Ne scapă liliecii de cancer?

Este posibil ca oamenii de știință să fi găsit soluții la probleme precum cancerul, COVID-19 și îmbătrânirea.  

Potrivit celor mai recente cercetări ale oamenilor de știință, gena liliecilor poate oferi oamenilor un nivel ridicat de imunitate în lupta atât împotriva COVID-19, cât și împotriva cancerului. Oamenii de știință au investigat de câțiva ani dacă această caracteristică poate fi transferată la oameni.

Se știe că membrii familiei liliecilor găzduiesc și dezvoltă imunitate la diferite coronavirusuri. Liliecii s-au adaptat pentru a coexista cu aceste virusuri, iar sistemul lor imunitar a câștigat capacitatea de a le face față. Liliecii au o durată de viață lungă în comparație cu alte animale și au o rată scăzută de cancer, în ciuda dimensiunilor lor mici.

 

Această caracteristică i-a determinat pe cercetători să se întrebe care componente de sănătate sunt responsabile pentru rezistența lor la cancer. Oamenii de știință de la Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL) au făcut un pas important în acest sens prin descifrarea genomurilor vulpii zburătoare jamaicane și ale vulpei zburătoare mezoamericane . Comparând genomul ambelor specii cu genomul altor lilieci și mamifere, cercetătorii au descoperit că a existat o selecție pozitivă în genele sistemului imunitar din genomul liliecilor. S-a sugerat că această diferență în sistemul imunitar al liliecilor poate juca un rol atât în ​​combaterea îmbătrânirii, cât și a cancerului.

Cercetătorii au mai descoperit și că liliecii reduc sistemul de alertă al sistemului lor imunitar prin eliberarea de gene care produc interferon-alfa. Acest lucru sugerează că liliecii nu au un sistem imunitar hiperactiv, unul dintre motivele pentru care virusurile sunt dăunătoare pentru oameni. De asemenea, s-a descoperit că genomul liliecilor conține mai multe modificări decât alte animale în genele care repară ADN-ul și suprimă tumorile. Acest lucru sugerează că liliecii pot avea mecanisme mai eficiente de reparare a ADN-ului pentru a preveni cancerul.

Cercetătorii cred că descoperirile lor vor ajuta la înțelegerea relației dintre imunitate, îmbătrânire și cancer și, în cele din urmă, vor contribui la dezvoltarea unor proceduri și tratamente medicale mai bune. Cu toate acestea, ei observă că cercetările în acest domeniu sunt încă în desfășurare și este nevoie de mai multe explorări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

10 Comentarii

 1. parca sacii lilieci si pangolini creau si rapandeau virusul,acu’ il vindeca?suntem la capitolul stiita cretina,nu,sau mai bine zis stiinta fara Dumnezeu,dai un ban si te-am intepat….cu ceva,ce-o fi

 2. Nu se poate! Pai, politrucii stradali care urlau pe strada ca ei nu vor sa se vaccineze, ziceau ca de la lilieci s-a luat covidul. Acuma, liliecii ne scapa de covid?!? Nu se poate! Sa iasa politrucii in strada sa le spuna ei liliecilor ce sa faca!

 3. To whom it may be concerned :
  VA ROG INAINTE DE A AVEA ORICE PARERE DESPRE COVID SA VA ADRESATI URGENT LUI FAUCI & PELOSY experti IN
  acest subiect.
  FAUCI dixit; I AM Science !
  Doamne pe ce nenorocire de ADMINISTRATIE a ajuns USA.

 4. Inca o dovada de dezinformare a presei din Romania .In urma cu citeva luni tot presa asta inteligenta ne informa ca virusul Corona sa declansat de la lilieci .Acum tot inteligentii astia din presa ne informeaza ca de fapt liliecii pot vindeca acest virus.Doua stiri transmise de presa romaneasca care nu se potrivesc ,care din astea doua poate fi reala ?

 5. Alt avantaj ar fi ca dupa un tratament cu enzimele scoase din lilieci, ma voi putea intoarce acasa de la carciuma, ghidandu-ma cu ultrasunete si nu dupa imaginile duble din ochii mei.

 6. Gata, a rămas inamic doar pangolinul, în timp, liliacul de primăvară, nuanta alba, ne-a devenit aliat si, prin urmare ne va salva de corona și de cancer. Te miri ca azi mâine vine liliacul și ne spune ca SUA e partener strategic cu el și ca America are exclusivitate în vindecări. Scuze. America, Izrael și Ucraina. România dacă va mai achizitiona armament de 15 miliarde dolari, poate va avea și ea șansă sa le ofere cetățenilor acest medicament, care doarme cu capul în jos, în semn de respect fata de Jandarmul Planetar si sclava UE. Momentan liliecii au solicitat sa se renunțe la Dracula. Cică le face concurenta neloiala și pe deasupra în loc sa vindece lumea de corona, îl răspândește cu bucurie. Oare liliecilor le e teama de usturoi? Ca eu alta metoda de ai alunga pe cei care sunt în alianta strategica cu America nu am.

 7. Mai intai ar trebui sa se ajunga la niste concluzii stiintifice cu privire la ce anume este cancerul si ce il cauzeaza. Dar n-ai cu cine, ca astia n-au inteles nici ce e cu covidul.

 8. O singura concluzie celor ce au indicat boala Covid 19 ca fiind transmisa de lilieci , si care acum clameaza ca liliecii ne ” intaresc ” sistemul imunitar cu bolile … Vorba lui Piersic : ” Ma voi sunteti prosti sau sunteti prosti” ?Da ceva cu pesta aia porcina africana , ” vareola” maimutei , epifania dupa Bandera, etc, nimik ,nimik ?Cum Doamne iarta-ma au disparut asa din senin dupa inceperea invaziei rusilor in ukruina ? Nu o fi Putin mai mult decit un vaxxin ?😂😂😂😂😂😂😂

 9. Eduard F Kalacu – cel ma bun comentariu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.