIA GENOCIDULUI care te-a clonat dintr-un adolescent normal intr-o FIARA TURBATA SOVIETICA!!! Vrei sa spui ca Balta Brailei nu colcaie de BATRACIENI? Te pomenesti ca s-au refugiat din Bastroe datorita sapaturilor? Ce alt tratament meritati pt TRADAREA ROMANIEI si a POPORULUI ROMAN servind interesele si preluand PROPAGANDA Tica-loasa a URSS-Rasputin? Anonim-ule, delirul aiuristic va e specific…TRECUTUL si PREZENTUL sunt repuse in dreptul lor si al nostru prin tot ceea ce sustin, pe cand la voi schioapata in fundaturile contradictiilor si rupturilor logice…GOLANILOR trebuie sa le vorbesti pe „limba” lor chiar daca nici
  pe asta nu o stapanesc…

 93. Astea, că pleacă la pensie cei cu pensii speciale ,sunt texte pentru mulțime ……
  Problema se poate rezolva pe moment daca Iohanis și cei care conduc Romania ar decide aplicarea Legii publice de pensii bazată pe principiul contributivității (Legea nr.263/2010 ,modif.prin L127/2019 ) și pentru ceste categorii profesionale influente ce beneficiază acum de pensii și salarii nedrepte , neconstituționale ,astfel NU SE VOR MAI INGHESUI LA PENSIONARE !!!!!
  Dar pentru aceasta trebuie neapărat să se trezească românii și să manifeste la Cotroceni cu zecile de mii pentru a -l „SPRIJINI” pe Iohanis și pe guvernanții săi SA HOTARASCA APLICAREA LEGII PUBLICE UNiCE DE PESIONARE (L 263/2010) SI PT. ACESTE CATEGORIi PROFESIONALE !!!!!
  Fara presiunea populara prin manifestații stradale democratice ,Iohanis și guvernanții săi vor menține pensiile și salariile speciale CHIAR DACA UE NE VA BLOCA fondurile europene ce ni se cuvin din PNNR !!!!

 94. Pensiile speciale sunt discriminare ! Are cineva curajul sa dea in judecata acest lucru ? Unul care se pricepe (Piperea ?). Parlamentarii sunt cele mai inutile personaje de pe Pamant.

 95. Potrivit unei logici elementare, charlie are 57 de ani. Scandalagiu la România TV. Prorus. O săgeată putinistă .La TV, acuză diferite persoane, că sunt legionari, antiemiți și dejisti, stalinist.invidios pe notorietatea lui George Simion. Confundat deseori, datorită unor ticuri verbale, cu un ex parlamentar insalubru dovedit ca libidinos, bătăuș de copile fără apărare.
  Poate ca redacția cotidianul va avea înțelepciunea de a cere dovezi avuzatorilor de pe forum.
  La TV, încurajat de un moderator, a amenințat cu șantajul, susținând că are dovezi dacă va cere dovezi CNA, împotriva unor persoane publice.
  Cine este perdonajul?
  A fost membru PDL, a cochetat cu PSD, PMP, Aur. Nu are pic de rușine. Doar Dumnezeu îl poate grația , iar noi, pământenii, putem doar să ne mirăm de lejeritatea redacției, care lasă gunoiul să treacă prin sita cu ochiuri prea mari a modelarii. România TV este calibrat pentru dezastre, crime, orice poate aduce spectatori. Consider că acest forum nu poate fi anexa România TV, drept pentru care, în speranța că grâul se va alege de neghină, aș alege sa citesc fără a comenta, postările de pe forum.
  O dugedtie: căutați pe google ce parlamentari fac România: de pildă, domnul Gelu.

 96. PS. ZONA Buceagului si a Gurilor Dunarii … APARTIN de DREPT ISTORIC … POPORULUI nostru cel ROMANESC/cel stravechi GETO-DACIC …
  „VII,3,14. Între [geţi şi] Marea Pontică, de la Istru pînă la Tyras [Nistru], se întinde pustiul geţilor, care e în întregime şes şi fără ape. Când Darius [550-486 BC], fiul lui Histaspe, a trecut Istrul împotriva sciţilor [513 BC], a fost în primejdie să piară de sete împreună cu toată oştirea sa. într-un târziu, a înţeles cum stau lucrurile şi s-a retras.” (Strabon/64 BC – 24 AD, Geografia).
  ACEST lucru … TREBUIE sa INTELEAGA si neamul MAIDANEZILOR de astazi.

 97. „Romanul e mai destept ca francezul”

  Pe langa aceasta evidenta, romanul este si mai bine informat, prin specificul meseriilor, de exercitiile cu public din formarea Jandarmeriei (cea mai proasta meserie) si a Pompierilor (sa dam noi foc daca nu avem de lucru). Bucuresti 10 Aug a fost un astfel de exercitiu condus de catre fiul unui securist ceausist, in pofida faptului tragic ca i-a murit fata prin inec in piscina bunicilor de la Monaco, in urma cu cateva zile (au scris gazetele). Doar unul care pute mai rau ca Cartianu striga ca e Dragnia cu tunul de apa pe ei (in August !).

 98. POPORUL cel ROMANESC … este PROFUND NONgeneric …
  FIIND un POPOR …
  absolut ORIGINAR (care dpv. ISTORIC si dpv. ARHEOLOGIC, TRAIESTE in mod SEDENTAR si CONTUNUU, pe acest TARAM de peste 10.000 de ani),
  absolut ORIGINAL (dpv. GENETIC si dpv. POPULATIONAL/MAJORITAR pe acest TARAM de peste 8.000 de ani),
  absolut UNITAR (dpv. LINGVISTIC/cu o ancestrala proto-SCRIERE/de peste 7.000 de ani, si cu o LIMBA straveche de IDIOM pre-LATIN, de tip SATEM, limba de tip PIE/de peste 5.000 de ani),
  absolut UNIC (dpv. SPIRITUAL si dpv. CULTURAL/al CIVILIZATIILOR si CULTURILOR cele CONTINUE/de peste 8.000 de ani, dpv. RELIGIOS de peste 8.000 de ani/religii ale NATURII din Neolitic, MONOTEISTA/pre-crestina a STIINTEI NATURII din epoca geto-dacica, MONOTEISTA a DRAGOSTEI din epoca paleo-CRESTINA si CRESTINA).

  Deoarece POPORUL cel ROMANESC ESTE pe de-a intregul SPECIFIC acestui TARAM (PAMANTEAN) … POPORUL cel ROMANESC nu respecta „principiile taramurilor si tarilor generice/noi itite, cosmopolite si strainesti” …
  conform PRINCIPIULUI nostru PROPRIU/ROMANESC …
  „Ceea ce numesti tu „barbarie/genericitate”, eu numesc ASEZAREA si CUMINTENIA unui POPOR, care se DEZVOLTA conform PROPRIULUI sau GENIU, FERIT de amestecurile STRAINULUI” (M. Eminescu).

 99. PS. ZONA Buceagului si a Gurilor Dunarii … APARTIN cu DREPT ISTORIC … POPORULUI nostru cel ROMANESC/cel stravechi GETO-DACIC …
  „VII,3,14. Între [geţi şi] Marea Pontică, de la Istru pînă la Tyras [Nistru], se întinde pustiul geţilor, care e în întregime şes şi fără ape. Când Darius [550-486 BC], fiul lui Histaspe, a trecut Istrul împotriva sciţilor [513 BC], a fost în primejdie să piară de sete împreună cu toată oştirea sa. într-un târziu, a înţeles cum stau lucrurile şi s-a retras.” (Strabon/64 BC – 24 AD, Geografia).
  ACEST lucru … TREBUIE sa INTELEAGA si neamul MAIDANEZILOR de astazi.

 100. @Berbec, un pseudonim intuitiv. Charlicul n-are vreo legatura cu Visan, dovada stau pozele sale publicate alaturi de ursuletul din plush (Marele URS) la Ojdula (localitate in Covasna, linga Tg.Secuilor, alta Inexistenta dovedita prin Referendum). Iar pseudonimul „gelu” tradeaza prin scris un seminarist ortodox invatat pe banii de la buget sa „afuriseasca” in stil haurist (de culoarea lui SIEmion) decat basist. Visan are crezul in bautura precum cel ce l-a scos la lumina din tristele taverne intunecoase.

 101. …. francezii nu au iesit numai pentru ca se mareste virsta de pensionare ? Daca au inteles ca Macron vrea sa-si scoata „ajutorul „dat Ukrainei pe spinarea celor ce contribuie la PIB-ul Frantei si contribuie la pensii ? Deci a avut bani de dat pentru razboinicul ukrainean ,si nu poate asigura pensia contribuabililor sai. Cam asa e si la noi in „colonie”. Numai ca noi … Stam . Ca noi.Si ne uitam cum se”lupta”pentru pensiile lor . Cele speciale . Aferim popor roman. Ai ce meriti. Ce ai votat.

 102. Franta si Belgia au comunitati compacte de minoritari originari din Africa. Aceste comunitati au o varsta foarte scazuta si necontaminata de neomarxismul de import. Grosul celor ce se bat cu jandarmii este compus din acesti tineri cu sanse mici de integrare si cu o educatie traditionala cu repere solid ancorate in celula societatii, familia. Francezii, desigur ca au o constiinta a puterii de coeziune nationala in fata pericolului generat de masurile neomarxistului gerontofil de la Elysee dar tinerii maghrebieni sunt o forta determinanta in bataliile impotriva multor actiuni ale guvernului francez.
  Sarkozi a trecut si el -ca ministru de interne – prin fenomenul luptelor de strada cu tinerii de origine maghrebiana.

 103. DAN – Cita dreptate ai ! PSD-PNL-UDMR -JOHANNIS , nu vor elimina sistemul neconstitutionalsi discriminatoriu al pensiilor speciale ! Chiar cu pretul sacrificarii Romaniei si al cetatenilor romani ! PT. ca pensiile speciale sunt MITA ELECTORALA . PENSII SPECIALE contra VOTURI !

 104. In Franta potentialul de razvratire este un obiect de studiu la fel de important ca si bagueta si Cirque du Soleil. Jandarmeria franceza este considerata cea mai avansata institutie de ordine publica din lume si chiar in zilele acestea mai face o demonstratie care alaturi de cea cu Vestele Galbene compromite continutul din mesajul nemultumirii „populare” printr-o coregrafie de strada unde atat jandarmii cat si Golanii sunt din aceeasi unitate: „luptele” au fost scoase de pe strazile pariziene, din citadela, la aer curat, pe camp, unde recalcitrantii au fost impinsi: Parisul a fost salvat, pilonul de pensie contrat si sporul jandarmului binemeritat.

  https://www.youtube.com/@CLPRESS

 105. Cornele, esti provocator.Nu tu laudai sosoacele,auristii,pesedistii fugari ? Ce credibilitate mai ai ? Ai si pensie speciala.

 106. darius Vrei sa spui de fapt FSN. Asa cum au compromis tara in anii 90,asa vor sa o mai faca inca odata.De data asta sper sa nu reuseasca.Dar iesiti oameni buni la vot si nu mai lasati toti auristii si asistatii sa va decida viitorul.Iesiti alta data la vot.Ceea ce traim acum este consecinta absenteismului de la vot.

 107. darius, este vorba de votanti sau de „cei ce numara voturile” adica, puterea?
  Poti fi obiectiv facand o analiza a situatiei de la Sect1? Ai acolo o convergenta de infractiuni care sunt in silentio pentru ca este vorba de putere. Este o intrebare retorica. Este vorba de putere. Cazul accidentului Monicai Macovei, ce este? Asta este ce am vazut noi la tv.

 108. Spuneam la 14:13 si am revenit la 16:11 tot fara succes: Anonim-ule, de lirul-lirul intre-mens e suferinta ta comuna cu a lu doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID UCRAINEAN care nu intelege ca SE TRAGE DIN UCRAINENI BOLSEVIZATI si chiar daca era CLONAT la Wahsington sau la Moscova tot BOLSEVIC UCRAINEAN DEVENEA!!! Un ANTIHRIST-ANTICAPITALIST NEOMARXIST/NEOBOLSEVIC.ANTIROMAN-ANTIROMANIA GENERICA!!! De aceeasi suferinta mal adica cronica e lovit si Berbecul Tica-los ratacit de TURMA/HAITA care REFUZA sa-si RECUNOASCA AUTODEMASCARILE logicii strambe de „antipesedist/anti-FSN, de PRO-„revolutia FESENISTA a lui Iici GENOCID” si de PRO-„republica bolsevica” instaurata in ROMANIA GENERICA de CRIMINALUL BOLSEVIC CONTRA UMANITATII Stalin si de PRO-URSS-Rasputin”!!! RECRUDESCENTA ANTISEMITISMULUI/CARE URASC EVREII de tip NARODNICII Iorga si AC Cuza
  a comentariilor „dusmanilor” Tica-losului din HAITE/TURME nu-i zdruncina FIXATIA IDEOLOGICA BOLSEVICA cu „inexistenta pe forum” a ANTISEMITILOR/CARE URASC EVREII!!! DUSMANII ROMANIEI GENERICEmtrebuie tratati ca atare daca nici dupa numeroase INCERCARI SINCERE si EMPATICE de a li se arata unde gresesc si ca sunt PRIZONIERII REFLEXELOR adanc sadite cu „beculetul rosu” in iepoca de aur si ai PROPAGANDEI SOVIETICE MONSTRUOASE comisa de…PROFI!!!

 109. Francezii cer Frexit,ii urla lui Biden ca nu vor războiul lui,cer demisia lui Macron care le-a declarat război,lor.Sunt uniți,nu ca noi împărțiți în tabere pentru stăpâni străini de noi.

 110. Citesc la comentarii și ma închin! Tocmai ” nu” politicul în economic! Știe Sosoaca Medicină Umană? Știe „Mihaela Dragostea Mea” de roboți industriali? Să pună „politicul” șefi la Nuclear Electrica, absolvenți de Zoo la Agronomie? Poți „substitui” celulele cu conuri și cu bastonașe din Macula Lutea cu Foveea Centralis, pe post de celule epiteliale? Cum adică Politicul? Ce are Senatul cu ANAF? Dar ce Are Senatul cu Nuclear Cernavodă? CANDU, Canadian Deuterium, Uranium,
  Izotopul U 235,U 238? Aveți grijă ce „votati”? Examene pe funcții când? Pensii pe contributivitate? Budai cu liceu Industrial și Ecologica la 8 ani după BAC, e acum la Prima TV, Gras, obez, miop! Tot tacâmul! Circ! Nu taică! După ce știi, atata leafă iei! Mihaela Dragostea Mea, cu zero ani în IMGB ca inginer, vrea ” ca” să fie la Cotroceni? Mă închin..

 111. „Franța a anunțat oficial vineri amânarea vizitei de stat a regelui Carol al III-lea. Prea multe riscuri de securitate, prea multe pericole politice, cu imagini inedite ale meselor oficiale sub aurul Republicii.
  „Oră după oră, Elysée, Matignon, miniștri și deputați caută o ieșire din impas. Fosforizând starea de spirit a lui Emmanuel Macron, un Președinte al Republicii concentrat, dar și îndepărtat, pe care unii dintre primii săi însoțitori îl descriu în „singurătate emoțională”, un om „izolat de funcție”. Un bărbat complet misterios în privința intențiilor sale. În spatele acestei impresii de amânare, este încolțit? Mulți cred că cheia deblocării situației se va juca în relația foarte complicată dintre șeful statului și Laurent Berger, secretarul general al CFDT.”Le Monde.
  „Confederația Democrată Franceză a Muncii este un centru sindical național, una dintre cele cinci confederații majore de sindicate franceze, condusă din 2012 de Laurent Berger.”
  Depling situatia din Franta ,escaladarea violentelor din cauza cerbiciei lui Macron.
  Ce „lectie”vor invata politrucii nostrii ?
  Daca vor continua sa fure cu legea in brate,sa minta ,sa manipuleze ,batjocorind Constitutia pt.a-si asterne un nou loc caldut la vot,
  Sper din tot sufletul sa se insele si sa-si primeasca „rasplata”pt.furtul imens impotriva Romanilor !
  Au creat ,dupa Instrumentul NOMOC, o noua configuratie a categoriilor socio profesionale din Romania,un nou concept”ocupatia”prin care numesc garda pretoriana adica pe cine vor, ca si capi decidenti in functii ,au cca 100 de org.guv si neguv prin care tin poporul subjugat si in minciuna ,deci considera ca-si pot asigura perpetuarea comanda Roman nu numai capturat de ei ci si „ocupantii”speciali cu pensii speciale, Statul Roman, devenit o Fantosa,Fantoma a „democratiei „din Romania:scopul, „cistigarea „alegerilor din 2024!

 112. 1. Stiind ca are reforma pensiilor pe agenda in mandatul 2, poporu francez l-a reales..adica cine l-a votat?… ca a iesit majoritar…2. Senatul a votat in favoarea legii pensiilor a lui Macron, amenintati cu dizolvarea parlamentului…logic, senatul de frica a votat…apoi Macron, fara vot la Deputati, promulga legea…Pai ce democratie franceza e asta?…

 113. „Mihaela Dragostea Mea, cu zero ani în IMGB ca inginer, vrea ” ca” să fie la Cotroceni? Mă închin..”

  Mai inchina-te, mai e una Delia pe situl asta, lucratoare cu scrisul la turnatorie, nu aia cu „Mama, sunt beata”, care se vede la palat. Din seria sovietica: „baba o da soldatului”

 114. CE VORBSTI tu BATRANE MOS Charlie cel FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/CALATOR STRAIN si APATRID ?
  Charlie cel FARA de popor/(CALATOR FARA de SPIRITUALITATE), FARA de TARAM/TARA/PATRIE/(STRAIN APATRID) si FARA de RELIGIE/ (PAGAN NECREDINCIOS).
  DACA AI AVEA ASA CEVA … DE CE NU LE NUMESTI! Unde esti NASCUT ? Unde ai fost BOTEZAT si in ce RIT religios ? Iti este CHIAR ASA de RUSINE cu ELE ?

  RECTIFICARE …
  Doru popescu cel CU Dumnezeu si CU PATRIE …
  Doru popescu cel CU Dumnezeu [ZAMOLXE/(Domnul STIINTEI la GETO-DACI de pe la 550 BC)/avand DRAGOSTE fata de STIINTA) si IISUS/(Domnul DRAGOSTEI a carui credinta a fost propavaduita la GETO-DACI de pe la 50 AD)/avand DRAGOSTE si RESPECT fata de OAMENI] …
  si CU PATRIE [ROMANIA/FIIND NASCUT si BOTEZAT in orasul Craiova din ROMANIA si avand DRAG de ROMANIA],
  avand DRAG de SPIRITUALITEA cea NATIONALA a POPORULUI cel ROMANESC [dpv. ISTORIC (ARHEOLOGIC si DOCUMENTAR)/de peste 10.000 de ani, dpv. POPULATIONAL (GENETIC si MAJORITAR, SEDENTAR si CONTINUU)/de peste 8.000 de ani, dpv. al CULTURILOR si CIVILIZATIILOR (cele ANCESTRALE si STRAVECHI pe acest TARAM)/de peste 8.000 de ani, dpv. LINGVISTIC/(PIE, de IDIOM pre-LATIN de tip SATEM)/de peste 5.000 ani, dpv. RELIGIOS (MONOTEIST pre-crestin de peste 2.500 de ani, paleo-CRESTIN/de 2.000 de ani, CRESTIN/325 AD, CRESTIN-ORODOX/1054)].

 115. PS. Deoarece NU EXISTA „nici o tara generica” pe acest taram… TU Charlie esti un NECUNOSCATOR/ANTIROMAN/NEroman (STRAIN APATRID) si PAGAN/(adorator „al zeilor” RAZBOIULUI si BANILOR), un ANTIHRIST dovedit/(adorator al URII si nu al dragostei).
  Dar, deoarece EXISTA doar ROMANIA cea SPECIFICA si SPECIALA pe acest TARAM/(ORIGINARA/de 10.000 de ani, ORIGINALA/de 8.000 de ani, UNITARA/de 8.000 de ani, UNICA/de 2.500 de ani) … eu sunt si raman un ROMAN al locului/PAMANTEAN (fiind nascut si botezat in ROMANIA).
  PS. SEMITII traiesc DOAR pe TARAMURILE cele SEMITICE. In STATUL ROMANIA traiesc doar EUROPENI de rit MOZAIC.
  PS. Maidanezii fiind doar slavi de est (istoric/de doar 1.000 de ani, lingvistic/de doar 300 de ani, politic/de doar 32 de ani/religios/de doar 5 ani) …
  si nu ROMANI (ISTORIC/de peste 8.000 de ani, LINGVISTIC/PIE de IDIOM pre-LATIN/de peste 5.000 de ani, RELIOS/MONOTEIST de peste 2.500 de ani) … eu SUN si RAMAN doar un simplu PAMANEAN din ROMANIA (nascut si botezat in ROMANIA).

 116. PS. Charlie … atata timp cat NU iti NUMESTI … tara ta de bastina si religia ta … RAMAI doar un NEroman/STRAIN APATRID si un NECREDINCIOS/PAGAN. Iti este CHIAR ASA de RUSINE cu ELE ?

  ASADAR … INCA O DATA … Charlie defineste-te …
  Charlie … Unde esti NASCUT ? Unde ai fost BOTEZAT si in ce RIT religios ?

  Daca nu te poti defini … RAMAI doar un NE.BUN … un ROBOT de tip TROL/UZAT si DEFECT … care DORESTE doar DEFAIMAREA atat a POPORULUI nostru/ROMANESC cat si a PATRIEI noastre/ROMANIA.

 117. PS. Poporul NOSTRU fiind STRAVECHI (SEDENTAR si CONTINU dpv. ISTORIC si GENETIC/de peste 8.000 de ani) … a TRAIT si in VREMEA civilizatiilor cele Neolitice/6000-3000 BC (matriarhale, nestructurate social) … si in VREMEA civilizatiei cele GETO-DACICE/3.000 BC – 300 AD (patriarhala, comunitara local, de oameni liberi si fara sclavi) … si in vremea religiei paleo-CRESTINE primare/50-300 AD (populara, comunitara local si neevanghelizata inca) … si in VREMEA Romaniilor cele populare/300-1300 AD (comunitati locale populare si patriarhale conduse de legi DREPTE/IUS VALACHORUM/legea strămoșească) …
  … POPORUL nostru cel STAVECHI/ROMANESC … NU PREA LE ARE (dpv. SPIRITUAL) cu PARVENIREA (ACUMULAREA cea ONEROASA de CAPITAL/de bani, de faima si de putere).
  Si de aceea … POPORUL nostru cel STRAVECHI/ROMANESC nu a avut si nu are … RADACINI, dpv. GENETIC, de tip CAPITALISTE.
  Precum … alte popoare … desertice si desartice … migratoare si calatoare … interesate doar de parvenire si acumulare de averi si capital … din ISTORIA lumii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.