(VIDEO)Lejeritatea lui Fetterman. În ținută ”informală”, senatorul a votat din ușă

Codul vestimentar este unul dintre standardele sociale care determină eticheta și respectul pentru instituții. Senatorul de Pennsylvania, John Fetterman, a coborât însă ștacheta”. Ba încă își  mai și ”corupe” colegii, astfel că reprezentanta republicană din Maine, Susan Collins, în vârstă de 70 de ani,  spune amuzată că va veni în bikini și, dacă îi este prea frig în sala de plen, Fettermann ar putea să o ajute cu un hanorac.

Rareori s-a vorbit atât de mult despre respect sau lipsă de respect, așa cum s-a întâmplat după ce John Fetterman a încălcat codul vestimentar, renunțând la costum și cravată în favoarea unui hanorac și pantaloni scurți.

Fetterman ar fi spus, de atfel,  pe MSNBC, că a observat că unii politicieni de dreapta sunt grozav de supărați. El însă a întrebat, retoric: „Nu sunt lucruri mai importante despre care ar trebui să vorbim, decât dacă sunt neglijent?” Cu toate acestea, criticile persistă.

Liderul majorității democrate, Chuck Schumer, a declarat luni că personalul Sergeant-at-Arms al Camerei (poliția oficială de îmbrăcăminte a Senatului) nu va mai impune un cod vestimentar.  „A existat un cod vestimentar informal, care a fost aplicat”, însă acum „senatorii pot alege ceea ce poartă la Senat. Eu voi continua să port costum”,  a spus liderul democrat într-un comunicat, potrivit ABC7ny.com.

Faptul că acum John Fetterman poate sta, oficial, în Senat în pantaloni scurți, de sport, provoacă   indignare, mai ales în rândul republicanilor. Fetterman are peste doi metri  și poartă aproape întotdeauna un hanorac, pantaloni scurți și pantofi sport. În această ținută el a votat de la o intrare laterală în sala de plen.

Deputata republicană de dreapta, Marjorie Taylor Greene, a scris pe Platforma X, fosta Twitter: „Faptul că Senatul nu mai aplică codul vestimentar pentru senatori, pentru a-l liniști pe Fetterman, este o rușine, potrivit Tagesschau.de, iar  Ron DeSantis, guvernator al Floridei și candidat republican la președinția SUA, a declarat: „Trebuie să ridicăm standardele în această țară, nu să le lăsăm să scadă”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. coana Lili omite sa le spuna cititorilor ca respectivul a fost un esec cand era in viata, consumator, iar acuma voteaza in Senatul SUA desi vine dupa vreo 2 atacuri cerebrale care l-au lasat cu sechele grave, cam ca si Bideu… asta e partidul democrat din SUA

 2. De-abia aștept să o vad votând in costum de baie pe Fancy Nancy ! PROSPATURA DE 80 de primăveri care a primit steagul FORTĂREȚEI Bahmut de la 🥳ul PIANIzD…măRog…😜

 3. „CARE ȚARĂ,CARE SENAT,CARE POLITICĂ?” DATA VIITOARE HANORACH PANTALONO-TENIȘI VA VENI ÎN „FLUSTĂ”!

 4. Biden a reușit să distrugă toate normele de bun simț și eticheta absolut necesară pentru prezența în orice instituție. Când ai un președinte care se pișă după perdele este normal să te prezinți în bikini la senat

 5. De CATIVA Ani BUNI, se observa

  (de catre CINE are cu CE si il SI foloseste …:)

  ca se desfasor SUBTIIIL-TIPTIIIL_Perfid o Campanie INDARJITA de SEGREGARE intre „BOSSI” de Romania (SI in Restuu’ LUMII …)
  SI
  Prosto Bobulime.

  Prin IMBRACAMINTE !

  Aia apar in PUBLIC Oficial in Costume FORMALE, ca Oameni NORMALI (desi NU sunt)

  si ii imping usurel, pe BoBOULENII privati DIN TIMP de Educatiune STRICT Minimala care le-Ar permite DISCERNAMANT in TOATE,,

  catre Tinute din CE inCE mai DOBITOCESTI, ca ESTETIC si FUNCTIONAL.

  ASA SE VEDE IMEDIAT CINE ESTE STAPAN SI CINE ESTE SCLAV.

  La NOI, Primele Semne ale „NOII Ordini MONDIALE” pe Felie au fost date de Purtatorii de GLUGI …
  Apoi, LIPSA Ciorapilor, Pantoofi Sport oriune si oricum.

  Te IMBRACI in Costum sau in oricre alta Tinuta decenta, stabiliata in ZECI de ANI de OBISNUINTA, parca NU iti vine sa te comporti ca un COCKALLAR de Tip NOU.

  Te imbraci CA UN COCKALLAR de Tip NOU, ASA te comporti …

 6. CONTINUARE

  Mirarea MEA maxima este DE CE ‘Telectualii de Forta, Gen Liiceanu si PLesu, NU piuie NIMIC de Cestia ASTA Jegoasa in TOATE Sensurile ?

  AICI chiar ca ma ingrijorez :

  ASA sa le fi fost DATA Linia ?

  DECI, Jegoshenioa VESTIMENTARA NU este chiar SPONTANA, cum ar vrea Unii sa ne convinga.

  Aceasta MIZERIE Vestimentara impusa, ca de obicei cu Pumnul de Neam PROST SUBTIL tacut in Cestia ASTA, in NOI, Romanii face parte din

  COMPORTAMENTUL Degrdant progresiv in TOATE Aspectele Vietii.

  Boboare INTREGI sunt chinuite dfar’ de VESTEA lor sa se DOBITOCEASCA …
  Va URMA direct Ideea :

  NU vedeti BA, Jegosilor, Ratatilor, Drogatilor, Betivilor CE si CUM aratati ?

  De Aia NOI< SPUMA CA-CARE conducem, trebuie sa VA conducem …

  DIRECT in Noile Lagare de Stil NOU, adica Ia DOMICILIU … 🙂

  Urmeaza SPITALUL, Decesul MOTIVAT Stiintific sau AZILUL Exterminator si CULEGEREA Averilor Decedatilor, de catre COCALARII INterlopi, CRESCUTI din Timpa, ca Armata Secreta de Teroare …

  Apropo, NIMIC NOU cu Azilele, GROAZEI Auschwitziene ?

  AU MURIT Oameni prin Metode SALBATICE si sunt NUMAI Doi COCALARI Arestati ?

 7. Asta e mai nou moda în America. Când ai sechele, renunti la costum și vii în pantaloni scurți și adidași la Senat. Când nu ai sechele, renunti la costum, dar vii în fusta și pantofii cu tocuri de 12 cm.
  PS. Abia aștept sa-l vad,pe cel mai
  sănătos presedinte al Americii, in fusta si pe tocuri. Sunt convins ca va face o impresie excelenta în rândul progresistilor corectitudinii politice. Nu se va impiedeca nici de cuvinte, nici de trepti și nici de covorul rosu cu secera și ciocan pe centru. Va fi precum un pusti teribil al politicii, ceva de genul James Deen.

 8. Tipul ăsta e o glumă proastă.Mare reprezentant al muncitorilor, n-a pus mâna pe nimic până la 40 și de ani când a ajuns direct senator, împins de nevastă-sa, o breziliancă ambițioasă, în față,deși e grav bolnav.Votat la greu de prostovani, nu puțini și „ajutat” de Domino Feterman, cum se prezenta el „Feterwoman” ca s-o dea p-aia diversă,este produsul decrepitudinii cupide a politicii americane de azi, un handicapat mental care reprezintă interesele unui stat, replică perfectă a executivului american.

 9. Pai da’ tataie Biden am auzit ca vine la vot in izmene si „maieu chinezesc” si, dupa ce iese din cabina de vot cere sa i se dea o alta haina la proba, cu un numar mai mare !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.