Legea anti-Al Jazeera din Israel îngrijorează UE

După Statele Unite, Uniunea Europeană şi-a exprimat marţi îngrijorarea după aprobarea de către parlamentul israelian a unei legi care acordă guvernului puterea de a împiedica mass-media străine să opereze în Israel, în special canalul de ştiri Al Jazeera din Qatar, transmite AFP.

Parlamentarii israelieni au adoptat luni un proiect de lege ce permite Israelului să interzică difuzarea conţinutului de presă străin şi să închidă birourile unor instituţii străine de presă din Israel.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu s-a angajat să ia „măsuri imediate” pentru a închide birourile Al Jazeera şi pentru a împiedica difuzarea programelor sale în Israel odată ce proiectul de lege va fi adoptat.

„UE este îngrijorată de legislaţia recent adoptată, care acordă guvernului israelian puteri temporare pentru a împiedica mass-media străine să opereze în Israel”, a declarat Peter Stano, purtătorul de cuvânt al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate.

„Libertatea presei trebuie garantată peste tot, inclusiv în contexte de război”, a adăugat el.

„Prea mulţi jurnalişti şi-au pierdut viaţa şi sute au fost răniţi de la începutul conflictului din Gaza, pe 7 octombrie. Condamnăm ferm asasinatele jurnaliştilor şi reamintim nevoia de a garanta accesul, securitatea şi protecţia acestora în orice moment”, a adăugat el, fără a se referi în mod direct la Al Jazeera.

Luni, Casa Albă a apreciat drept „îngrijorătoare” o posibilă interdicţie în Israel a difuzării canalului Al Jazeera.

În ianuarie, autorităţile israeliene au acuzat un jurnalist Al Jazeera şi un liber profesionist, ambii ucişi într-un atac aerian în Fâşia Gaza, că sunt „agenţi terorişti”.

Canalul de ştiri qatarez a negat vehement acuzaţiile şi a acuzat armata israeliană că îi vizează în mod sistematic angajaţii din Fâşia Gaza.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

15 Comentarii

 1. Toți mor de „îngrijorare” în fața Israelului, dar nimeni nu-i în stare să ia nici o măsură.
  Asta arată cine e de fapt şeful.

 2. Maia Sandu a retras licentele la toti care si-au permis sa ii critice dictatura, inclusiv canale tv romanesti, si e ok, nimeni nu a zis nimic

 3. Toți ”se îngrijorează”, se declară ”profund preocupați”, dar nimeni nu face nimic concret. Mai cunosc unul care are exclusiv asemenea atitudine și care acum se vrea șef la NATO.

 4. Cine nu-i pupa-n fund pe satanistii khazari ce conduc Israelul e anti-semit. Cine nu e de acord cu crimele lor si minciunile lor pe post de adevar absolut e anti-semit. Iar conducerea alogena a UE pentru a-i prosti pe goimii din Europa arata ca ea e ingrijorata de inchiderea Al-jazeera? Ha, ha, ha ce palma le-a dat UE khazarilor satanisti ce conduc Israelul?

 5. Astazi Democratie si Lege este doar ce stabileste Puterea in functie!
  Fara sa existe dreptul de libera exprimare sau Doamne fereste de contestare!
  Asa e si in Romanica. Nu lingi cu gura plina ce dicteaza puterea si sistemul de stat atunci esti dusman, tradator, iuda etc. Daca lingi cu nesat ce zice oficina narativa publica de stat atunci esti cel mai mare specialist in orice! Si te si promoveaza baietii, pentru ca lingi bine, pe gustul lor!
  Azi Adevarul nu mai exista, exista doar puterea si adevarul impus de putere, chiar si cu bastoanele de e nevoie! Bravos, Democracy and Law! Rule of Law!:)))

 6. de libertatea de exprimare. Chiar si in caz de razboi. Ati uitat de vocile critice care trebuie sa dispara, de cenzura de pe retelele sociale din pandemie? Hai sictir!

 7. Zionistii uvrei criminali vor plati pentru toate genocite pe care le au facut in ultimii 60 de ani

 8. Te „podidesc” lacrimile, când vezi ce îngrijorare emotionala îi învăluie pe comissarii europeni, când vorbesc despre democrație și libertatea de exprimare..

 9. Sunt unii care mor de grija posturilor rusesti si arabe. Le recomand calduros sa se duca in rusia si sa ceara cnn sau intr-o tara araba si sa ceara posturi de stiri evreiesti. Succes.

 10. Iar se apuca unii, pe care ii apara Ukraina (!), sa spuna izdraelitilor lui Bibi ce sa faca pe durata unui razboi. Daca nu ei, vine unul de la UBB Cluuuuj, expert vizionar !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.