Lecție de supraviețuire

Un tânăr excursionist pierdut în Alpii australieni a reușit să supraviețuiască timp de aproape două săptămâni. Cum a reușit? Cu fructe de pădure sălbatice și două batoane de cereale, a indicat joi poliția, conform AFP.

Hadi Nazari, un student de 23 de ani, a ratat o întâlnire cu prietenii pe 26 decembrie pe un traseu solicitant din regiunea Muntelui Kosciuszko, cel mai înalt vârf al Australiei (2.228 m) în sud-vestul țării, pentru că s-a oprit să facă poze.

El a fost recuperat de un elicopter al poliției abia miercuri seara, aproape două săptămâni mai târziu, după ce niște excursioniștii l-au auzit strigând după ajutor.

‘El a putut să se hidrateze din izvoarele și pârâurile aflate acolo sus în zonele înalte și, de asemenea, a căutat fructe de pădure’, a povestit joi comisarul de poliție Andrew Spliet.

‘A văzut un adăpost acolo sus, unde erau două batoane cu musli. Și cam asta este tot ce a mâncat în ultimele două săptămâni’, a adăugat polițistul la postul național de televiziune ABC.

Traseul prin masivul ‘Snowy Mountains’ (munții înzăpeziți) este unul dintre cele mai dificile din țară, cu vegetație deasă, vânturi puternice și temperaturi scăzute noaptea, inclusiv vara.

Foto Arhivă

 

 

 

 

Recomanda 3
Author

3 Comentarii

  1. Era tare buna si utila ideea cu cercetasia. La noi nu prinde. Pacat! Vina e in intregime a clasei politice careia ii e frica sa nu se trezeasca in tara cu experti in rezistenta in natura. N-ar fi vorba de un eventual partizanat paramilitar, mai degraba o teama de a le dezvolta romanilor sentimentul de capacitate de a rezista. Poate!

  2. Nu moare nimeni de foame nici dupa o luna. Daca ai apa esti ok si, bineinteles, sa nu fie frig. Supravietuirea cu pierderea unor membre, din pricina degeraturilor, este crancena. Iar fructele de padure si niste batoane cu musli nu ajuta chiar cu nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.