LEMN VECHI ȘI NOU la Centrala Artelor din Slănic Moldova

 Pe de 21 martie, de Ziua Internațională a Pădurilor, Asociația de Artă In Context lansează proiectul LEMN VECHI ȘI NOU la Centrala Artelor din Slănic Moldova, printr-o dezbatere cu titlul „Viitor circular: creativitate și sustenabilitate”.

Proiectul urmărește să creeze un model de economie circulară care să susțină pe termen lung activitatea cultural-educațională pentru mediu a asociației desfășurată încă din 2017. 

Târgul anual de mobilier din lemn recondiționat va promova conceptele de reciclare și refolosire a lemnului, în contextul în care România generează anual peste șase milioane de tone de gunoi menajer (conform Eurostat), o cantitate semnificativă fiind reprezentată de mobilier și țesături care s-ar putea refolosi, însă nu sunt incluse drept fracții reciclabile la operatorii de salubritate. 

Inițiativa Asociației In Context este un prim pas spre schimbarea acestei statistici la nivel regional, prin economie circulară, creativitate și antreprenoriat social, menite să contribuie la dezvoltarea durabilă a regiunii Slănic Moldova, binecunoscută pentru pădurile și izvoarele sale minerale.

Târgul anual de upcycling LEMN VECHI ȘI NOU va readuce în contemporaneitate piese de mobilier vechi colectate local, care ar fi ajuns la groapa de gunoi, sprijinind astfel protejarea pădurilor și educația ecologică a comunității. Decorațiuni și produse de artă și manufactură realizate de tineri și meșteri din Slănic vor întregi oferta târgului. 

Prima ediție a târgului LEMN VECHI ȘI NOU va avea loc între 22 – 23 aprilie 2023, la Centrala Artelor Slănic Moldova. Evenimentul este finanțat prin programul de granturi nerambursabile multianuale Comunitățile Pădurii de Maine, oferit de Fundația Pădurea de Mâine comunităților forestiere pentru dezvoltare durabilă, educație si conștientizare a importanței protejării pădurilor în contextul schimbărilor climatice. 

Dezbaterea din 21 martie îi are ca invitați pe: Daniel Armenciu, Dr. Arh. Lector Universitar la departamentul Științe Tehnice si Prodecanul facultății de Arhitectura de Interior din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București; Ciprian Șipoș, Zero Waste Creative Thinker si Green Interior Designer; Adela Parvu, blogger și interior designer; Cosmin Bruma, arhitect șef al Municipiului Onești; Mihail Caradaica, director executiv Fundația Pădurea de Mâine; Alina Georgiana Teodorescu, inițiatoarea proiectului In Context Slănic Moldova. Participanții vor dezbate modul în care creativitatea poate contribui la normalizarea economiei circulare și a sustenabilității ecologice.

Evenimentul se va desfășura la Centrala Artelor In Context, Strada Porumbeilor, Slănic Moldova (lângă Vila Siam), între orele 16.00-18.00.

sursa foto https://www.facebook.com/Produslacentrala/photos

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Romanul schimba mobila de calitate din lemn masiv facuta cu lacuri naturale pe mobila IKEA din aglomerat….Romanu’ ”e destept” si fudul! In concluzie, bravo omuletilor pentru ca au avut o asa idee de afaceri. Sa vedeti covoarele de lana ”washed” cum se vor vinde cu suta de euro! Banuiesc ca ”reciclata” pleaca la export.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.