”Legăturile” lui Simion cu serviciile secrete rusești. ”A nimerit cumva sub vizorul…”

Fost director interimar al serviciului secret (SIS) din Republica Moldova, Valentin Dediu, a declarat miercuri la TVR Moldova că ”George Simion a nimerit cumva sub vizorul serviciilor speciale rusești, sau materiale compromițătoare, sau cu bani”, potrivit B1Tv.

”Serviciile speciale străine, și în primul rând Federația Rusă, selectează persoane care sunt în opoziție față de conducere și se apropie de ei.

Ca să îi facă pe ei prieteni pe probleme de ideologie este imposibil, patriotism nu, atunci ei ori îi cumpără, ori caută materiale compromițătoare și le dau de știri că le au. Eu cred că George Simion a nimerit cumva sub vizorul serviciilor speciale rusești, sau materiale compromițătoare, sau cu bani.

Deci, atunci nu era, dar cu timpul oamenii se schimbă. Iurie Roșca a fost o anumită perioadă cel care a promovat frontul popular, ca pe urmă să devină altcumva.

Rușii au nevoie de a certa Ucraina cu România, fiindcă România astăzi e cel mai apropiat aliat al Ucrainei. Pe teritoriul României astăzi este și armament și toată logistica, ei trebuie certați și au găsit prin cine”, a declarat fostul director SIS, Valentin Dediu, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”de la TVR Moldova.

George Simion: ”Dediu a confirmat ce spun de mult”

”Îi mulțumesc domnului Dediu că a confirmat ce spun de mult: nu am avut interacțiuni cu serviciile rusești în activitatea mea de lider civic, unionist.

Altminteri, referitor la mesajele actuale pe care le promovez și le-am tot promovat în spațiul public, îl asigur pe domnul Dediu că nu e vorba nici de bani, nici de materiale compromițătoare, ci doar de constanță.

Ce ziceam în 2006-2009, când era șeful SIS, sau 2016, spun și în 2024: nu există justificare pentru a mai menţine pactul nazisto-sovietic Ribbentrop-Molotov, care i-a împărţit pe români în două state”, a transmis George Simion pentru G4media.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

34 de Comentarii

 1. UNIREA Romaniei cu Basarabia, Bucovina, Bugeacul, Maramureshul de nord shi Insula Sherpilor este cel mai important obiectiv al Romaniei shi trebue realizat cat mai curand posibil. Spre cinstea lui Simion sustzine UNIREA dar shi Medvedev deci colaborarea cu serviciile secrete sau ne-secrete ale Rusiei este in interesul Romaniei shi ajuta la realizarea UNIRII !

 2. Parca si in 2018 televiziunile aduceau dovezi clare ale legaturilor Soros cu ONG-urile hashtag rezist USR (nume, bani, poze), dar nu s-a intamplat nimic.
  Cu AUR de ce ar fi probleme?
  Ori sa fie interzise ambele partide, ori niciunul.
  Pana una alta, PSD=PDL=USR= aceeasi mizerie.

 3. Chestia asta cu serviciile ruse si Gigi Aur nu face decat sa-l umfle si mai mult pe aurist. Practica este cu totul alta, baietii din serviciile rusesti racoleaza indivizi pregatiti si foarte inteligenti care inainte de orice sa nu le produca lor greutati. Gigel corespunde doar criteriilor de selectie ale securistilor romani (actuali).

 4. Din slugarnicie euro atlantica Romania face un joc prostesc nu doar periculos. E un atentat la viata poporului roman….Sa fie romanii de azi mai neispraviti ca legionarii interbelici sau disperarea e mult mai mare si o sa spun si care e disperarea…Rusia poate rezolva Romania simplu daca vine cu dovezi similare cu o agresiune militara romana.
  ..O mica Bomba nucleara gen Hirosima e suficient ca romanii ramasi in viata sa scoata NATO din Tara cu mainile goale….poate politrucii Tarii nu au curaj sa o faca…

 5. George Simion ar fi putut fi cunoscut de niste Servicii rusesti ca adept al Miscarii Legionare din Romania…Si ca fan infocat al Criminalului de Razboi Ion Antonescu, de care nu s – a dezis public niciodata…Simion nici nu a ascuns aceste afilieri legionaroide….Banuiesc ca nu era interesant din aceste aspecte….Ca orice derbedeu Simion pare setos de bani, daca a fost instare sa monteze o Nunta de Partid prin care putea sa castige si 1 milion de euro…bani negri dar probabil cu acte in regula.

 6. Toţi zbiară: ĂSTA E CU SERVICIILE RUSE! Dar n-am auzit pe nimeni să ţipe: ĂLA E CU SERVICIILE AMERICANE! (franţuze, taliene, babiloneze sau etc patagoneze ….) – D-AIA N-ARE DEMOCRAŢIA FES!
  Despre Simion: FRECŢII LA PICIORU’ DE LEMN! MULTĂ GĂLĂGIE, GURĂ MARE, FAPTE IOC!

 7. George Simion promoveaza de ani de zile unirea Romaniei cu Moldova. Iar conducerea R. Moldova il declara pro-rus! Trageti singuri concluzia despre conducerea Moldovei ce fel de oameni sunt care sunt interesele lor si cat de credibili sunt.

 8. E posibil să văd poze sau filme din perioada 1945-1989 fără ca vreun cretin anticomunist să-și deverseze lăturile?
  Nu, în acei ani nu eram toți securiști sau activiști, nu eram nici anticomuniști isterici, nici nu leșinam de admirație pentru Partid!
  Ascultam Radio Europa Liberă și visam la un Occident care, de fapt, n-a existat niciodată, iar azi cu atât mai puțin.
  Oamenii trăiau, iubeau, munceau, se bucurau și se întristau la fel ca înainte de perioada socialismului.
  În 1989 aveam 26 de ani și știam exact unde să mă uit ca să văd realitatea.
  Noi am vrut să scăpăm de Ceaușescu și grandomania lui, nu să transformăm țara într-un deșert neoliberal din care cetățenii fug pe capete. Iar dacă a ajuns așa e pentru că printre noi există prea multe lichele trădătoare, a căror unică speranță era și este să-și găsească un stăpân care să le arunce oscioare.
  Mi-e o greață teribilă de acești terchea-berchea fără argumente, dar cu tupeu îmbelșugat, care vin sa-mi spună mie cum și în ce lume am trăit.

 9. Adica politicienii romani ai Coalitiei de guvernamant ce ling clantele la ambasada amerloca cer urcacanilor si moldovenilor ce ling si ei la randul lor clante amerloce pe unde apuca dovezi despre George Simion vis-a-vis de activitatea lui ca spion al rusilor. CIA conducand in fapt atat SRI romanesc, SBU urcacanilor si SRM. Voi ce credeti, ce verdict vor da urcacanii si moldovenii? In mod sigur George Simion e omul rusilor. Ca doar George Simion nu linge clantele amerlocilor ca ei.

 10. Donald Trump a fost si este agent rus,pe Cindy Biden si restful sint agenti ai jidanilor si israelului..mossad a aruncat in aer wtc in 11 Sept 2001… In 1967 israelul a atacat si ucis 34 de marnari sis si a ranit 174 altoi..toti politicienii nostri sint tradatori ..p vindpe masa pt bani

 11. Ceva dovezi au sau sunt doar vorbe?
  Pe zi ce trece am tot mai multe motive sa cred ca moldovenii astia sunt niste imbecili…

 12. După 89 ne au condus guverne in care erau KGB iști plini, Iliescu era știut inca de pe vremea lui Ceaușescu ca fiind KGB ist. Șefii armatei și șeful serviciilor românești erau KGB iști. Iliescu încă este președintele de onoare al PSD , in mafia PSDnl încă sunt securiști cu state de plata în rusia

 13. Esti varza in a rationa. Ce inseamna pentru tine a linge o clanta? Doar pentru Rusia unii ling. In alte parti ale lumii ai dreptul la opinii tovarase. Numai putinistii ling.Numai in dictatura oamenii ling si se umilesc.

 14. ha ha ha ha ha ha

  ce tare! pe de-o parte guvenrul psd-pnl mai da o suta de lei la cintaru din hypermarketuri, pe de alta parte simion e prelucrat de rusi…

  gata, ba tembelilor, am sesizat discrepantele. vreti sa votam psd si pnl si usr??? NU! NU! NU!

  ce-mi plac astea, breaking news… tot de ultima ora si timpenia celor care le fac si le promoveaza…
  acuzatii explozive… explozive precum timpenia celor care dau si fac stirile…

  asta ca sa ne amuzam un pic de „solemnitatea” prezentului intr-o lume mintita, pacalita, amagita, furata, dispretuita, ucisa de propria indiferenta.

 15. Se pare că la diverse nivele de gândire, organizare şi manifestare ale țării şi chiar ale omenirii, se manifestă un comportament de zombi. Unii dintre noi părem chiar conştienți de asta dar nu îndrăznim să credem că ni se întâmplă asta sau că ar trebui ori am putea să gândim şi să ne manifestăm altfel. Au mai existat perioade cu atitudini şi comportamente asemănătoare în istoria umanității şi le-aş putea enumera însă vreau să las fiecăruia posibilitatea să le identifice fără a-l influența în vreun fel. Dacă imnul nostru ne îndeamnă să ne trezim din „somnul cel de moarte”, din comportamentul de zombi nu ne îndeamnă nimeni să ne trezim. Unii nu pot, alții nu vor iar asta ne arată că unii sunt perfect conştienți de tot ce se întâmplă dar le convine. Îmi trec prin minte nişte nume dar le las acolo căci s-ar putea să greşesc gândind la ele, cu atât mai mult dacă le-aş scrie. Poate ne mai spune „michteaux” câte ceva…Ce zici, te bagi?😉😅❤️ IQ?

 16. Fostul director Dediu a avut un adjunct, Ruslan Munteanu, al carui frate, Valeriu, fost liberal, s-a facut frate de cruce cu Simion si agitator de aur in Republica Moldova. Scop: un fotoliu de deputat pe lista aur. Așadar, declaratia comunistului Dediu este o vrăjeală, o conspiratie.

 17. Acuma, dupa ce comunistii s-au mutat de la Moscova la Bruxelles, serviciile sovietice europene is cele de care trebuie sa ne ferim.

 18. Cum sa faci spion dintr-unul fara scoala, care stie sa faca poze cu telefonul, doar ! Cineva vrea sa-l salte erectoral pe derbedeu.

 19. @Dan:

  Ai spus perfect realitatea anilor dinainte de decembrie 1989. Tot ce ar nai trebui spus este ca regimul zis comunist nu a fost acelasi din 1948 (intre 1944 si decembrie 1947 a fost lupta pentru putere) pina in 1989. Desi domnia lui Ceausescu a fost cea mai lunga, ea nu a acoperit intreaga perioada comunista.

  La rindul ei, nici domnia lui Ceausescu nu a fost aceeasi intre 1965 si 1989. Acesta, dintr-un conducator apreciat in tara si strainatate, a devenit cel mai urit, daca nu dintre paminteni, sigur dintre romani. Motivul: austeritatea dusa dincolo de absurd de dupa 1980. Cel putin atunci exista o ratune: achitarea datoriei externe. Ce anume poate insa explica logic degringolada care a urmat rasturnarii sale?

  A vorbi despre aceasta degringolada, care practic a anulat tot efortul de dezvoltare din anii comunismului, nu inseamna nostalgie, cum se grabesc multi sa arunce cu vorbe, ci dezamagire. Cum dezamagirea este proportionala cu amagirea, ati punctat corect rolul nefast al Europei Libere, care, in loc de libertate, ne-a adus sclavie.

 20. Simion are perfecta dreptate in ceea ce spune.

  Frontiera de Vest a Ucrainei si cea de Est a Romaniei sint cele facute de Hitler si Stalin, perpetuate si dupa razboi, prin inlocuirea cirdasiei dintre Germania nazista cu URSS cu cea dintre lumea vestica in frunte cu SUA tot cu URSS. Acest nou pact, care il repeta pe cel dintre Hitler si Stalin, ca si acesta, s-a facut peste capul tarilor din Est, de la Narea Baltica la Marea Neagra.

  Chiar daca Vestul se considera pe sine o lume libera, democratica, aceasta cirdasie este la fel de imorala ca precedenta. Propriul confort a fost asigurat pe spinarea celor din Est. In prezent, ezitarea Occidentului fata de aventura Rusiei in Ucraina repeta conciliatorismul care a premers Cel de-al doilea razboi mondial.

 21. @axon:

  Este imposibil da scrii un text fara sa faci elogiul proprii nebunii. Tot ce spui este un delir, balivernele unei minti intoxicate de propaganda bolsevic-stalinista.

 22. Austeritatea dusa la absurd din ani 90 a fost opera Securitatii care voia sa ridice populatia impotriva lui Nicolae Ceausescu ca-n momentul Loviturii de Stat din Dec. 89, revoltatii iesiti si chemati in strada sa fie masa de manevra si camumflaj pentru a masca Lovitura de Stat data de Oculta Mondiala Khazare pentru a pune stapanire pe Romania.

 23. @Anonim: am detestat comunismul din multe motive, ínsă austeritatea din anii ’80 a avut ca şi cauză principală faptul că datoria externă A TREBUIT achitată, şi nu a fost doar un moft de-al lui Ceauşescu. Nu prea s-a spus atunci, din motive de mândrie, însă FMI a condiționat acordarea de credite pentru finanțarea rambursării datoriei cu cedarea resurselor româneşti de petrol şi gaz către firme americane, ceea ce Ceauşescu a refuzat. În consecință, băncile străine au primit ordin de a nu acorda niciun credit Romãniei, ceea ce a cauzat foamea şi frigul din perioada 80-90, fiindcă se exporta tot ce se putea. Este genul de asasinat economic foarte des íntâlnit, în special țările din America Latină (dar nu numai) au fost „pedepsite” astfel, pentru a-şi ceda resursele.
  Iar în ’89, după ce s-au achitat datoriile, cu mari sacrificii, a avut loc lovitura de stat după care ne-au luat tot.

 24. Ghitza AUR Olac a comis-o;a pus botul la paiele FSB ;cel putin Shoshaca nu se ascunde,ea e pe fata Matrioska Mata Hari

 25. @ @Anonim:

  Nu am vazut niciodata o explicatie, bazata pe informatii veridice nu pe fabulatii gen gelu, pentru masura atit de drastica si complet antipopulara de a achita datoria externa cu pretul reducerii dramatice a nivelului de trai. Nu cunosc nici un autor, istoric sau fost membru al conducerii superioare a tarii, care sa fi abordat acest subiect. Aceasta tacere ma face sa cred ca este un subiect tabu. Desi de mare interes cel putin din perspectiva istorica, el este ocolit cu mare prudenta de exact cei care au fost atunci acolo cind s-au luat acele decizii.

  De aceea, cred ca explicatia dumneavoastra este cea mai aproape de adevar. Multumesc. A fost perioada tineretii mele, cu tot ce inseamna aceasta, si aveam alte asteptari de la schimbarea de regim, atit de dorita atunci.

 26. …chestia asta cu agenturili straine este identica cu aceea a terorist versus insurgent…desi folosesc aceleasi metode, insurgentii slujesc interesele cui trebuie…asa si cu simion…astia care ne-au bagat in rahat pana peste cap cu ajutorarea ucrainei, sunt baieti buni, desi efectele sunt absolut, dar absolut dezastruoase pentru cocioc…cu regret, ca o parere personala foarte bine argumentata, singura cale de a mai exista o ramasita a acestei tari, sa o numim, este razboiul care se anunta…nu va exista vreun miracol, vreo minune, geaba alesii au facut carare pe la manastiri si biserici, in curand creditorii vor ciocani la usa si vor cere datoria…

 27. Eu zic sa fim atenti cum aruncam cu vorbele ca daca la sf anului e votat Trump care e prieten cu Putin si nu se omoara dupa Slava Ukra s-ar putea sa ne trezim ca ar fi bine sa ne imprietenim cu rusii si sa ajungem la vorba ca nu e bine sa fii suparat pe un vecin puternic. Si nici sa arunci cu pietre in Teodosie. Oricum se clarifica: daca Simion e cu rusii (desi vrea unirea cu RM ?!) inseamna ca nu e produsul SRI.

 28. Asta nu este nimic ce afirma acest serviciu secret (SIS) din Republica Moldova, Valentin Dediu, despre George Simion.Eu am auzit ca Simion ar avea legaturi cu extraterestrii.Ori cum mare este gradina lui Dumnezeu si multi debil mintal exista in rindul claselor politice ,sau al serviciilor secrete ,care isi bat joc de oameni .

 29. Colcaie pe aici pe forum , dar si in redactie multi din neamul lui Bicilis. asta ca sa folosesc o formulare blinda la adresa lor. Deh asa-i in colonie , daca nu esti de-al lui Bicilis nici nu mirosi tarta cu icre….Go Ahead Bicilisilor !

 30. Pyrrus Sardanapal spune:
  01 feb. 2024 la 11:28
  Mergi mai bine la cursurile primare ca sa inveti sa scrii corect romaneste .Lasa opiniile pt. alte persoane cu mai multa scoala !

 31. Ooops , ia uite de unde a sarit Cezarul… Mai @ Florescu poate ma-nveti tu a scrie si ” ceti” romaneste ???? Te oferi ?Poate cistigi o ” victorie a la Pyrrhus ” .Da la cita scoala ai cum de ai devenit ” parerolog” pe aici pe forum ? Sau la tine opioidele sunt opinii ?Sau ” iesti” din ” Rominia ieducata ” coleg cu @ ghitza cu vina de bou ? Tot la Bioterra , Ovidius , etc; te-ai scolit ? A nu-ti place termenul ” Bicilis” ? Ti-l dau pe ” celalant” TRADATORI DE NEAM SI TARA ! Asta ti se potriveste @ Florescu si Cezar ?

 32. ” sau cu materiale compromitatoare sau cu bani”.Pe modelul stalinist ” nu exista nevinovati, noi nu am cercetat suficient” Sau cel occidental ” si ce n’est pas toi, c’ etait donc ton frere”.

 33. Moldoveni destepti si cu public țintă pe măsură. Normal ca liderul unui Partid de succes , aflat in o colonie de granita, se află in colimatorul Metropolei, dar si al Oponentilor acesteia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.