Legea ”Fără păcănele”. Câte semnături au fost strânse?

pacanele

USR anunţă că a strâns peste 75.000 de semnături pentru susţinerea legilor care interzic amplasarea sălilor de păcănele în apropiere de şcoli, locuri de joacă, spitale, biserici şi centre culturale, la parterul blocurilor, la sate ori lângă alte săli de jocuri de noroc.

Dintre acestea, un număr de 2.265 de semnături au fost strânse în această săptămână, în Bucureşti, se precizează într-un comunicat transmis duminică de Uniunea Salvaţi România.

„Membrii USR au discutat în această săptămână cu bucureştenii despre pericolul pe care-l reprezintă jocurile de noroc pentru copii şi tineri şi au strâns 2.265 de semnături de susţinere pentru legile USR care opresc acest fenomen toxic în România. (…) Proiectele USR prevăd, de asemenea, interzicerea publicităţii în spaţiile publice la jocurile de noroc şi impun obţinerea unui aviz de funcţionare din partea primăriei pentru sălile de jocuri”, transmite sursa citată.

USR solicită majorităţii PSD-PNL să nu mai „blocheze” aceste legi împotriva păcănelelor şi să asculte vocea celor peste 75.000 de români care cer eliminarea jocurilor de noroc din oraşe.

„Jocurile de noroc au devenit, în doar câţiva ani, cancerul societăţii româneşti. Nici măcar copiii nu scapă. Oriunde întorc privirile în Bucureşti întâlnesc o reclamă la păcănele sau la o sală de jocuri.

În timp ce PSD-PNL blochează proiectele USR anti-păcănele în Parlament, milioane de români sunt încurajaţi să devină dependenţi prin reclame super agresive şi săli de jocuri la tot pasul. USR este singurul partid care luptă pentru protejarea românilor de influenţa nefastă a industriei jocurilor de noroc şi care se bate în mod real cu şefii păcănelelor, în timp ce PSD, PNL şi AUR fac echipă cu ei”, a declarat deputatul USR Tudor Pop.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

12 Comentarii

 1. Cand te duci intr-o Agentie Loto să depui un bilet 6 din 49 sau Joker sau etc ti se cere codul numeric personal – ESTE LEGAL? În ce priveşte păcănelele asta e o ipocrizie USR-istă – PĂCĂNELELE ADUC BANI MULŢI, FOARTE MULŢI LA BUGET! Deci USR-ul să ne scutească cu ipocrizia lor neo-marxistă.
  75.000 din 19 milioane? 2265 din 1,8 milioane? – NU-I CAM PUŢIN?

 2. USR ne crede prosti. Jocurile de noroc trebuie sa fie diminuate si sa apartina doar statului. Pot fi jocuri electronice pentru distractie cu max 1 leu tragerea. Adica nu pierzi mare lucru ,sigur pierzi 90 % din ce joci.

 3. O să vedeți că e o alta țeapă mizerabilă marca usr! De ce? Pentru că, și cu Fara penali in funcții publice tocmai ei au penali in funcții publice! De ce nu am lua în considerare că, și la păcănele e un lacheu usr? Exact că la, șocant sa vad, în Buzău sau Rm Sarat, o clădire în centrul orașului avea 3 sali, fiecare cu propria activitate: în mijloc era sediul usr, în dreapta dar aceeași clădire, era birou avocatura și în stânga, aceeași clădire, clinica pentru consultații sau analize! Un tot unitar marca usr cu posibile complicități.

 4. Da-n timpul slujbei la biserică, care e una mică în incinta spitalului, pot să plasez pariul dacă țin telefonul pe mut? Telefonul nu e Huawei.

 5. o initiativa prin care USR isi face vant precum calul de basini! asta ne doare pe noi, in rest le-am rezolvat pe toate pacanelele sunt un viciu la fel ca fumatul, alcoolul sau de ce nu cafeaua de dimineata etc, daca ai limita nu te afecteaza!!

 6. Îți stă mintea in loc când te gândești cu ce se ocupă partidele politice … Mă întreb unde mai poate încăpea atâta prostie ? Vă mirați de ce nu se mai duce lumea la vot ??? Și cică este ilegal să îndemni la acest demers …. așa că să mergem la vot că avem oameni capabili ….. încă 2 campanii electorale de acest gen și Iliescu cu FSN o să fie pus in Istorie lângă Ștefan cel Mare Mihai Viteazu …la câtă putreziciune există in actualele partide politice …

 7. Toti au ceva cu USR. Dovada ca ne place hotia minciuna saracia si mizeria. Nu ne place adevarul.

 8. Au mai exista sau deja exista vreo 6-7legi de indepartare de scoli la cel putin 300m sau scoaterea din centrul localitatilor, initiative incepute si trase pe linie moarta fie de PNL, fie actuala putere PSD-PNL. Blocate de Parlament.

  Semn ca au avut si au protectie la cel mai inalt nivel la ce ilegalitati fac salile de jocuri de „noroc”, care sunt private, spalare de bani murdari din droguri, prostitutie, evaziune sau cine stie ce ilegalitati.
  Aici nu e vorba de Loteria Romana si tragerile obisnuite la Loto, deti uta de statul roman. Sali de jocuri, cazinouri inregisttate prin paradisuri fiscale.
  Ciolacu „vaneaza” cashul si-l vrea practic eliminat, pe cand adevaratele surse de evaziune le evita cu atentie crescuta sa nu deranjeze interse de miliarde. Smenurile raman bagate sub presh, ca de obicei desi ei le cunosc prea bine fiscul le stie.

 9. Inițiativa este f buna.De ce nu au făcut o lege cînd au fost la putere?Întreb și eu!😆

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.