O problemă socială uriașă. Legea păcănelelor, ”cu strategie”

USR nu doar că revendică proiectul Legii Păcănelelor, dar acuză coaliția PSD-PNL și de tergiversarea actului normativ din motive electorale.

Potrivit deputatul USR Tudor Pop, chiar și preprezentanții industriei ar avea cunoștință de această strategie.

„A fost un plan deliberat de a trage de timp și de a muta aceste proiecte într-un an electoral.

USR a depus aceste proiecte încă din primăvara lui 2023: fără păcănele lângă școli, fără păcănele la parterul blocurilor, în sate, fără publicitate!

Vorbim de multe proiecte de lege care au fost depuse de USR sub forma unui amplu pachet legislativ la începutul anului 2023, perioada februarie-martie.

Ulterior, PSD și-a asumat aceste proiecte, pe românește, le-a copiat, le-a pus într-un singur pachet legislativ și le-a dat drumul pe circuitul parlamentar, blocându-ne nouă proiectele pe care le aveam deja pe circuit.

Evident, a urmat și faza în care și-au blocat propriile proiecte pentru că sunt și presiuni din partea industriei, dar nu este nici rentabil ca imagine publică și politică să rezolvi această problemă în 2023, mai bine o rezolvi în 2024, în prag de alegeri.

După te lauzi cu niște proiecte pe care le-ai plagiat și pe care le puteai rezolva cu ajutorul opoziției încă de acum un an.

O tergiversare care vine atât din partea industriei, cât și din partea principalelor partide PSD și PNL care se fac vinovate de acest flaget, inacțiunea de care au dat dovadă”.

Tudor Pop a mai spus că există un lobby foarte puternic din partea industriei pentru a păstra păcănelele în centrul orașelor, în mijlocul satelor.

„Este un fapt evident. Nu vor să recunoască că avem o problemă socială uriașă cu dependenții de jocurile de noroc”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Cineva spunea că printre cei mai împătimiți de jocurile de noroc se numără și numetoși politicieni și oameni de afaceri, care atunci când acest flagel nu apăruse în că în România se duceau peste hotare ca să joace. Cel mai mult în Israel. Ei, văzând ăia că sunt atât de mulți amatori prin România , n-au stat mult pe gânduri și le-au adus și la noi ! 😎
    p.S. Se zice că patima asta este chiar mai periculoasă decât drogurile, dar dacă se găsesc consumatori de ce să nu profite !

  2. Păcănele, marca introdusa și implementată de USR! O escrocherie care înșală cetățenii prin lege! Ce nu au acceptat alte țări, ce au eliminat și scos în afara legii alte țări, USR insistă aprobarea prin lege pentru funcționare escrocherii și înșelătorii prin lege în România! La fel cu pedofilia, lgbtq și drogageala, sunt adorate de aceasta entitate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.