Legendara Meryl Streep primește un Palme d’Or onorific

Actriţa americană Meryl Streep, în vârstă de 74 de ani, va fi recompensată cu un trofeu Palme d’Or onorific în timpul ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes, pe 14 mai, au anunţat organizatorii evenimentului, citaţi de AFP.

Meryl Streep, o legendă a industriei de la Hollywood, cu 21 de nominalizări la premiile Oscar – un record – şi cunoscută pentru roluri interpretate în filme devenite apoi culte, precum „Kramer contra Kramer” (1979), „Alegerea Sophiei” (1982), „Podurile din Madison County” (1995) şi „Diavolul se îmbracă de la Prada” (2006), a avut până acum o singură apariţie la Festivalul de la Cannes. S-a întâmplat în urmă cu 35 de ani, cu ocazia lansării filmului „Un ţipăt în noapte” (1988), care i-a adus premiul de interpretare feminină.

Celebra actriţă americană se va reîntâlni la Cannes cu preşedinta juriului din acest an, regizoarea Greta Gerwig, cu care a colaborat la filmul „Little Women” (2019), o adaptare cinematografică a romanului omonim scris de Louisa May Alcott.

Alte două nume importante ale industriei cinematografice vor fi recompensate cu trofee Palme d’Or onorifice în acest an la Cannes: cineastul american George Lucas – creatorul francizei „Star Wars” – şi, cu titlu colectiv, studioul Ghibli al maestrului animaţiei japoneze, Hayao Miyazaki.

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 14-25 mai.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Antipatica de la natura. Ce cauta asta in filme e un mister pentru mine. Si mai are si o fata care ii seamana!

 2. o mare dezamagire, soroshik asta. greata totala. pacat de talent, pentru ca slujeste raului….

 3. Buna ca actrita, nu inr-atat incat sa te dea pe spate, dar pacat ca s-a bagat in partizanate politice ca o vaca in tarlaua cu varza……[Rumburak]

 4. Harrison Ford, Robert de Niro și alții asemenea fac parte din aceeași categorie de actori buni, dar căzături că oameni.Se pare că numai Mel Gibson și alți câțiva pot să fie buni și că actori, și oameni adevărați.

 5. @Postăkel Gudurău
  de Niro transmitea mesaju, „put the fucking mask!”

  -uite d-aia nu a jucat de niro in Masca,1994, denumire originală The Mask,
  sau in Tacerea Mieilor,1991,
  diliul ESTE FETISHIST,
  de niro nu poate avea un act secsual satisfacator
  daca nu poarta…the fucking mask!

 6. Pe bunicus-o din partea mamei îl chema Rockafellow.
  Că se ajută doar între ei treacă meargă, e firesc pînă la un punct, dar că ascund asta și ne vînd gogoși cum că oricine poate ajunge dacă muncește e deja răutate și bătaie de joc.

 7. @Calin
  „ne vînd gogoși cum că oricine poate ajunge dacă muncește e deja răutate și bătaie de joc.”

  -e hutzpah,
  Chutzpah este calitatea îndrăzneală, în bine sau în rău. Derivă din cuvântul ebraic ḥuṣpāh, care înseamnă „insolență”, „obraz” sau „îndrăzneală”.

  Hybris – Wikipedia

  Hybris (din greaca veche ὕβρις) descrie un defect al personalității de mândrie extremă, nebunie sau suprasconfidență periculoasă, deseori în combinație cu …(blesfemia,hula impotriva Sfantului Duh)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.