Decizie privind Legea exploatărilor offshore

Camera Deputaţilor a adoptat luni seară proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore.

Proiectul a fost adoptat cu 175 de voturi „pentru”, 30 „împotrivă” şi 30 de abţineri, potrivit agerpres.ro.

Proiectul de lege stabileşte unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor de petrol şi de abandonare, precum şi a lucrărilor/lucrărilor la sonde aferente operaţiunilor petroliere, desfăşurate de titularii de acorduri petroliere cu privire la perimetrele petroliere offshore, în conformitate cu prevederile acordurilor petroliere încheiate între titulari şi Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale.  Camera Deputaţilor este decizională în privinţa acestui proiect de lege.

Ce a declarat Liviu Dragnea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni, după ce deputaţii au adoptat, decizional, proiectul care stabileşte măsurile de exploatare a gazelor din Marea Neagră, că nu putem accepta ca ţara noastră să fie în continuare dependentă energetic de Rusia.

„Este o lege foarte importantă şi cred cu speranţa că abţinerile sau voturile împotrivă au fost generate nu de rea credinţă ci poate dintr-o înţelegere greşită a prevederilor din această lege”, a declarat la tribuna plenului, liderul PSD Liviu Dragnea, după ce deputaţii au adoptat proiectul de lege care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

7 Comentarii

  1. unde-i lili sa ne-o traga? e la priveghi la d-na DNA , boceste si plange cu lacrimi de sange!

  2. Astea-s „uriaşele” beneficii bla-bla ale intrării noastre în imperiul ue şi-n nato!? Destrămarea Ţării şi deposedarea de resursele strategice ?!! Am avertizat cât am putut despre prostia încrederii tâmpe în buna-credinţă a „partenerilor strategici”! Interesul poartă fesul, iar noi riscăm ştergerea de pe glob! Cei ce ne dispreţuiesc mai mult sunt cei ce ne „preţuiesc” şi „poftesc” bogăţiile mai mult! Naiv popor!!!

  3. Nu conteaza ! Intr-un fel , sau altul , Romania va fi jefuita si de bogatiile din Marea Neagra ! Sunt interese mari in joc , iar Romania este catelul , care maraie la elefanti ! Jocurile nu se fac la Bucuresti , ci in alta parte ! Cine tine cont de parerea unei colonii ? Ea trebuie jefuita la sange asa cum au fost si mai sunt jefuite coloniile africane ! In Romania s-a vandut la strainii toate bogatiile tarii , fara sa intrebe cineva , daca poporul roman este de acord sa fie jefuit la sange ! Acum se vinde si pamantul arabil al tarii , se vor vinde Hidroelectrica , Termoelectrica si Nuclearelectrica . Mai ramane sa fim vanduti si noi , fie la bucata , fie la kilogram !

  4. Cam asa pare a fi scenariul,Didos,dar noi avem Servicii Patriotice care apara Romania,Boborul si bogatiile subsolului!Doar au la dispozitiei buget foarte generos,din care in afara de salarii de corporatisti si-au luat simasini blindate,dar si cea mai de varf tehnica medicala de investigatie pentru ochi si timpan. Apoi mai avem un eminent ambasador pe Potomac,decorat de Inalte Servicii Aliate,care vegheaza asupra intereselor economice romanesti,etc.Dormiti in pace,suntem in sigurant,Serviciile vegheaza!Ungurii nu-si vor lua gazul comunitar,o sa-l dam noi de bunavoie,dragi Rumani,dar numai dupa ce veti izbandi(cu putin ajutor,e drept!),sa daramati PSDragnea de la Guvernare,ceea ce se va si intampla pana la toamna. Vive la Liberte !

  5. Cine stie,si rezervele astea se duc ,odata cu infantilul Fond Suveran si ambasada ,cu dedicatie, Busolei aka Kompass?Nu e tradare de patrie(intrebare ajutatoare)?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.